Şimdi Ara

Türkleri Sallamayan Firma (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Kelise kullanıcısına yanıt

1) Torrent sadece Türkiye özelinde çalışan bir sistem değil. Tam tersi, Rusya, Bulgaristan, Amerika, İsveç, Hollanda, Kanada, Kore, Japonya gibi ülkelerin çok yoğun şekilde paylaşım yaptığı bir mecra. O nedenle bu "torrent" argümanı zırvalık.

2) Oyun alma kültürü eskiden şöyleydi böyleydi... Online oyunların hepsinde satın alma hayvani ölçüde yapılıyor. Kamyon kamyon para kazanıyorlar. Yok bu ülkede satın alma yokmuş falan geç o işleri. Steam'e gir, Türkler köpek gibi al sat yapıyor.

3) OMURGALI DEVLET, OMURGALI MİLLET, KALDIRIR MASAYA VURUR. NOKTA.

• Aslında Türkiye`de oyun pazarı çok büyük, normal şartlarda insanlar tepki gösterirler ama malum oyun oynamak bile lüks hale geldi.

• keremec kullanıcısına yanıt

PayPal hizmetinin kapanmasının tek sebebi BDDK, yani Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından lisans alamaması sebebiyle Türkiye'deki faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Sebebinin ise PayPal üzerinden Türkiye'de yapılan finansal verilerinin BDDK'nın Türkiye'de tutmasını istemesi ancak PayPal'ın bunu kabul etmemesi olarak gösteriliyor.

Bir kurum Bütün devletlerin verilerini ülkelerinde tutuyor , ama Türkiyeyi reddediyor ? Sonuç burda firmanin kendisi. Kaldıki bunu Ubisoftun Türkiyeye bakiş acisina baglamak dogru degil. Ubisoft istese yapar. Bakının Firmanin tüm genelinden bahsetmiyorum. Firma kesinlikle cok iyi harika.. Firmanin merkezinde şahistan bahsediyorum.. Malesef Türkiyeye inanilmaz önyargililar..Elbette ticarette işin icinde çokça şey varda derin konulara girmek istemiyorum. Ama Ubisoft son indirim kampanyasi ile Tüm oyunculara kendini affettirmiş olsada .. Ubisoft + Türkiyeye acmamasida ayri bir üzücü.

• Alakası yok.Reinbov Six'e Türkçe altyazı eklediler.Nie taksınlarki şirketlerin öyle değerleri yoktur.Para neredeyse oraya yatırım yaparlar.Pazarlama bölümü Türkiyedeki verileri yeterli görmemiştir demekki.Ac Revalation da Türkçe olmuştu.Yok kardeşim potansiyel yok işte.Oynayanlar korsan oynuyor.Oyun işi Türkiyede hala 18 yaş altı çocuk aktivetisi olarak görünüyor.Ben çevremden biliyorum 30 yaşına geldin çocuk gibi Oyun oynuyorsun dien dangalakların çok fazla sayıda olduğu bir Ülke burası adamlar ne die uğraşsın ellerindeki verilere güvenmiyorlarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 2 Haziran 2022; 15:50:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zırva Ubisoftun oyunlarï çöp zaten hikayeyi bilsen ne olur bilmesen ne olur oyunlarının %90'ï sidequest,collectible,trail mission,leş propoganda

Rainbow siege,Division vesairede hiç bilmene gerek yok zaten.

Ha yine tepki derdindeyseniz almayın satışlar düşünce ayağınıza gelsinler.
    Ama 300tl+'ye ubisoft oyunu alabilen kişilerin çoğu bu mevzulara takılmaz zaten alır geçer oynar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 2 Haziran 2022; 16:10:10 >
  • Dostum münferit olarak düşünme lütfen. sen olsan bu kadar kalitesiz, bu kadar üçkagıtcı, bu kadar sıkıntılı bir kitleyi sen sallar mıydın? şapkayı koyacagız önümüze malesef...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MordSithh kullanıcısına yanıt

Tamamen bakış açısı ile alakalı , ben rifle görünce yadırgamam da tüfek yazsa gülmem de, bence yanlış, yanlışa yanlış denir bu kadar basit, bu markaların hemen hemen her dile çeviri yapacak güçleri var, ilgi skalası yapıp oyuncu sayısı bir eşiği geçen her ülkenin dili eklenmeli en azından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Absnthe kullanıcısına yanıt

Paypal verileri her ülkenin kendisinde tutmuyor hocam yanlış bilgi verme.

bddk, paypal'a sunucularını türkiye'ye taşımak zorundasın şartını dayattığı için gitmek zorunda kaldı evet ama paypal dünyada sadece üç ülkede sunucu bulunduruyor.

• Tabi ki ben de anlamıyorum neden çevirmesi zor mu? adamlar google translate ye yazsa bile 2dk da türkçe dili getirebilir örneğin. anlamıyorum neden yapmıolar. bari o kadar değer verseler xd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmaları ırkçı davranmakla suçlamadan önce Türkiye'den ne kadar kazandıklarına bakmak lazım. Bazı oyunlar Türkiye'ye 9'da biri fiyatlara satılıyor ve zaten para verip alan oyuncu sayısı da diğer ülkelere göre çok daha az. Aynı yatırım ve emekle 20'de veya 30'da biri kazanç yapacağı ülkeye mi yönelsin adamlar yoksa gerçekten kazanç elde edebileceği diğer ülkelere mi?

