Şimdi Ara

Türkiye'ye Replica(Taklit) araç getirmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
4
Favori
36.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba.Şimdi Avrupa'da,Amerika'da bir çoğunuz biliyorsunuzdur genelde Toyota MR-2 şasisi üzerine Lamborghini'nin taklitlerini yapıyorlar.Bazen adamlar o kadar iyi yapıyor ki gerçeğinden ayırt etmek mümkün olmuyor.İçerisinede biraz yüksek hacimli amerikan araçlarından çıkma motor falan koyup performans açısından da tatmin edecek şekilde ayarlıyorlar.Üstelik çok ucuz fiyatlara satıyorlar.Mesela şuhttp://lamborghinireplica.com/ForSale/forsalemark030311.htm linkteki araç için 24.000$ istiyor.Merak ettiğim nokta bunları bizim memlekete getirme şansımız var mı ? Varsa hangi vergiler ödenir bu araçlara ? Ruhsata falan nasıl kayıt edilir ? Yoksa hiçbir şansımız yok mu ? :)

• Ruhsat alamazsın, aracın bir markası yok çünkü. Bu araç ithal edileceği için sorun daha büyük, bu aracı Türkiyede kendin yapsan bile "Makina mühendisleri odasından" tadilat projesi çizdirip onaylatman ve değişikliği ruhsata işletmen gerekecek ki, ne uğraşabilirsin nede masrafına değer.

Ayrıca linkteki araçta imalat hataları var, kaput oturmuyor vites körüğü vs. delme takma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Ruhsat alamazsın, aracın bir markası yok çünkü. Bu araç ithal edileceği için sorun daha büyük, bu aracı Türkiyede kendin yapsan bile "Makina mühendisleri odasından" tadilat projesi çizdirip onaylatman ve değişikliği ruhsata işletmen gerekecek ki, ne uğraşabilirsin nede masrafına değer.

Ayrıca linkteki araçta imalat hataları var, kaput oturmuyor vites körüğü vs. delme takma.
    24 Bin dolara zaten düşük model spor bir araba alabilirsiniz. Örneğin; Nissan 200sx.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

24 Bin dolara zaten düşük model spor bir araba alabilirsiniz. Örneğin; Nissan 200sx.

Alıntıları Göster
    @*President*

40.000-50.000 arası satılanlarda en ufak bir hata olmuyor. :) Adamlar kabini bile birebir yapıyor neredeyse. :) acaba Toyota Mr-2 olarak ruhsata işlenir mi diye düşündüm ama olmuyor demek ki.

@Dominic Toretto

Benimki tamamen ego tatmini.Aşırı bir Lamborghini hastasıyım.Alıp garajda koyup izlemek istiyorum sadece. :) Motoru olmasada olur içinde. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

@*President*

40.000-50.000 arası satılanlarda en ufak bir hata olmuyor. :) Adamlar kabini bile birebir yapıyor neredeyse. :) acaba Toyota Mr-2 olarak ruhsata işlenir mi diye düşündüm ama olmuyor demek ki.

@Dominic Toretto

Benimki tamamen ego tatmini.Aşırı bir Lamborghini hastasıyım.Alıp garajda koyup izlemek istiyorum sadece. :) Motoru olmasada olur içinde. :)

Kendi imkanlarınızla, replika yapmanın yöntemi var mı, yasal prosedür hakkında bilginiz var mı?

Ben farklı bir şey düşünüyorum; a aracının motoru, yürüyeni, b aracının kasası.

Kabul, biraz garip. :)

Saygılar.
  • Antalya da bir firma replika arac uretiyor. sahibindene ilan veriyorlardi. B sinifindan degilde peugeot 408 den ferrari yapan var. nette video ve bilgi bulabilirsin. Genelde yaklasim yapamazsin edemezsin yonundedir. İstenirse tabiki de yapilabilir. Aksi yapanlar insan bizler baska birseyiz demek olur. Aklima gelmisken lambo abd dede cok sevilen bir model. replika forumlari mevcut. sase tasarim sablonlari, kaporta kesitleri ve fiber tecrubeleri anlatiliyor. google hazret seni bekliyor.
  • Dar gelirliliğin alemi yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ABD'den araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Antalya da bir firma replika arac uretiyor. sahibindene ilan veriyorlardi. B sinifindan degilde peugeot 408 den ferrari yapan var. nette video ve bilgi bulabilirsin. Genelde yaklasim yapamazsin edemezsin yonundedir. İstenirse tabiki de yapilabilir. Aksi yapanlar insan bizler baska birseyiz demek olur. Aklima gelmisken lambo abd dede cok sevilen bir model. replika forumlari mevcut. sase tasarim sablonlari, kaporta kesitleri ve fiber tecrubeleri anlatiliyor. google hazret seni bekliyor.

