Şimdi Ara

Türkiye’nin fiber internet altyapısı için dev iddia: Ortak altyapıya geçiliyor! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
7
Favori
11.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keşke yapsalar şu işi de bari internet iyi olsa ülkede

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ortak alt yapı zam olarak geri döner... performansta düşer... sansürde artar...

• bütün firmalara aynı altyapı kullanması ile rekabet olmaz. bence altyapı haritası çıkarılıp. bölge göre ihale yapıp firmalara dağıtım yapın. müşteriye ulaşmak için kendileri zaten yatırımları yaparlar. Büyük ilçelere ve Şehirlere birden çok lisans verilir firmalara.bunun için yerel yönetimler ve yatırım yapmaları için yeni kanunlar şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tabloya bak tam bir rezalet Türkiye’nin fiber internet altyapısı için dev iddia: Ortak altyapıya geçiliyor!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • XujeePhuewi4 kullanıcısına yanıt
    Zaten dünyanın en pahalı internetlerinden birini kullanıyoruz bari karşılığını alalım ama o da yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Umarım Atlantis net ortak altyapıya katılmaz şuan 350tl ye 1000mbit kullanıyorum ortak altyapıya katılırsa 500-600 liradan aşağı ya 1000mbit vermezler...

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Ozaman yaıplacak belli Tüm ısp ler elini taşın altına koyacak bir kazı çok fiber kablo işi bitirecekler ama ölme eşeğim ölme yaz gelecek

• Halki daha kolay soyacaklar..

• Bu "Türk Telekom" bence biraz faşistçe gibi, Türkiyeli Telekom yapılsa daha iyi olur.

• Burkina Faso, Bangladeş, Jameika gibi ülkelerin gerisindeyiz.Türkiye’nin fiber internet altyapısı için dev iddia: Ortak altyapıya geçiliyor! YORUM YOKTürkiye’nin fiber internet altyapısı için dev iddia: Ortak altyapıya geçiliyor! 

• Gerçekten ortak altyapıyla sorunun çözüleceğini düşünen varsa elimde satılık köprü var, çok ucuza bırakırım... :)

Ortak altyapının artısı sadece insanları kopan düşen çağ dışı ADSL ve VDSL bağlantıdan kurtarmak olur, onun haricinde;

- Bol sansür,

- Yüksek Ping değerleri,

- Taahhüt edilen hızda internet sağlanamaması (ki "-e kadar" furyası fiberde yok...)

- Yavaş sayfa yüklenmesi ve traceroute'larda bol atlama noktaları

olarak geri döner. Millete "İnternetlerinizi düzelttik, Avrupa düzeyi internet!" dolmasıyla yutturulacak bol kazıklı fiyat artışlarından bahsetmiyorum bile. Şayet altyapı yatırımı ve bakım gibi konularda firmalara yasal zorunluluk getirilirse o başka ki o da bu ülkede YA-PIL-MAZ!

Adamlar daha kendi altyapılarına köpek muamelesi çekiyor. Arıza onarmaya diye gelip kendi saha dolabını tekmeleyip kapatan, binadaki ankstre kutusunun içinden geçen firma çalışanlarından bahsediyoruz burada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 1 Aralık 2024; 22:2:53 >

• Ortak altyapı bu ülkenin zaten sürünen internetine toprak atmak olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk telekom yeni altyapı sağlamıyor hiçbir yere bildiğiniz top çeviriyorlar şu an

• Sanırım şu anda Amerika'da böyle. 50 küsür sağlayıcı tek bir altyapıdan hizmet sağlıyor. Zaten starlink de devreye alındı. Artık bir çok ülkede uydudan internet paketleri de pazarlanmaya başlanmış (Ülkemiz hariç. Musluğun başında olmadıkları için sansür uygulayamayacaklarından ve varlık fonundaki şirketlerin pazarını kaptırmak istemediklerinden ülkeye sokmuyorlar muhtemelen.). Zamanında altyapı yatırımının %50'sini devlet sağlamış, geri kalanını da bu firmalara üstlendirmiş. Dolayısıyla vatandaş kimden işine gelirse ondan alıyor hizmeti... Arıza yaptığında da müşteriye bizdeki gibi binbir katekulliyle zırva çekip başından savamıyor. Yasalar ağır... Adamı mabadından ÖTTÜRÜYORLAR!

