Şimdi Ara

Türkiyeden Gürcistana araç götürme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisi olan abilerimin kardeşlerimin yardımana ihtiyacaım var . Türkiyede yaşıyorum belirsiz bir süre batuma gideceğim oraya kendi aracımla gitmek istiyorum işlemler nasıldır ve ne kadar aracım orda kalabilir? Birde ehliyetim geçerlimidir.
    Şimdeden teşekkür ederim yardımcı olan herkese.

• Up bende merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 sene önce kendi aracımla gidip 2 gün kaldım. 3 saate yakın özel araçla sınırı geçenler için ayrılan yerde bekledim, sıranın bana gelmesine yakın, ruhsat ve t.c kimliklerini gümrük memurlarına verdim. belgeleri tamamladıktan sonra, kendi sınır kapımdan cıkıp gurcü sınır kapısına geldim. burada üstünkörü bir arama yapıldı, gümrük memurunun verdiği belge kontrol edilip işlendi. yanınızda sadece ruhsat ve t.c kimliği olmalı, yol boyunca benzinliklerin içinde türk parasını değiştirebileceğiniz ofisler var. ben sınırdan dönerken depoyu fulleyip, türkiye sınırına girdim. sonradan gidip gelen arkadaşlar için sorun çıkartmış memurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 30 Ocak 2017; 20:13:54 >
  • Ben en az 9 ay kalmayı planlıyorum ama kısa süreli değil yada kendi arabımı burda satıp orda alabilirmimiym orda belli bir kalma süresi varmıdır ?
  • 6 ay süresi olması lazım gir çık yaparsınız.Geçen sene 15 lira verip girmiştim.Ekstra birşey yapmanıza gerek yok.Özel bir aracınız yoksa oradan araç almanız çok çok ucuza mal olacaktır
  • Çalışmak için gideceğim için gir çık yapmak sorun olurmu .Birde 6 ay orda 6 ay burda diye birşey duymuştum . Bu türkiyede gürcü plkalı araç satan dolandırıcalr yüzünden benide dolandırmaya çalışırlar diye korkuyorum aslında
  • Türkiyeden gürcüya yakacağınız benzin parasına oradan araç alırsınız hocam

Gereksiz bi macera olur burdan araç götürmek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oraya kadar yaktığım sorun değil aslında iş yeri ödicek yol masraflarını . Şimdi 2013 dizel corsam var satıp denemeye değermi sonuçta bir yıl sonra gelsem aynı arabaya alalm gibi geliyor piyasa çok hızlı yükesliyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: evsiz12

oraya kadar yaktığım sorun değil aslında iş yeri ödicek yol masraflarını . Şimdi 2013 dizel corsam var satıp denemeye değermi sonuçta bir yıl sonra gelsem aynı arabaya alalm gibi geliyor piyasa çok hızlı yükesliyor .

Hocam gurcistandakiler Türkiye'ye geliyor çalışmaya diye duymuştum. Gelirleri çok düşünmüş. Siz ne iş yapıyorsunuz size ihtiyac duyuyorlar gerçekten merak ettim. Cevaplayabilirseniz sevinirim. Birde Türk plakalı araçları polis çok ceviriyormus ceza kesmek için diye duydum. Girer girmez istediğiniz arabayı alabilirsiniz. Herkes öyle diyor. Gelmeden oncede satarsiniz .

• Çalıştığım bilişim şirektinin bir kolun orda açılcak burdakinden yüksek maaş vericekleri için oraya gideceğim . Ozman galiba en iyi ordan bir araba bakmak olcak galiba. peki en az sorun çıkarma ihtimalli araba ne olur tahmince tabi birde ucuz yollu olması lazım en fazla 6$olması lazım
  • Orada almak mantıklı olacaktır. Hatta 6 ay orada kalıyorsanız burada o aracı 2 yıl kullanabilirsiniz diye biliyorum. Gerçi çok spekülasyon var bu konuda. Mış miş diyene kadar uzmanının çağıralım.