Evet dostum geçen bir kaç tane usta ile görüştüm.Şuan işin resmiyet kısmını araştırmaktayım.Ustalara sorunca çokta zor olmadığını söylüyorlar ama... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Antalya da bir firma replika arac uretiyor. sahibindene ilan veriyorlardi. B sinifindan degilde peugeot 408 den ferrari yapan var. nette video ve bilgi bulabilirsin. Genelde yaklasim yapamazsin edemezsin yonundedir. İstenirse tabiki de yapilabilir. Aksi yapanlar insan bizler baska birseyiz demek olur. Aklima gelmisken lambo abd dede cok sevilen bir model. replika forumlari mevcut. sase tasarim sablonlari, kaporta kesitleri ve fiber tecrubeleri anlatiliyor. google hazret seni bekliyor.

Evet dostum geçen bir kaç tane usta ile görüştüm.Şuan işin resmiyet kısmını araştırmaktayım.Ustalara sorunca çokta zor olmadığını söylüyorlar ama... :)

Alıntıları Göster
    Replica araçta su firma üzerine tanımam.
    www.supereplicas.com
    http://www.supereplicas.com
    http://www.superreplicas.org .

Bu yasal prosedürler benimde çok kafama takıldı. Bende planlıyordum boyle birşey ama otomobil ithalatı cok sorunlu bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Dar gelirliliğin alemi yok.
    Replika araç yapılır, fakat uygun yer bizim ülkemiz değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Replika araç yapılır, fakat uygun yer bizim ülkemiz değil bence.

Alıntıları Göster
    selam herkese,

sisteme daha dogrusu bu siteye yeni kayıt oldugum icin caylak olarak baslattılar.. ehh.. ne yapalım ama bu konuyu goruncede dayanamadım uye oldum.

Simdi burdaki soruya yada tartısma konusuna ben noktayı koyma hissiyatı duydugum icin bu acıklamayı yapayım

Bir kere Turkiyede mevcut kanunlar daha dogrusu bu arac modifikasyonları ile ilgili kanunlarla ilgili bilgiyi aktarayım.

Replica yada modifikasyon yapabilirmiyiz ?

CEVAP : EVET

Peki bunu yaparken ne gibi sartların olusması gerekir ?

CEVAP : Oncelikle yurt dısındaki replicarda adı gecen DONOR CAR , yani modifiye edeceginiz aracın teknik ozellikleri dısına cıkmamak , yani iste sasi uzunlugu genisligi ve bazı teknik ozelliklerini bozmamak, daha dogrusu guvenligi dogrudan ilgilendiren konularda degisiklik yapmamak kaydıyla ( bunlarıda yapabilirsiniz ama farklı proseduru var ) dıs ve ic gorunumde degisiklik diger bir deyisle modifiye yapabilirsiniz. Ama cok onemli bir konu arac benzinli ise yine benzinli bir motor, dizelse dizel motor, elektrikli isede elektrikli motorla motorunu yukseltebilir veya dusurebilirsin.. 1997 den once kafana goreydi..

Peki bu modifiye surecei ve Prosedur nedir ?

CEVAP : 650 tl verip makine muhendisine yapacagınız dıs modifiye vs.. cizdirip , daha sonra da yapılan isleri belgeleyen fatura ile beraber , ruhsatat isletmek icinde 70 tl harcı aslanlar gibi yatırdıktan sonrada, TUV turkden tekrar muayene girer ve yeni muayene belgesi ve ruhsattaki modifiye ibaresi ile bu islem sonlanır. Araca MR2 ve model ise uzerindeki yıldır, ama ruhsatta aracta , renk ve gorunum ile ilgili modifye kaydı olunca, sizi durduran polis Has.... tir , bu ne laaa .. porche suruyon bize MR2 ruhsatımı gosteriyon diyemez :)) olur.. olur bura turkiye .

Peki, sıfırdan kendimiz yapsak ne olur ?

