Şimdi Ara

Türkiye'm seni çok seviyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir buçuk yıl Kamerun’da yaşadım. 1) Ölülerin bedenleri mezara (mezar denirse tabi) kesik kafaları ise evlere gömülüyor. Evlerin bir odası kesik başların gömüldüğü küçük mezarlara ayrılıyor. Geleneksel ve aile için özel anlamı olan günlerde bu çukurların taş kapakları açılıp aile büyüklerinin kafalarına saygı gösterisi amaçlı olarak yiyecek veriliyor. 2) Türkiye’de hemen hemen herkes kırsal bölgelerdeki gençlerinin cinsel taşkınlıklarını duymuştur sanırım. İşte hayvancıklara yapılan o eziyetler burada maymunlara yapılıyor ve iki türün genetik yakınlığı nedeniyle zaman zaman gebeliklerin yaşandığı vakalar olabiliyor (ancak elbette bu hamileliklerin hepsi düşük ya da ölü doğum ile sonuçlanıyor - yani çocuk büyüyüp okula falan gidemiyor- 3) Kadınların neredeyse %95’i satın alınabiliyor. 4) Barcelona’da top oynayan Eto tam bir milli kahraman. Dünya Kupası’ndan elendikleri Barcelona’da top oynayan Eto tam bir milli kahraman. Dünya Kupası’ndan elendikleri Mısır maçının ertesi günü son model BMW’nin üstüne çıkıp, tam 30.000$’ı havaya savurarak insanlara dağıttı. 5) Bir doktorun bir ayda kazandığı para 150 dolara karşılık geliyor. 6) O kadar çok köy ve bu köylerin kralı var ki... Bu krallar ne iş yapıyor da karnını doyuruyor derseniz, iş adamları çıktıklari köylerin krallarını besliyorlar – sonra da siyasi arenada gelsin köyden oylar- 6) Amerikan Konsolosluğu şehrin en güzel binası. 7) Her beş kişiden biri AIDS.

• Anlattıkalrını okuyunca gerçekten Kamerun'da yaşayanlara acıdım. İlk konu kendi kültürleriyle ilgili, bizi alakada etmez. Ama diğerleri hakkaten acı şeyler...

Ama ülkemizi Kamerun'la karşılaştırma yanılgısına düşmememiz gerekiyor diye düşünüyorum. Hele hele Kamerun'dan iyi durumdayız diye sevinmeyi hiç doğru bulmuyorum. Bizim yarış içinde olduğumuz toplumlar çok daha ileri seviyede

Ama senin durumunu da anlayabiliyorum. Ben de o kadar zaman öyle bir yerde yaşasaydım heralde ben de memleket hasretiyle duygusallaşırdım. İlginç ama öğretici bir deneyim olmuştur eminim.
  • bu yazının alıntıistedim haklısın elbette ama yinede kendimi çok şanlı hissettim
    olduğunu yazamadan gönderdim malesef ama ilginç geldi ve paylaşmak
  • bu yazının alıntı olduğunu yazamadan gönderdim malesef ilginç geldi paylaşmak istedimistedim haklısın elbette ama yinede kendimi çok şanlı hissettim
  • Maymunlarla ilgili gebelik hakkında kaynak verebilirmisin?
    İki türün genetik yakınlığı diğerinin yumurtasını fertilize edebildiği haberini ilk defa duydum. (Bilimsel kaynak???) Kromozom farkını henüz bilmiyorlar mı?

Afrikadaki ülkelerin zaten birçoğu böyle rezil bir yaşam sürerler.
    Özellikle 2.dünya savaşı Afrikayı duman etmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 11 Mayıs 2006; 10:27:54 >
  • yukarıda da yazdığım gibi alıntıdır bu yazı o yüzden kaynak belirtemiyorum ama ararştırabilirim
  • Gecikmişzaman yazının alıntı olduğunu editlersen güzel olur sanırım.

Türkiye Böyle bir ülkeyle asla kıyaslanmayacak bir ülkedir. Ancak kendi sınıfındaki ülkelerle karşılaştırılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İki tür arasındaki ilişki sonucunda gebelik olması iddiasından sonra bütün yazı bana biraz samimiyetsiz geldi.(@gecikmişzaman, lafım sana değil)

Ayrıca, başlıktaki "m" iyelik eki ayrı değil bitişik yazılır, sonuna geldiği kelime özel isim olsa dahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 11 Mayıs 2006; 12:26:17 >
  • Şimdi aslan ile kaplan ya da eşek ile at deseniz böyle gebelikler olur fakat insan ile hiçbir maymun türü arasında böyle şey olduğuna dair bilimsel bir bulgu yok (diye biliyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: gecikmişzaman

