Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
63.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

FH5'te VR desteği yok maalesef, o yüzden oynayamazsınız. Ha ama yine de gözlükle büyük ekran şeklinde oynanabilir, sinema perdesi gibi...

Astigmat değil de kimisi VR görüntüsünden acayip rahatsız oluyor, örneğin eşime verir vermez eeeeööööyyyy diye gözlüğü anında çıkardı, kimisi diyor ki yarım saat bir saatin sonunda kafam garip oluyor, başım dönüyor, midem bulanıyor falan filan.

En hareketli oyunları da oynadım, ralli, yarış, 360 derece oraya buraya dönülen tamamen aksiyonlu oyunlar vesaire, hiçbiri etkilemiyor, gözüm yoruluyordur herhalde en fazla. Bende de sağ göz 4, sol 2, 1.75 astigmat falan var  

• bersgurs kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Yani aşağıdaki kabloyu hem Oculus Link kablosu olarak hem de bilgsayardan veri transferi için kullanabilir miyim? 5gbps yazıyor çünkü.

https://www.amazon.com.tr/Ugreen-20883-%C5%9Earj-Data-Kablosu-Siyah/dp/B082JQ3JR8/ref=mp_s_a_1_1?crid=I6PDGF3BLJOU&keywords=usb+3.0+type+c&qid=1642981512&sprefix=usb+3.0+type+c%2Caps%2C290&sr=8-1&tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equasezy1 -- 24 Ocak 2022; 15:11:22 >

• equasezy1 kullanıcısına yanıt
    Kullanabilirsiniz hocam ama 1.5metre çok kısa gelecektir. Oturarak oynacaksanız sıkıntı olmaz ama ayakta için bence 3m veya 5m olmalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vr'ı kablolu kullananlar, Size içinden çıkan 5 metrelik kablo yetiyor mu? Eastern edge oynarken mermiyi ordan oraya taşı diye dönerken kabloyu kendime sardım :) Bir Vr cafe de üste monte ettiğini görmüştüm ama bu sefer de oyun alanım çok daralıcak. Siz ne yaptınız bu konuda ?

• onur373 kullanıcısına yanıt

G2 6m kablo. Paşa paşa yetiyor :D

• İlla kablo gerekiyormu ? Oculus Air link 5ghz networkte yeterli gelmezmi ?

• Beyler bu malum oyunlar için bilgi amaçlı pm atabilecek birisi var mı?

• Tayff kullanıcısına yanıt
    İyi bir modem /router ise ve özellikle oyun esnasında başka cihaz Modem baglı olmazsa airlink performansi gayet iyi. Anca gecikme benim için aşırı önemli derseniz kablosu ile deneyin derim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3 küsür gbps link kablo ile görüntüde bazen kalite düşmesi farkediyorum, sonuçta görüntü aktarmaya yönelik bir kablo değil, zaten aktarılan görüntüde galbia sıkıştırılıp gönderiliyor. bunu düzeltmek için daha iyi bir ekran kartı almak işe yarar mı?

gtx 1060 6gb ve quest 2.

• NePhThYs kullanıcısına yanıt
    • HUAWEI WiFi AX3 (Quad-core)

Bu modemi aldım bende vr için sorunsuz oynuyorum kablosuz ne geçikme var ne bişe tavsiye ederim modem alacaklara.

• cgty1212 kullanıcısına yanıt
    Yarım saat ya da 1 saat oyundan sonra cihaz yoruluyor diyenler vardı, siz öyle bir şey yasadiniz mi? Nerden almıştıniz bir de?

• waltran kullanıcısına yanıt
    Çok genel bir cevap olacak ama oyuna göre değişir. Half life alyx dinamik cozunurluk kullanıyor ki performans kaybı olmasın ama görüntüde bozulma olabilir. genel olarak ekran kartının biraz update zamanı gelmiş derim ama yine oynadığıniz oyunlara göre değişir. Örneğin Beat saber a gerekmez ama lone echo 2 için upgrade gerekir.

• Merhaba, Oculus Quest ve Rift s için telegram ve whatsapp gruplarımız vardır. Her türlü bilgi ve oyun paylaşımı yapılmaktadır. Katılmak isteyen pm atabilir. Gözlükleri alacak olanlarda katılabilir. Farklı gözlük marka ve modeli olanlarda katılabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trendyoldan aldım hocam pc üzerinden oynuyorum cihazda yorulma filan yok normal kesintisiz akıcı oynatıyor.Şu baktığın yer net gerisi biraz bulanıklık can sıkıyor ama.oyunlarda fark edilmiyorda diğerşeylerde bariz rahatsız ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty1212 -- 3 Şubat 2022; 22:56:4 >
  • Geçenlerde biraz Alyx'e bakayım dedim, herhalde kafadan 2-3 saat oynamışım, farkında değilim. Bir de ayakta salonun ortasında oynadım. Durakladığımda ayaklarım ağrıyordu.

Microsoft Flight Simulator de baya fena görünüyor.

Yarış ve ETS-ATS haricinde bu oyunlardan da bu kadar keyif alacağımı pek düşünmemiştim. VR gözlük olmadan açmaz oldum bunları.

Benzer şekilde Elite Dangerous da öyle. Elimde hali hazırda olan oyunlardı, kafa takiple falan oynuyordum en son. Artık hepsini bıraktım, direkt VR  

Yalnız bazı oyunlarda VR desteği yokmuş, üzüldüm, örneğin Flight Simulator X'te destek yokmuş, başka yazılımlar falan filan gerekiyor, W11'de hata veriyor o da. Onlarda ya kafa takip devam, ya da kaldıracağım dedim. FS2020'de 3 boyutlu görüntüyü de görünce, FSX'i kaldırdım gitti  

• onur373 kullanıcısına yanıt

Icinden 5m kablo cikmiyor 30 cm idi icinden cikan ya da 1m gibi.

5m kablo alirsaniz rahat yetecektir.

• waltran kullanıcısına yanıt

Hayir ekran kartinin sucu degil o hangi kart olursa quest 2 goruntu aktarimi aslinda bir video streaming. Direkt goruntu degil stream ediyoruz. Benim de quest 2 yi en cok elestirdigim yanidir bu. Display port olmaliydi bu cihazda ki direct renderi dogrudan ekranda gorelim.

Stream oldugu surece compression artifactleri o ufak bozulmalari hangi cozunurluk hangi bitrate olursa olsun dikkatli kullanicilar her zaman fark edecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Şubat 2022; 17:37:4 >
  • Dante kullanıcısına yanıt

Aynen anlık görüntü yerine video olarak yayın izletiyor gibi. bozulmalar hissediliyor. diğer PC vr cihazlarında oculus rift te durum aynımı?

• Hayır sadece quest 2 de böyle. Riftte veya indextte DP var.

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.