• Hocam 6000$ ile 2007 E350 alınır paşa paşa binilir.

Ayriyeten 6 ay(185 gün) süreyle,kesintisiz olması şart değil, kalırsanız yurtdışı yerleşik sayılırsınız ve aldığınız aracı Türkiye'ye getirip 2 sene boyunca kullanabilirsiniz.

Not: Satılık araçların ilanlarını bulabileceğiniz siteleri paylaşıyorum aklınızda fikir oluşması için;

www.autopapa.com

www.myauto.ge

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimmerist -- 30 Ocak 2017; 22:39:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Orada almak mantıklı olacaktır. Hatta 6 ay orada kalıyorsanız burada o aracı 2 yıl kullanabilirsiniz diye biliyorum. Gerçi çok spekülasyon var bu konuda. Mış miş diyene kadar uzmanının çağıralım.

Sanıyorum! Yanlış kişiyi etiketlediniz?
  • Geçende birisi Gürcistan'dan araba getirmek için konu açtı sınırda değişin araçları
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Karıştırıyorum sanırım. Kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Karıştırıyorum sanırım. Kusura bakmayın.

Önemli değil.

Bende biliyormuyum da! Farkında mı değilim?
    ...diye bir an duraksayıp düşündüm.
  • https://autopapa.ge/tr/ford/mustang/510885?search_hash=081d92a24c66104ba26f176773d1c3a2&offset=2
    Bu araba nasıl olur 25 yaşındayım ordan araba almak durumunda kalırsam çok masraflı olurmu yada sorun çıkartırmı sizece ?
  • yurt dışında eğer 6 ay veya daha kalacak isen
    fırsatı kaçırma derim..
    6 ay orada kalıp 2 yıllıgına tr ye araç getirebiliyorsun
    sorunsuz kullanıyorsun (senden başkası sen olmadan aracı kullanamaz)
    2 yıl bittiğinde tekrar oraya gidip 6 ay daha kalma imkanın varsa 2 yıl daha burada sefasını sürüyorsun
    olmadı 10a aldığın aracı galeriye 6 ya bırakıyorsun..

şartlar koşullar linklerde mevcut ben özet geçtim

http://www.haberler.com/yurt-disindan-arac-getirmek-icin-neler-yapmak-8306439-haberi/

http://www.memurlar.net/haber/571029/

http://www.beycan.net/1082/son-kanuna-gore-yurtdisindan-turkiyeye-arac-getirme-konusu.html

tek anmayamadığım nokta
    o ülkenin vataşdası olmadığın taktirde çalışma izni vs. ile orada 6 ay kalmış olmana rağmen getirme izni verilirip verilmemesi.
    onuda gümrük memurlarından net şekilde öğrenebilirsin..

• 10 güne kadar oraya gideceğim ilk işim bu işi öğrenmek olucak daha sonra burdada paylaşırım . Birde araba fiyatlarınada ögrenip paylaşmak isityorum ordan araba almak isteyenler için fikir omuş olur en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: evsiz12

10 güne kadar oraya gideceğim ilk işim bu işi öğrenmek olucak daha sonra burdada paylaşırım . Birde araba fiyatlarınada ögrenip paylaşmak isityorum ordan araba almak isteyenler için fikir omuş olur en azından

gürcüdeki bulgardaki araba fiyatlarını görüğünde Türkiyeden soğacaksın buna emin ol..
    işi öğrenirken dolandırıcıların tuzagına düşme
    özellikle gürcistanda abi biz arabayı geçiriyoruz 2 sene tr.de kullanıyorsun şöyle yapıyoruz böyle ediyoruz
    bu güne kadar hep yaptık,
    kocaman şirketiz, şu kadar referansımız var, gümrükte tanıdıklarımız var vs. dalaveralarına asla inanma..
    adamlar parayı alır aracı bir şekilde tr.ye geçirir sonra ortadan kaybolur. sen o araçla tr.de hapis kalırsın başına gelmeyen kalmaz benden demesi..

türk gümrüğünde yetkili kişilerden deyatlıca öğren derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.