Şimdi Ara

Türkiye petrole doyacak!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Irak bölgesel Kürt Yönetimi ile, Türkiye arasında yapılmak üzere olan antlaşmaya göre, Irak Türkiyeye tam kapasite petrol ihrac edecek.

CNN Türk'te yer alan habere göre iddianın sahibi; Genel Enerji'nin başında bulunun BP'nin eski CEO'su Tony Hayward... İngiliz basınına konuşan Hayward, Ankara ile Erbil arasında tam kapasite petrol ihracat anlaşmasının onaylanmasının an meselesi olduğunu söylerken, anlaşmanın önümüzdeki aylarda imzalanacağını tahmin ettiğini belirtti.

İnşallah diyorum ama, bu Kuzey Iraklılar, petrol ihalesi yaparken, merkez yönetim(Bağdat) bizim bakanın uçağını katılmasın toplantıya diye yarı yoldan döndürmemiş miydi, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

Kaynak :http://ekonomi.milliyet.com.tr/turkiye-ile-ilgili-carpici-iddia-anlasma-an-meselesi/ekonomi/ekonomidetay/01.03.2013/1675087/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkman -- 1 Mart 2013; 16:19:42 >

• Kuzey Irak yönetimi değil Bağdat yönetimi gelme demişti...
  • Yani zam geliyor hayırlı olsun.
  • zam
  • Ya isterse 2 katindan satilsin petrol,onemli olan vergilerin kalkmasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yaşına geldim kendimi bildim bileli Türkiye petrole doyuyor.

Ama her yıl zam üstüne zam geliyor enteresan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarpaşa62 -- 1 Mart 2013; 16:03:59 >
  • Sağlam doyacağız desene.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Petrola dogrudan mi yoyacagiz yoksa.volkmanin avatar gibi dolayli yoldan mi

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Kuzey Irak yönetimi değil Bağdat yönetimi gelme demişti...

Aslında onu kastetmiştim ama, cümle düşüklüğünden veya vurgusundan yanlış anlaşılmış. Düzeltiyorum..
  • Hali hazırda Dünya'da petrol ithalatı yapıp da, en ucuz fiyata alan birkaç ülke içerisindeyiz. Kısaca ondan veya bundan petrol almışın, Türkiye için farketmez. Çevresi bu konuda çok zengin ve maliyetler gerçekten Dünya ortalamasının altında. Petrolü en ucuza ithal eden ilk beş ülkeden biri olabiliriz.

Son kullanıcıya da en pahalıdan satan ülkeyiz... Pardon, kişi başına düşen milli geliri açık ara en yüksek ülke olan Norveç ile pahalılıkta yarışıyoruz. Biz zam yapınca en pahalı biz oluyoruz, onlar zam yapınca onlar oluyor. Gurur duyuyorum ülkemle! Yaşam maliyeti Berlin'in takribi 1.5 katı olan Norveç'teki benzin fiyatı ile kapışıyoruz ya, ne diyeyim! Üstelik 10'da bir kişi başına düşen milli gelir ile!

Onu da geçtim, medeni bir düzende, düzenli bir şehir, anlayışlı şoförler, düzgün kaldırımlar, kaldırımlara çıkmayan arabalar, yayaları ezmeyen araçların falan olduğu medeni bir düzen içinde olsak gene dert değil. Hatta benzinin litresine 7-8 lira verebilirim bunun için. Şerit çizgilerimiz olsa, insanlar buna uysa, takip mesafesi, trafik ışığı falan, güzel olaylar bunlar. Engellilerimizin, yaşlılarımızın rahatça seyehat edebilecekleri kaldırımlar, toplu taşıma olsa, kaldırımlarımız araba parketmesin diye yarım metre yüksekliğinde olmasa, yaşlılarımız cambazlık yapmasa... Medeniyet güzel şey. Yemin ederim uğruna fazladan 3-4 lira verebilirim litresine. Ama nafile. Biz sadece fiyatta yarışalım Norveç'le.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Mart 2013; 16:33:41 >

• Evlerin musluklarından petrol aksa ne olur? Benzinlikler vergi dairesi olduktan sonra...
  • zaten fazlasıyla alıyoruz petrolü. Artanıda neredeyse alışv fiyatının altına satıyoruz başka ülkelere. Pahalı olan benzin ya da petrol değil zaten vergiler yahu. Şunu haber yapıp altınada peki vergiler ne olacak diye yazamayan medyacı benim gözümde hiçtir.
  • Türkiye'deki fiyatlar petrol kıtlığından değil cari açıktan dolayı vergilerle şişmiş. zaten petrol fazlası var yurtdışına litresi 1 liraya ihraç ediliyor; zaten elimizde fazla varken neden daha fazla ithal edilecek?

daha büyük bütçe açığı daha çok zam için
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

Türkiye'deki fiyatlar petrol kıtlığından değil cari açıktan dolayı vergilerle şişmiş. zaten petrol fazlası var yurtdışına litresi 1 liraya ihraç ediliyor; zaten elimizde fazla varken neden daha fazla ithal edilecek?

daha büyük bütçe açığı daha çok zam için

Doğru bir noktaya temas etmişsiniz, haklısınız.

Boru hattı tamamlanınca, tam kapasite petrol bize akacak, işleyecez ama harcayacak kadar araç yok. Zaten sadece benzin üretebiliyoruz diye biliyorum. E harcayamadığımızı da yanaşan gemiye 1,5 TL den satacağız. Bu kadar petrol ithal edip, cari açığı tavan yaptırmanın ne manası var?

Peki dünya petrol fiyatlarından daha ucuza alınabilir mi acaba? Varili 10 USD daha ucuz mesela?

Ya da İskenderun limanından avrupaya ihrac edilecek sanırım, plan bu... İyi de İskenderun limanı özelleşmemiş miydi, ben mi yanlış hatırlıyorum? Bize faydası ne olabilir başka?

• Benzini 4 liranın atına çeksinlerde ne yapacaklarsa yapsınlar .
  • Türkiye'de petrol fazlası ile var zaten.Kendi vatandaşına fahiş fiyatlarla yakıtını sat.Satılamayan yakıtı ise zararına yurt dışına ihraç et. Durum böyle olacağına sen kendi vatandaşına yurtdışına sattığın fiyattan satsan zaten açık olmayacak hem vatandaşın işi görülecek hemde devlet bundan kendisi kazanacak.Ama yook olur mu öyle şey anca iteler devletimiz
  • bedava verseler önümüzdeki 5 yıl boyunca benzin 4.90 tl olur

• Savaş çıkacak...
  • basligi okuyunca

mevcut ikdidar patisi dh ye reklam verdi diye dusundum

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Evlerin musluklarından petrol aksa ne olur? Benzinlikler vergi dairesi olduktan sonra...

+1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.