Şimdi Ara

Türkiye'nin Gerçek Gelişmişlik Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'nin aslında nasıl bir durumda olduğunu ele alan güzel bir sunum.

Özellikle piyasada bolca sıcak paranın döndüğü dönemde sermayenin büyük kısmını gökdelenlere, yollara, AVM'lere yatırıp da süper geliştiğimizi zanneden kesimin izlemesini rica ediyorum.

Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisine girmesinin imkansız olduğunun, sanayimizde yüksek teknolojili üretim payının gittikçe gerilediği ve ekonomimizin en iyi ihtimalle yerinde sayacağının analizi yapılmış.

Ayrıca, matematik ve fen derslerinde 65 ülke arasında 15 yaşındaki Kore'li çocukların 5. sıralarda, Türk çocukların ise 44. sırada olduğu, bunun sonucu olarak ise Kore'nin 2025'de dünyanın 7. büyük ekonomisi olacağı ve Türkiye'nin bu gidişatla yerinde sayacağı (16. büyük ekonomi olarak) söylenmiş.

Zaman ayırıp tamamını izlerseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Video linki:http://tv.cnnturk.com/Content/NetDVideoPlayer/5524dee1e50aa913c4439936/360/_Iframevideo

• Diyelim-ki sanayi'de geliştik bu seferde zihinsel olarak gelişemiyeceğiz.

Yani hep bir ideoloji karmaşası olucak.Ya ideolojileri bir kenera atıp hep beraber Türkiye'nin çıkarlarını düşüneceğiz ya da zihniyet olarak gelişemiyeceğiz.
  • hala ekonomik olarak gelişmenin marifet olmadığını anlayamadık(onu bile yapamıyoruz)

hani nerde bilime bilgiye karşı merakın,hani nerde gerçek anlamda eğitim ve öğretim,hani nerde dini ve milli bilinç aşılayan seminerler,hani nerde kütüphaneler ?

adama derler neyin gelişmesi bu diye
  • Bizimkiler hala dünyayı yönetme peşinde.Türkler iki kere dünyaya hükmedecek diye düşünüyorlar. 2023 te hiç bir şey olmayacak biz böyle kendimizi övüp türk ırkı en güclü ırktır dersek türkün türkten başka dostu yoktur deyip ırkcılık yaparsak bir yere varacagımızı sanmıyorum.Bunlar yandaş medyanın dediklerine kanıyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=dTP9QQ-Y_Go

bu videoda 11:02 den sonrasına bakabilirsiniz .Türkiye 'de bu palavralar çok normal karşılanıyor .Angela Merkel 'in tepkisi ne halde olduğumuzu gösteriyor. Merak ediyorum bu hükümet yurtdışında Avrupa Amerika da din üzerinden siyaset yapmaya çalışsa ne olurdu acaba ? Neyse ağlanacak halimize gülüyoruz iyi ki Mustafa Kemal gibi bir lider gelmişte kısacık ömründe bizim gibi idealist insanlar yetişmesini sağlamış.Bu insan ne insanmış ki ölüsü bile yetiyor yandaşların korkmalarına.

• 2023'te olacak olan bugünkü yeni yetme müteahitlerin parayı kırması ve akp döneminde türeyen yandaş müteahit cumhuriyeti olması olabilir.

ve birde ülkeye sokulan milyonlarca Suriye'li vasıtasıyla işgücü ve emeğin oldukça ucuzlaması olacaktır 2023'te..

2023'te işçcisine bugünkü asgari ücreti bile çok gören işverenlerle karşılaşabiliriz ne de olsa milyonlarca insan var çalışmaya hazır.

Başka da bir şey olmaz...
  • Babacan bile dedi inaşşatla bu iş yürümez ÜRETİM yapmamız lazım ..ama işte o kafa nerde..

....USTAYIZ deyip HEP ÇIRAK çıkıyorlar.......

hala 400 ver hala 2023 kadar zaman ver .

vergileri ,adaletli dağıtımı bin tane konu var...

ilk önce VATANIN BÖL- PARÇALA -YÖNET- diyenleri geçip , kalkınmamız lazım çok geç kalıyoruz ...
     Türkiye'nin Gerçek Gelişmişlik Durumu Türkiye'nin Gerçek Gelişmişlik Durumu Türkiye'nin Gerçek Gelişmişlik Durumu Türkiye'nin Gerçek Gelişmişlik Durumu Türkiye'nin Gerçek Gelişmişlik Durumu Türkiye'nin Gerçek Gelişmişlik Durumu

• biatçılara ne dersen de anlamazlar çünkü onların gözleri görmez kulakları duymaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.