Şimdi Ara

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehri [ANKET EKLENDİ] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
4
Favori
31.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehri [ANKET EKLENDİ]

(En Son Oy Tarihi: 19.11.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Hatay

Suriyelilerle birlikte yaşayıp gidiyoruz

Suriyelilerin oluşu en yaşanılabilir yer mi yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birisileri -- 18 Şubat 2017; 5:19:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1

• Razer kullanıcısına yanıt
    Sakarya nın mı gelişmişlik düzeyi iyi ben sakaryada okuyorum ama gelişen biyer göremedim. : )

• Ankara avm şehridir başka birşey bulamazsın. Melih Gökçek sağolsun mahkum etti 20 küsür senede...

Anıtkabir dışında keyifle gezeceğim hiçbir yer yok.

• Bizde Bursa'dan Ankara'ya taşındık. Bursa her yönüyle daha güzel bir şehir. Gezilebilecek yerler fazla, günü birlik deniz, İstanbul vb. Ankara'da AVM ve Anıtkabir dışında birsey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: pürsu

Eskişehire'de gittim, tamamen öğrenci odaklı bi şehir neden bu kadar çok seviliyor anlamadım benim göremediğim başka bir şey mi var acaba?
    Eskişehir her kesime hitap etmiyor bence.

Doğma büyüme Eskişehirliyim.. Burayı övenler öğrenciler. Sabaha kadar içip gezip dururlar.. Sonrada eskişehir çok güzel derler.. İstanbuldan daha berbat trafiğimiz var o bile burdan kaçmaya yetiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut Furkan K

quote:

Orijinalden alıntı: cronaldo2

Mersin guzel sehir ucuz hayat sarti dogalgaz falan odemeden yasarsin kisi ama akdeniz denen semt cok kotu ne idiğü belirsiz insan dolu suriyleisimi dersin pkklimisi dersin

Bence eskisehir konya

ya konya bomboş sanayi şehri. hiçbir güzelliği yok. insanı yobaz esnafı pis. çarşısı merkez yerleri suriyeli ve pis insan kaynıyor??

mersin konya'dan daha temiz

konya'da okuyan bir mersinliyim

Yuh Mersin nere Konya nere!

Sallamanın da sınırı var arkadaş..

Konya Türkiye'nin şehirleşme açısından en düzenli şehridir. Ayrıca çok kültürlü ve genel olarak tasavvuf kültürünün de etkisiyle insanların suya sabuna karışmayan bir yapısı var.

Konya'nın ilerlemesi durur, Mersin 30 sene ilerlerse birgün hangisi daha yaşanabilir diye tartışılabilir.

Niye Mersin değil:

1- pkk, dhkpc ve bilumum terör çetelerinin adeta sığınma yeri gibi

2- şehir bölge planlama açısından Türkiye'nin en kötü bir kaç şehrinden biri

3- terör olayları ya da yataklık konusunda sicili kabarık

4- iklimi yazları aşırı sıcak

5- Kent içi ulaşımı rezalet

6- iş imkanları dar (Konya'ya çalışmaya gelen bir sürü mersinli bilirim)

• quote:

Orijinalden alıntı: kendi0

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Sancar

Tabiki Trabzon

Ne Trabzon'u yahu sosyal hayat yok, 9'da bitiyor hayat halkı yobaz ve cahil, sürekli yağmur iç karartan bir hava, plansız çarpık bir yapılaşma, düzensiz bakımsız sokaklar ve caddeler, kazıkçı bir esnaf, say say bitmez...

Soruyu yanlış anladın galiba en yaşanamaz şehir demiyor

Ttabzonluyum ama haklı

• quote:

Orijinalden alıntı: Zava.Zin.Go

quote:

Orijinalden alıntı: Şehitkamil

Aydın, İzmir, Manisa, Antalya ...

Neden Manisa hocam ?

Belli bir süre Manisa'da bulunmuştum. Bu süre içerisinde şunlar dikkatimi çekti . Fazla göç almamış sehir, insanları sakin ve kibar.Yani rahatça yaşanabilcek , kafan rahat gidebilirsin sonuna kadar.

Şunuda ekleyeyim konum olarak da uygun.

• Belediye saolsun trafiğin içine ediyor.O yüzden Bursa artık keyif değil resmen çile,hem de 7 g0n aynı çile.

• Muğla, izmir, Sinop, Eskişehir, Bursa, Çanakkale

• yyildirayy kullanıcısına yanıt
    Hatay gerçekten yaşanması rahat bir şehir. İnsanları yardımsever, hoşgörülü.iş imkanı çok. Din hoşgörüsü açık ara en yüksek olan şehir(sadece yarısı müslüman olduğundan olsa gerek.). Gelen Suriyelilerin yarısı zengin diğer yarısı da ya dilencilik yapıyor(o kadar da çok değil) ya da dağ mahallelerinde çalışıyor.