Türkiye'ye direkt dolar fiyatlaması koysalar, alım sayısı çok azalsa, hatta 0'a düşse bile oyun firmalarının kazançlarını neredeyse hiç etkilemez zaten ekonomik olarak elle tutulur bir kazanç getirmiyor onlara. Ülkeye özel; seslendirme, çeviri, arayüzler, etkinlikler falan yapmak da maliyetli bir iş, uğraşmaya değer kazanç getirmesi lazım. Steam'de fiyatları takip edin biraz, Dolar 16.50'ye dayanmış durumda ve Arjantin'i de geçip dünyanın en ucuz oyun bölgesi olmak üzere Türkiye. Biliyorum bu fakirleşme ve TL'deki değer kaybı çok hızlı olduğu için hala kendine konduramayanlar var, ancak gerçek şu ki bu fiyatlarla Türkiye, birçok oyun firması için artık karlı bir pazar olarak görülmüyor.

Bence eskiden oyun almak daha zordu neden diye sorarsan o zaman atıyorum dolar 1.5 lira oyun 30 dolarsa bizde de 40-45 lira falan oluyordu ama asgarî ücret 500 lira idi mesela.Şimdi 30 dolara çıkan bir oyun yine en fazla sabit kur uygulaması ile en fazla 70-80 lira oluyor 4000 lira kazanan birisi oyunu alabiliyor örneğin.Tabi bu dediklerim Steam Epic games için konsol oyunları vs demiyorum

• MordSithh kullanıcısına yanıt

• Huan8 H kullanıcısına yanıt

1) Amerika, Kanada, İsveç gibi batı ülkelerinde biraz zor torrent indirirsin kardeşim. Nerden mi biliyorum ? Kanada'da yaşıyorum ve ABD'de de uzun süre bulundum. ABD'de bilgisayarına el konulan arkadaşım var, Kanada'da ben kendim yasal uyarı aldım bu torrent olayı yüzünden. Ha keza bu oyun firmaları bahsettiğin ülkelerden milyon/milyar dolarları götürürken Türkiye'den belki bir kaç yüz bin dolar anca götürüyordu, yazdığın şey bomboş mesaj, her ülkede facebook var gibi bir şey demişsin. Her ülkede torrent var ama ne kadar orjinal ürün tercih ediliyor ona bakacaksın.

2) yine zırvalamışsın, dediğim gibi HAYVANİ ölçüde parayı senden kazanmıyor, mesajının ilk kısmında yazdığı ülkelerden kazanıyor, senin KÖPEK gibi al sat yaptığın yer sabit kurla Türk lirasından ürün satıyor, gelip 20 Tlye oyun satın alıyorsun zannediyorsun ki müthiş kar ediyor adamlar. 20 TL'ye aldığın oyun 1.5 dolar falan ediyor, gelmiş adamları paraya boğduk muamelesi yapıyor bana   ulan hadi 60 tl olsun 5 dolar falan kazandırıyorsun adama. orda elin Amerikalısı gidip kişi başı 30 dolar falan ödüyor o oyunlara. resmen konuşmyş olmak için konuşmuşsun ve boş yapmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelise -- 3 Haziran 2022; 9:57:12 >

• LaViTz kullanıcısına yanıt
    Yahu siz neden kendi insanınızı bu kadar gömmek zorunda hissediyorsunuz kendinizi?

Emin olun bizde yapılan çakallıkların aynısı ve fazlası her ülkede var.

Yahu firmaların çoğu bölgesel fiyatlama yapamıyor bize diğerlerinin kar sağlayacaklarını bildiklerinden.

Bu kadar nefret etmeyin kendinizden hor görmeyin.

• Madem öyle almayın oyunlarını... Nerede protestolar? 1-2 kişi üzülüp sineye çekiyor o kadar.

Çünkü biz türküz türk!..

Para için yapmayacağımız hinlik, 3 kağıtçılık, alavere dalavere yok..

Para söz konusuysa adam babasını tanımaz..

Orijnal oyuna paramı verdin sen salak derler..

oyunlar 5 lira bile olsa yine para vermez bu millet...

• Ubisoft yıllardır Türkiyeyi yok hükmünde görüyor zaten, bölgesel fiyatlandırma da hiç yapmadı. EA de bunun bir tık indirim yapanı ama yine de fiyatları uçuk.

Umarım ikisini de Microsoft gibi Türkiyeye özel fiyatlandırma yapan bir firma alır. (Tabi Microsoft'a sattırmazlar, çok fazla firma aldı yakın zamanda)

• Irkçı söylemlerde bulunanlara kesinlikle katılmıyorum ama Ubisoft'un Türkiyeyi görmezden geldiği de bir gerçek. Ayrıca yurtdışında torrent kullanmak falan yasak diye bazı arkadaşlar var. Torrent bir protokoldür ve yasak falan da değil. Torrent üzerinden illegal içerik indirmek yasaktır. İnternetten bir şey indirmek yasaktır demekle aynı şey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kymooda -- 3 Haziran 2022; 14:46:4 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.