Şimdi Ara

Türkiye'yi Stagflasyon mu Bekliyor? Diye soranlara.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
6
Favori
4.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2016da okuduğun ekonomi verileriyle "bence" alakası yok
    Hükümet dış politikada saçma sapan hareketler yapıyor rahip olayı en büyük çöküşü yaşattı rte kafasına göre davranmasa stagflasyon yaşarmıydı ülke sence
  • Birkaç yıldır forumda aktifim bu adam ne dediyse harfiyen çıktı. Kendisine büyük saygı duyuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık bunları geçti
    türkiyeyi cehennem bekliyor malesef,hem de en dibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Yahu bu donanımhaberin linkleri neden çalışmıyor? Mesaj linklerini kopyala diyip açtığım konudaki mesaj linkleri aylar geçince tıklıyoruz ve açılmıyor? Bunun çözümü nedir sayın ardicli2000 hocam?:)

Edit: İlk mesajımdaki linklere tıklayın anlarsınız hocam. Konuyu ilk açtığım zamanlar mesajlara gidiyordu şimdi alakasız mesajlar geliyor. Benim mesaj ortada yok:)
    Sebebi ilk mesajlardan sonra forum dizliminde değişikliğe gidilmesi. Linkler o nedenle çalışmıyor. Tüm mevcut linkleri yeniden yönlendirmek de imkansız maalesef...

Bu arada forum ve portal birbirinden bağımsız. Ayrıca editör olarak en ufak yetkimiz yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trust.Me

2016da okuduğun ekonomi verileriyle "bence" alakası yok
    Hükümet dış politikada saçma sapan hareketler yapıyor rahip olayı en büyük çöküşü yaşattı rte kafasına göre davranmasa stagflasyon yaşarmıydı ülke sence
    Evet yaşardı. O yaşadığımız siyasi gerilimler sadece süreci hızlandırdı. Çünkü kaynaklar kıt ve yeni kaynak bir şekilde üretemiyoruz.

Azalan pilli arabayı daha yüksek hızda kullanıp tükettik. Normal kullansak biraz daha ilerde bitecek ve yolda kalacaktı, tek fark bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuavoHuncho

Birkaç yıldır forumda aktifim bu adam ne dediyse harfiyen çıktı. Kendisine büyük saygı duyuyorum
    Sağolun hocam sizin gibi insanlar olmasa zaten forumda linç üstüne linç yiyeceğim.

Bazıları birilerinden duyduklarımı burada yazdığımı söylüyor. Ben 2016 Kasım'da Türkiye'nin stagflasyona gireceğini yazmışım.

Bana Türkiye'de ya da nerde olursa olsun bunu Kasım 2016 ve Kasım 2016'dan önce söyleyen 1 tane ekonomist göstersinler bakalım. Amaç hep laf sokmak ve eleştirmek. Size tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

artık bunları geçti
    türkiyeyi cehennem bekliyor malesef,hem de en dibi.
    İşte hocam maalesef anlatmaya çalıştığım şey bu. Dipsiz kuyunun dibi yoktur:)

Hata yaptıkça kötüleşir. Israrla 100 yıl boyunca hata yaparsa bir ülke Afrika'da ki kabile yaşamına bile dönebilir. Yeter ki yanlışı ve cehaleti seçsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Donanımın neresi çalışıyor ki. 1 aydır bende %30 çalışıyor
    Hocam 2001 yılından beri bu forumda takılıyorum. Bu forumu zaten düzgün çalışmadığı için seviyorum eğer birgün adam gibi çalışırsa forumu bırakırım çünkü DH ruhu ölmüş demektir

quote:

Hocam şu an parası en çok değer kaybeden 2. Ülke miyiz. Bu kafayla 1.liği ele alırsak heralde bi 5 10 sene bırakmayız

