Afgan bir şahıs, yaptığı sokak röportajında; “Türkiye’ye geleli 2 sene oldu, 1 senede vatandaşlık verdiler. Afganistan’a gidip geri döneceğim.” x (formerly twitter) Atatürkçü Gazete (@ataturkcugzte) on X https://x.com/ataturkcugzte/status/1813959696593858844 |
“Türkiye’ye geleli 2 sene oldu, 1 senede vatandaşlık verdiler. Afganistan’a gidip geri döneceğim.
-
-
-
Allah isteyen herkese nasip etsin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Latin Amerika ülkelerine pasaport, vize, uçak bileti, otel rezervasyon ödeme makbuzunuz dahi olsa gidemiyorsunuz. Check-in tamamlansa dahi uçağa biniş öncesi uçağa alınmıyorsunuz. Avrupa, Amerika, İngiltere benzeri lokasyonların vizeleri zaten hayal. Latin Amerika üzerinden Meksika sınırını geçmek isteyenleri bu şekilde engelleyerek ülkeden çıkışı neredeyse imkansız hale getirdiler.
Türkiye'nin asli unsuru olan bizler turistik maksatla dahi yurtdışına çıkamazken yönetenler uçan kuşa vatandaşlık veriyor. HAYAT PAHALILIĞI, SEFALET, GELECEKSİZLİĞE MAHKUM EDİLMİŞ ASLİ UNSUR TÜRKLER, ŞARTLI TAHLİYE KOŞULLARINDA AÇIK HAVA CEZAEVİNE MAHKUM EDİLDİ.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok yavvvv. Öyle kolay değil o işller
Vatandaşlık verilmiyor abii.
Hep geçici. Oturum izni falan.
Ya, böyle diyorlar. Hepta suriyeli sayısı veriyorlar.
Diğerlerinden bahseden yok.
Uyanıklar sizi.
Oğlum sen 5-6 ay afganistana gideceksen.
Biz nasıl et yiyeceğiz.
Proteinsiz kalırız. Eyvah eyvah.
Acil naurudan naurulu getirmeliyiz.
Nauruyelide olabilir.
Naurulular giderse
Allahın laneti. Üzerimize olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 18 Temmuz 2024; 21:33:34 >
t.c. vatandaşlık ele ayağa düşmüş
-
Dünyada afgan suri paki isen vatandaslik alacağın en kolay ülke Türkiye
bu kolaylığı çıkartanın allah belasını versin
-
Her mülteciden bundan boşuna birtane imza alacan, iktidar değiştiğinde işleme koyup geldikleri yere postalayacan.
Eğer sadece form bundan ibaret ise ilginç olan, neden kısmı yok ama alakasız bir şekilde din kısmı var. Adamı ülke vatandaşlığından çıkarıyorsun dinden değil. Asıl sorulmayan soru neden.
-
Amin
Severiz böyle işleri.Boşuna ortadoğulu fakir bir arap ülkesi demiyorum.Çorum,Sivas,Maraş gibi yerlerle de ünlüyüz o yüzden sadece dini sormakla da yetinmiyoruz sanırım.
Rezalet rezalet.
-
Git ama geri gelme.
Yeniden geri dönmek nasip olmasın İnşallah.
Selçuklu, Osmanlı gibi dönemlerin devamı olan, nice Şehitlerimiz ve Gazilerimizin kanları ile kazanılmış topraklar da bedava olarak ona, buna, şuna vatandaşlık dağıtılıyor, düşününce çıldırmamak elde değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
40 sene evli olduğum Belçika lı eşime hala vatandaşlık alamadım. 4 senedir ikamet ile uğraşıyoruz. Çok zor ikamet almak. Dünyanın parası ve her seferinde başka sorunlar çıkıyor.Sonra vatandaşlık için başvurduk. 8 ay oldu mülakatı geçtiğimiz. 6 ayda sonuçlanır dediler. Hiç bir haber yok. Gerçi Türkiye nin oturulacak halide kalmadı. İsterse vermesinler. Başka bir ülkeye gidip otururum. 2 döviz maaşlı emekli insanı kaybederler. Bizim yerimize üstüne para verdiği Suriyelileri Afganları Türk yaparlar. Kusura bakmayın valla kızgınım. Ben Belçika da 30 sene oldu vatandaşlık aldığım. Ben eşime vatandaşlık almam ne kadar uğraştırıyor.
