Şimdi Ara

Türkleri Sallamayan Firma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ubisoft Plus hakkında bir video yaptım.

Türkleri Sallamayan FirmaBonus Stageyoutube
    Ucuza oyun oynamanın bir yolu olan xbox game pass gibi abonelik sistemleri çok popülerleşti ve her firma kendi servisini çıkıyor. Ubisoft +'da ubisoft'un kendi abonelik sistemi. Fakat neredeyse her ülke var ubisoft türkiye'de yok. Bu video'da hem ubisoft + nedir hem de ubisoft'un bize yaptığı muamelleyi değerlendirdim. Discord : https://discord.gg/KXcGyMGmd5 Twitter : https://twitter.com/bonusstage_yt Instagram: https://www.instagram.com/bonusstageyt/ 8-Bit March by Twin Musicom is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 license. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Artist: http://www.twinmusicom.org/ #oyun #ubisoftplus #bedavaoyun
    https://www.youtube.com/watch?v=x2guF7nCKmw&feature=youtu.be

• Bulmuşlar mal gibi oyuncu kitlesini, umrunda değil adamların. Tepki yok tepki. Yıllarca, Türkiye'ye giren herhangi bir ürünün kullanıcı klavuzlarında "TÜRKÇE" bir açıklama dahi yoktu. Devlet, "arkadaşım bu malı bu topraklarda satacaksan, Türkçe dilini ekleyeceksin, klavuzda Türkçe olacak, işine gelirse, gelmezse si... git kapı orada" diyecek. Bu dirayetli tutumu sergileyebilecek omurgalı bir T.C. vatandaşı henüz yok.

Sebebini bu mu zannediyorsun gerçekten? Şundan 4-5 sene öncesine kadar Türkiye’de korsan oyun indirmeyip orjinal satın alana mal deniyordu.

orjinal oyun alma kültürü daha yeni yeni yerleşiyor, o da emeğe saygıdan değil, multiplayer oyunların revaşta olmasından. Yoksa Türkiye’den single player oyunlardan sağladıkları gelir yok denecek kadar azdır emin ol. Adamlar korsan indiren millete ne hizmet sunacak. Ben olsam ben de sunmam, banane. Sen ubisoft’a ya Türkçe kılavuz getir ya da satma dersen çokta umrumda cevabını alman yüksek ihtimal.

ha şuan anlarım ekonomi baya kötü, bu döviz kuruyla herhangi bir oyunu satın almak çok zor ama dolar 1.5-2 iken bile bu millet 1 kuruş para vermiyordu orjinal oyuna. Böyle forumlarda bile fellik fellik torrent linkleri paylaşılıyordu. Onlar da yüksek ihtimal böyle düşünüyordur zaten, eskiden Türkiye’de oyun satışa çıkarırken doların 2 olduğunu biliyordu adamlar, o zaman almayan halk şimdi niye alsın ki diyordur belki de.

1) Torrent sadece Türkiye özelinde çalışan bir sistem değil. Tam tersi, Rusya, Bulgaristan, Amerika, İsveç, Hollanda, Kanada, Kore, Japonya gibi ülkelerin çok yoğun şekilde paylaşım yaptığı bir mecra. O nedenle bu "torrent" argümanı zırvalık.

2) Oyun alma kültürü eskiden şöyleydi böyleydi... Online oyunların hepsinde satın alma hayvani ölçüde yapılıyor. Kamyon kamyon para kazanıyorlar. Yok bu ülkede satın alma yokmuş falan geç o işleri. Steam'e gir, Türkler köpek gibi al sat yapıyor.

3) OMURGALI DEVLET, OMURGALI MİLLET, KALDIRIR MASAYA VURUR. NOKTA.