Her kaynağa erişim var ve kolay. Ulaşım çok kolay. Yemekler müthiş. Eğitim kalitesi çok yüksek. İngilizce eğitimi gelen ajanlar ve eskiden yerleşen yabancılar tarafından sağlanıyor(ajanlar belli etmemeye çalışıyor da, bi işe yaramıyor)

Buradaki liseliler dinlerini Türkiye'de özgürce yaşayabileceklerini düşünüyorlar.

• Doğa Sevenlere Gelsin... ARTVİN/ARHAVİ

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehri [ANKET EKLENDİ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi probody08 -- 19 Şubat 2017; 12:18:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: minmaster

quote:

Orijinalden alıntı: Umut Furkan K

quote:

Orijinalden alıntı: cronaldo2

Mersin guzel sehir ucuz hayat sarti dogalgaz falan odemeden yasarsin kisi ama akdeniz denen semt cok kotu ne idiğü belirsiz insan dolu suriyleisimi dersin pkklimisi dersin

Bence eskisehir konya

ya konya bomboş sanayi şehri. hiçbir güzelliği yok. insanı yobaz esnafı pis. çarşısı merkez yerleri suriyeli ve pis insan kaynıyor??

mersin konya'dan daha temiz

konya'da okuyan bir mersinliyim

Yuh Mersin nere Konya nere!

Sallamanın da sınırı var arkadaş..

Konya Türkiye'nin şehirleşme açısından en düzenli şehridir. Ayrıca çok kültürlü ve genel olarak tasavvuf kültürünün de etkisiyle insanların suya sabuna karışmayan bir yapısı var.

Konya'nın ilerlemesi durur, Mersin 30 sene ilerlerse birgün hangisi daha yaşanabilir diye tartışılabilir.

Niye Mersin değil:

1- pkk, dhkpc ve bilumum terör çetelerinin adeta sığınma yeri gibi

2- şehir bölge planlama açısından Türkiye'nin en kötü bir kaç şehrinden biri

3- terör olayları ya da yataklık konusunda sicili kabarık

4- iklimi yazları aşırı sıcak

5- Kent içi ulaşımı rezalet

6- iş imkanları dar (Konya'ya çalışmaya gelen bir sürü mersinli bilirim)

Ne sallaması birader sen kimsin de bana sallıyoe diyorsun? Konya hakkında dediğim bir şeyin zıttınu söylesene? Dememişsin diyemezsin de zaten. Ulan Konya'daki insan ve kültür mü? 500 yıl geriden geliyorsunuz olum yobazsınız hiçbir yeniliğe açık değilsiniz. Yemek desen bi bok yok. Kıymalı pideyi millete etli ekmek diye kitlemeye çalışıyor çarşı esnafı, içinde kıyma olmadan.

Konya dediğin şehir işidci kaynıyor, yakalanan çoğu iiidci konya'da konakladığınj söylüyor terörden bahsetmişsin. konyalıların çoğu potansiyel işidci zaten yani terörist. bu adamlara en iyi konya sahip çıkar.

akdeniz ikliminden güzel iklim mi var? iç anadolu insanının alışamaması normal - 10derecede konyanın poyrazını yemek hoşunuza gidiyordur sizin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok şehir gezdim. Tum faktorleri baz alirsak kesinlikle eskisehirdir. Oncelikle gereksiz bir insan kalabaligi yok ozellikle baharin sonlarina dogru iyice sakinlesir. Gencler ve ogrenciler bas ustunde tutuluyor kimse kimsenin yasam tarzina karismiyor. İstersen sevgilinle eve cik kirayi verdigin surece kimse bunu sorun edecek yobazlikta degil. Cunku insanlarin cebini ogrenciler dolduruyor herkesde bunun farkinda. Ulasim baya iyi tramvayin gitmedigi yer yok nerdeyse ve ucuz. Anadolunun diger yobaz sehirleri gibi saat 9 bucuktan sonra hayat bitmiyor. ( Ankarada ( guya baskent) haftaici saat 9 10 dan sonra kizilay meydan zombi istilasina ugramis gibi bombos kaliyor) Marketlerin ve bakkallarin cogu gecenin gec saatlerine kadar acik. Trenle istanbul ankara izmir gibi uc buyuk ssehire de ulasabiliyorsunuz. Sacma bi yapilasma yok binalar genelde 3 4 katli. Laz mutahitler neyse ki buraya ulasamamis. Bisikletinzi alip sehirde gidemeyeceginiz hivbiryer yok cunku sehir buyuk oranda duz o yuzden bisiklet kullanan cok kisi gorebilirsiniz diger anadolu sehirlerindeki gibi size ocu gormus gibi bakmazlar. Ulkedeki belki cidden avrupai kalitede yasam standardi sunan tek sehirdir eskisehir. İstanbul ve izmir de oyle ama o kadar kalabalik ve son 10 yilda anadoludan o kadar cok goc aldi ki istanbul suan tam bir yozgat oldu izmir de ayni yolda ilerliyor.

