Şimdi Ara

türkiyede üretilen toyota kalite farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar. ben tam bir toyota hayranıyım. şu anda toyotanın ithal bir modelini kullanıyorum. pek yakında auris almak istiyorum. fakat türkiyede üretimi olduğundan japonyada ya da fransada üretilen modellerden kalite olarak bir fark olabileceğini düşünüyorum. o yüzden çekinceliyim. sizce bir fark var mıdır? özellikle sorunsuzluk adına.

• türklerin işçiliği daha güzel bendeki yaris fransiz işciliği ve kötü bazi parcalari ben taktim yerine o derece yani
  • bende de yaris var ama son derece memnunum. acaba bu memnuniyetim auris modelinde de devam edermi?
  • Almanya Fordda çalışan bir arkadaşım,ve Türkiye Fordda çalışan başka bir arkadaşım var.

Onlara sorarcak olursam Türkiye fabrikasında çalışana göre Fordun arabası alınmaz.
    Ama Almanyada çalışanın dediğine göre Ford kesinlikle çok kaliteli bir marka...

Gelin siz anlayın gersini
  • eder
    quote:

Orjinalden alıntı: beefeater

bende de yaris var ama son derece memnunum. acaba bu memnuniyetim auris modelinde de devam edermi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OverDrıve

Almanya Fordda çalışan bir arkadaşım,ve Türkiye Fordda çalışan başka bir arkadaşım var.

Onlara sorarcak olursam Türkiye fabrikasında çalışana göre Fordun arabası alınmaz.

Türkiye fabrikası dediğiniz ya gölcük yada inönü fabrikasıdır.

İnönü fabrikasında motorlar ve kamyonlar üretiliyor.

Gölcük fabrikası ise ford'un bütün dünyadaki fabrikaları arasında üretim kalitesi konusunda iki kez birinci olmuş bir fabrikadır,disiplini,kalitesi çok yüksektir;bu fabrikada üretilen transit connect ve transitler Ford'un anavatanı olan Amerika'ya bile ihraç edilmektedir.

Bunu Ford'u yakından tanıyan,Gölcük fabrikasında zaman geçirmiş ve geçirecek bir insan olarak söylüyorum,en ufak bir abartı yok.

Özellikle Gölcük fabrikasında çalışıyorsa arkadaşınız çok talihsiz bir söyleme imza atmış geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duratorq -- 13 Haziran 2009; 23:30:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Duratorq

quote:

Almanya Fordda çalışan bir arkadaşım,ve Türkiye Fordda çalışan başka bir arkadaşım var.

Gölcük fabrikası ise ford'un bütün dünyadaki fabrikaları arasında üretim kalitesi konusunda iki kez birinci olmuş bir fabrikadır,disiplini,kalitesi çok yüksektir;bu fabrikada üretilen transit connect ve transitler Ford'un anavatanı olan Amerika'ya bile ihraç edilmektedir.

Bunu Ford'u yakından tanıyan,Gölcük fabrikasında zaman geçirmiş ve geçirecek bir insan olarak söylüyorum,en ufak bir abartı yok.

Özellikle Gölcük fabrikasında çalışıyorsa arkadaşınız çok talihsiz bir söyleme imza atmış geldi bana.

Bilmiyorum hangisinde çalışıyor ama bana söylediği o.
    neden deyince kafasını sağa yatırıp öyle işte abi diyor

Acaba bizlerin ve yetkililerin bilmediği başka bir olaymı var?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Pek sanmıyorum ancak 2 hafta sonra falan bir 20 gün daha gölcük fabrikasında olacağım,eğer bu tarz bir olumsuzluk görürsem paylaşırım ben de

• Toyota nerde Üretilirse Üretilsin Kaliteden Ödün Vermez
  • quote:

Orjinalden alıntı: beefeater

bende de yaris var ama son derece memnunum. acaba bu memnuniyetim auris modelinde de devam edermi?

memnuniyet artarak devam eder ama iki katina da cikmaz... bence yaris yeni kasaysa bekleyin avensis alin. yok eski kasaysa auris alin hemen :)
  • yani bir fark yok sonucunu çıkarabiliriz herhalde (yurtdışı, yurtiçi)
  • Eski Verso ile Adapazarı fabrikasının ödül aldığını biliyorum. En kaliteli üretim yapılan Toyota tesisi gibi bir ödüldü galiba. Orada çalışan bir arkadaşım anlatmıştı...
  • burda üretilenler güney afrikadan gelenlerden iyi olabilir
  • quote:

quote:

quote:

Bunu ben de duydum,Ford'a bir önyargı var diyeceğim;ama satışları iyi.

Zamanında Focus bakarken,biri alma dedi bana.Niye almayayım,güzel araba dedim.Sorunu ne?Adamın verdiği cevap çok sorun çıkarıyor oldu.Dikkate almadım tabi ki.Sonra kader beni Focusla buluşturmadı zaten.

Toyota'nın ülkemizdeki fabrikalarında ise kalite zaafı olduğunu snamıyorum,daha geçenlerde Türkiye fabrikası ödül aldı diye haber okudum.

• Türkiye de üretilen toyota ile diğer yerlerde üretilen farklı değil
    ayrıca bu araçlardan avrupaya da gidiyor
    quote:

Orjinalden alıntı: okandilek2003

Toyota nerde Üretilirse Üretilsin Kaliteden Ödün Vermez

• kendi insanına bukadar güvensizlik neden yazık...
  • ben auris ile deneme sürüne cıkmıstım 6 ay once felan hatta o ara abıme araba almayı dusunduğumuz ıcın 1 hafta ıcınde yaklsaık 10 kadar arabanın deneme surune cıkmıstık abımle beraber

aurıs ıcın sunu soyleyebılırım

arabanın ıcıne bındığınız zaman kalıteyı gercekten hıssedıyorsunuz kullanılan malzemeler kalıtelı ama suspansıyon konusunda malesef aynı soyleyemıyeceğim suspansıyonu cok seslı takır tukur bı arabaydı yoldakı cukurlardan felan gecerken arabanın ıcınde tıkırtılar gelıyor , konfor olarak pek ıyı gelmemıstı acıkcası , ozaman bız yanlıs hatırlamıyorsam dızel modelını surmustuk ama motor kac cc ıdı hatırlamıyorum motor performansıda ortalama bıseydı 10 uzerınden puanlarsak 7 felan alır oyle dıyım

bunlar benım kısısel goruslerımdır

not: o hafta ıcınde o kadar araba test ettıkden sonra peugeot 308 1.6 dizel 110 hp olan modelde karar kılmıstık

• Duratorq ve deserthawk:
    Ford'un gölcük fabrikasından inanılmaz bir personel hareketi yaşanıyor(muş). işçiler işe alındıktan kısa bir süre sonra işten atılarak yerlerine yenileri alınıyor(muş). Belki ondan dolayı böyle birşey söylemiştir tanıdıklarınız.

Büyük firmalar hangi ülkeye fabrika kurarlarsa kursunlar oradaki üretim kalitelerini süekli olarak denetlerler. Toyota'da bu şekilde büyük bir firma. Bu nedenle araçlar arasında ciddi bir kalite farkı olmamalıdır.
  • psikolojik olarak Türkiyede üretiliyor diye miiletin kafasında kalitesi düşük olarak akılda kalıyor halbuki toyotanın japonyadada ingilteredede ve ülkemizdede üretim kalitesi aynı
  • üretim kalitesi aynı olmasa avrupa'ya ihracat gerçekleşemez mutlaka CE belgeleri vardır arabaların ki avrupa denetliyorsa iyi denetliyordur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.