Şimdi Ara

türkiye-kıbrıs(güney kıbrıs sorunu)-roma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kıbrısa 50tl ye bilet buldum(ankara kalkışlı), 1gün kıbrısta kalıp, güney kıbrıstan romaya geçmeyi düşünüyorum, uçak biletinide 25€ buldum. Kısaca romaya 100tl ye gitmiş olucam ve kıbrısıda 1günde olsa gezicem.

Eğer türkiyeden bilet alsaydım 288tl istanbuldan var, 390tl ankaradan. İstanbul içinde 50tl yol ücreti ödicem ve istanbul 338tl ye gelicek.

Şimdi büyük sorun ise güney kıbrıs. schengen vizesi alsam bile güney kıbrısta işe yarıyormu ve güney kıbrıstan ben uçağa binebilirmiyim. Türkiyenin tanımadıgı bir ülke oldugundan sorun olurmu

Dönüşte aynı şekilde kıbrıs üzerinden olucak

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysan hiçbir şekilde KKTC'den rum kesimine geçemezsin.Eğer rum kesimine gitmek istersen yunanistana gidip ordaki rum konsoloslugundan vize alacaksın ve yunanistan üzerinden kıbrısa gideceksin.
  • peki rum vizesi alıp, yinemi kktc üzerinden geçemem
  • Vize farketmez Türkiye pasaportunla KKTC'den Rum Kesimi'ne geçiş yapamazsın. Türkiye'den de direk gidilmiyor zaten... Sadece 1. dereceden akrabaları Rum Kesimi doğumlu olanlar geçebiliyor. Önce Yunanistan'a veya başka bir ülkeye gidip oradan Rum Kesimi'ne gitmen lazım. O da uzun iş olur. Gidişin en ucuz yolu İstanbul'dan Selanik'e otobüsle oradan da Ryanair'le Roma'ya gitmek ama Ankara'da yaşıyormuşsun bir de Ankara İstanbul gidişi olacak. Uğraşmaya değmez. Yine de Selanik'i gezmiş olurum dersen İstanbul Selanik 70 TL(Sınırda, FreeShop'da durması nedeniyle yaklaşık 7-8saat sürüyor) Selanik Roma tarihe göre 20-80 Euro arası değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

peki rum vizesi alıp, yinemi kktc üzerinden geçemem

1. Rum vizesini nereden almayi planliyorsunuz (TR'de Rum temsilciligi yok ki )

2. KKTC uzerinden Guney'e gecemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trineux -- 19 Mart 2013; 6:19:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trineux

quote:

Rum vizesini atinadaki konsolosluktan alabilirim, kargo ile islemler yuruyormus. Rum vizem oldugu halde sinirdan gecemiyorsam kotu benim icin

Istanbul-selanik otobus biletini nereden bulabilirim. Fiyatlari ne kadar acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Rum vizesini atinadaki konsolosluktan alabilirim, kargo ile islemler yuruyormus. Rum vizem oldugu halde sinirdan gecemiyorsam kotu benim icin

Kıbrıs Rum Kesimi Schengen ülkesi olduğu için herhangi bir Schengen ülkesinden alınan vizeyle gidebiliyorsun. Rum Kesimi vizesi İtalya vizesi Yunanistan vizesi diye bir ayrım yok. Hepsi Schengen vizesi. Zaten Atina'daki Rum konsolosluğundan vize almaya kalksan sana sorun çıkartırlar. Otel rezervasyonun olmayacak, sadece transit uçuş için gidiyorsun. Yani o işe hiç bulaşma diyebilirim...

Aynı şekilde KKTC'den hiçbir şekilde geçemezsin. Dediğim gibi sadece KKTC vatandaşı olup 1. dereceden akrabaları Rum Kesimi doğumlu olanlar geçebiliyor.
    Kısacası Rum Kesimi olayını unut. Önünde 2 seçenek var. 1.si direk gidiş 2.si Selanik aktarmalı.

İstanbul-Selanik otobüs biletini internetten sadece Metro Turizm'den bulabilirsin ama İstanbul Otogarı'nda ve yollarda 5-6 firma gördüm Selanik'e giden. Pek ünlü firmalar değildi isimlerini hatırlamıyorum. Metro'nun günde 3-4 seferi var. Ne zaman gideceksin bilmiyorum ama bu aralar Paskalya tatili var o zaman gideceksen yer kalmayabilir acele et. Fiyatlar geçen yaz 70 TL idi şimdi 95 TL görünüyor internet sitesinde. Ama ben yazıhaneden almıştım 26 yaş altına ve öğrencilere %30 indirim vardı. Şimdi var mıdır bilmiyorum. Metro'yu arayıp öğrenebilirsin ya da herhangi bir Metro yazıhanesinden sorabilirsin.
    Benim sana önerim, eğer Selanik'i de gezmiş olurum Atatürk'ün evine falan giderim dolaşırım diye bir fikrin yoksa otobüslerle uçak aktarmalarıyla uğraşmadan direk Pegasus'la 300 TL civarı direk İstanbul Roma uçuşu var.