Yaklaşık bir buçuk yıl Kamerun’da yaşadım. 1) Ölülerin bedenleri mezara (mezar denirse tabi) kesik kafaları ise evlere gömülüyor. Evlerin bir odası kesik başların gömüldüğü küçük mezarlara ayrılıyor. Geleneksel ve aile için özel anlamı olan günlerde bu çukurların taş kapakları açılıp aile büyüklerinin kafalarına saygı gösterisi amaçlı olarak yiyecek veriliyor. 2) Türkiye’de hemen hemen herkes kırsal bölgelerdeki gençlerinin cinsel taşkınlıklarını duymuştur sanırım. İşte hayvancıklara yapılan o eziyetler burada maymunlara yapılıyor ve iki türün genetik yakınlığı nedeniyle zaman zaman gebeliklerin yaşandığı vakalar olabiliyor (ancak elbette bu hamileliklerin hepsi düşük ya da ölü doğum ile sonuçlanıyor - yani çocuk büyüyüp okula falan gidemiyor- 3) Kadınların neredeyse %95’i satın alınabiliyor. 4) Barcelona’da top oynayan Eto tam bir milli kahraman. Dünya Kupası’ndan elendikleri Barcelona’da top oynayan Eto tam bir milli kahraman. Dünya Kupası’ndan elendikleri Mısır maçının ertesi günü son model BMW’nin üstüne çıkıp, tam 30.000$’ı havaya savurarak insanlara dağıttı. 5) Bir doktorun bir ayda kazandığı para 150 dolara karşılık geliyor. 6) O kadar çok köy ve bu köylerin kralı var ki... Bu krallar ne iş yapıyor da karnını doyuruyor derseniz, iş adamları çıktıklari köylerin krallarını besliyorlar – sonra da siyasi arenada gelsin köyden oylar- 6) Amerikan Konsolosluğu şehrin en güzel binası. 7) Her beş kişiden biri AIDS.

• iki yakın tür arasında fertilizasyon olabilir.. kaotikanın verdiği örnekler doğru..
    amaa..
    bende kaotika gibi bu güne kadar insanla maymunun çiftleşmesi sonucu bir embriyonun oluşabileceğine dair herhangi bir bilginin olmadığını biliyorum.

bunu dışında..
    Hasbi 81 arkadaşın dediklerine katılıyorum..

çok kötüyü gösterip, "aha bak orası kötü" deyip biraz daha iyiye razı olmamalı bence toplumlar.
    biz toplum olarak bizden daha iyilerine bakıp onların güç seviyesine çıkmaya çalışmalıyız..
  • hep beraber çıksak olmaz mı. illa birileri geri, aç sefil kalmak zorunda mı ilahi adalet mi bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

hep beraber çıksak olmaz mı. illa birileri geri, aç sefil kalmak zorunda mı ilahi adalet mi bu

bu yaklaşımda ayrı ve haklı gerekçeleri olan bir yaklaşım..
    ma malum kapitalist dünya ve "rekabet" safsatası...
    olmuyor şte öyle senin dediğin gibi..
  • Kapitalist sistemde tıpkı günümüz bilimi gibi ahlak kurallarından ayrı uygulanınca topal yürüyo,bu kapitalist sistemin kötü olduğu anlamına gelmez.Tıpkı bilimin gelmediği gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

Kapitalist sistemde tıpkı günümüz bilimi gibi ahlak kurallarından ayrı uygulanınca topal yürüyo,bu kapitalist sistemin kötü olduğu anlamına gelmez.Tıpkı bilimin gelmediği gibi.

kapitalist sistemde hiçbir zaman herkes iyi durumda,müreffeh olamaz.kendisi bile boyle birşey savunmaz(ekonomi teorisi, ideolojisi anlamında kendisi). kapitalizmin ahlakı sermaye birikimine dayalıdır. birileri her zaman yoksul birileri zengin olmak zorundadır. zenginin zengin olması için bazı ülkelerin ya da sınıfların yoksul kalması bir zorunluluktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 11 Mayıs 2006; 14:34:41 >
  • bence çok yanlış bir değerlendirme, ona bakarsanız bir avrupalıda çıkıp avrupa seni çok seviyorum diye söze başlar ve türkiyenin bir çok aksayan yönlerini söyler, bizim ülkemiz çok mu güzel sanki,

• quote:

quote:

Kapitalist sistemde tıpkı günümüz bilimi gibi ahlak kurallarından ayrı uygulanınca topal yürüyo,bu kapitalist sistemin kötü olduğu anlamına gelmez.Tıpkı bilimin gelmediği gibi.

kapitalist sistemde hiçbir zaman herkes iyi durumda,müreffeh olamaz.kendisi bile boyle birşey savunmaz(ekonomi teorisi, ideolojisi anlamında kendisi). kapitalizmin ahlakı sermaye birikimine dayalıdır. birileri her zaman yoksul birileri zengin olmak zorundadır. zenginin zengin olması için bazı ülkelerin ya da sınıfların yoksul kalması bir zorunluluktur.

Günümüzde büyük bi kesimin(ÖR:yahudi iş adamları) uyguladığı şekliyle, kapitalist sistem aynen anlattığın gibi.Ben böyle uygulanmadığını söylemedim zaten,böyle uygulandığında topal yürüdüğünü,aslında özünde güzel bi sistem olduğunu söyledim.

• quote:

quote:

quote:

Günümüzde büyük bi kesimin(ÖR:yahudi iş adamları) uyguladığı şekliyle, kapitalist sistem aynen anlattığın gibi.Ben böyle uygulanmadığını söylemedim zaten,böyle uygulandığında topal yürüdüğünü,aslında özünde güzel bi sistem olduğunu söyledim.

bende sana müslümanlar da yönetse artı deger kaynaklı, sermaye birikimine dayalı bir sistem olan kapitalizmin hiç bir zaman herkesi, her ülkeyi eşit bir seviyeye getiremeyecegini söyledim. zira örneğin abd nin 12 trilyon dolarlık hasıla(t)sının , turkiye 400 milyar dolara sahip olmadıkça bi anlamı olmayacagını, mutlaka bi ülkenin zengin, bi ülkenin fakir olması gerektiğini soyledim.

• büyük ihtimalle itiraf.com dan alıntı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.