Türkiye'nin en uygun yumurtası tüm ŞOK marketlerinde
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hakikaten baya ucuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gıda Dedektifiyoutube
19 Temmuz’da Tayvan Tarım Bakanlığı tarafından açıklamada Türkiye’den ithal edilen 127 ton yumurtada yasaklı kanserojen madde tespit edildiği açıklandı. Yapılan açıklamada yumurtaların imha edileceği ve konu hakkında sözleşme hükümleri uyarınca tedarikçi firmadan tazminat talep edileceği açıklandı. Temmuz ayının ilk haftasında sınır kontrollerinde yasaklı bir antibiyotik madde olan nitrofuranın izlerini tespit eden Tayvan yetkilileri, yapılan analizler sonrasında yumurtalarda yasaklı maddeyi tespit etti. Ülkedeki yumurta kıtlığı sebebiyle bir süredir Türkiye’den yumurta ithal eden Tayvan’da Ocak ayından bu yana beş parti yumurtada antibiyotik analizlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Tespit edilen nitrofuran maddesi antibiyotik olarak kullanılmakta olup, Tayvan, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nde yasaklanmasına rağmen, Türkiye’de ise yasaklı listede olmadığı belirtiliyor. Diğer yandan sektör içinden yaptığımız görüşmelerde özellikle kafes yumurtası üreten üreticilerin bu antibiyotiği verim arttırıcı ve koruyucu olarak kullandığı belirtiliyor. Tayvan yaşanan tespitler sonrasında Türkiye’den yumurta ithalatını sonlandırdığını ve bundan sonraki süreçte Amerika Birleşik Devletleri’nden tedarik sağlayacağını açıkladı. Tayvan kendini kurtardı. Peki ya Türk milletini bu zehirlerden kim kurtaracak? Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCLMlZMw7vP9JlA76nIeTkdQ/joinhttps://www.youtube.com/watch?v=hc1UTTQg9Gc&feature=youtu.be -
ben de çoktandır yumurta yemedim. tavuk eti zaten yemiyom. önceden marketteki organik yazanlardan alıp günde 1 yerdim ama yazın sık sık şehir dışına çıktığımdan almadım yumurta. organik yazanlara bile güvenmiyorum bide.
Ben de organik veya gezen tavuk yumurtası tüketmeye çalışıyorum. Aralarındaki fiyat farkı eskiden 1 kattı şimdi 2-3 kat oldu.
-
hatırlarım sene 2016 1 organik yumurta 1tl idi. o da maalle arasındaki kazıkçı amca'da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 11 Temmuz 2024; 9:20:28 > -
hocam dikkat ederseniz yumurtanın boyutu S . istanbul marketlerde genelde L veya M var. onu aldığınızda göreceğiniz yumurta bıldırcınınkinden az daha hallice olacaktır. zaten önceki fiyatı 45 miş. Çokmuş bile.
-
Bende bu devirde çok şaşırdım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eve dün aldım ve o kadar da küçük değil
Organik olmayan tavuk ve yumurta tüketmeyin. Fakirseniz de tüketmeyin. Başka bir şeyinizden kısın.
-
Yumurta tavuğun kıçından çıkan üzeri boklu iğrenç bir şey. Bunu yiyende akıl yoktur. Bana 1 milyon verseler yine yemem.
-
Türkiye'de organik bi yumurtanın market rafına geldiğine inanmıyorum. gelen varsa da tanesi 30-40 lira falan olur.
doktorlar vitamin deposu diyorlar ama aynı doktorlar şunu da diyor:
- yumurtanın vitamin deposu olması için, tavuğun doğal beslenmesi lazım. yani bahçede gezip, yeri eşeleyip solucan yemesi falan lazım.
bu söze göre Türkiye'de vitamin sahibi yumurta yok. gezen tavuk yumurtası diye satılanlar da yalan, organik diye satılanlar da yalan. onların hepsi hap gibi yapay yem ile beslenen tavuk. hatta tavuk değil civciv hepsi. gezdikleri falan da yok. hepsi kapsülde.
Ohoo hemşerim sen vitamini, doğalı moğalı bırak. Ona bakarsan böcek yemeyi de tavsiye ediyorlar. Proteinmiş. Oturup tırtıl yer misin? Tavuğun kıçından çıkan o iğrenç şeyi hayatta yemem.
-
yediğin şeyin doğallığı farklı mesele.
neyi yiyeceğin farklı mesele.
bir insan kırmızı et yiyeceği zaman "daha doğal olsun" diye Dana etinden kaçıp kuzu eti tüketebilir mesela. ama bu kişi böcek yemek zorunda değil.
yumurtayı tiksinç bulan sensin. belki senin için böcek ile yumurta aynı şey. ama diğer kişiler için öyle değil.
ben solucan yemem hatta görmek bile tiksindirir beni. ama köydeki evin bahçesinde solucan yiyerek beslenen tavuğun yumurtası benim için tiksinç değil.
bu arada, ben pek yumurta yemem. yiyecek olursam da, yumurtaları banyo lavabosunda önce iyice yıkarım ve üzerindeki her pisliği kazırım. sonra sabunla bir güzel yıkarım. sonra durulayıp kağıt havlu ile kurumlarım.
Ben de inanmıyorum insanımız o kadar düzenbaz ki herşeyin hile hurdası bizde. Sıradan yumurtayı organik diye 2-3 katına satmadıkları ne malum?
Türkiyedeki esnafa ve üreticiye güvenimi tamamen kaybettim. Bu gümrükten dönen kanserojen yumurtaları da bizim halka yediriyorlardır.
-
quote:
Sıradan yumurtayı organik diye 2-3 katına satmadıkları ne malum?
hocam mesela markette organik yumurta diye satılan 10'lu kutuları açıp bakıyorum, hemen hemen hepsinde şu hile var: 9 tane kocaman yumurta koyulmuş, 1 tane minnacık yumurta var.
aç bak, tüm markalarda tüm kutular aynı. hepsinde: "müşteri nasıl olsa bu detaya bakıp da almaktan vazgeçmez" demişler ve araya organik olmayan minnacık yumurta sıkıştırmışlar.
kaldı ki zaten çoğu kişi satın almadan önce kutuyu açıp içine bakmaz.
düşünün hocam organik yumurta kutusuna %10 oranında organik olmayan yumurta sokup ordan kâr etmeye çalışan kişilere mi güveneceksin.
bu yüzden genelde yumurta almıyorum.
Yumurta yemeyerek çok şey kaybediyorsun
Yumurtanın lezzeti eskisi gibi degil ama yemeye devam... Hangi marka alırsan al eski tadı yok. Tavuk da oyle
-
Bence eskiyle aynı, ben hiç tat farkı göremiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ctrl v
- kaf kef ne demek
- tarihi geçmiş mayonez yenir mi
- köpeğin iri olması için ne yapılmalı
- atarax 25 mg uyutur mu
- suudi arabistan
- penis nakli
- çay emojisi
- telegram indirim kanalları
- google çizim yap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X