Şimdi Ara

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell hisselerini satın alıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ensara yapılan yardımların meyvelerini vermeye başlamış galiba

• Satış gerçekleşti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yönetim kuruluna bir karateci iyi gider..

• symbiat kullanıcısına yanıt
    WhatsApp in değeri taleple alakalı telegram kullansa dünyanın yarısı WhatsApp in değerini o zaman gören biseye talep çoksa fegri o derecedir

• Bazı insanları anlamıyorum. Yani dürüst olmadıklarına eminim. Bir şirket yabancıya satılırsa her şeyi sattınız tüm şirketlerimiz yabancıların oldu derler. Devlet bir şirketi yabancılardan satın alır, yabancı sermaye ülkeden kaçıyor, ülkeye güven yok derler.

Muhalif olmak bu değil arkadaşlar. Yapılan herşeyi eleştiriyorsanız buna muhaliflik denmez. Ben daha önce de söyledim. İletişim ve Telekominikasyon şirketlerinin yabancıların elinde olmasını doğru bulmuyorum. Ha İsveçlilerden alınıp Araplara da satılmasın. Türk Telekom, Arapların elinde ziyan oldu da bankalar hisselere el koydu. Zor kurtardık. Turkcell ve Türk Telekom satılacaksa da bunu Türk şirketlere satmalılar.

Zamanında Koç ve Sabancı ortak olarak Türk Telekom'u alacaktı ama Oger Telecom aldı. 2013'te çektiği 4.75 Milyar Dolarlık krediyi ödeyemeyince Akbank-Garanti-İş Bankası hisselere el koydu. 2026'ya kadar bankaların elinde olacak hisseler sonrasında yeniden devlete devrolacak. Dediğim gibi umarım yabancılara değil Türk sermayesine satılır.

• McLaren64 kullanıcısına yanıt
    Dertleri ülke veya doğruyu bulmak değil ki onlar gitsin bizim istediğimiz başa geçsin derdinde bazı kesim.

• Varlık fonuna uygun bir hareket kendisi zaten ülkenin firmalarına yatırım yapmak ve onları geliştirmek hatta sermayedar olmak için kurulmuş bir fon.

Turkcell'e ortak olması Turkcell'in yapmak istediği şeyleri hisse çoğunluğu ile daha rahat yapmasını sağlar.

Burada yanlış anlaşılan nokta devlet burada sahip olmuyor bu şirkete kamu şirketi gibi değil devlet sadece biraz hisse alıyor ayrıca kendi imkanları ile destek veriyor o kadar.

Kamu şirketlerinin özelleştirilmesi ise hantal devlet memurlarının çalıştığı bir yerin satılması orada devlet çalışanı çalışıyor, devlet bakanı sorumlu vs. tabii ki o satılacak ki verimli olsun.

Turk Telekom devletin elindeyken biz sabit hat için aylar yıllar sıraya girerdik çeksinler eve işe diye.

Yeni şirket açamazdı millet telefon hattı alamıyoruz diye karaborsadan devir alırdı. Sadece kendine değil ekonomiye engel oluyordu.

• McLaren64 kullanıcısına yanıt
    olaya sadece siyasi olarak bakarsanız bu yorumu yapabilirsiniz, konu ama siyasi bakılmayacak ekonomik bir konudur.

eğer değeri on birim olan bir kamu firmasını yönetimde söz sahibi olacak şekilde 3 birime satarsanız bu eleştirilir, bu faaliyet ile ülkeye 7 birimlik zarar vermiş olursunuz, ayrıca firma yönetiminde çoğunluk hissesini verdiğiniz için söz hakkınızı kaybedersiniz.

ancak bu örnekte baktığınız zaman içeride %24 hissesi olup yönetimde azınlıkta olan firmanın gitmesi, sizin mevcut ülke içinde yer alan paranın dışarıya gitmesidir. bu firma tamamen ithal ürünlerle çalışan bir teknoloji tüketim firmasıdır, hissesi içeride olunca yerli ve milli olmaz, ayrıca bu tarz yabancı firmalar bu tip hisselerini yatırım tehlikede olduğu için satar, hiç kimse durduk yere elindeki hisseyi çıkartmaz, bugün için 530 milyon doların başka bir ülkede karlılığı daha yüksek olması nedeniyle çıkar yada tehlike sezerse varlığı nakit olarak başka yerde tutar.

tüm bu hususlar dahilinde yine konuya aynı pencereden bakıyorsanız, sizde muhalefet yapana sadece muhalefet yapmış oluyorsunuz.

• Eğer Turkcell'in yüzde yüz hissesi Türklerin elinde olursa bu yakında Turkcell boykot kampanyalarının daha fazla yapılacağının habercisidir.

• glory34 kullanıcısına yanıt
    Satin alma icin para rusyadan temin edilmis. Buyuk ihtimal ruslara gider. Ama katarda son duzlukte bir supriz yaparmi gorecegiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almak yerine kursa keşke ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timur-i leng

Satin alma icin para rusyadan temin edilmis. Buyuk ihtimal ruslara gider. Ama katarda son duzlukte bir supriz yaparmi gorecegiz.
    Haha.. Yukarıda kraldan çok kralcı hükümet fedaileri "Muhalifler boş konuşuyorsunuz, Turkcell yerli ve milli oluyor" diye saçmalıyorlar bir de. Yerli ve Milli Ruscell! :)

Bu arada "Milletim" derken "ne milleti, hangi millet" olduğundan bahsedilemediği gibi, "yerli ve milli" derken hangi milletin menşeili olduğundan da bahsedilmiyor. Gerçek bir vatansever;

"Türk Milleti" ve "Türk Malı" demekten çekinmez halbuki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    51'i ne Turkcell'i baba Telia onun da yüzde bilmem kaçına sahip

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.