Evet hocam Arjantin'den sonra parası en çok değer kaybeden ülkeyiz çok şükür. Bizdeki kur süreci siyasi krizden dolayı devam ediyor. Orta Doğu karmaşası azalınca o da azalır, artınca o da artar. Ama Arjantin gibi batık bir ülkeyi geçmek için cidden çok tas kafalı olmamız lazım çünkü bizim bir devlet ve kurum geleneğimiz hala var Tayyip Baba bunu yok etmek için elinden geleni yapsa da:)

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Tünelin ucu çok kötü bir yere gidiyor tahminim yüksek şuan abd ekonomi piyasası darmaduman olmadıkça çıkmak gibi bir söz konusu değil.O nedenle içinde bulunulan siyasi sıkıntılı etmenler ve diplomatik ilişkiler paralelinde durumun uzun vadede dahada kötüye gideceği apaçık görülüyor.
    Normalde zaten ABD ile ilişkiler tekrar bozulmasaydı dolar 5 liranın altına kesin inerdi. Hanehalkı bu kadar döviz almasına rağmen.. Hanehalkı zaten TL'ye yıllık %30 faiz verse yine doları bozar bu sefer dolar yine düşer zaten olması gereken bu ama bunu hükümet anlamak istemiyor. Yoksa bu yıl doların 7tl'yi görmesi bile çok zor olması lazım bu şartlar altında.

Ekonomi bitik, dolara talep yok. Neden dolar artsın normal şartlarda. Ama siyasi risk üretmede üstümüze yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Sebebi ilk mesajlardan sonra forum dizliminde değişikliğe gidilmesi. Linkler o nedenle çalışmıyor. Tüm mevcut linkleri yeniden yönlendirmek de imkansız maalesef...

Bu arada forum ve portal birbirinden bağımsız. Ayrıca editör olarak en ufak yetkimiz yok :D

Alıntıları Göster
    Dizilim sabit bırakılsa silinen mesajlardan sonra arada boşluklar olsa dizilim bozulmasa olmaz mı üstadım?:D

Ayrıca ben artık DH'de her konuda sizi bilir, sizi sayarım hocam. Yazılımından, Serverlarına, Haberlerinden, Ekonomi ve Otomobil Konularına kadar bilir kişi olarak siz mimlendiniz aklımda hocam haberiniz olsun herşeyi size soracağım artık:D

• quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

Ekonomik kriz şimdilik kur kaynaklı hocam. Yineliyorum eğer kur sabitlenirse kendi doğal ortamında, enflasyon seneye çok düşer. Ama kur yükselmeye devam ederse kriz kaçınılmaz olur.
    Kur konusunda ben de 8 demiştim ama faiz artırımı olmuştu. Ben 2019 Mayıs'a kadar 8 seviyesini görmeyiz artık diyorum. Tabi ekstra bir durum ortaya çıkmazsa.
    Piyasaya çok fazla para sürüldü. Bu da doğal olarak enflasyonu etkiledi. Şimdi maaşlar artırılır tüketicinin alım gücü artarsa ekonomi krize pek girmez gibi. Ama her şey kısa vadeli borçlara bağlı. Odenemez ya da anlaşma yapılamazsa halimiz duman.
    Aynen kur kaynaklı hükümetin hiçbir suçu yok dış güçler kuru kırmızı düğmeye basıp yükseltiyor.
    Sen üretme, gelir gelmez devletin tüm fabrikalarını şirketlerini sat, gelen sıcak parayı betona göm ondan sonra dolar 6 da olur 10 da olur. Tamamen hükümet eliyle bitirilen tarım ve hayvancılıktan bahsetmiyorum bile. Yahu koskoca Türkiye Balkan ülkelerinden hayvan, savaştaki bitmiş Suriye'den tarım ürünü ithalatı mi yapar ?

Bunlar daha iyi günlerimiz, umarım Cumhuriyet en az zararla bu işten çıkar ve ülkeyi bu duruma sokanlar yüce divanda yargılanır.

