Şimdi Ara

Türklerin bilgisiz tüketim toplumu olduğu gerçeği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
3.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • amerikaya gitme dostum. almancı tayfası öyle zaten
  • Geçen haberlerde görmüştüm musluman gibi yaşayıp islama uyan ulkeler arasinda 40. Siralarda veya daha geride oldugumuzu hatırlıyorum. Maalesef sadece tüketim ve vergiye tembelliğe dayalı toplumuz. Bizi bu hale getirdiler herşey hazır 10 fazla verip yapmayıp yaptırdık millete pesges cekmek için satın aldık. Buna izin verenlerin hepsinin hesabı inşallah sorulur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: registermy

O telefonları kullanmak için aldıklarını düşünüyorsan yanılıyorsun.Kutusunu açmadan 1k fiyat ekleyip satıyorlar.İphone veya arabası olan zengin olmuyor şu ülkede anlayın artık.Çık bak dışarı 1 caddede en az 10 tofaş araba görürsün.Yurtdışında en düşük araba golf falan.Bırak da insanımız onu da alsın yani.Sanırım yurtdışına çıkmadığın için oraları cennet sanıyorsun da burdan farklı değil oralar.Araba ucuz ama bir ev alsan dünyanın parası.Asgari ücretle ay sonunu göremezsin çoğu avrupa şehrinde.Türkiye istanbuldan ibaret değil.Şikayet ediyorsan doğu taraflarına gidebilirsin oralar ucuzdur birikim yapar ülkeyi terk edersin.

Alıntıları Göster
    Kira sıcak kira bu bir İkincisi asgari ücretle çalışan oranı %5 falan bizde %60 falandı galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kelise

cok bos adamsin. Suan Kanada da yasiyorum abd de de yasadim. hic en son model iphonelu arkadasim olmadi. bir cogu hala iphone 6 falan kullaniyor genelde hatta android. 5 kullanan bile gordum gecen hafta. internette izledigin 2-3 videodan zannediyorsun ki herkes iphone 11 pro max kullaniyor :D o sirada maksimum 500 kisi var ve her sehirde her magazada oyle sira olmuyor. 350 milyon insandan 1 milyonu belki aliyor en son cikan iphone u ilk gununde.
    cok baş adamsın suan türkiye de yaşıyorum, hiç en son moadel iphonelu arkadasım olmadı. bir cogu hala iphone 6 falan. hatta android. internette izleidğin 2-3 videodan zannediyorsun ki herkes iphone 11 pro max kullanıyor :D

neyse ki, satış rakamları var. neyin nerede ne kadar sattığını bilebiliyoruz da böyle 2 gün amerikaya gidip hava atıcaklarla ugrasmak zorunda kalmıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 29 Kasım 2019; 6:3:51 >

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    aynen kanki 2 gun gittim amerikaya :D
  • Malesef alım gücü çok düştü. Ama dediklerine katılıyorum. Parası saçma sapan yerlere savuruyoruz. Para harcamayı bilmiyoruz diğer bir deyişle
    Amerikada insanlar iphone 1000$ oldu değer mi değmez mi diye eleştiri yapıyor. Biz burada 12 aylık kredi çekip iphone alıyoruz.
    Bu iphone alanlara da abi etme eyleme 10 bin liraya iphone mu alınır, 2-3 bine bi telefon al seni zaten 2-3 sene götürür dediğinde pis fakir sen alamadığın için öyle diyrsun diyorlar.
    komedi filmi.
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt
    Dediğin yüzde 5in çoğunu da göçmen kesim alıyor. Avrupa orda doğan insan için iyi. Ha amerika dersin evet orda ucuz yerler var ama haftalık 80 saatr yalın çalışman lazım ki 4 5k dolar alıp geçinebil. Yani sen burda asgari ücretle çalışıyor olup almanyaya falan göç edersen kafanı dağlara vurursun torpilin (akraban) yoksa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abraxx kullanıcısına yanıt
    1- Amerika'da mı yaşıyorsunuz? Nereden biliyorsunuz. Bunu geçtim hangi eyaletten bahsediyorsunuz? Gelir düzeyi yüksek bir yer mi yoksa düşük mü? Mesela California San Francisco veya New York gibi gelir düzeyi yüksek bir yere gidin merak ettim ne göreceksiniz.

2- Ben niye Türkiye'de herkeste iPhone 11 görmüyorum. Çoğu kişi bildiğin Xiaominin redmi telefonlarını kullanıyor. Benim çevremdeki kimsede son model telefon yok.

3- Türkiye'de telefon değiştirme sıklığına dair istatistik:

Amerikalıların istatistiği:
    CNBC
    Smartphone users are waiting longer before upgrading — here's why
    https://www.cnbc.com/2019/05/17/smartphone-users-are-waiting-longer-before-upgrading-heres-why.html

2018 yılı verilerine göre telefon değiştirme sıklığı
    Türkiye'de 3.7 yıl
    Amerika'da yaklaşık 2 yıl (24.7 ay)

Yani başka bir konu olsa hak verirdim belki ama bu konuda hak vermiyorum. %2-3'lük zengin ve gücü yeten bir kısım dışında mutlaka %1'lik gücü yetmese de deli gibi telefon almaya çalışan bir kesim vardır mutlaka fakat ülkenin genelini buna göre belirleyemezsiniz.

Avmler son model araba dolu diyip ülkenin gelir düzeyini belirleyen aktrollerden hiç farkınız yok. %2-3'lük dilime göre ülkeye nasıl bir genelleme yapabiliyorsunuz ki?