Cidden koca koca firmalara ırkçı damgası yapıştırmak çok komik. Bu adamların tek derdi var, o da para kazanmak. Başka bir derdi olsa, hiç satış yapmaz (mesela, Rusya). Bu adamlar zamanında İstanbulda fuarda stant açıp, herkese açık şekilde daha çıkmamış oyunlarını (farcry5 ve crew2) denettirdiler. Ben bunu yapan başka bir firma bilmiyorum. Ubisoft, Türkiye pc oyun pazarında AAA oyun olarak en oyuncu dostu firma şu an. 60 dolarlık oyunları hala 269TL den satıyorlar. Oyun içi kredileri bile yerel fiyatlandırma ile, 1/3 fiyatına satıyorlar. Yetmezmiş gibi daha yeni kupon kampanyası yaptılar. 40-50Tl ye Ac Valhalla,FarCry6 aldı insanlar. Dil desteği olmaması eleştirilebilir. Bunda da satış gelirleri önemli tabi ki. Senin aldığın 4 oyun, Avrupalının 1 oyunu kadar gelir getiriyor. Üstüne de Avrupalı senden daha çok oyun alıyor. Büyük oyunların yerelleştirme maliyetleri de f2p'e göre fazla. F2p ağırlıklı bir pazar olduğumuzdan, online olmayan oyunlardaki dil desteği konusunda riske giremiyorlar. Zaten yakın zamanda pc tarafında Cyberpunk dışında Türkçe gelen ve online özelliği- servis oyunu olmayan büyük bir oyun yok. Ubisoft artık f2p tarafa kaydığı için, yeni oyunlarının hepsi Türkçe geliyor. Rainbow Six Siege için ise yakında (R6 Mobile ile birlikte tahminimce) Türkçe Dublaj geleceği söyleniyor.

Ubisoft+ kısmı için ise bakmanız gereken yer ubisoft değil Paypal. Ubisoft Türkiye'de aracı olarak xsolla'yı kullanıyor. Aboneliklerde ise Dünya genelinde kendi sistemini ve Paypalı kullanıyor. Burada sorun büyük ihtimalle ödeme altyapısından kaynaklanıyor. Çünkü normalde ubisoftta da aynı steam cüzdan gibi bir özellik de var ve bu özellik de bize açık değil. Zaten sistem gelirse 60-75TL gibi bir fiyatı olur. 40TL ye oyuna sahip olabilmek varken de kimse abone olmaz yani.

Son olarak her firmanın Türkiye pazarına Riot Games gibi davranmasını beklemeyin. Adamlar oyunlarına Türkçe dublaj, Türk Ajan getiriyor hatta major turnuva finalini İstanbulda yapıyorlar ama bunu hayrına yapmıyorlar. Twitchi açın bakın kaç kişi Valorant oynuyor, daha doğrusu kaç kişi Valorant ve Lol dışında oyun onuyor ona bakın. Apex,r6,gta, fifa hatta Cs go ve pubg mobili de ekle hepsini topla yine bir valorant etmiyorlar. Harcama konusunda da bir sıkıntı yok oyuncularda. Kimileri 300-500TL bir AAA oyuna çok dese de giriyorum valoranta, her maçta en az bir kişide neredeyse 800- 1000 liralık yeni çıkmış skin setlerinden görüyorum. AAA oyuna verilmeyen veye verilirken düşünülen paralar f2p oyunlara tereddütsüz harcanıyor yani. Firma bir atılım yapar, pazar da olumlu dönerse aynı riotta olduğu gibi bu iş büyür, bu karşılıklı şekilde gider. Ama firma bir atılım yapıp, karşılığını alamazsa o iş öyle kalır.

• Cok iyi noktaya parmak basmişsin kardeşim.. Toplu olarak destekleyelim.. Herkese duyuralim.

• ben ubisofttan ziyade cod warzone a türkçe gelmemesine çok tav oluyorum, ubisoft iyi kötü tr dil getiriyor bunlarda o da yok, bu arada rainbowa türk ajan gelmemesi de adamların yaklaşımını gösteriyor, sahipleri iran yunan ermeni kırma bir şey olabilir

• Bulmuşlar mal gibi oyuncu kitlesini, umrunda değil adamların. Tepki yok tepki. Yıllarca, Türkiye'ye giren herhangi bir ürünün kullanıcı klavuzlarında "TÜRKÇE" bir açıklama dahi yoktu. Devlet, "arkadaşım bu malı bu topraklarda satacaksan, Türkçe dilini ekleyeceksin, klavuzda Türkçe olacak, işine gelirse, gelmezse si... git kapı orada" diyecek. Bu dirayetli tutumu sergileyebilecek omurgalı bir T.C. vatandaşı henüz yok.

• Absnthe kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

• Büyük bir kitle Türkler oyun yapınca yok ona benzemiş yok şunun çakması olmuş dediği için gavurun agzına bakarız böyle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aştayn kullanıcısına yanıt

Ağzına sağlık dostum, hemen karalamayı çok severiz biz. Arabadada böyle bu işler ben tam aksini savunuyorum biryerden başlasın araba olsun oyun olsun hepside çakma olsun ama biryerden başlasın bi ateş alsın şu sektörler. Diğer türlü dediğin gibi adamların ellerine bakıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merakımdan soruyorum warzone'da türkçeye neden ihtiyaç duyuyorsun ?

