|
Bildirim
Çok güzel bir haber inşalalh olur. Millileşme adımları sürmeli silah sanayii bu konuda iyi gidiyor bu sektörlere de bulaşmalı.
|
Satarsa: Neden yurtdışına satıliyor stratejik şirketler? Alırsa: Devletin başka işimi yok? Girmediğimiz bir teleminikasyon kalmıştı.
|
koca türkcell'in %24 hissesi anca 530M dolar mı ediyormuş?
|
%24 hisse gidiyor yani bu adamların şirkette bir ağırlığı yok. %51’i zaten turkcelle ait. Siz seviniyorsunuz 500 milyon dolar para çıkacak cebimizden diye. Ayrıca milliliği yerliliği Turktelekom yağmalanırken düşünecektiniz. Herşey sat sav milli yerli de hey Allah’ım...
|
marketler zincirleri daha yeni satıldı la :D ne millileşmesi
|
Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum fakat şartlar netleşmeden kesin birşey söylemek doğru olmaz.
Kısa bir değerlendirme yaparsak ve Turkcell'in 2019 net kârının 3.2 milyar TL olduğunu düşünürsek yüzde 24'lük bir hisse yaklaşık olarak 800 milyon TL getiri sağlıyor. Hissenin satış fiyatı 530 milyon doları kur oranını 7 olarak baz alsak 3.71 milyar TL gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Yıllık net kârının sabit kaldığını düşünürsek yaklaşık olarak 5 yıl gibi bir sürede verilen parayı geri ödemeyi ve kâr etmeyi sağlıyor. |
Bazı insanları anlamıyorum. Yani dürüst olmadıklarına eminim. Bir şirket yabancıya satılırsa her şeyi sattınız tüm şirketlerimiz yabancıların oldu derler. Devlet bir şirketi yabancılardan satın alır, yabancı sermaye ülkeden kaçıyor, ülkeye güven yok derler.
Muhalif olmak bu değil arkadaşlar. Yapılan herşeyi eleştiriyorsanız buna muhaliflik denmez. Ben daha önce de söyledim. İletişim ve Telekominikasyon şirketlerinin yabancıların elinde olmasını doğru bulmuyorum. Ha İsveçlilerden alınıp Araplara da satılmasın. Türk Telekom, Arapların elinde ziyan oldu da bankalar hisselere el koydu. Zor kurtardık. Turkcell ve Türk Telekom satılacaksa da bunu Türk şirketlere satmalılar. Zamanında Koç ve Sabancı ortak olarak Türk Telekom'u alacaktı ama Oger Telecom aldı. 2013'te çektiği 4.75 Milyar Dolarlık krediyi ödeyemeyince Akbank-Garanti-İş Bankası hisselere el koydu. 2026'ya kadar bankaların elinde olacak hisseler sonrasında yeniden devlete devrolacak. Dediğim gibi umarım yabancılara değil Türk sermayesine satılır. |
Borsa fiyatiyla sirket degerini bir tutmayin. Bugun Netflix, Lockheed Martin'den daha pahali bir sirket. Whatsapp, Tupras'tan daha pahali.
|
Dertleri ülke veya doğruyu bulmak değil ki onlar gitsin bizim istediğimiz başa geçsin derdinde bazı kesim.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAIZEN -- 17 Haziran 2020; 20:4:58 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 17 Haziran 2020; 20:9:47 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 17 Haziran 2020; 20:34:57 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 17 Haziran 2020; 20:55:16 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|