CEVAP : Oncelikle bu kadar beceriklimisin ustamısın onu bilemem, ama cevap olarak yapabilirsin. Ama bu araca kendin, sevdiklerin binecegi icin 2 kere dusun derim.. Nede olsa amerikayı yeniden kesfediyorsun.. Yapan varmı , var.. ama bu adamlar nerdeyse omrunun yarısını bu ise vermis hakikaten bu isin ehli ve uzmanı, aynı zamanda o kadar iyilerki, orjinalinden dahada mukemmel guvenlik donanımları ile yapıyor. Valla ben cesaret edemem, iki kaput , dıs gorunus degistirmek cok daha kolay, mekanik olarak fazla oynama yapmıyorsun, tamirci ahmet usta o tarafını daha iyi yapar nede olsa aracın orjinal ic organları duruyor ve aynı ( Ahmet ustayı ben salladım :))) Kısaca , araca guzel bir makyaj , daha afilli olsun diye estetik yapmıs oluyoruz. Motoruda dedigim gibi aynı turden olmak kaydıyla , yukseltebilirsiniz ama bu sefer araca motor gucune gore agırlık koymanız vs gerekebilir , iste bu bolum beni asıyor.. O yuzden tavsiye istemeyin bende bir bilene sorarım eger yaparsam..

Sonuc : Valla ben bir kit getirtiyorum, ingiltereden gayet de guzel ve basit montajı , gelince ilk isim kalıbını aldırmak olacak.. sonra bakarsın bende satarım tutarsa.. :)) Ama , araca hakikaten orjinal MR2 yu bozmadan coook guzel bir hava vermisler... bayıldım.. kimse bana koltuklarımı deri veya ic dekorasyonu sıfırladım diye hesap soramaz.. Ama yukardaki modifikasyon proseduru mutlaka olmalı.. Hatta, bir de Peugeot 406 coupe icin birebir modifikasyon var oda guzel.. Neyse, benim getirtecegim kit de aracın eni boyu oynamadan yapılacagı icin rahat modifiye edilebilir, internette baktım eni boyuyla oynanan kitler var onlar sakat.. Ben cesaret edemem.. cunku o kadarda bilgim yok...

Umarım yardımcı oldum, daha fazla bilgisi olan arkadas varsa ,eksiklerimi tamamlayabilir yada cıkarabilir , ama benim bilgilerimi resmi kaynaktan aldıgım icin, kiti ısmarladım .

sevgiyle kalın

• Replika araca ruhsat alabilecek burokratik tanidiginiz varsa sikinti cekmezsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

www.supereplicas.com

Bu yasal prosedürler benimde çok kafama takıldı. Bende planlıyordum boyle birşey ama otomobil ithalatı cok sorunlu bir konu.

hocam çok sağol bu siteyi öğrendiğim iyi oldu.Bu arabalarda hangi motor kullanıldığı nerede yazıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceviz ağacı

quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

www.supereplicas.com

hocam çok sağol bu siteyi öğrendiğim iyi oldu.Bu arabalarda hangi motor kullanıldığı nerede yazıyor?

Alıntıları Göster
    47 bin dolar enzoyu güzel yapmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

47 bin dolar enzoyu güzel yapmışlar

Alıntıları Göster
    Getirmenin yolunu bulan varsa yazsın beyler yalnız 458 italia'ya V8 Audi motoru koymuslar bunun 2.0 TFSI olanından istiyoruz TR Paketi

45.000 USD vergi şu bu 80.000 USD alınır 1.6 motor olsa 65.000 USD alınır

• quote:

Orijinalden alıntı: the best or nothing

Getirmenin yolunu bulan varsa yazsın beyler yalnız 458 italia'ya V8 Audi motoru koymuslar bunun 2.0 TFSI olanından istiyoruz TR Paketi

45.000 USD vergi şu bu 80.000 USD alınır 1.6 motor olsa 65.000 USD alınır

Alıntıları Göster
    http://www.supereplicas.com/galleries/
    Valla yapıyo adamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: OnRe

Valla yapıyo adamlar

Alıntıları Göster
    Kaza anında yedek parça işini ne yapmayı düşünüyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Kaza anında yedek parça işini ne yapmayı düşünüyorsun

Alıntıları Göster
    Ruhsatta aracın fotoğrafı(Teknik çizimi) olmadığına göre, çoğu şey sıkıntı çıkarmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 3 Temmuz 2012; 9:34:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnRe

Valla yapıyo adamlar

Aynısını yapmış adamlar bravo,Maybach 62 yapmışlar bir tane acaba parçalarını,farını vs nasıl yapıyorlar? Çünkü maybachın bir farı 7.000 lira felan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Ruhsatta aracın fotoğrafı(Teknik çizimi) olmadığına göre, çoğu şey sıkıntı çıkarmayacaktır.

Trafige elverislilik raporu isteyecekler cunku araci ferrari diye sokamazsiniz bir ton kagit isi varsa tanidik en fazla 1 gun yoksa yola bildikleri kadar yolarlar.

Sadece sasi getirip motoru turkiyede taktirmak cok daha mantikli motor olarakta 540i bmw motoru takarsak kimse anlamaz :-)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.