• Bu konuda benim sinir olduğum firma Rockstar. Gta, Türkiye'de yıllardır en çok sevilen, oynanan oyundur belki de. Gta 5'te eminim ki Türkiye'de orjinal olarak en çok satan son dönem oyunlarındandır.

Ama haşmetli firmamız bir Türkçe alt yazıyı bize çok görüyor belki de bizim iyiliğimiz için eklemiyor ki oyunu anlamak için İngilizceyi öğrenelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 2 Haziran 2022; 9:29:28 >
  • aştayn kullanıcısına yanıt

çakma olana çakma değil mi diyelim? Sırf “bizden” diye nitelediğimiz için hakikati çarpıtalım mı? Eleştiriden nasiplenme becerisi olmayanlar, sürekli övgü bekleyenler ve bunları sürekli övenlerle kayda değer bir şey üretilmez. Ürün iyi ve özgün ise yabancı da olsa yerli de olsa olumlu yorumlar yapılır. Ürüne odaklanmak gerek, kimin ürettiğine değil. Üretim varmış gibi yapınca sonuç değişmez.

• Huan8 H kullanıcısına yanıt

Sebebini bu mu zannediyorsun gerçekten? Şundan 4-5 sene öncesine kadar Türkiye’de korsan oyun indirmeyip orjinal satın alana mal deniyordu.

orjinal oyun alma kültürü daha yeni yeni yerleşiyor, o da emeğe saygıdan değil, multiplayer oyunların revaşta olmasından. Yoksa Türkiye’den single player oyunlardan sağladıkları gelir yok denecek kadar azdır emin ol. Adamlar korsan indiren millete ne hizmet sunacak. Ben olsam ben de sunmam, banane. Sen ubisoft’a ya Türkçe kılavuz getir ya da satma dersen çokta umrumda cevabını alman yüksek ihtimal.

ha şuan anlarım ekonomi baya kötü, bu döviz kuruyla herhangi bir oyunu satın almak çok zor ama dolar 1.5-2 iken bile bu millet 1 kuruş para vermiyordu orjinal oyuna. Böyle forumlarda bile fellik fellik torrent linkleri paylaşılıyordu. Onlar da yüksek ihtimal böyle düşünüyordur zaten, eskiden Türkiye’de oyun satışa çıkarırken doların 2 olduğunu biliyordu adamlar, o zaman almayan halk şimdi niye alsın ki diyordur belki de.

• kortor K kullanıcısına yanıt

Bazı oyunlar biraz fazla linç ediliyor bence. Oyun çakma olabilir, kötü olabilir, bunlar doğal şeyler çünkü Türkiye oyun yapımı mevzusunda daha çok yeni. Millet spor oyunları, araba yarışları, aksiyon, rpg, moba falan derken game programming ve design’ın içinden geçmiş.

biz hala dandik grafikle hazır motorla bir şeyler yapmaya çalışırken linç yiyip gönderiliyoruz. Bazı oyunlar çok iyi olmasa bile desteğe ihtiyaç oluyor, çünkü yazılımcı ancak böyle geliştirebiliyor kendini. O işe düzenli devam etmesi, üstüne koyması lazım. Bizde öyle bir linç kültürü var ki, oyunu öveni de linçliyorlar sonrasında heves meves kalmıyor. Pılı pırtı toplayıp şirketi daha başlamadan bitiriyorlar.

• ülkemizde Türkçe destek olayının geçmişinin karaklık olmasında farklı faktörler de var.

eskiden bazı Türk firmaları bile ürettikleri ürünün ambalajına Türkçe açıklama koymuyolardı, farklı dillerde açıklamalar koyuyolardı. peki neden? çünkü eskiden bu İngilizce yazı olayı "cool" olmak olarak görülüyordu. ezikliğimizden dolayı kendi firmamız bile ülke içinde satacağı ürüne Türkçe yazı koymuyordu.

aslında bu akım günümüzde kısmen devam etmekte. açıklamalar Türkçe oldu ama birçok Türk firması marka ya da ürün (model) ismi olarak hâlâ yabancı isimleri seçip kullanıyor. gerçi bu durum da yavaş yavaş kırılıyor tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen de böyle..

