Şimdi Ara

Türkiye, hızlı trenin en ucuz olduğu ülke konumunda (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
1
Favori
6.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpalp84

Teşekkürler uzun adam

Tesekkurler yedi cihan imparatoru
    kanuni sultan suleyman han

Tesekkurler koca sinan

Ne guzel demis istiklal marsimizi bize kazandiran mehmet akif ersoy agzina saglik

Bir o zamanlarin yoneticilerine bakiyorum bir de simdiki .......
    Bir o zamanki halka bakiyorum birde
    simdiki.....

Daha kime tesekkur edecegini bilmeyenlere ne desek bos sadece .........

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet haberi en pahalı Türkiye desek mutlu olacaktınız değil mi ?

Sizin mantığa göre Rusya yandaşıyız aynı zamanda. Yok bir saniye onlarla bunlar kavgalı idi.

Bsod verdi mantık kusura bakmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl olur da bu ülke hakkında iyi bir şey söylersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Teşekkürler uzun adam

Herseyi calmak aliskanlik oldu sizlerin fitratinda var onu anladik da bu kadarini
    saray takimi bile dusunemezdi.

Hayaldi rezil oldu !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 17 Nisan 2016; 4:10:43 >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Arkadas hakikaten siz hangi gezegenden geliyorsunuz .acayip bir merak icindeyim.ulkedeki pahaliliktan sikayet eden bizlerin vermek istedigi mesaj acik ve net.keske ucuz olsa kim yaparsa yapsin .bizlerin hayat standardini yukarilara tasisin.ama nerde o gunler .bu adamlar gecen hafta gelmediler .15 sene gecti.15 sene .anliyormusun.sizin gezegende 15 sene neye tekabul ediyor ogrenebilirmiyim.uzayli dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: gun

Evet haberi en pahalı Türkiye desek mutlu olacaktınız değil mi ?

Sizin mantığa göre Rusya yandaşıyız aynı zamanda. Yok bir saniye onlarla bunlar kavgalı idi.

Arkadas hakikaten siz hangi gezegenden geliyorsunuz .acayip bir merak icindeyim.ulkedeki pahaliliktan sikayet eden bizlerin vermek istedigi mesaj acik ve net.keske ucuz olsa kim yaparsa yapsin .bizlerin hayat standardini yukarilara tasisin.ama nerde o gunler .bu adamlar gecen hafta gelmediler .15 sene gecti.15 sene .anliyormusun.sizin gezegende 15 sene neye tekabul ediyor ogrenebilirmiyim.uzayli dostum

Arkadaş ondan bahsetmiyor, haberin içeriği oluşturmada yeteri kadar niteliğe sahip olamadığını anlatıyor. Yabancı kaynaklarda da Türkiye ekonomisi Avrupa'da 6'ncı sırada, dünyada 17. sırada görünüyor fakat bu yeterli değildir, düz bir şekilde aktarmaya benzer, arka planı yoktur, nominal ve reel içerikler oldukça farklıdır.

En pahalı demenize gerek yok, en ucuz denirken çoğu detayın atlatıldığının farkında olunması gerek. Sn. Davutoğlu, "Avrupa'nın 6. büyük ekonomisiyiz" derken bunu başlık olarak açmak ister istemez art niyet arattırıyor. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti için elimizden geleni yapmaya hazırız, daima da ülkemizin refahından yanayız, neden ülkemize düşman olalım? Olayı buraya çekmenizi anlayamıyorum, güllük gülistanlık olunca mı iyiye gideceğiz?
  • quote:

Evet haberi en pahalı Türkiye desek mutlu olacaktınız değil mi ?

Tabi yazdıklarımla ilgili cevap olmayınca hemen ad hominem yapıp konu değiştir başka yerden saldır.

Ben birileri gibi Türkiye'nin zararından mutlu olmam. Birileri gibi bu ülkenin a... koymaya da kalkmam. Doğruyu söyler tarafsız bir şekilde okur tarafsız yazarım bundan sonra da öyle olmaya devam ederim. Size de tavsiye ederim.

Neyse iyi forumlar zaten bsod vermişsiniz fazla zorlamayalım.
  • Yok restart ettim düzeldi. Kafayı takmıyorum artık mantıksız yorumlara yoksa bu mantığa göre Apple Türkiye'de fabrika kurup iPhone üretse Amerika'da asgari buysa Türkiye'de bu diyip 200 $ dan fazlası pahalı demek gerek.

Bu hızlı tren denen şey yüksek teknoloji dünyanın neresine gidersen git maliyeti aşağı yukarı aynıdır. O yüzden Türkiye dünyaya göre ucuz.

• neutumn N kullanıcısına yanıt
    Yok haber nitelikli ve hatasız. Makinalar ve onları kullanım ücretleri dünyanın her yerinde aşağı yukarı aynı olmak zorundadır zira bu toprakta yetişen yada madenden, kuyudan çıkmıyor ki. Çalışan desen yetiştirmesi pek farklı değil.

Yani dünya ile aramızda bu kadar fark varsa güzel birşey.

• ozkn_s kullanıcısına yanıt
    Hangi adamlardan bahsediyorsunuz ya ne anlıyorsunuz yazdıklarımdan anlamıyorum sizi 15 sene önce kim gelmiş bin yıldır Türk'ler bu topraklarda yaşıyor.

