arkadaş 80+ milyon türküz dünyada tanınan şeylerimiz kebap, istanbul, tarkan ve nusret'den ibaret. futbol takip edenler de arda turan'ı ve galatasaray'ı bilir. polonya'nın bile chopin, marie curie, lewandowski veya çek cumhuriyeti'nin kafka, freud, kundera gibi dünyaya kazandırdığı onlarca isim var. ulan fildişi sahili'nin bile drogba'sı var. biz neden hiçbir şeyde başarılı değiliz? avrupa'da voleybol birincilikleri elde etmiş olmamız dışında şu dünyada tek bir başarımız veya kültürel bilinirliğimiz yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 18 Mart 2024; 1:1:4 > |
türkiye'nin dünyaya hiçbir şey kazandıramamış olması
-
-
Batiya entegre olma sansimiz varken olmamisiz ondan kaynakli
Fatihten sonra devlet düzgün yönetilmedi nerden baksan 500 senedir yuvarlaniyoruz langır lungur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bayraktar diye bir gerçek var adına şarkı yazıldı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Okullarda ders diye okutulacak ekonomi politikalarımız var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cahid Arf (Arf Sabiti)
Behçet (Behçet hastalığı)
Osman Kent ve Yavuz Ahıska (3D labs. NVIDIA daha portalkalda vitaminken bu adamlar 3d ekran kartı yaptılar, GPU yaptılar)
O dönemler yaptıkları ekran kartlarını sattıkları görsel efekt şirketleri ödüllü filmler yaptılar.
Daha sayarım ancak dünya çapı başarı senin baktığın pencereye bağlı. Sen futboldan bakıyorsan ayrı bilimden bakıyorsan ayrı... Hatta bak şu neydi unuttum nobelli vardı bitane aziz sancar ?
-
Biontech'in kurucu ortağı ve ceo'su Uğur Şahin ve Özlem Türeci var.
Dünyaca ünlü doktorumuz Mehmet Öz var, Mesut Özil var
Crysis yapımcısı crytek kurucuları var. Cevat, Avni ve Faruk yerli. Bir dönem epey rüzgar estirdiler.
Markafoni var ama o başka bir hüzün hikayesi.
Cobani yoğurtları var. Amerika'ya düz yoğurt yedirdiler.
-
Gavurun 'sizden bişey olmaz' palavrasını sünger gibi çekmişsin.
-
Döner, kebab yeterli
-
pek bilemedim ama almanın mercedes gibi bir gerçeği var..
-
şöyle bir gerçek var..
gerçekten bizde böyle birşey yok..
-
saydıklarınızın birçoğu türk değil, aileleri türk. ne burada doğdular ne burada ihtisas aldılar ne buranın ortamında büyüdüler
@Penguen Gunter (biontech, mesut özil, dr. öz)
@Antor (crytek, aziz sancar [1965'den beri amerika'da ve çalışmaları orada yapıldı])
diğer örnekler de benim saydıklarımın boyutunda bir katma değer değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 19 Mart 2024; 16:1:13 > -
İyi de o açıdan bakarsanız dünyanın en ünlü bilim adamları da tek ülkede durmuyor eğitim akademi için vb. başka ülkelerde işine devam ediyorlar. Uğur şahin İskenderunda doğmuş gözüküyor. Aziz sancar mardin doğumlu İstanbul üni. yazıyor zaten %100 bütün eğitimi hayatı Türkiye olan yoktur. Tüm hayatı her şeyi tek ülkede yapan düşünsek dünyaca ünlü çok az bilim insanı sayabiliriz herhalde. Direkt Einstein ilk akla gelen örneğe baktım o da böyle çıktı. Almanya'da doğup ilk eğitimini alıp İsviçre'de lise üniversite okumuş İsviçre'de zürih ve bern'de akademisyenlik yapmış Almanya'ya dönüp ABD'ye geçmiş. Böyle düşünürsek Einstein Alman değil akademik hayatının çoğu İsviçre'de geçmiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X