• Jquair kullanıcısına yanıt

Neden duymayayım, Cs valorant fortnite pubg neden Türkçe koymuş da bunlar gerek duymamış ya da?

• Ubisoft fransız firması, normal Türkçe düşmanlığı

• konuya ubisoft'tur diyerek girdim ve ubisoftmuş. Türkleri Sallamayan Firma 

• abi COD'u da Türkçe oynamazsın yaa. O havasını bozar . M4 Tüfek diye bi yazı görsem gülerim. Rifle gibi hoş gelen varken.

• Cidden koca koca firmalara ırkçı damgası yapıştırmak çok komik. Bu adamların tek derdi var, o da para kazanmak. Başka bir derdi olsa, hiç satış yapmaz (mesela, Rusya). Bu adamlar zamanında İstanbulda fuarda stant açıp, herkese açık şekilde daha çıkmamış oyunlarını (farcry5 ve crew2) denettirdiler. Ben bunu yapan başka bir firma bilmiyorum. Ubisoft, Türkiye pc oyun pazarında AAA oyun olarak en oyuncu dostu firma şu an. 60 dolarlık oyunları hala 269TL den satıyorlar. Oyun içi kredileri bile yerel fiyatlandırma ile, 1/3 fiyatına satıyorlar. Yetmezmiş gibi daha yeni kupon kampanyası yaptılar. 40-50Tl ye Ac Valhalla,FarCry6 aldı insanlar. Dil desteği olmaması eleştirilebilir. Bunda da satış gelirleri önemli tabi ki. Senin aldığın 4 oyun, Avrupalının 1 oyunu kadar gelir getiriyor. Üstüne de Avrupalı senden daha çok oyun alıyor. Büyük oyunların yerelleştirme maliyetleri de f2p'e göre fazla. F2p ağırlıklı bir pazar olduğumuzdan, online olmayan oyunlardaki dil desteği konusunda riske giremiyorlar. Zaten yakın zamanda pc tarafında Cyberpunk dışında Türkçe gelen ve online özelliği- servis oyunu olmayan büyük bir oyun yok. Ubisoft artık f2p tarafa kaydığı için, yeni oyunlarının hepsi Türkçe geliyor. Rainbow Six Siege için ise yakında (R6 Mobile ile birlikte tahminimce) Türkçe Dublaj geleceği söyleniyor.

Ubisoft+ kısmı için ise bakmanız gereken yer ubisoft değil Paypal. Ubisoft Türkiye'de aracı olarak xsolla'yı kullanıyor. Aboneliklerde ise Dünya genelinde kendi sistemini ve Paypalı kullanıyor. Burada sorun büyük ihtimalle ödeme altyapısından kaynaklanıyor. Çünkü normalde ubisoftta da aynı steam cüzdan gibi bir özellik de var ve bu özellik de bize açık değil. Zaten sistem gelirse 60-75TL gibi bir fiyatı olur. 40TL ye oyuna sahip olabilmek varken de kimse abone olmaz yani.

Son olarak her firmanın Türkiye pazarına Riot Games gibi davranmasını beklemeyin. Adamlar oyunlarına Türkçe dublaj, Türk Ajan getiriyor hatta major turnuva finalini İstanbulda yapıyorlar ama bunu hayrına yapmıyorlar. Twitchi açın bakın kaç kişi Valorant oynuyor, daha doğrusu kaç kişi Valorant ve Lol dışında oyun onuyor ona bakın. Apex,r6,gta, fifa hatta Cs go ve pubg mobili de ekle hepsini topla yine bir valorant etmiyorlar. Harcama konusunda da bir sıkıntı yok oyuncularda. Kimileri 300-500TL bir AAA oyuna çok dese de giriyorum valoranta, her maçta en az bir kişide neredeyse 800- 1000 liralık yeni çıkmış skin setlerinden görüyorum. AAA oyuna verilmeyen veye verilirken düşünülen paralar f2p oyunlara tereddütsüz harcanıyor yani. Firma bir atılım yapar, pazar da olumlu dönerse aynı riotta olduğu gibi bu iş büyür, bu karşılıklı şekilde gider. Ama firma bir atılım yapıp, karşılığını alamazsa o iş öyle kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 2 Haziran 2022; 13:45:14 >

• Ya bu ülke insanı böyle bi enflasyonda bile tepki vermiyo buna mi verecek

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.