Şimdi Ara

Türkiye, hızlı trenin en ucuz olduğu ülke konumunda (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
1
Favori
6.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanırım anlamama yardımcı olmaya çalıştınız , teşekkür ederim. Ama ben sizin gibi bakmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kullanmış gibi gelmiş akparti sağolsun yazmış o tutarlar milli gelire orana vurunca sonuncu mu oluyoruz ne!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım forumunda böyle bir konunun açılmasının sebebi nedir ? Şimdi de siyasete mi el attınız bayılıyorsunuz işlem yaparken kur ile çarpıp bölmeyi ne kadar da zeka fışkırıyor ...
  • Bizim hızlı trenlerin raydan çıkma olasılığı diğerlerinin kaç katı? Ne kadar risk o kadar ucuz...

• Haberin doğru olduğunu varsaysak ne değişir ki?

Daha geçen açıklandı ülkede 3.5 milyon işsiz var birçoğu da genç işsiz.Çalışanların birçoğu askeri maaş yada biraz üstü.Millet evlenemiyor evlense geçinemiyor birçok ailenin bankaya oraya buraya borcu var gene ağzının tadıyla ne hızlı trene biniyor ne de araba alıp 3.köprü duble yollarda gezebiliyor.Evlenmiyorum diyen madem bunu yapamıyoruz araba alsam gezsem dese trafik sigortası %100 zamlanmış en az 1200-1300 diğer masrafları katsan araba zaten ateş pahası benzinide katma hiç işin içine adam zaten araba almaktanda vazgeçiyor vergisinden külfetinden.

Yani tamam memlekete bişeyler yapılıyorda halkın birçoğu bunlardan istifade edemiyor etse de beli büküle büküle ediyor yani bunun neresiyle övünüyorsunuz ben pek anlamıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Yavaş deme ayıp edersin. O hızı arabayla bile yapamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Haberin doğru olduğunu varsaysak ne değişir ki?

Daha geçen açıklandı ülkede 3.5 milyon işsiz var birçoğu da genç işsiz.Çalışanların birçoğu askeri maaş yada biraz üstü.Millet evlenemiyor evlense geçinemiyor birçok ailenin bankaya oraya buraya borcu var gene ağzının tadıyla ne hızlı trene biniyor ne de araba alıp 3.köprü duble yollarda gezebiliyor.Evlenmiyorum diyen madem bunu yapamıyoruz araba alsam gezsem dese trafik sigortası %100 zamlanmış en az 1200-1300 diğer masrafları katsan araba zaten ateş pahası benzinide katma hiç işin içine adam zaten araba almaktanda vazgeçiyor vergisinden külfetinden.

Yani tamam memlekete bişeyler yapılıyorda halkın birçoğu bunlardan istifade edemiyor etse de beli büküle büküle ediyor yani bunun neresiyle övünüyorsunuz ben pek anlamıyorum

Bunlar insanı çileden çıkarır.
    Arabamız 4500-5000 TL trafik sigortası 500 küsür TL.

• Şaka yapıyorsunuz değil mi? Ciddi olamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Bizim hızlı trenlerin raydan çıkma olasılığı diğerlerinin kaç katı? Ne kadar risk o kadar ucuz...

He sen oturduğun yerden çözdün demi mevzuyu

• Kimse de dememiş iyi güzel de doktor bu ne ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim35 -- 17 Nisan 2016; 12:25:45 >
  • Ne çok seviyoruz taraf olmayı...

• Selamlar arkadaşlar,

Bu fotoğrafı konudaki tartışmalara istinaden bir yakınımdan rica ettim. Ankara - İstanbul seferinde Polatlı'dan sonra çekildi. Eskişehir civarında.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • digiogi kullanıcısına yanıt
    uydu fotoları onu tam tersi olduğunu gösteriyor... troll efendi asıl şimdi çölleşme arttı hatta o kadar ağaç kestiler ki istanpul domuz işgaline hortuma maruz kalır hale geldi... tema hala uyarıyor akp tarım arazilerini imara açmaya çalışıyor orman arazilerini yağmalıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Şaka yapıyorsunuz değil mi? Ciddi olamazsınız.

Şaka değil tabi altımda güvenli bir araba olsa yapardım o hızı.

• İstanbul - Eskişehir arasında daha 2 ay önce yolculuk yaptım. Bu trene hızlı tren dersen doğrudur ama bana göre sadece iki noktada 5dk civarı 200km/h ile giden tren hızlı tren değildir.
  • Burada mesele yapılan hizmete karşı olmak değil. Fiyat sıralaması yaptığımızda dünyanın en ucuz hızlı treni olabilir ama alım gücüne göre karşılaştırmak gerek. Örnek vermek gerekirse; Finlandiya'da benzinin litre satış fiyatı 1,5 dolar, ülkemizde ise 1,53 dolar. Buna karşın asgari ücretlere baktığımızda ülkemizde 1300 lira, Finlandiya da ise 2300 avrodur. Dünyanın en pahalı benzini bizde olmayabilir ama işin işine alım gücü girdiğinde 1. oluyoruz. Aynı durum hızlı tren için de geçerli.
    İktidarın oy potansiyeli %50'yi bulmuşken haberlerin tarafsız olmasını tabiki beklemiyorum, fakat daha mantıklı olmaları gerekir.

Kaynak: http://tr.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

• Bu konuda ben yetmez ama evetcilerdenim

evet dünya standartlarına göre km başına uygun fiyat olabilir
    Ama bu durumda hangi ülke hesaplanıyosa o ülkenin kişi başına düşen milli gelirine asgari ücretinede bakılmalı ve kıyaslama bu şekilde olmalı

• Hane başına düşen gelir ve gelir dağılımı oranlarını işin içine katmadan ucuz ya da pahalı diyemeyiz.

Listede km başı maliyet hesapları belirtilmiş ama, bir Alman ve bir Türk'ün hane başına geliriyle ne kadar km seyahat edebileceği herkesin malumu olsa gerek.

Hane başına düşen gelirden de kimin ne kadar oranda hakkını alabildiği diğer önemli kıstas. Toplumun yüzde 90'ı ücretli olan Almanya'da ücretlendirme politikaları ve toplam gelirin adil dağılımı konusunda herkesin fikri aşağı yukarı aynıdır. Bizim ekonomimizde özel sektörden kamuya durumun ne olduğu da malum.

Daha çok yolumuz var bir aşalım da, sonra yht km hesabına bakarız vesselam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 17 Nisan 2016; 14:56:47 >
  • Arkadaşlar yanlış anlamayın; bir işin kalitesini süreklilik belirler. Bu ulaşım aracı katettiği yolun ne kadarını istenilen süratte kat ediyor. Bu sürat hangi kademeye kadar hızlı, hangi kademeye kadar yüksek hızlıdır. Bunları tümsel olarak öngörüp ona göre değerlendirmeli diye düşünüyorum. Bir de şunu söylemek istiyorum. Beklentiler ve talepler kaliteyi yükseltir. Arz talep mevzusu hayatın her noktasında yer alır.

• ahmet. kullanıcısına yanıt
    fotodaki detay bile trenin demode olduğunu kanıtı... hız mı en fazla 100kmh...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.