Şimdi Ara

TÜRKİYE-OSMANLI DEVLETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Osmanlı soyu olmak Türk olmak ne kadar güzel..hep bunun gururu içindeyim.. Arkadaşlar bu Osmanlı nın kuruluşunda 10 çadır mı yatıyo 100 çadır mı?

burası Türk-Osmanlı köşesi olacak gerekirse tek başıma yukarda tutacam bu topici..

TÜRKİYE-OSMANLI DEVLETİ

İstiklal

Bu zırhları, bu orduları tanırım,
    benim de sularıma girdiler,
    benim de toprağıma asker çıkardılar geceleyin.
    Kanıma susamıştılar.
    Çalmak istiyorlardı gözlerimin nurunu,
    hünerini ellerimin.
    Döktük denize onları
    1922'ydi yıllardan...

Mısırlı kardeşim;
    şarkılarımız kardeştir,
    isimlerimiz kardeş,
    yoksulluğumuz kardeştir,
    yorgunluğumuz kardeş.

Şehirlerimde güzel, ulu, canlı ne varsa:
    insan, cadde, çınar,
    savaşında senin yanındalar.
    Köylerimde Kelam-i Kadim okunuyor
    senin dilinle,
    senin zaferin için...

Mısırlı kardeşim,
    biliyorum, biliyorum,
    istiklal otobüs değil ki
    birini kaçırdın mi, öbürüne binesin...
    İstiklal sevgilimiz gibidir
    aldattın mi bir kere
    zor döner bir daha.

Nazım Hikmet Ran

TÜRKİYE-OSMANLI DEVLETİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nowa® -- 24 Ekim 2005, 1:38:43 >

• ŞU İHTİŞAMA BAK BE....ŞÜKÜRLER OLSUN BÖLE TARİHİ OLAN KAÇ MİLET WAR
  • her gün tarihten bir vaka yazılabilir yada bir şahıs tanıtılabilirse ilginç bir başlık olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

her gün tarihten bir vaka yazılabilir yada bir şahıs tanıtılabilirse ilginç bir başlık olur

evet hemen başlamak lazım en başından..bişeyler yapalım hep beraber..
  • ne güzel yazmış nazım
  • sanki bir kedi gördüm
  •  TÜRKİYE-OSMANLI DEVLETİ

TÜRKİYE-OSMANLI DEVLETİ

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aaa osmanlı devleti ilk defa duyuyorum hadi ya...
  • istediğimiz sorudan başlayabilirmiyiz hojaam
  • neyse bu yazıları geçelim bari kimse okumaz ama önemli olayları yazalım varsa böyle ilginç bilgileriniz.. mesela KOSKOCA OSMANLI DEVLETİ 10 çadırlık bir toplulukla başlamış..yani bunun gibi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: strafer

istediğimiz sorudan başlayabilirmiyiz hojaam

Sanırım senin osmanlı devleti ve tarihle ilgili bütün bilgin okulda sana anlatılandan ibaret.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aeqiss

quote:

Sanırım senin osmanlı devleti ve tarihle ilgili bütün bilgin okulda sana anlatılandan ibaret.

hadi ya copy paste yapınca okul eğitiminin dışına mı çıkılıyor
  • Türkiye gazetesinde 1001 Osmanlı hikayeleri var.. sonlara yaklaşıtı. yayınlayanlardan rica edip isteyeceğim. işallah verirler eserlerini.. alabilirsem burayada koyarım..
  • adam iyiniyetle bişey yapmış , sana fazla ciddi geldiyse çıkabilirsin ,boş mesajlarınla fuzuli işgal yapma

quote:

quote:

quote:

• önce bu her kimse sabit nick edinsin muhattabımızı bilelim bilgiye bir itirazım yok.donanım forumuna gelip te 1 mesaj atıp burada sanki bilmiyormuşuz gibi tarih dersi verilmesi biraz tuhaf değil mi?haddim olmayabilir ama bu yıllardır bu forumu takip eden ancak yeni üye olan ben forumda mesaj kirliliği görmek istemiyorum.artık bu sorun had safhalara ulaştı.yıllardır bu forumda olup bir şekilde sorunlarını çözüp yeni insanlar tanıyan, bilgi edinen kişiler olarak forumun iyiliğini düşün müyor msunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 24 Ekim 2005, 2:02:08 >
  • quote:

quote:

quote:

ne diyimki ben sana şimdi. bişiler paylaşmayı sen böyle görüyosan ne işin var senin burda????
    beğendiğim 3 resim koydum oraya. konudan hoşlanmadıysan çık girme bu konuya. niye saçma mesajlar atıp duruyosun???

