Şimdi Ara

Türkiye’nin fiber internet altyapısı için dev iddia: Ortak altyapıya geçiliyor! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
7
Favori
11.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ortak altyapı ancak şöyle olur, hükümet değişir ve yerine gelen kişiler Türk Telekom ve Turkcell'i tekrar devlet kurumu haline getirirse bunun ardından tüm altyapıları ortak olmaya zorlayabilir, onun haricinde şu an olacağını hiç sanmıyorum.

• Merak edenler , önceki 4g , 4,5g ihalelerini kazanan firmaların ihaleyi kazanırken altına girdiği yükümlülüklerin yüzde kaçını yerine getirdiğini araştırabilir.

• ChaosBey kullanıcısına yanıt

Komik çocuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufocu U kullanıcısına yanıt

starlinkin kapasitesi ne kadar ?

1000 abone mi 10000abone mi tek bir uyduda ?

https://satellitemap.space

• derlemeler kullanıcısına yanıt

Eğer vdsl kabinine fiber gidiyorsa fttc fiber to the cabin diye adlandırıyorlar ne yazık ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin ucu hep siyasi hazır TT menholu var çıkarın bakırı döşeyin fiberi kazık yok maliyet yok ömrümüz geçti hala hızlanamadık

• alemburda34 kullanıcısına yanıt
    2001 de başka şirket mi vardı sanki.

• Yaa bunların hayatları palavra yahuu..

Bir mantığı yok bu işin..

Kaldı ki bu ülke fiber internette sınıfta da kalmamış 20 sene sınıf tekrarı yapıyor..

Bu açıklamadan ve bu adamlardan bi cacık olmaz..

• Uzun zaman Superonline kullanıp fiyatlardan dolayı sonra risk alıp Turknet’e geçtim. 1000 mbps gigafibere abone oldum gerçekten dünya varmış dedim. Yok yere yıllardır kısıtlamalı pahalı internetle neler çektirdiler bize. İnanın reklam amaçlı yazmıyorum Türkiye’de 120 Gb oyunu ortalama 15 dk da indirebileceğime hayatta ihtimal vermezdim.

Abonelik sürecimi, deneyimlerimi ve belirli aralıklarla kablosuz kablolu hız ölçümlerini kendi forumumda konu açarak paylaştım arada yine hız ölçümleri yapıp görsel paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aknctn -- 16 Kasım 2024; 18:12:57 >
  • hangi ilçe ve mahalle?

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Örnek veriyorum zaten Türknet henüz şehir içindeki kenar ilçelerde bile yokken İstanbul'da Turkcell'den daha çok yaygın diyorsunuz. Ama ortada bir veri yok ve bu mümkün değil. Zaten Turkcell artık büyük oranda hanelere fiber getirmeyi bıraktı mobil ağırlıklı çalışıyor ve baz istasyonlarına fiber getiriyor. Artık Turkcell bir ilçenin tamamına bile fiber getirse eskisi kadar abone toplayamaz çünkü çok fazla sansür, ping sorunları var.

Türknet'e göre bizim mahalleye geçen yıl 4-6 hafta arasında fiber gelecekti. Onun üzerine Vodafone bile birkaç baz istasyonuna fiber getirdi. Turkcell baz istasyonunu söktü fiberi boşta kaldı. İşte güzide ülkemizde harika bir planlama örneği. Hee ben Türknet'in yerinde olsam buraya fiber getirmezdim 2 tane fiber altyapı var, Türknet kullananlar gayet stabil bir şekilde internet kullanıyor öyle ki SOL-TT FTTH kullananlar bile Türknet'in VDSL'ine imreniyor. Bizim ülkemizde çalışan bir şeyi bozmak genelde iyi sonuç vermiyor.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

Var da Turkcell ile benzer politikaya sahip. Sitelere, düzenli ve imarı olan yerleşim bölgelerine fiber getiriyor ama onu da yarım getiriyor. A-B-F bloklara getirmiş C-D-E bloklarında sokağa bile girmemiş. Bu getirdiği bloklarda da her binaya fiber girmiyor ki onu anlayabiliyorum yöneticiden izin alamamışlardır vs.

• Tekno moomce kullanıcısına yanıt

TT'nin o menholleri de on yıllar önce yapılmış sonra TT dışında gelip herkes kullanmış. O menholleri kullanıp 1 km bile ekstra kazı olmadan fiber getirilmesi imkansız. Rastgele 10 tane TT rögarı kaldırıp orada fiberden daha çok başka firmalara ait şeyler bulmanız daha yüksek.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Ben ülke geneli olarak konuşmuyorum, İstanbul ve fakir mahalleler bazında konuşuyorum. İstanbul'da milyonların yaşadığı bölgelere ilk Fiberi Türknet getirdi.

Süperonline'ın İstanbul'da Fiber hizmet verdiği nufus, Türknet'in sadece Gaziosmanpaşa'da hizmet verdiği nüfüstan daha azdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 16 Kasım 2024; 13:59:17 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Tamam bende matematiksel olarak imkansız olduğunu söylemeye çalışıyorum. Gaziosmanpaşa Avrupa Konutları'nda TT ADSL ile hizmet verirken Superonline fiber vardı. Dediğinizin olabilmesi için Türknet'in en az 30-40 bin km fiberi olması lazım. Öyleyse Türknet bize de getirsin fakir de değiliz. Fiber getirdiği bir sitede de 3 bloğa getirmiş 4 bloğa getirmemiş bu nasıl Turkcell'i geçebiliyor? Bu kadar firma reklamı yapmaya gerek yok hiçbiri babamızın firması değil hepsi TT'yi beslemek dışında bir şey yapmayıp bedava altyapı istiyor.

• Gaziosmanpaşa'nın toplam nufusu 500.000, ve şu an bu nufusun neredeyse tamamına Türknet GigaFiber hizmet veriyor.

Sizin bahsettiğiniz '' Zengin Avrupa Konutları'nda yaşayan kaç kişi var peki ?

Basit bir hesap yaparsak toplamda 33 bina, hepsi ortalama 20 kattan 4 daire desek toplam 2600 daire yapar, rezidans türü evlerde çok insan yaşamaz, ortalama nufus 2 desek 5400 kişiye hizmet sunmuş sizin övüp de bitiremediğiniz Süperonline.

500,000 kişilik Gaziosmanpaşa'da 5400 kişi, %1 :)

Türknet geri kalan 494,600 kişiye hizmet verir merak etmeyin.

Türkiye’nin fiber internet altyapısı için dev iddia: Ortak altyapıya geçiliyor!

• Hangi ilöe ve mahalleler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Starlink son uydular 2. 5gbps olması lazım. Adamlar durmuyor. Sürekli güncelliyor. Asıl starship ile fırlatılacak uydular hem lazer hemde kapasiteleri çok fazla. Şuan starlink kapasite sorunu yok. İzin alınan Her hücre yeni sipariş verebiliyor. Şehir merkezlerinde kullanım uygun değil. Genelde kırsalda hitap ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 16 Kasım 2024; 21:55:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

hız olarak kapasiteleri 165TBps ye kadar ulaşıyormuş.

benim merak ettiğim kaç kişi bağlantı kurabiliyor en fazla.

• Fiyatlara da düzenleme gelse süper olacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.