Şimdi Ara

Türkiye Hükümetine dava açabilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle vatan haini değilim. Uluslarası hukuktan anlayan birileri varsa sadece merak ettiğim bu konuda aydınlanmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye'de yasal dayanaklar kullanılarak çok fazla haksızlık dönüyor. Örneğin bu aralar gördüğüm/karşıma çıkan haberler evlenip aynı gün ya da çok kısa süre içinde ayrılan kadınların açtıkları nafaka davaları ve erkeklerin ömür boyu nafaka ödeme kararları böyle inanılmaz sayıda mağdur var ve hiç bir adım dahi atılmıyor. Yine iş kanuna göre yapılması gereken denetimlerin yapılmaması eksik yapılması ya da torpil olması bunların kanıtının olması ama Türk yargısının yavaş işlemesi ya da uğraşmamaları neticesinde ortaya çıkan takipsizlikler. Türkiye'de örneğini verebileceğimiz binlerce konuda adaletsizlik, yolsuzluk baya apaçık alenen dönüyor ancak mahkemeye gittiğinizde kimi kime şikayet ediyorsun moduna geliyorsunuz. Peki bunları bu ülke çözemiyorsa aksine haksızlığı yapanlar yine kendileriyse bunun için kesin net sonuçlar çıkarabilecek ve yetkilileri cezalandırabilecek uluslarası ve tarafsız bir mahkeme var mıdır? Bir sen mi akıllısın dediğinizi duyar gibiyim ancak ben bunu bırak denemeyi düşünmüş insanların bile varlığından şüpheliyim. Ziraa aşırı üşengeç bir toplumuz ancak adalet bakımından ya da sadece fikir edinmek için bile belki burada yazdıklarınız beni, bizi, birilerini aydınlatacaktır. Saygılar...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• nafaka deyince aklıma geldi, kadınlar öldürülünce bütün kadınlar ağıt yakıyor erkeklere lanet ediyor ama erkeklerin bu şekilde hayatı karartılınca oh iyi olmuş diyorlar. öncelikle kadınların haklarının sınırlandırılması gerekiyor.

• highest in the room kullanıcısına yanıt
    Ben bu konudan ayrıyım yazımda bir mağduriyetten bahsettim sizin söylediğiniz tabiki kıyaslanamaz ama o var diye bu da görmezden gelinemez. Şahıs şahıs bakılır bu tip olaylara. Yazımda kadın suçlu sizin söylediğinizde erkek suçlu ikisine de en ağır yaptırımlar gerekir ama kadına şiddet var diye de kadının beyanı esastır gibi saçma salak kanunlar getirelemez. Zira Türk kadınlarının çoğumuzun tanıdığı büyük bir bölümünün bunu kolayca kullanabileceği, kolayca iftira atabileceği ve binlerce insanı mağdur edebileceği gerçeğinin hepimiz farkında olmalıyız. Ancak konumuz bu değil ben yalnızca örnek verdim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.