Şimdi Ara

Türkiyede 40 Milyon İnsan Çalışmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
4
Favori
4.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 38 yaşındayım. kurumsalda hatırı sayılır derecede yıllarımı verdim. ilk 500 içinde olan şirketlerin müşteri hizmetlerinde yöneticilik yaptım. artık kurumsalı bıraktım bıktım. asgari ücret x2 ve dolaylarında maaşlar bile tatmin etmez hale geldi. günümün 3 saati yolda geçiyordu. sabah 8 akşam 18 miğdem bulandı. radikal bir karar ile istifa ettim. istifa etmeseydim akıl sağlığımı yitirecektim.

şimdi garajımda keyfe keder motosiklet tamiri ile ilgileniyorum. ayrıca anlık vur kaç trade ile coinlerden günde 20-25$ para kazanıyorum. yaşdan dolayı yurtdışıda mantıklı değil. şimdi soruyorum neden maaşlı olarak çalışayım?

• command_4 kullanıcısına yanıt
    Bekarsınız o zaman evlilik gibi düşüncede yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsanları çalışmaktan alıkoyan asıl etken, "Nasıl olsa çalışsak da artık bir şey alamayacağız" düşüncesi..

Kim getirdi ülkeyi bu hâle? Endonezya Başbakanı elbette...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    boş yapma abdülhamid

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maaşlı çalışan da birşey alamıyor, evde yatan da birşey alamıyor. Dolayısıyla insanlarda çalışmaya karşı isteksizlik ve heyecansızlık var.

Alım gücünün düşüşü ile ilgili. Anne-babasının emekli maaşı ile takılan çok fazla kişi var. Çalışacaksın ama ev, araba, iphone alamayacaksın diyorlar adama.

O da isteksiz hissediyor kendini, şu anki hayat kalitemi gram artıramayacaksam niye uğraşayım diyor. Türkiye o yüzden emekli maaşı ile dönüyor şu an.

• Özel sektörde çalışılmıyor vicdansız boş yapma..

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Özel sektörün terbiye edilmesi gerekiyor, iş kurmanın önü açılmalı insanlar sevdiği işi yapmalı, mesai saatleri düşürülmeli.

• Tekno moomce kullanıcısına yanıt

Belediyelerin kapatılması gerekli torpilli asalak insanlar kaynıyor verilen maaş asgari ücretin 2 katı..

• asgari ücretle kaliteli bir telefon bile alınamıyor. bu sebeple daha da düşecek çalışan sayısı. ayrıca çalışma saatleri çok fazla,bence kimse artık bu kadar fazla çalışmak istemiyor. açıcası benide işten çıkarsınlar sistem böyle devam ederse bende çalışmayı düşünmüyorum.

• İnsanlar baştakine bakıyor.... Çalışmadan, yorulmadan dünyanın en zengin ilk 10 siyasetçisi arasında. Ne kadar dolandırıcı, hırsız, sahtekar varsa, karakolda ifadesi alınıp salıveriliyor. Malu partiden tanıdık olması yeterli, her türlü suçlama düşüyor.

İnsanlar da bakıyor, ne kadar çalışsa, karnını doyuramıyor. Çalışmayı bırakıp nereden ne çalsam, kimi nasıl kandırsamla uğraşıyor.

Hedef 2023..... Buyrun eseriniz!!!

• Ulkede calisan kisi sayisi resmi olarak 32 milyon 266 bin kişi, bunlarin 5 milyon 238 bin den biraz fazlasi da memur. Elde kaldi 27 milyon calisan kisi. Ornegin bizim nufusa yakin sayidaki Almanya da bu sayi 41 milyondan fazla. Yani sizden 50% daha fazla calisan sayisi. Memurlari gecelim zira cok daha az sayida memur ile devlet islerinin donecegini kundaktaki bebek bile biliyor, elde kalan 27 milyon ile yani neredeyse 1/4 nufusun calistigi yerde cark duzgun donmez zaten!

Ha, bir de emekli sayisi var ki o da 25 milyonu asmis sayilara gore! Genc yasinda emekli edilmis ve su haliyle ulkeye kambur olan neredeyse calisan sayisi kadar emeklinin oldugu duzen de yurumez!

• black exodus kullanıcısına yanıt
    Yol yakınken kafanızda çalışıyor kaçın gidin ozaman ulkenden

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

Hic sorma kardesim bizde 350.000 TL / ay maas veriyoruz kaynak yapicak adam bulamiyoruz. Gencler calismiyor masa basi is ariyolar yegenim.

• berk768 kullanıcısına yanıt

Şu forumda senin bir kere doğru düzgün yorumunu göremedim.

• Kaplan261 kullanıcısına yanıt
    Ne yiyip içicen homeless bi hayat mı istiyorsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben hayatım boyunca sadece 2 yıl çalıştım. Çalışmasanız sistem çökecek aslında ama toplumsal reaksiyon yeteneği yok ki. Böyle daha çok kölelik yaparsınız.

• Bende çalışmıyorum. Zaten yıllarca memurluk istedim. Büyükşehirde olmaz doğuda falan olurdu. Düşündüm kira, yakacak parası, oraya alışana kadar git gel falan aldığım maaştan hiç artmayacak. O yüzden seçmedim.

Ne özel sektör ne devlet kendi şehrin dışında bir yerde masraflar düşünce değecek kadar maaş vermiyor. Adamlar hatayda, maraşta toki konutlarına iş güvenliği uzmanı arıyor bir de kalacak yer vermiyor. Hatayda kaç sağlam ev var ki orada yaşayanlardan biri gelip senin şantiyene iş güvenliği uzmanı olsun? Akla zarar iş ilanları var.

• dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

Kardeşim iş arıyor hocam. Hemen size yönlendireyim. İletişim bilgilerinizi özelden yazarsanız sevinirim. Sizin de işiniz görülsün. Adam bulamıyormuşsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kusura bakmasın bu ülkede kimse aç falan değildir. İnsanlar öyle zengin öyle zenginki kimse anlamıyor. Bir çok insan çalışmak istemiyor , çalışmak isteyende çok maaş istemiyor. Çünkü zaten parası var ve piyasaya düşmüş düşmemiş umurlarında değiller. Herkes paralı herkes zengin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.