• ben copy paste yapmicamda kafamdan mı tarih yazıcam yani..Arkadaşlar gerçekten önemli kaynaklar lazım şöyle okunabilir kısa önemli ilginç şeyler..veya resimler falan...
    sabit nick ne demek ayrıca nasıl edinicem?

bir de önemli olan konuyu açmak muhattabın isterse Alahın cezası aptal biri olsun yazdıgı dogru ve güzel şeylerse dinlenmeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nowa® -- 24 Ekim 2005, 2:04:05 >
  • Asıl Turkler KaramanOgulları dır yane Osmanlı Islamıyetı aldıktan sora arap kulturuyle bırlesmıstır. Osmanlı Yenıden guclenme korkusuyla daha savascı olan karamanogullarını egemenlıgıne aldıktan sonra yenı fethettıgı yerlere oradakı halkı asımıle etme amaclı yollamıstır ozellıkle valılıklere atamıstır ama genel olarak osmanlıda Turktur

Osmanlı ya da karamanogullarında da olsam Bu sekılde Cokusu bıle YY surmus bır devletın torunu olmak gurur verıcı.
  • www.osmanli700.gen.tr
    Osmanlı Web Sitesi - FORSNET
    http://www.osmanli700.gen.tr/trindex.html

http://osmanliimp.8m.com/anasayfa.htm

www.kultur.gov.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.kultur.gov.tr/portal/tarih_tr.asp?belgeno=1568

www.dallog.com/devletler/osmanli/osmanli.htm

www.dallog.com/devletler/osmanli/osmanli.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smerillian -- 24 Ekim 2005, 2:23:19 >

• Osman Gazinin (rahmetullahi aleyh) vasiyeti

Ey oğul! Her işten önce din işlerine dikkat et. Zira farizaya (farzlara) dikkat, din ve devletin güçlenmesine sebeptir. Din işlerini; dikkatli olmayan, itikadı bozuk ve doğru yoldan ayrılmaya yönelen, büyük günahlardan kaçınmayan, helala-harama dikkat etmeyen sefihlere ve ayrıca tecrübesiz kişilere bırakma, devlet idaresinde bu gibi kişilere iş verme!.. Zira yaratandan korkmayan, yaratılandan hiç korkmaz. Büyük günah işleyen ve bunu devam ettiren kimsede sadakat olmaz. Böyle kişilerin sadakati olsa ümmeti olduğu Peygamber-i Zişan'ın sadık tebligatı üzere hareket eder de şer'i şerifin dışına çıkmazdı. Zulümden, bid'atten sakın. Zulme ve bid'ate teşvik edenleri devletinden uzaklaştır. Çünkü böyleleri seni zevale uğratmış olurlar.

Daima cihad ile devletini genişletmeye çalış. Çünkü uzun zaman sefer olunmazsa askerin secaatine; reislerin ve kumandanların bilgi, tedbir ve malumatına ağırlık ve noksanlık gelir. Böyle sefer işlerini bilenler ölür gider de yerine tecrübesiz kimseler gelir, bu yüzden de bir çok hatalar meydana gelir ki, bundan da devlet büyük zararlar görür. Beytü'l-mali koru! Devletin servetini çoğaltmaya çalış!.. Şer'i şerifin ölçüsüne göre sana ait olana kanaatle, ihtiyaçlarından ve gerekli olanlardan başka lüzumsuz yere telef etme, israftan kaçın. Askerinle, malınla gururlanma. Zira onlar Allah yolunda cihad için milletin işlerinin yerli yerinde görülmesi ve cihana adalet ve fazileti yayman için vasıtadırlar.

Sadakatle Allah rızası için çalışan devlet erkanını koru!.. Vefatlarından sonra böyle kimselerin çoluk-çocuğuna bak, ihtiyaçlarını karşıla.!..Halkından hiç kimsenin malına tecavüz etme!.. Hak edenlere yardım ile iltifat elini uzat, böylelerinin yakınlarını sıkıntıdan kurtar. Askeri erkanı iyi koru!.. Alimler, fazıllar, sanatkarlar, edipler; devletin bedeninin gücüdür. Bunlara iltifat ve ikramda bulun. Bir kemal sahibi işitince onunla yakınlık kur, dirlikler ver ve ihsan eyle!.. Hükümetinde ulema, fazıl kimseler, erbab-ı maarif çoğalsın, siyaset ve din işleri nizam bulsun!..

Benden ibret al ki, bu diyarlara zayıf bir bey olarak gelip haketmediğim halde bunca inayet-i celile-i Rabbaniye'ye mazhar oldum. Sen de benim yolumdan git ve bu Din-i Muhammedi'yi ve ashabını, başka sana tabi olanları koru. Allah'ın (celle celaluh) hakkını ve kulların hukukunu gözet!.. Ve senden sonrakilere böyle nasihat etmekten geri durma. Ve adalet ve insafa riayet ile zulmü kaldırmaya devam ile her bir işe teşebbüs de Allah'ın yardımına güven. Halkını düşman istilasından ve zulme uğratılmaktan koru!.. Haksız yere hiç bir ferde layık olmayan muamelede bulunma!.. Halkı taltif et, hepsinin rızasını kazan".

-----------------------------
    "
    Daima cihad ile devletini genişletmeye çalış. Çünkü uzun zaman sefer olunmazsa askerin secaatine; reislerin ve kumandanların bilgi, tedbir ve malumatına ağırlık ve noksanlık gelir"

burası çok irdelenmeli bence.. Osmanlı ekonomisini ayakta tutan, yeni topraklar kazanmaktı.. Osman gazi taa o zamnadan görmüş bunuki, ne zaman toprak kazanımı yavaşladı, Osmanlı imparatorluğu tökezlemeye başladı.. Bir nevi kendi kendini içten yemeye bitirmeye başladı ekonomik olarak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KoLCu_ -- 24 Ekim 2005, 2:26:04 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.