Bizde olacakları şimdiden söyleyim;

1) Fiyatlar ortak altyapıyla birlikte uçacak. Yatırım yaptık masrafımız oldu deyip sanki bugüne kadar hiç fahiş karlar etmemişler gibi fiyatları döşeyecekler,

2) Sayfa açılma süreleri ve pingler tavan yapacak, traceroute'larda atlama noktaları katlanacak,

3) Her zaman olduğu gibi bir defa döşedikleri altyapıda sorunlar olduğu zaman imkanı yok bir daha ellerini sürmeyecekler,

4) Taahhüt edilen hızları göremeyeceksiniz, mevcut aboneler de "-e kadar" zırvası fiberde olmamasına rağmen hızlarında dalgalanma ve düşüşler yaşayacak, fibere de "-E KADAR ZIRVASI" EKLENECEK! Abonelikler yenilenirken taahhütname içerisinde dolma gibi herkes yutturulacak!

5) İşi verdikleri bayilikler ha sana ha bana s... kaldı hasan'a... mantığıyla bol keseden yüksek hızlı paketleri para için satacak, yetersiz altyapı sonucu bölgeden hizmet alan herkes kıvranacak...

daha saymakla bitmez...

Bu işin tek çözümü var, Türk Telekom her binadaki altyapısını DAİREYE KADAR FİBER OLARAK GÜNCELLEYECEK! (Öyle eski kanalizasyon tüneli şeklindeki çukurlarından değil, Superonline gibi toprağı kazarak yalıtımlı boruyla çekmeleri gerek. Yoksa bunlar yıl 2025 o fiber kabloyu da FARELERE KEMİRTİR! Bazı yerlerde görüyorum, saha dolabına kadar çekip mahalleye bakır kabloyla dağıtım yapmışlar, kullananların fiber bağlantıları kopuyor düşüyor, şaka gibi!) Zaten ev telefonu denen şey öleli yıllar oldu. Sadece özel sektörde kullanılıyor, onu da modemden VOIP satarak çözerler. ÇOK ÖVDÜKLERİ VE "BİZ BİLMEM KAÇ GİGABİT VERİYOK ONDAN" DEDİKLERİ BAKIROPTİK(!) KABLO ALTYAPISININ ACİLEN İPTAL EDİLİP TARİHE KARIŞMASI LAZIM ARTIK!

• dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki hızları şirketler fırlatıyor halk değil, o kadarda düşük değiliz abartmayın o kadar tanıdığım var yurt dışına 1 adet benim gibi 1000 mbit kullanana denk gelmedim ben, teksasda yaşayan yakınlarım kablo net kullanıyor ve hızları 25 mb en üst paket 100 mb gayet pahalıymış geçemiyorlar,hollandadaki tandıklarımda 300 mbit.

bu rakamlar speedtest en alınıyor kapı kapı dolanıp ne kullanıyon diye sormuyorlar, yani fırlatan milyar milyon dolarlık teknolojik şirketler,abd de internete kara alt yapısı ulaşamayan milyonlar var bir kısmı uydu net kullanıyorlar en kazığından.

herkes oyle uçuyor kaçıyor diye bir şey yok gidersin silikon vadisine yada elon musk şirketlerine yakın elit nezih bir ortamda oturursun ha orada uçarsın orası doğru, yıl 2024 küçük şehirler,kasabalar,köyler hala sorun her yerde uçuyor kaçıyor olayı yalan.

ıspatımıda koyuyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Aralık 2024; 0:17:24 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Amerika'da hakın %90ı kırsal kesimde müstakil evlerde yaşıyor, adamlar merkezden kilometrelrece uzağa Fiber çekemiyorlar.

Bizde halkın %90ı apartman dairelerinde şehirde yaşıyor, bizim Fiber döşememiz çok kolay, ama yapamıyoruz.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Kırsala fiber çekemiyorlar ama saha dolaplarına fiber gidiyor yine mantık hatasına denk geliyoruz. saha dolaplarına fiber dolap yaparak ftth yaygınlaştırabilirler. kısaca yapılmak istenirse yapılır.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

bilmiyorum bizde teknoloji meraklısı youtuberler gidiyor korede milyon dolarlık şirketin önünde test yapıyor vayyy hız bu kadar Türkiye moktan diye, sanki temizlik görevlisi jan jing jong abinin evine gidip test yapıyorlar gibi algı kasiyorlar.

benim o kadar gurbetçi tanıdığım var hiç birinin evinin hızı aman aman bir hızda değil hepsi benden düşük şu an max 300 mbit hele abd dikler çok düşük genelde çoğu kasaba tarzı yerde yaşadığı için kira pahalılığından hepsi kablo net.

ya kampüslerden örnek veriyorlar ,yada milyon dolarlık şirketlerin baş ucundan o konudada siyasi oluyoruz malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Aralık 2024; 14:17:24 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.