Şimdi Ara

Turknet Artan Crc Hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba son zamanlarda aşırı derece crc hatalari almaya basladim. Bazen anlik sitelere giremediğim oluyor. Normalde crc hatasi hic almiyordum. Son 1 haftadir bu durumla karşılaşıyorum. Destek ekibi pek bisey yapmıyor. Sorun yok diyip kaydi kapatiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydemir95 -- 23 Nisan 2020; 3:47:47 >

• Merhaba ankastre den eve gelen kabloda ek filan varmı splitter kullanıyorsanız çıkarıp deneyin bi
  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yeni tesisat 2 senelik yaklaşık. 2 senedir kullanıyorum. İlk defa bu kadar hatalar aldım. Gördüğüm kadarıyla ayni sorunu yaşayan bazi kişilerde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydemir95 -- 23 Nisan 2020; 4:12:48 >
  • Başka modem ile denediniz mi hiç
  • Yapa damisiniz
  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt
    Evet denedim. Sonuç aynı. Saha dolabı evimin hemen dibinde bulunuyor. Turknetle ile ilgili yada tt sıkıntı var gibi fakat turktelekom kaydinda sorun yok diyor. Eğer devam ederse operatör degistiricem.
  • Alt yapı kaynaklı sorun olabilir çok fazla crc hatası var hat degerlerinizde iyi
  • Ayni benim gibi sorun yasayan baska ilde arkadasim var. Oda turknette. Onda 770 bin crc hatalarini gördü.
  • Hocam aynı durumdan muzdaribim bende 2 haftadır bende de sürekli crc artıyor 2 saatte bir modemi resetlemek zorunda kalıyorum. Bu şuan ki durumum.
    Ankastreye doğrudan da bağlasam sorun devam ediyor. Cumaya kadar düzeltmezlerse birde millenicomu denicem.

• ydemir95 kullanıcısına yanıt
    Ben 2 milyon gördüm hocam oda bişeymi
  • Mr.Qwerty kullanıcısına yanıt
    Ozaman genel bir sorunu var. Bende millenicom gecicem.
  • ydemir95 kullanıcısına yanıt
    Olabilir ama ben 2 haftadır çekiyorum bunu. Evde kalmak zorunda kalmasam şu günlerde hemen geçerdim de ev kalabalık internetsiz vakit geçmez diye bekliyorum yoksa geçen hafta geçmiştim.
  • Mr.Qwerty kullanıcısına yanıt
    Bende aynı durumdayim. Ev kalabalik durumda. Sabır ettim biyere kadar. Turknetten cevap almak 1 günü buluyor. Aldığım cevap ise oto cevaplar
  • Bana en son 20'inde yazdılar oda iş emri bilgisi onuda telekom kapamış onu bile telekomun sitesinde sorguladımda öğrendim. Sizin mod fast path mi? Ben şimdi Interleave'e alın diye yazdım belki alırlarda düzelir.
  • Genelde bendede film izlerken yapıyor.
    Çözünürlükten bağımsız 360da olsa 1080de takılma yapıyor...

Saat 22 24 arası yapıyor.. Başka zaman sıkıntı yok.
    Speedtest yaptığımda herhangi sorun görünmüyor

Saha dolabına uzaklığım 10metre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 23 Nisan 2020; 7:18:26 >
  • Hat değerleriniz gayet mükemmel,gürültü oranı düşük.

Saha dolabı çalışmasından dolayı CRC olabilir.
  • Herkez kafadan atmış crc anlık kopmadır, her crc verinin kaybıdır modemde snr ayarı var kardeşim onu 16veya daha üst değer yaparsan crc azaldığını hatta kalmadığını görürsün snr değeriniz düşük Türknet herkese yüksek hız veriyor ama crc kopma sorununu gizliyor. Mesela 75mbit olsa hızınız daha stabil bir İnternetiniz olur ve crc almassınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigcrysis93 -- 23 Nisan 2020; 10:46:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigcrysis93

Herkez kafadan atmış crc anlık kopmadır, her crc verinin kaybıdır modemde snr ayarı var kardeşim onu 16veya daha üst değer yaparsan crc azaldığını hatta kalmadığını görürsün snr değeriniz düşük Türknet herkese yüksek hız veriyor ama crc kopma sorununu gizliyor. Mesela 75mbit olsa hızınız daha stabil bir İnternetiniz olur ve crc almassınız.
    80Mbit hız alıyorum sırf crc hatalarını engellemek için modemden 20dB ayarladım, hızım 35Mbit'e düştü ve crc hatalarında herhangi bir değişiklik olmadı. Bil istedim.

Edit: Snr margini 30db'ye kadar denedim hepsini tek tek bir saatte yaklaşık 20bin crc kopmaları/data kaybı yaşladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yu2un -- 23 Nisan 2020; 12:17:25 >
  • Bende evde deniyorum sizde bir sıkıntı var ya kablodan yada başka bir yerde sıkıntı var iss sağlayıcınızla görüşün genelde yüksek hızlarda küçük isslerde bu durum normal. Netspeedden aldığım bilgi 35mbit üstü hızlarda biz bu sorundan dolayı 35mbit üstü paket sunuyoruz dedi.
  • yu2un Y kullanıcısına yanıt
    Bende denedim. Fakat crc hala sıkıntılı. İssde ile ilgili bir durum bu. Forumda baktığım kadariyla son 1 haftadir bunu yaşayan kişi sayisi artmış
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.