Şimdi Ara

Türknet Asus modem snr ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Turknetin VDSL olarak 35mbite kadar tarifesinden bağlattim. Bizim 10 mbiti geçmiyordu . Asus modem ayarlarından snr Margin değerini 2db yaptım şuan 25 mbit hıza ulaştım . Ancak normalde snr Margin değerinin yüksek olması daha iyi değil mi ? Neden düşünce hızım arttı anlamadım. Bilgisi olan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: absfr

Arkadaşlar merhaba ,
    Turknetin VDSL olarak 35mbite kadar tarifesinden bağlattim. Bizim 10 mbiti geçmiyordu . Asus modem ayarlarından snr Margin değerini 2db yaptım şuan 25 mbit hıza ulaştım . Ancak normalde snr Margin değerinin yüksek olması daha iyi değil mi ? Neden düşünce hızım arttı anlamadım. Bilgisi olan var mı ?

Snr sinyalin gürültüye oranıdır. Hız arttıkça snr düşer. Snr'nin yüksek olması daha iyidir. Snr 8'in altına düştüğünde kopma, yavaşlama, hatalar, ip alamama gibi durumlar oluşabilir. İlk başta 10 mbit'i geçmiyorsa iç hattınızda bir sorun olabilir. Vdsl'de normalde o kadar düşük hız almamanız lazım.
  • 2db ile internete sağlıklı bir şekilde bağlanabiliyor musunuz? Bende 4db altına düştüğü zaman kopmalar yavaşlamalar başlıyor. 4db üstünde sorun yok yağ gibi akıyor. Bu yüzden 5db ile kullanıyorum.

Bu arada arkadaşın dediği gibi iç tesisatınıza bir baktırın. Mümkünse yeniletin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 13 Ağustos 2018; 22:30:19 >
  • Merhaba 2 DB ile çok kısa süre bağlı kaldim sonra kesildi, iç tesisat değişti.
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Dün ankastreden daireme telefon kablosunu değiştirdi turknet ekibi gelip snr değerim 12.9 oldu gece saatlerinde 33 mbit hıza ulaştım akşam yoğunlukta 15-20 arası değişti. Yalnız ankastre üzerinde daireme giden kablo direk çakılı değil, türk telekomun taktiği küçük ekin üstüne ek yapilmis, bu direk ankasteye çakılı olsa çok fark oluşur mu hizim ya da hat degerimde çok farkederse bunun direk bağlanması için elektrikçi çağırmak durumunda kalacağım . Etmezse böyle kalsın diye düşünüyorum.
  • quote:

Merhaba,

Dün ankastreden daireme telefon kablosunu değiştirdi turknet ekibi gelip snr değerim 12.9 oldu gece saatlerinde 33 mbit hıza ulaştım akşam yoğunlukta 15-20 arası değişti. Yalnız ankastre üzerinde daireme giden kablo direk çakılı değil, türk telekomun taktiği küçük ekin üstüne ek yapilmis, bu direk ankasteye çakılı olsa çok fark oluşur mu hizim ya da hat degerimde çok farkederse bunun direk bağlanması için elektrikçi çağırmak durumunda kalacağım . Etmezse böyle kalsın diye düşünüyorum.

Snr değeriniz sabitse, değişmiyorsa gerek yok. Akşam yoğun olduğu zaman modemde hat değerlerinde 35 mbit mi gözüküyordu, yoksa düşmüş müydü? Hat değerlerinizi atabilir misiniz? Snr ve hat değerleriniz gün içinde fazla değişmiyorsa kabloyla ilgili işlem yapmanıza gerek yok. 35 mbit 12.9 snr ile sorun çıkartmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 15 Ağustos 2018; 11:42:13 >

Hat değerlerim aşağıdaki gibi ne kadar hıza erişebilirim reel olarak, 19.30'da net ölçtüğüm hızım.Türknet Asus modem snr ayarıTürknet Asus modem snr ayarı

• quote:

Hat değerlerim aşağıdaki gibi ne kadar hıza erişebilirim reel olarak, 19.30'da net ölçtüğüm hızım.Türknet Asus modem snr ayarıTürknet Asus modem snr ayarı

Hat değerlerinizde sorun yok. Şuan ki tarifenizde sıkıntı çıkartmaz. Modeminize 35 mbit tanımlanmış. Önceki mesajınızda yazdığınız gibi 32-33 mbit hız alabilirsiniz. Yoğunluğa bağlı olarak bazı bölgelerde türknet'te hız düşebiliyor. Normalde 35 mbit'te 32-33 mbit gibi bir hız almanız lazım. Hız testini kablolu yapıyorsunuz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 15 Ağustos 2018; 20:13:23 >

Testi kablosuz yapmaktayım, bu değerlerle maksimum kaç hız alabilirim 100mbit e kadar tarifeye geçsem
  • quote:

Testi kablosuz yapmaktayım, bu değerlerle maksimum kaç hız alabilirim 100mbit e kadar tarifeye geçsem

Hattınız 62 mbit destekliyor. Hızlar 50-75-100 diye gidiyor. 75 mbit'i hattınız kaldırmaz ama 50 mbit alabilirsiniz.
  • Merhaba,

Bugünde netspeedden sorgulattim böyle sonuç çıktı. İç tesisatı yeni değiştirdim hat degerlerime göre 75 çıkmadı .

Türknet Asus modem snr ayarı
  • İsterseniz elektrikçi çağırıp ankastredeki eki kaldırıp direkt bağlamasını söyleyebilirsiniz. Bir miktar hat değerleriniz iyileşebilir ama ne kadar iyileşeceğini kestirmek mümkün değil.

Bu siteden sorgulayınca kaç mbps çıkıyor?
    www.internetaltyapisorgulama.com
    İnternet altyapısı, Port ve hızı sorgulama, Fiber Nerede 2020
    http://www.internetaltyapisorgulama.com/altyapi/abone/fiber-nerede.html

86 mbps çıkıyor burada.
    Eki ankastreden kendim çıkartıp yeni kablonun ucunu takabilir miyim aynı yerlere krone pensesi olmadan?
  • quote:

Eki ankastreden kendim çıkartıp yeni kablonun ucunu takabilir miyim aynı yerlere krone pensesi olmadan?

Evet, İnce uçlu düz tornavida ile takabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 16 Ağustos 2018; 14:04:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.