Şimdi Ara

Türkiye’nin fiber internet altyapısı için dev iddia: Ortak altyapıya geçiliyor! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
7
Favori
11.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobil internet sağlayıcı firmalar artarsa ancak o zaman ucuzlar bence. Yurtdışında gördüğüm şey buydu asya ülkelerinde onlarca farklı firma vardı ve cidden sınırsız mobil internet veriyorlar 100 lira gibi fiyatlara!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ta 10 küsur sene önce aynı şeyi yapmaya çalıştılar diye biliyorum ben. Telekom fiber ortak altyapı olacaktı firmalar telekoma para ödeyip kendi hizmetlerini oradan satacaktı. Olmamıştı sanırım, bu sefer de olmaz. Turknet kendi fiberinden simetrik gigabit veriyor mesela, diğer operatirler icin simetrik baglanti şirketlere absurt paralara satilacak bir sey, girmezler o işe.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kullanıcının işine gelir. Bunların hepsi anlaşıp fiyatları aynı yapamaz. Diğer ufak çaplı firmalar bunlardan band satın alıyor. Ve daha ucuza alıyor. Kullanıcıya da uyguna veriyor. Yani rekabet çok sert olur.

Bir çok yere neden fiber çekilemiyor? Çünkü izin vermedikleri için. Süperonline istediği gibi her yere fiber çekemiyordu. Şimdi bu ortak uygulama ile tüm Türkiye’de hızla fiber yayılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin fiber altyapısını da birleştirip dibini sıyıracak operasyon akıllara gelmiş sonunda.

Türk Telekom özelleştirmesi öncesinde konunun uzmanları ve sektör temsilcileri yıllarca altyapı konusunu ayırın, ülke için birleşmiş bir altyapı operasyonu yürütün diyenleri hiç dinlemediler. Şimdi tamamen rant amaçlı bir düzenleme peşine düştüler.

• glasscoin kullanıcısına yanıt

2000 yılında asgari ücret ile 2.2 cumhuriyet altını alınabiliyormuş şu anki asgari ücret ile 1 tane bile alamıyorsun.

Paramız değerini kaybetmeye devam ediyor. Daha birkaç yıl önce tanzim kuyruklarında ucuz meyve sebze almak için bekleyenleri de unutmayın.

https://tr.euronews.com/2022/12/15/asgari-ucretle-alinabilen-ceyrek-altin-sayisi-yillar-icinde-nasil-degisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Kasım 2024; 11:53:58 >
  • Stones kullanıcısına yanıt

Bence çok pis saplayacaklar fiyatları

• bizim sitede telekom fiber altyapısı,önümüzdeki sokakta vodafone fiber altyapısı, bir cadde arkada superonline. vodafone ile superonline ye soruyorum, bakıyorlar siz telekom alanındasınız diyor.kendi aralarında parselleşmişler.tüm fiber hatlarda 1000 mb olduğu halde filtre koyum, birine 16 diğerine 24 bir başkasına 100 vee uçuk bir fiyata akışı serbest bırakıp 1000 mbit satıyor. altta kalanın canı çıksın sistemi. vatandaşı koruyan tüketici hakem kurullarınıda etkisizleştirdiler. kanun olsada kimse takmaz...padişahım çok yaşa, millet kurbandır vatana,ezana,bayrağa çok şükür...

• 15 yıldır aynı hikaye  

• gene aynı hikayeler tekrar alt yapıyı telekoma verir telekomuda gene araplara satarsınız ortak alt yapı kurulacagına inananlar için o kadar köprü sattım ki elimde sadece temiz viyadük kaldı isteyene satarım  

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Bu yaygın altyapı sanırım çok gizli o kadar ki kimse göremiyor. TT'nin 450 Bin km, Turkcell'in 65 Bin km fiber altyapısı var ki zaten ülkedeki toplam fiber altyapı miktarı 570 Bin km TT ve Turkcell'in çıkınca geriye 50 Bin km kalıyor. Matematiksel olarak Türknet'in Turkcell'i geçmiş olması mümkün değil. Mesela Türknet'i İstanbul'un dış ilçelerinde göremezsin oysa Turkcell'in Şile'de TT'nin bütün santrallerine kendi fiber altyapısı çekilmiş durumda. Ki Turkcell, İstanbul'da TT'nin 100'ün üzerindeki santraline direk kendi fiber bağlantısı var. Oysa Türknet'in bırak santralleri TT'nin İstanbul'daki bütün POP noktalarına bile kendi fiber altyapısı yok. Vodafone'un bile var mesela ama ben çıkıp Vodafone, Türknet'i geçmiştir demiyorum. Objektif olarak bakıp şu anda Türknet'in ortalama 15-20 Bin km civarı fiberi vardır ki bunun çok rahat 5-10 Bin km'si omurgadır.

Nihayetinde Türknet'in sadece benim bildiğim batı tarafındaki şehirlerin belki tamamında kendi omurgası var. İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir, İstanbul-Antalya, İstanbul-Adana'yı bile topladığımızda 2 Bin km yapıyor.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Turknet tamamen reklama oynuyor, altyapı falan yaptığı YOK

• mustifb M kullanıcısına yanıt

TT ve SO'ın santraller arasında çektiği veya şile'deki birkaç yüz kişiye götürdüğü Fiber ne işimize yarıyor ? Süperonline hangi semte adam akıllı Fiber'ini götürebilmiş ? İşleri güçleri zengin sitelerine Fiber çekmek

• miskindvd kullanıcısına yanıt

SOL sadece yüksek kar yapabileceği sitelere fiber getirir, yıllardır apartmanın önünde kapağı var ama bize bir hayrı yok.

• Opreratörler ve ISS'ler ortak olarak bizi dolandırıyor zaten. Ortak alt yapı olmaması hata zaten.

Hepsi hükümetle danışıklı dövüş içinde. BTK bir kere bile fahiş ücretler için ceza kesmemişken. İnternet konusunda bu ülkede zerre umudum kalmadı.

• Bizim yararımıza olacaksa iyi

• Mevcut fiber ağın yüzde 78'ini Türk Telekom oluşturuyor. KÜLLİYEN YALAN. VDSL FİBER DEĞİLDİR. FİBER diye adlandırıyorlar. VDSL'de bakır kablo kullanılır. Fiber'de FİBER kablo. Ayrıca Ortak altyapı olayına inanmıyorum, yapmazlar...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.