Şimdi Ara

Türkiyede 40 Milyon İnsan Çalışmıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
4
Favori
4.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan 20-25 yaşında olan bir insan aileden zengin değil ise miras mal mülk kalmadı ise

Çalışarak hiç bir şey alamaz , ev araba yazlık vs

Hatta çalışarak şuan ev kirası verip tek başına geçinemez

Hayat bu halde iken ne diye çalışsın?

Hayallerinizi gerçekleştirecek paranız imkanınız yok ise ya çalışmaz yada suça karışırsınız yada ülkeyi terk edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmayanların yerini dolduran afgan suriyeli pakistanlı türkmeni çok, onlar para kazanırken biz yerimizde sayıyoruz. Birazda bizimkilerin iş beğenmemezliği. Tabi böyle olunca ekonomide kaçaklar oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O zaman ağlamayın suriler,pakiler işimizi aldı evlenemiyoz kızlarlada onlar evleniyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • türkiye şartlarında aylık 1200 dolardan aşağıya çalışanın kendine saygısı yoktur

• hendrickk H kullanıcısına yanıt

@hendrickk adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

O zaman ağlamayın suriler,pakiler işimizi aldı evlenemiyoz kızlarlada onlar evleniyor

Ben ne yazmışım sen ne diyon 5 IQ primat

• moonquad kullanıcısına yanıt

gerçekten zengin olanlar parayı ve kendilerini kaçırıp orta alt tayfaya tüm yükü atıyor orta alt tayfada ki orta tayfa bence büyük oranda yok olmuştur ya zengin deniyordur ya fakir, hayatı boyunca yatırım yapmaya çalışıp kenarda max bir araba alabilecek parayı kötü gün için bırakıp o yatırımların dönüşünü bekliyor o süreçte ölüp gidiyor onun da üzerine kimin konduğu belli değil ki belli bir yaşı geçtikten sonra paranın eline geçmesinin gram önemi kalmıyor benim kafa yapım için en azından, bu ilk adım, ikinci adım ise iyi bir hayat yaşayım deyip kenarda para koymayıp tatil gezi kaliteli yaşam derken bir yerde patlıyor o da ikinci taraf, hangisi daha iyi siz karar verin, çalışmak isteyende çok maaş istemiyor mu? hocam gidin iyi para vermesi muhtemel yerlerin iş ilanlarında beklentilerine bakın sonra az mı çok mu istemiyor yoksa isteyemiyor mu tartışalım, dürüst bir insan orada istenenlerden birini bile karşılayamacağını düşünürse o işe başvurmaya teşebbüs etmez o zamanda otomatikman beklentileri istekleri sıfırlamak zorundasın, o işi de ya yetersiz birine ya yalandan hepsine tamamım diyen birine vermeleri ihtimaller dahilinde

• Çalışmak Türkiye gibi Üçüncü Dünya ülkelerinde mantıklı değil ben şuan çalışıyorum ama çalışmasam daha az masrafım olur o yüzden tavsiye etmiyorum arkadaşlar il hayatı anlamsız zira üç kuruşluk insanları şef amir müdür yaparlar başınıza psikolojiniz bozulur

• dobrasam kullanıcısına yanıt
    Çalışmayınca evde ana baba tarafından bu şekilde dövülüp kapı önüne konulma ihtimalide var

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt
    Ev erkeği olup işsiz işsiz yatınca senin yanına yaklaşacak dişi sinek bile yok bu evrende sen neden bahsediyorsun

• Paraya ihtiyacım olmasa hayatta çalışamazdım, şu an benim yaşıtomdakilerin aileden gelen mal mülkü yoksa ne evlenebilir nede bişey sahibi olabilir

• Fabrikaya giriyorsun sezonluk eşek gibi çalıştırıp sezon bitiminde kapı önüne koyuyorsun.. Bir cafeye garson olarak giriyorsun az elemanla dükkanı döndürmeye çalışıyorsun..

-Ben grafiker ve fotoğrafçıyım ajansa başvurdum.. Adam diyor ki bana web siteside yapacaksın fotoğrafta çekeceksin işte getireceksin dedim çay kahve de istermisin

Yani anlatmak istediğim çalışmak isteyen insanları çok yıprattılar insanlar çalışmak istemiyor özellikle genç kesim.. Çalıştığım yerlerde genelde gençler 1 ay çalışıp maaşı alıp hadi güle güle diyor..

• black exodus kullanıcısına yanıt

TÜİK 6ayda 1 gün çalışanı ek5 tarım ve isteğe bağlı sigortalıyı çalışan kabul ediyor üstelik son 2sini sigortalı çalışan kabul ediyor . O nedenle 32.2 milyon çalışan görünüyor yoksa memur dahil 25milyonu bile geçmez

• SUBJECT 101 kullanıcısına yanıt

Örgütlenme yok. İşçi örgütleri asgari ücret artışı ile memur sendikaları memur maaşı artışını istiyor sadece . Kimse vergiler düşsün diye örgütlenmiyor şimdi 2008 öncesi de erken emekli olsun diye örgütleniyor

• Tfn-90 kullanıcısına yanıt

Onlar daha kötü ekonomiden ve çok çocuklu aileden geldikleri için 15-20bin lira iyi para onlar için ama bizde yüksek sayılmaz ve 17-20bin bizde sabitleşiyor ... Asgari ücret artışları ile kaçak mültecilere izin verilmesi Akp'nin seçim kazanması ve ekonomiyi döndürması açısından önemli ( asgari ücret artışı seçim kazanması- kaçak çalışan ekonomiyi döndürmesi) hem asgari ücreti artırıp hem de kaçak çalışana izin verilmese enflasyon daha yüksek olurdu

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt

Bizansın sonu bize de olacak gibi

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Bir uzman doktor şu anda 120-150 arası alıyor. 2 doktor ayda 250-300 bin lira kazanır. 100 biniyle yaşasalar, 100 bin lira taksitle gayet iyi bir ev alabilirler. Memurlarda sorun yok zaten. Memurlar ülke şartlarının çok üstünde. Yanlış yerden örnek vermişsiniz. 2 asgari ücretli karnını zor doyuruyor. Gelir adaletsizliği çok yüksek zira. Doktor işçinin 1 yılda kazandığını 1 ayda kazanamaz. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uçurum yok.

• 10milyon işşizin olduğu bir ülkede 40mikyon normal

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hendrickk H kullanıcısına yanıt

şöyle anlatayım. haftada 54 saat çalışıyorum. bütün gün ayaktayım. haftada 1 gün izinim var ve yetmiyor. aldığım para asgari ücretin bir tık üstü mesailer ile...

bu çalışmaya ayda 50 bin lira alsaydım sesim çıkmazdı.

şuanki mevcut ücret ile evlenip yuva geçindiremem ve çocuk yapamam. Rızkı veren Allahtır geçindirende odur buna şüphem yok.

Çalışma saatleri çok fazla ve yorucu kendine zaman ayıramıyorsun ayrıca benim işimde ortam klimalı onlarda tam çalışmıyor ya neyse...

Diyeceğim o ki ya şartlar iyileşir saatler haftada 35 saate çekilir 2 gün izin verilir o zaman bu paraya ok denir. Yada maaşlar 50 bine çıkar bu sistem devam eder. Eğer bu sistemle bu maaş verilirse çok değil 1-2 seneye ülkedeki 45 yaş altı kaçıp gidecek. Yurt dışına gidemeyen aile yanında devam yada basit işlerle günü kurtaracak.

İşin özü ne kadar ekmek o kadar köfte.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.