Şimdi Ara

Turknet altyapi hizini vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yaklaşık 1.5 ay önce TurkNet'e geçiş yaptım. Altyapı sorgulamada 100 Mbps yazmasına rağmen hızım Speedtest'de maksimum 38 oluyordu. İç teçhizat değiştirin dediler değiştirdik. Ona rağmen hala 40 civarlarıydı. Modemden SNR değerini 5'e aldın ve hızım şu an maksimum 53 oluyor. TurkNet'e mesaj attığımda ise apartmanınıza kadar gelen kabloda sıkıntı yok dediler. Saha dolabına mesafe 5 metre diyor. İnternette okuduğuma göre adamlar mesaj atıp başka porta geçiyorlar bu bende hız artışı yaratır mı? Modem değerlerim burada:

Connection Speed.

62062 kbit/s 8188 kbit/s

Attainable Speed.

76427 kbit/s 17536 kbit/s

Noise margin.

4.7 dB 15.5 dB.

Signal Power Level.

14.6 dbm 9.4 dbm.

Turknet altyapi hizini vermiyor

• Hat değerlerin çok kötü. SNR değerini 5e alarak kopma riski oluituruyorsun. SNRyi 8 yap ve öyle kullan. Senin altyapın 40 destekliyor. Yapabileceğin pek bir şey yok.

• Fazla bile vermiş
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Kopra riski oluşturuyorum fakat 2 haftadır 1 kere bile kopmadı veya hız düşüşü olmadı .

• NT2L N kullanıcısına yanıt

Neye göre fazla veya az veriyor hatta kötü olan ne ?

• LLeg0shi L kullanıcısına yanıt
    Eklediğin hat değerlerine göre fazla.

hangi değerler kötü ? Bunları iyileştirmek için ne yapmalıyım?

Modem üzerinden değerlerin hepsini ekler misin?

hepsi dediğin nerden bakıcam acaba neresi ?

Modem üzerinden bakabilirsiniz, DSL istatistikleri.

DSL connection diagnostics

Standard

ITU G.993.2 (VDSL2)

Line status

showtime

Mode

VDSL2 CPE

VDSL Profile

17a

Connection speed

62062 kbit/s    8188 kbit/s

Attainable speed

71195 kbit/s    15309 kbit/s

Noise margin

3.6 dB    14.0 dB

Signal power level

14.6 dBm    9.4 dBm

Signal attenuation

3.3 dB    5.8 dB

Hepsi bu gözüküyor .

• Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını ve konunun linkini PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
    Bağlı olduğunuz kabin T11 sanırım. T11 çoğunlukla 100 ü tam vermez. Bunun haricinde hattınızda ufakta bir zayıflama var. Eklerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Ben de SNRyi 2ye kadar düşürsem bile kopmuyor. Ama veri akışında hatalar oluşuyor. Günde 500000 tane CRC oluşuyor. Kopmuyor olması güzel olduğu anlamına gelmez. İndirdiğin oyun bile bozuk iner. Çünkü verilerde bozulma oluyor. SNR7den aşağı çekilmemeli.

Cevaplarınız için teşekkürler . Bizim kablomuz çok eskiydi . Şuan ki yeni kablomuzu daha geçen hafta bağlattık Cat 6 kabloyla ilgili bi sıkıntı olduğundan emin misiniz ?

3.3db zayıflama var, bu +150 metreye bedel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

Ben de SNRyi 2ye kadar düşürsem bile kopmuyor. Ama veri akışında hatalar oluşuyor. Günde 500000 tane CRC oluşuyor. Kopmuyor olması güzel olduğu anlamına gelmez. İndirdiğin oyun bile bozuk iner. Çünkü verilerde bozulma oluyor. SNR7den aşağı çekilmemeli.

CRC oluşup oluşmadığını nasıl anlıyoruz hocam, yani CRC hatası karşınıza nerede çıkıyordu

Benim hiç karşıma çıkmadığı için sormak istedim

• bloodyxTR B kullanıcısına yanıt

hat değerlerinizin olduğu sayfada aşağıda bir yerlerde CRC kısmı da olması lazım. Mesela sizin hattınız 10 destekliyor diyelim. Ama siz SNRyi düşürüp hattı 15mbit yapabilirsiniz kopmayabilir. Ama hız testi yaparsanız ilk başta 13-14ü görse bile bir anda 8-9a düşer. Çünkü veriler hep hatalı iletilir. Yani orada 15 ile bağlandığınızı görmeniz hızınızın 15 olduğunu kanıtlamaz. Bu yüzden SNRyi 7nin altına düşürmeyin

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Her modemde CRC yazmıyor malesef. Keenetic'te de yazmıyordu sanırım.

• achfighter kullanıcısına yanıt

Keeneticte direk ayarlarda yazmıyor. Ama DSL dosyasını indirince tablo halinde tüm dosyalar var. hangi saatte kaç CRC alındığı bile yazıyor dakika dakika

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.