• şöyle bir adet taptaze örneğini şuracığa bırakayım.

https://i.hizliresim.com/zG7GGO.png

ne CHP'ymiş arkadaş, bence bundan sonra çocuklar da "ben yapmadım miki yaptı" yerine "ben yabmadım CEĞHAĞPEĞ yabdı" desinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 29 Kasım 2019; 12:34:19 >
  • avrupada üniversite okuyan birisinin en büyük derdi tatilde hangi ülkeye geziye gitsem olurken türkiyede yaşıyanın en büyük derdi bimdeki 50 kuruşluk simit bitmeden kaç tane alabilirim
  • yok kardeş herkesin elinde ayfon var, kaynımdan biliyorum 24 taksitle ayfon aldı o yüzden herkeste ayfon var. biz türkler cok tüketiyoz; amerikalılar öyle mi :DD:
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf_Ozkan

Ne yapalım kendi telefonumuzu mu üretelim ? Zaten geliri düşük bir toplumuz ve her sene değiştirmek gibi bir imkanımız yok . Bu nedenle insanlar 1 kere aldımı en güvenebilceklerini almaya çalışıyorlar . Bu olayların yurtdışında da oluyor indirim günlerinde .
    Edit : Mağazaya ölümüme dalmak davranışını bende doğru bulmuyorum . Yaşanan olayın sıradanlığından bahsediyorum .
    olayı anlamamışsın. yapılacak olan şey telefonun bozulmadan yenisini almamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

Bilinçsiz tüketim toplumu konusunda katılıyorum. Ama şunu da belirtmek lazım kimse kimsenin tercihine veya alacaklarına karışamaz. O kişinin kendi bileceği iş. Sanane --- der geçer adam. Haklı da.
    Eğer verdiğin para yurt dışına çıkıyorsa ülke olarak fakirleşiriz. gereksiz yere harcanan 1 damla suyun dünyaya zararı dokunur. paranın olması gereksiz yere tüketmeni haklı göstermez.
  • Yazdıklarınızda doğruluk payı var, tamam da insanlar kendi ütopyalarında kaybolmasınlar. O yazdığınız ilk cümle bir kere çok komik. Onu ilk önce ülkeyi yönetenlerin uygulaması lazım. Benim Almanya'ya bilmem kaç trilyon bir otomobil harcamam yok. Bu en basit örnekti. Param yurtdışına çıkacak tabii. Ya ne olacak.. Gidip yerli kozmetik ürünlerini, telefonları, TV'leri, ev aletlerini, vs. mi satın alacağım? Ürünlerin hangi kalitede olduğunu herkes biliyor. Daha doğrusu insanların kafasının neye çalıştığını. Neredeyse aldığım her ürün ithal ve hepsi de beni memnun eden ürünler. Ben buna bakarım. Başkasının ne yaptığını düşünmem. Karışma hakkım da yok. Türkiye'de insanlar başkasının işine karışmayı çok seviyor. En sinir olduğum şeydir.
  • Burada bir kaç esnafa değineceğim, adamlar millete borç biriktirip. Tahsilat günü aman diliyor, haftasonu sosyal medyada pişkin pişkin gittikleri mekanların görsellerini atıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

Yazdıklarınızda doğruluk payı var, tamam da insanlar kendi ütopyalarında kaybolmasınlar. O yazdığınız ilk cümle bir kere çok komik. Onu ilk önce ülkeyi yönetenlerin uygulaması lazım. Benim Almanya'ya bilmem kaç trilyon bir otomobil harcamam yok. Bu en basit örnekti. Param yurtdışına çıkacak tabii. Ya ne olacak.. Gidip yerli kozmetik ürünlerini, telefonları, TV'leri, ev aletlerini, vs. mi satın alacağım? Ürünlerin hangi kalitede olduğunu herkes biliyor. Daha doğrusu insanların kafasının neye çalıştığını. Neredeyse aldığım her ürün ithal ve hepsi de beni memnun eden ürünler. Ben buna bakarım. Başkasının ne yaptığını düşünmem. Karışma hakkım da yok. Türkiye'de insanlar başkasının işine karışmayı çok seviyor. En sinir olduğum şeydir.
    ihtiyacın kadar alıyorsan sorun yok. ihtiyaç dışında alanlar hiç kusura bakmasın işlerine karışırım. karışırım derken fiziksel olarak değil eleştirel olarak karışırım

• Tüm milletler tüketicidir.

ABD halkı da en tüketici milletlerden.

Öyle olmasalar kapitalizmin başkenti olmazlardı.

Ayrıca tüketici toplum kötü bir şey değildir tabii üretim yerliyse, ithal değilse.

Tüketim artınca üretim artar, üretim artınca birim maliyetler düşer en sonunda da ekonomi ve milli burjuva büyür bununla beraber devlet de büyür.

• Tofaş satıp ayy pON alan tek ülkeyiz.

DÜNYA bizi ğıSkAniYah
  • quote:

Orijinalden alıntı: registermy

Dediğin yüzde 5in çoğunu da göçmen kesim alıyor. Avrupa orda doğan insan için iyi. Ha amerika dersin evet orda ucuz yerler var ama haftalık 80 saatr yalın çalışman lazım ki 4 5k dolar alıp geçinebil. Yani sen burda asgari ücretle çalışıyor olup almanyaya falan göç edersen kafanı dağlara vurursun torpilin (akraban) yoksa.
    ee Oranın dilini bilmeden vasfın olmadan okuma yazma bilmeden o bile çok... Ama bir almanca öğrenirseniz işler çok değişir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.