Şimdi Ara

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell hisselerini satın alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Turkcell’in İsveçli ortağı Telia, hisselerini satmak için görüşmelere başladı. Türkiye Varlık Fonu isimli şirket, Telia’nın hisselerini satın almak istiyor.

Telia, Turkcell’in yüzde 24’lük hissesini elinde barındırıyor. İsveçli şirket 530 milyon dolar değerindeki bu hisseleri Türkiye Varlık Fonu’na satmak üzere. Turkcell’in yüzde 51’lik hissesi ise Turkcell Holding’in elinde.

Ayrıca Bkz.IoT cihazlara vergi geliyor: Beyaz eşyadan otomobile pek çok şeyi kapsıyor

Türkiye Varlık Fonu, 2016 yılında hükümet tarafından kuruldu. Şirketin başkanlığını Recep Tayyip Erdoğan yürütüyor. Kamuya bağlı şirketlerin piyasa değerini artırmak amacıyla kuruldu. Çaykur, THY, TCDD, Halkbank, Türkiye Petrolleri, PTT gibi şirketler Varlık Fonu bünyesine alındı.

Telia’dan yapılan açıklama şöyle:

"Telia Company, Turkcell Holding’teki payının potansiyel olarak elden çıkarılmasıyla ilgili medyada yapılan spekülasyonlara dikkat çekerek, Turkcell’deki dolaylı payının yaklaşık 530 M USD için potansiyel olarak satışı ilgili görüşmelerin halen devam ettiğini teyit edebilir.

Müzakereler halen devam etmekte ve ileri bir aşamadadır, ancak henüz bir anlaşmaya varılamamıştır. Telia Company’nin bu aşamada başka yorumu bulunmamaktadır ancak uygun olduğunda ve gerektiğinde daha fazla iletişim kuracaktır. Telia Company, Çukurova, LetterOne ve Telia Company’ye ait bir holding şirketi olan Turkcell Holding’in yüzde 47,1’ine sahiptir. Holding ise Turkcell’in yüzde 51’ne sahiptir."

Kaynak:https://turk-internet.com/turkiye-varlik-fonu-teliadan-530-milyon-lik-hisse-almak-icin-gorusuyor/

• Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum fakat şartlar netleşmeden kesin birşey söylemek doğru olmaz.
    Kısa bir değerlendirme yaparsak ve Turkcell'in 2019 net kârının 3.2 milyar TL olduğunu düşünürsek yüzde 24'lük bir hisse yaklaşık olarak 800 milyon TL getiri sağlıyor. Hissenin satış fiyatı 530 milyon doları kur oranını 7 olarak baz alsak 3.71 milyar TL gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Yıllık net kârının sabit kaldığını düşünürsek yaklaşık olarak 5 yıl gibi bir sürede verilen parayı geri ödemeyi ve kâr etmeyi sağlıyor.
    Bazı insanları anlamıyorum. Yani dürüst olmadıklarına eminim. Bir şirket yabancıya satılırsa her şeyi sattınız tüm şirketlerimiz yabancıların oldu derler. Devlet bir şirketi yabancılardan satın alır, yabancı sermaye ülkeden kaçıyor, ülkeye güven yok derler.

Muhalif olmak bu değil arkadaşlar. Yapılan herşeyi eleştiriyorsanız buna muhaliflik denmez. Ben daha önce de söyledim. İletişim ve Telekominikasyon şirketlerinin yabancıların elinde olmasını doğru bulmuyorum. Ha İsveçlilerden alınıp Araplara da satılmasın. Türk Telekom, Arapların elinde ziyan oldu da bankalar hisselere el koydu. Zor kurtardık. Turkcell ve Türk Telekom satılacaksa da bunu Türk şirketlere satmalılar.

Zamanında Koç ve Sabancı ortak olarak Türk Telekom'u alacaktı ama Oger Telecom aldı. 2013'te çektiği 4.75 Milyar Dolarlık krediyi ödeyemeyince Akbank-Garanti-İş Bankası hisselere el koydu. 2026'ya kadar bankaların elinde olacak hisseler sonrasında yeniden devlete devrolacak. Dediğim gibi umarım yabancılara değil Türk sermayesine satılır.
  • Girmedikleri bi' telekomünikasyon kalmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAIZEN -- 17 Haziran 2020; 20:4:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel bir haber inşalalh olur. Millileşme adımları sürmeli silah sanayii bu konuda iyi gidiyor bu sektörlere de bulaşmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 17 Haziran 2020; 20:9:47 >
  • koca türkcell'in %24 hissesi anca 530M dolar mı ediyormuş?

• emre1393 kullanıcısına yanıt
    530M dolar az geldi bana da özellikle peak satışından sonra..

• Kırmızı başlıklı kız geldi aklıma.. "Seni daha iyi Dinleyebilmek içiiiiiiiiin"

• Borsa fiyatiyla sirket degerini bir tutmayin. Bugun Netflix, Lockheed Martin'den daha pahali bir sirket. Whatsapp, Tupras'tan daha pahali.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Satarsa: Neden yurtdışına satıliyor stratejik şirketler? Alırsa: Devletin başka işimi yok? Girmediğimiz bir teleminikasyon kalmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 17 Haziran 2020; 20:34:57 >
  • Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum fakat şartlar netleşmeden kesin birşey söylemek doğru olmaz.
    Kısa bir değerlendirme yaparsak ve Turkcell'in 2019 net kârının 3.2 milyar TL olduğunu düşünürsek yüzde 24'lük bir hisse yaklaşık olarak 800 milyon TL getiri sağlıyor. Hissenin satış fiyatı 530 milyon doları kur oranını 7 olarak baz alsak 3.71 milyar TL gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Yıllık net kârının sabit kaldığını düşünürsek yaklaşık olarak 5 yıl gibi bir sürede verilen parayı geri ödemeyi ve kâr etmeyi sağlıyor.

• marketler zincirleri daha yeni satıldı la :D ne millileşmesi

• Millileşse ne olacak bana yararı mı var.Şuan en büyük kazığı yerli ve milli şirketlerden yiyoruz farkındamısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 17 Haziran 2020; 20:55:16 >
  • güzel bir hamle ama umarım umut vaat eden yabancı şirketlerin hisselerinin alındığı günleri de görürüz <3

• %24 hisse gidiyor yani bu adamların şirkette bir ağırlığı yok. %51’i zaten turkcelle ait. Siz seviniyorsunuz 500 milyon dolar para çıkacak cebimizden diye. Ayrıca milliliği yerliliği Turktelekom yağmalanırken düşünecektiniz. Herşey sat sav milli yerli de hey Allah’ım...

• Varlik Fonu'un basina birsey gelmese bari ...

• İyide bu haber cok kötü bir haber siz bunun neyine seviniyorsunuz ben anlamadım adam Türkiye’den çekiliyor bu kadar döviz dışarı çıkıyor...

• Koca Türkcell bir oyun firması bile etmiyor ya ona yanarım..

• Telekomu alsaydin keske. Gerci hangi parayla alacaklar orasida mechul. Bunun altinda bir capanoglu vardir kesin.

• Adı üstünde Türkiye Varlık Fonu.Yani soygun şirketi

• simdi buraya durustce gercekleri yazarim da, Silivri cok sicaktir simdi...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.