• denizlide 10 yıl, Antalyada 11, mersinde 1 yıl, İzmirde 6 yıl, Edirnede de askerliğini yapmış, Konya'da 3 ay eşinin yanında kalmış, 7 aydır da ankara'da yaşayan birisi olarak Antalya daki yaşam standartlarına erişebilecek bir şehir maalesef yok.

-İzmir insana kendini özgür hissettiriyor. onun dışında alt yapı eksikliği cidden çok fazla. insan buraya gelince cidden şehrin yapısına uyum sağlama ihtiyacı hissediyor. 2 gün sonra yayaya yol vermeye.,yaşlılara yardım etmeye başlıyorsun. hatta otobüste kartı olan var mı diye sorunca anında 4 5 tane kart uzanıyor ve para uzatmaya kalkarsanız hakaret kabul ediliyor.

-Mersin güzel kurulmuş ama içi kötü doldurulmuş bir şehir. ama hayat cidden ucuz asgari ücretle 4 kişilik aile bile yaşar burda.

-Edirne çok ilginç gelmişti dışardan çok aydın cumhuriyetçi bir yapıda ama aslında kendi içinde küçük bir konya. düşüncelerine saplanmış insanlar barındırıyor.

-denizlideyken çocuktum ama kendi haline standart bir şehir bir esprisi yok.

-Konya'da insan sayısı 2 elin parmağını geçmez. barınma yeme içme ucuz sayılır. o kadar geniş yollara rağmen trafiği çöp. 2 yıl gelip gittim 3 ayda yaşadım söylenebilecek bir güzelliği yok maalesef. kayseri'den yaşamak için gelen kayınbabamlar bile 5 ay dayanabildi. kayserinin taşına toprağına kurban olayım diye döndüler geri.

-Ankara 7 aydır kendimi bu şehrin kölesi gibi hissediyorum. sanki büyük bir tiyatro ve insanlar rollerini mükemmel şekilde oynuyor. sürprizlerle dolu şehir ama sıkıcı. hayat bulunduğum diğer şehirlere nazaran pahalı.

- Antalya, 200 km çapında yapılacak aktivite sayısı neredeyse sınırsız. hayat ucuz. her hafta annemle meyve sebze fiyatlarını karşılaştırıyoruz ankara da 2 Antalya da 1 birim fiyatları. üzerine taptaze ve istediğin gibi seçme özgürlüğü. Ne zaman Antalya'ya gitsem kendimi en az İzmir'deki kadar özgür hissediyorum. sabah 6 da havlumu sırtıma atıp 15 dakikada sallana sallana denize gidip 1 saat yüzmek mükemmel. üzerine kokusu üzerinde domates biberli kahvaltı. kışın en fazla 2 ay mont ile dolaşmak. Tek sıkıntısı yazın sıcağı cidden insan dayanamıyor. 1 saatlik mesafelerde çok güzel yaylalar var en azından yazları hafta sonları değerlendirilebilir. bizim köy 1 saat sürüyor mesela. ev arsa fiyatları Antalya merkez ile kapışsa da hafta sonları ya da sezonluk kiralık evler olabiliyor.

kayseri de 10 15 gün bulunmuşumdur ilk izlenim Konya ya 10 basar. birkaç sene sonra gele gide detaylı yorum yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 18 Şubat 2017; 9:46:42 >

• Yaşanılabilirlik standartının en önemli ölçütünün gece hayatı olduğunu öğrendik sayenizde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hernan Cortes

Yaşanılabilirlik standartının en önemli ölçütünün gece hayatı olduğunu öğrendik sayenizde.

Gece hayati olan yerlerde genelde insanlar aydin, hosgorulu ve ozgurlukcu oluyor

Ondan guzel bir gosterge gece hayati

• probody08 kullanıcısına yanıt
    tek kelimeyle efsane :))

<3 karadeniz <3

ne ege ne anadolu en güzel yer karadeniz. sessiz sakin. sadece kuş cıvıltısının olduğu en sessiz yerlerden biri karadeniz. ben de orduluyum böyle yerde oturuyorum ve karşım full deniz. sağım solum dağ bu resimdeki gibi önüm dümdüz deniz :))
  • Mersin yazanlara inanamıyorum şuan terrör şehri olmuş.

İşim gereği ve gezmeyi sevdiğim için son 10 yılda 40 şehir memur çocuğu olduğu için 80 li yılların ve 90ların başında 7 şehir gezen yurt dışında 24 farklı şehir de bulanan ben Türkiye de öyle bir şehir olmadığı söylemek isterim.Böyle bir şehir oluşturmak isteriz derseniz İstanbul en başta gelir yaklaşık şehire ayak uyduramayan 12-14 milyon kişiyi postalamak ile başlamak lazım.Kadıköye değil de Kadı köyüne gidelim diyen eski istanbullular kalırsa daha hoş bir yer olur.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.