ionos.com kesinn |
Türkleri Sallamayan Firma (3. sayfa)
-
-
Duayrsızlığını en iyi ben bilirim. Rainbow Six Siege de senelerdir Lig getirmek için bi taraflarımızı yırttık hala yeterli ilgi olmaz kafasındalar. Macar ve polonya ligi 200-300 izleniyor tr de turnuvada açık elemeler 500 civarı izlendi ama tık yok. Ofis yok bir defa senelerdir alabildiğimiz tek şey türkçe alt yazı oyun içinde.. Nakonda lı operatör geldi hala Türk operatör gelmedi vs vs ..
-
Güzel insan, içerik üretiyorsun fakat ne yazık ki bununla ilgi araştırma yapmıyorsun;
Aral denilen bir bela var Türkiye'de bulunan oyuncularda;
2014 de bile rekabet kurumunca cezalandırılmış, adamlar 2011 den 2015 e kadar tüm Fifa ve Peslerin kaç liradan satışa çıkacağına dair kartel oluşturmuş, - bir de yakalanmışlar -yetmemiş 2018 de koskoca Playstation'u dava etmişler "store çok düşük satıyor " diye. ha bunlar bizim bildiklerimiz.
bu arada kartel oluştururken, racon kestiği firmalar Vatan, Teknosa,D&R, Gold - köşedeki Yazıcıoğlu değil.
ha ilgilenecekler için: Sony davayı kayıp etti, piyasayı düşürdüğü için - "Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.’ye 2.346.618,62 TL idari para cezası verilmesine oybirliği ile" yani düşün serbest piyasa ekonomisi, üstelik kendi işletim sisteminde - kendi cihazında bir oyuna kaça satabileceğine karar veremiyorsun. Zaten bu zamandan sonra Sony Türkiye var mı yok mu bilemez hale geldik. (2k nın GTA Türkiye haklarını Araldan alıp Sony'e vermesi ile kuyruk acısı vardı Aral'ın)
bu olaylar Zimbabwe' de olsa bile tepki görür kapanırdı Aral ne yazık ki öyle olmadı, daha da büyüdü.
kısacası Ubisoft Türkiye gibi demokrasinin olmadığı bir ülkeye gelip de başına bela açacağına, hiç gelmez.
Şimdi siz Ubisoft olsanız, kendinize ait bir mülkü, kendinize ait bir platforma çıkartırken "lan Türkiye'de bana dava açarlar mı acaa diye" iki defa düşünmez misiniz?
Kaynak:
aralın kartel davası: https://www.rekabet.gov.tr/Karar?kararId=2386aaf0-f39a-4ac0-9e6c-cb5a3fcf0789"
sony'nin kendi store'unda, kendi cihazı için sattığı oyunun ile aldığı ceza:
https://www.rekabet.gov.tr/Dosya/geneldosya/sony-eurasia-nihai-karar-aciklama-metni.pdf
ha bu arada - "aral game" dava - yazıp google cache çekecek olursanız ekşi de kaç entry sildirdiklerini de görebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smokectr -- 3 Haziran 2022; 17:51:21 >
-
bu iş yumurta tavuktan tavuk yumurtadan hikayesi gibi . türkçe dil yapmazsan alınmaz,almazsan yapılmaz. işin kötüsü şu ki , artık oyunlar alınıyor ama yine türkçe yok. cyberpunk 2077 yi ingilizce oynayıp anlayacak kaç kişi var ? witcher yine öyle . ben şahsen tükçe olmayan hiç bir oyuna 5 kuruş harcamam.
-
Türkçe dil seçeneği getiren firmalar nasıl getiriyor. Ubisofttan küçük firmalar bile getirebiliyorken ubinin getirmemesine bende çok kızıyorum. Adını bile duymadığım garip ülkelere verdikleri desteği bize vermiyorlar. Rockstar da aynı haltı yiyor mesela. CD Project Red getirdi. Adamların firması mı battı Türkçe dil seçeneği getirdiler diye? Sony de getiriyor hemde dublaj desteği veriyor adamlar. Oyunculara saygısı olan firmalar getiriyor ama Rockstar gibi (oyun kalitesi olarak bence bir numaralar o konuda hakkını veriyorum) yada Ubisoft gibi firmalar da ne kadar umursamaz olduklarını belli ediyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"nereden mi biliyorum?" Al sana kanıt güzel kardeşim. Kanadalının nasıl yaptığını gidip sorarsın Quebec'te Otranto'da Toronto'da falan tamam? Ha bu arada güncel bi dizi dosyası seçtim ki gör elalem nerede sen neredesin İkinci kısma gelirsek, hee anasını satayım hee, 30 dolar çok para sanki amerika'da, ya hadi abi kimin boş konuştuğu belli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huan8 -- 4 Haziran 2022; 0:28:19 >
-
Türkleri kendi temsilcileri bile sallamıyor, elin Fransuası niye sallasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Haziran 2022; 5:51:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asagilik kompleksinden kurtul once.
Gunumuzde Bolge ve Ulke bazinda siniflandirma yapiliyor.
"Turkleri Sallamayan Firma!"
Bu basligi atarken clickbait yapmak istedigin belli. Turkiye Pazarina girmeyen bir cok firma var, Mesela Honda Fabrika bile kurmus olmasina ragmen ACURA markasi Turkiye'de hatta avrupada da bulunmadi.