-
Ortada bir yanlışlık var galiba. Sığınmacı olarak geldiği için oturum izni verilmiştir buna, bu da vatandaşlık diye yorumlamıştır. Yoksa dünyanın hiçbir ülkesinde sığınmacıya 1 senede vatandaşlık vermezler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de yabancı eşime almıyorum daha doğrusu aldırmıyor zaten.Yurdışını geçtim İstanbul'dasınız havaalanında dış hatlardan gate geçeceksiniz sizin pasaportunuzu gören Pegasus personeli bile nasıl rencide edici müdahale ediyor bırakın vatandaşı olmayı o hissiyatla yırtıp atarsınız.
Bir ara eşimin ülkesine tek gidiyorum,elimde kabin valizi iyi görünümde birisi olarak uçağa biniş kısmındayım.Daha önce birçok giriş çıkışlarım olmasına rağmen geri dönüş biletiymiş yurtdışı seyahat sigortasıymış,kalacak yermiş bir sürü belge görmek istediler ve sıradan geçirmediler.Uçağa binenler Türk-Yabancı karışık millet sırada bekliyor.Bunu yapan personele eşimin anadilinde öyle güzel saydırdım ki o ülkenin vatandaşları dahi personele çok anlamlı baktılar personel de sanırım anlamış olacak ki bozuldu tamam beyfendi uçağa geçebilirsiniz diyip pasaportu geri verdi.O rezillik anı değil çöpe atmayı beytepedeki uzun kuşun bir tarafına iade edesim geldi ancak yapacak bir şey yoktu.Velhasıl tiksinti duyuyorum her gittiğimde özellikle yabancı ülkelerin pasaport kontrolünde.Bu hissi ancak yaşayanlar anlar.İran,Irak,Afgan pasaportundan farksız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gidip arkadaşlarını da toplayıp geri dönecek. Türkiye cennet siz de gelin diye anlatır oralarda.
Avrupada oturumun olsa bile vatandaş olabilmek için ilk şart 5 yıl ikamet etmek. 6 aydan uzun süre başka ülkede kalırsan süreç başa sarıyor. 5 yılın sonunda sınava giriyorsun. Bizde zorla vatandaşlık dağıtıyorlar
Bu kişiye vatandaşlık verdiklerini düşünmüyorum. Çünkü ülkemizde çalışan bir çok yabancıya kimlik kartı veriyorlar ancak bu biz de olan kimlik kartlarından değil. Bir çok yabancı bunu T.C. vatandaşlık kimliği zannediyor. Ona benziyor ancak başı 9 ile başlıyor kayıtlı çalışan olduğunu veya oturum izninin bulunduğunu gösteriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 19 Temmuz 2024; 8:48:59 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Latin Amerika ülkelerine pasaport, vize, uçak bileti, otel rezervasyon ödeme makbuzunuz dahi olsa gidemiyorsunuz. Check-in tamamlansa dahi uçağa biniş öncesi uçağa alınmıyorsunuz. Avrupa, Amerika, İngiltere benzeri lokasyonların vizeleri zaten hayal. Latin Amerika üzerinden Meksika sınırını geçmek isteyenleri bu şekilde engelleyerek ülkeden çıkışı neredeyse imkansız hale getirdiler.
Türkiye'nin asli unsuru olan bizler turistik maksatla dahi yurtdışına çıkamazken yönetenler uçan kuşa vatandaşlık veriyor. HAYAT PAHALILIĞI, SEFALET, GELECEKSİZLİĞE MAHKUM EDİLMİŞ ASLİ UNSUR TÜRKLER, ŞARTLI TAHLİYE KOŞULLARINDA AÇIK HAVA CEZAEVİNE MAHKUM EDİLDİ. |
Allah isteyen herkese nasip etsin
|
Benzer içerikler
- savunma sanayi mühendis maaşları
- migpack apk
- atık su bedeli nedir
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- kürtler atatürk"ü sever mi
- togg ortakları
- byd fiyat listesi
- yurtdışı alışveriş limiti
- özel numara bulma
- efootball türkçe spiker nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X