Bunu bir parti yaptığını iddia ediyorsanız öyle birşey lütfen düşünmeyin bunu memleketimim yetiştirdiği insanı yapıyor ister mühendis olsun, ister siyasetçi, ister, kondüktörü, ister işçisi olsun.

Herşeyi siyaset ile anlayan dostum.

• quote:

Yok restart ettim düzeldi. Kafayı takmıyorum artık mantıksız yorumlara yoksa bu mantığa göre Apple Türkiye'de fabrika kurup iPhone üretse Amerika'da asgari buysa Türkiye'de bu diyip 200 $ dan fazlası pahalı demek gerek.

Bu hızlı tren denen şey yüksek teknoloji dünyanın neresine gidersen git maliyeti aşağı yukarı aynıdır. O yüzden Türkiye dünyaya göre ucuz.

Yok siz beni hala anlamamışsınız. Neutumn benim anlatmak istediğimi anlamış ve detaylı şekilde Bilal' e anlatır gibi anlatmış. O yorumu okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca sap ile samanı da karıştırmayalım. Apple ile Treni nasıl bir tutuyorsunuz? Biri ulaşım aracı diğeri akıllı telefon. Lütfen mantıklı konuşalım. Gelin ben size yüksek teknolojili iki ulaşım aracının Türkiye ve Avrupa fiyatından örnek vereyim. Mercedes' in yeni e serisi avrupada vergi hariç fiyatı 40000 avro iken Türkiye' de vergi hariç fiyatı 100 bin TL. Şimdi sizin mantığınıza göre Mercedes' in TR' de vergi hariç fiyatının en az 130 bin TL olması gerekirdi değil mi? Demek ki neymiş elma ile armutu karıştırmıyormuşuz. Eğer bir özel firma bunu kendi ürettiği ülkeden bile daha ucuza satabiliyorsa yapılabiliyormuş diyebiliriz. Rakamlar ortada. Öznel konuşmayacaksak sabaha kadar tartışabiliriz.

• Ne diyelim zam gelmese iyidir.

Ülkenin her yeri sorunlu iken iyi haber görmek garip geliyor.
  • Tala Valkov T kullanıcısına yanıt
    atma be constantinepolis bile suyu 7/24 kesintisiz kullandı... aktroll işi gücü önceki hükümetlere iftira atmak...
  • droid7399 kullanıcısına yanıt
    hızlı dedikleri tren işletme hızı en fazla 100kmh hızlı filan değil... hatlarıda hızlı trene uygun değil... kandırmacadan başka bir şey değil...
  • brain B kullanıcısına yanıt
    ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ arazisinde kaçak yapılan 1000 küsür odalı saray ne sadece inşası bile milyonlarca € yedi içindeki mobilyalar, aksesuvarlar kaç milyon € biliyor musun? bazı dengesizler ANITKABİR'in maliyeti ile kıyaslamıştı... ondan arkadaş o şekilde hatırlatma yaptı...
  • Bu haber bana turkcellin Harvardlı Emily ile Harranlı Emine reklamını hatırlattı. Birde bizim 3 g miz onların 4 g sinden hızlı muhabbetini. O ne kadar doğruysa işte bu da o kadar doğru :).
    Fransa , japonya ile birlikte hızlı tren de dünya markasıdır. Fransa sandığımız kadar düz bir ülke değildir (ortalama yükseltisi 750m civarında (Türkiye 1100 civarı)) Japonya ise Türkiyeden de fazla yükseltiye sahip , engebe çok fazladır. Yani hızlı trenle sizin düşündüğünüz gibi düzlüklerin alakası yoktur. İyi günler

• Bizdeki hizli tren degil hizlandirilmis tren!! isterseniz bu hesabi yaptigi hiz/ucret uzerinden yapin;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar konuyla alakasiz olacak ama affiniza dayanarak bir sey paylasacam.simdi dh bir kac gundur ucuzluk ruzgari esiyor .yok elektrik ucuz yok tren ucuz vs.dikkatinizi cektimi bilmiyorum. Degerli editorumuz ahmet gozutok eminim sizlere dunyanin en ucuz donanim parcalarindan en azindan birkacini ulkemizden bulmanizi saglayacaktir. Belki uretemiyoruz bununla ovunemiyoruz ama editorumuzun katkilariyla ucuzlukta ovunelim oyle degil mi arkadaslar.kendisi dh editor ekibinin ucuzluk dairesi baskani olur.sistem kurmadan once ona danismakta buyuk fayda var kanaatimce.

simdi bende onun kadar olamasam da ulkemde bulabileceginiz cok ama ucuz bir kac urun onerecegim.

1-full hd monitor ortusu (3 tl)

2-bilgisayar icin temizlik bezi (2 tl)

3-bilgisayar masasi tekerlekleri ( 4 adet 1 tl)

Nasil arkadaslar sayemde yukunuz baya hafifledi.artik geri kalan paranizla ulkemizden ucuz ucuz diger parcalari alabilirsiniz.eger sikinti yasarsaniz degerli editorumuz ahmet gozutok size yardimci olacaktir.sakin ha disardan almayin ona gore .tesekkurler saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 17 Nisan 2016; 2:11:03 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.