Acura Turk, Ingiliz, Ispanyol ve Almanlari sallamayan firma mi oluyor ?
Her girisimin bir maliyeti vardir ve maliyetin bir amortisman sureci vardir. Roi denir buna. Turkiye'de hizmet vermek icin, satis, pazarlama, satis sonrasi destek, faturalandirma gibi birimler kurulur.
Alim gucumde "afrika" ligindeyiz, yani kisacasi 10$ bir abonelik verecek durumumuz pek yok. Hadi aboneligi gectim, value added services yani yan hizmetlerde de para harcayacak durumumuz pek yok.
Online Services, Cevrimici hizmet oyun dvd'si satmaya benzemez. Paket oyun ya da Dvd destegi bellidir, aracilar uzerinden ulastirirsin, satis kanallari , ithalatcilar vs. Ancak online hizmet sureklilik arz eder ve surekli destek birimleri vs kurman gerekir.
Simdi sen bu firmanin sahibi olsan, yatirim yapar misin ?
Beklenilen karlilik gelmeyecekse yatirim yapmam.
"Money Burn"
Kucuk firmalar belirli olgunluga ulasana kadar rekabeti baska pazarlarda yapabilir, buna pazar ve segmentasyon arayisi denir ama buyuk firmalar attigi tas ile urkuttugu kus arasinda bir iliski ister.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 4 Haziran 2022; 9:46:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
www.ubisoft.comCountry and region availability for Ubisoft+ | Ubisoft Helphttps://www.ubisoft.com/en-us/help/purchases-and-rewards/article/country-and-region-availability-for-ubisoft/000064115
Aynen kanka region'a bölünüyor ondan. Ya iki ezbere kelime konuşup bana gelme, listeye baktın mı kardeşim. Aşağılık kompleksi konusuna gelirsek. Sen Türkiye'yi Afganistan, Zambia, Zimbabwe gibi ülkelerin altında mı görüyorsun? Bunların toplam ekonomisinden daha büyük ekonomisi var Türkiye'nin. Ayrıca 80 milyonluk pazardan bahsediyoruz. Bugün Netflix, Xbox, PlayStation senin ülkene gelip abonelik fiyatlarını inanılmaz düşük fiyatlardan veriyor. Video'da zaten anlattım ama yine anlatayım güzel kardeşim. Ubisoft Türkiye'de oyun satıyor. Ve sadece bu servisini Türkiye'ye açmamış. Bu servis öyle buluttan oyun oynatma servisi gibi bir şey de değil yani sunucu falan açması da gerekmiyor. Yani yatırımlık bir durum yok ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kymooda -- 4 Haziran 2022; 12:14:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ya lütfen ad hominem yapmayalım yok içerik üretiyorsun araştırma yapmıyorsun falan nereden biliyorsun benim araştırma yapmadığımı. Ayrıca aral ile konunun ne alakası var güzel kardeşim. Ubisoft zaten TÜRKİYE'DE KENDİ PLATFORMU ÜZERİNDEN bak tekrardan yazıyorum KENDİ PLATFORMU ÜZERİNDEN TÜRKİYE'DE SATIŞ YAPIYOR. Yani Ubisoft zaten Türkiye'ye hizmet veriyor. Ayrıca bu servis dijital bir servis yani oyun satabiliyorsa bunu zaten satar ve bununla ilgili önünde hiç bir engel yok. Bu cloud servisi gibi bir hizmet değil yani herhangi bir sunucu falan açması gerekmiyor. Zaten video'da anlattım eğer ekonomi kötü bunlar almaz diye getirmedilerse ulan niye bu hizmet bizden düşük ekonomisi olan ülkekere gelmiş. Afganistan, Zimbabwe, Zambia, Bangladesh, Botwsana, Burkina Faso daha sayayım mı hala aral falan diyorsunuz gözünüzü seveyim. Aral'ı ayrı eleştirelim de bu konunun aral ile falan bir alakası yok.
-
Honda-Acura örneği biraz yanlış. Acura'nın genel amacı Amerika'ya özgü Honda modellerini satmaktı. Zaten özünde Honda ile benzer, hatta aynı modeller üretildi-satıldı. Benzer bir örnek de Vauxhall-Opel'den ve belki de Buick'ten verebiliriz. Bu firmaların araçları genelde ortak ve bazı bir kaç ufak detay harici aynı otomobiller. Ancak gelin görün ki Türkiye ve Avrupa'da Opel İnsignia, Amerika'da Buick Regal, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerde Vauxhall İnsignia isimleriyle sattılar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hala Türkçe dil desteğinin satışla, korsan oyunla alakalı olduğunu sananlar var. Konu sahibi arkadaş haklı ubisoft denilen firma net olarak sallamıyor Türkleri. Dünyanın en büyük crack grupları Çin, Rusya gibi ülkelerde oralarda korsan kullanımı yok mu ki bu adamlar kendi dilinde oynuyor? Ya Ac origins dil seçeneklerinde flemenkçeden tut Çinceye kadar var Türkiye’de bu kadar satmıyor mu bu oyunlar? Bence gayette satıyor. Zamanında millet Rainbow6 için Türk operatör diye bir yerlerini yırtmıştı bir lansmanda ubisoft yetkilisi Türklere bir sürprizimiz var dedi herkes Türk operatör beklerken adamlar senaryo modu olmayan oyuna Türkçe dil seçeneği eklediler şaka gibi…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 16 Haziran 2022; 9:15:31 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X