Selanik üzerinden gitmeye kalksan İstanbul Selanik 8 saat otobüs 95 TL Selanik Roma uçuşu yaklaşık 50 TL. Şehir içi aktarmaları falan sayarsan İstanbul Roma sana 200 TL'ye malolur. Aradaki 100 Lirayı da Selanik'te orada burada gezersen harcarsın. Tercih senin 300 TL verip rahatca direk gitmek mi yoksa aynı paraya 8 saat otobüs yolculuğu + Selanik'i gezmek mi? Ben 2. planı seçerdim. Daha önce de yaptım zaten. Türkiye'ye neredeyse her gelişimde Selanik'e uğruyorum. Eğer Selanik üzerinden gitmeye karar verirsen her şekilde yardımcı olurum. Havaalanı Otogar transferi nereleri gezilir ne yapılır vs...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Kıbrıslıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaslar,

ben 1 mayıs gibi roma ya gitmeyi düsünüyorum. ardından guney kıbrıs tatıl planım var. bıldıgınız uzere guney kıbrıs ıcın rum vizesi atina dan alınıyormus. Acaba roma da rum konsoloslugundan, rum vizesi alabılır mıyım?. (mail attım ama henüz cevap vermediler)
  • İkamet etmediğin bir ülke üzerinden vize başvurusu yapamazsın
    İtalyadaki Rum konsolosluğundan vize alamazsın yani ama geçerli schengenin var zaten Rum vizesi ulusal vize değil schengen vizesi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

quote:

quote:

quote:

Kıbrıs Rum Kesimi Schengen ülkesi olduğu için herhangi bir Schengen ülkesinden alınan vizeyle gidebiliyorsun. Rum Kesimi vizesi İtalya vizesi Yunanistan vizesi diye bir ayrım yok. Hepsi Schengen vizesi. Zaten Atina'daki Rum konsolosluğundan vize almaya kalksan sana sorun çıkartırlar. Otel rezervasyonun olmayacak, sadece transit uçuş için gidiyorsun. Yani o işe hiç bulaşma diyebilirim...

Aynı şekilde KKTC'den hiçbir şekilde geçemezsin. Dediğim gibi sadece KKTC vatandaşı olup 1. dereceden akrabaları Rum Kesimi doğumlu olanlar geçebiliyor.
    Kısacası Rum Kesimi olayını unut. Önünde 2 seçenek var. 1.si direk gidiş 2.si Selanik aktarmalı.

İstanbul-Selanik otobüs biletini internetten sadece Metro Turizm'den bulabilirsin ama İstanbul Otogarı'nda ve yollarda 5-6 firma gördüm Selanik'e giden. Pek ünlü firmalar değildi isimlerini hatırlamıyorum. Metro'nun günde 3-4 seferi var. Ne zaman gideceksin bilmiyorum ama bu aralar Paskalya tatili var o zaman gideceksen yer kalmayabilir acele et. Fiyatlar geçen yaz 70 TL idi şimdi 95 TL görünüyor internet sitesinde. Ama ben yazıhaneden almıştım 26 yaş altına ve öğrencilere %30 indirim vardı. Şimdi var mıdır bilmiyorum. Metro'yu arayıp öğrenebilirsin ya da herhangi bir Metro yazıhanesinden sorabilirsin.
    Benim sana önerim, eğer Selanik'i de gezmiş olurum Atatürk'ün evine falan giderim dolaşırım diye bir fikrin yoksa otobüslerle uçak aktarmalarıyla uğraşmadan direk Pegasus'la 300 TL civarı direk İstanbul Roma uçuşu var.

Selanik üzerinden gitmeye kalksan İstanbul Selanik 8 saat otobüs 95 TL Selanik Roma uçuşu yaklaşık 50 TL. Şehir içi aktarmaları falan sayarsan İstanbul Roma sana 200 TL'ye malolur. Aradaki 100 Lirayı da Selanik'te orada burada gezersen harcarsın. Tercih senin 300 TL verip rahatca direk gitmek mi yoksa aynı paraya 8 saat otobüs yolculuğu + Selanik'i gezmek mi? Ben 2. planı seçerdim. Daha önce de yaptım zaten. Türkiye'ye neredeyse her gelişimde Selanik'e uğruyorum. Eğer Selanik üzerinden gitmeye karar verirsen her şekilde yardımcı olurum. Havaalanı Otogar transferi nereleri gezilir ne yapılır vs...

güney kıbrıs ülkesi schengen'e dahil değildir. lütfen doğruluğunu teyit edip öyle bilgilendirelim burada insanları

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperEGO_

quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

quote:

quote:

quote:

güney kıbrıs ülkesi schengen'e dahil değildir. lütfen doğruluğunu teyit edip öyle bilgilendirelim burada insanları

"Kıbrıs Schengen ülkesidir" yazmışım Yok ya ben yazmamışımdır. Kafam güzelmiş heralde ya da çok dalgınımdır. Şaşırdım şu an. Yanlış bilgi için özür dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.