Edit: ayrıca kur sabitlemek uçuruma götürür ülkeyi, İran mi olmak istiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 19 Mayıs 2019; 11:38:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Dostum benim yazdığım yaziyla bana attığınız cevap biraz alakasız gücü duruyor yanlış mı alıntı yaptınız acaba ?
    Ben demişim ki yaşanan kriz ve enflasyon kur kaynaklı, siz sanki ben suç devletin değil dış güçlerin demişim gibi tepki vermişsiniz.
    Ben yaşanan ekonomik durumu anlatmisim siz hükümetin hatalarını yasmissiniz.
    Ben enflasyonun sebebi olarak kuru göstermek için kur sabit olsa demişim siz ben sanki bunu savunuyormusum gibi tepki vermişsiniz.
    Nedir bu yaftalama sevdaniz? Benim yazımda hükümeti destekleyen ya da tam aksi muhalefet olan bir yazı mi var ki siz böyle bir cevap verdiniz?
    Benim işim ekonomi. Burada ekonomi konuşuluyor. Siyaseti başka bir konunun altında yaparız.

Bu arada dolar Mayıs'ta da 8 i bulmaz demişim yine haklı çıktım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Aynen kur kaynaklı hükümetin hiçbir suçu yok dış güçler kuru kırmızı düğmeye basıp yükseltiyor.
    Sen üretme, gelir gelmez devletin tüm fabrikalarını şirketlerini sat, gelen sıcak parayı betona göm ondan sonra dolar 6 da olur 10 da olur. Tamamen hükümet eliyle bitirilen tarım ve hayvancılıktan bahsetmiyorum bile. Yahu koskoca Türkiye Balkan ülkelerinden hayvan, savaştaki bitmiş Suriye'den tarım ürünü ithalatı mi yapar ?

Bunlar daha iyi günlerimiz, umarım Cumhuriyet en az zararla bu işten çıkar ve ülkeyi bu duruma sokanlar yüce divanda yargılanır.

Edit: ayrıca kur sabitlemek uçuruma götürür ülkeyi, İran mi olmak istiyorsun.

Alıntıları Göster
    Çok doğru tespitler hocam.

• Başlık sahibini ve kaynaklarını tebrik ediyorum. Fişek atıldı bu işin iğnesi tüm dünyada olduğu gibi corona virüsü oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: İroniMan

Başlık sahibini ve kaynaklarını tebrik ediyorum. Fişek atıldı bu işin iğnesi tüm dünyada olduğu gibi corona virüsü oldu
    Teşekkürler ama dünya ekonomisine dair tahminim aşağıdaki linkte. Merakınız varsa okumanızı tavsiye ederim.
    https://forum.donanimhaber.com/dunya-ekonomisin-de-daha-once-one-surdugum-hipotezim-gercek-mi-oluyor-canlar-calmaya-basladi-mi--135348168

• Adım adım gerçekleşiyor. İşsizlik ve GSYİH düşmeye devam ederse paradox büyür. Stagflasyon nedir nasıl işler kahvedeki dayıya anlatır gibi bir video yayınladık.

Fiyatlandırma Akademisiyoutube
    Arkadaşlar merhaba, Mahfi hoca ile gündelik yaşamda konuşmalarımıza dahil olan Stagflasyon kavramı ile ilgili çok arkadaşımız güzel videolar hazırladı, açıkladı. Hepsinin emeğine sağlık ama bu videolar teknik bilgiler içerdiği için halk nezdinde çok anlaşılır olmuyordu. Biz de kendimizce herkesin anlayacağı dilde tekrar yorum yaptık. Umarım herkesin anlayabileceği bir video olur. Amacımız siyasi bir mesaj vermek değil tamamen gerçeklerle yüzleşmektir. Çünkü bu krizden bilinçli bir toplum olarak kurtulabiliriz.
    https://www.youtube.com/watch?v=Hp48qMuz2i8&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.