Şimdi Ara

Türknet CGNAT hız düşümü, ilgisizlik, bahaneler ve sonuç olarak bıkkınlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hat degerlerim aylık kullanimim ve Ethernet uzerinden hız testi sizce bir gariplik yok mu?

Hat kopmam yok gece yarısından sonra hat değerleri değişmese bile hız 40mbit civarı. Bu arada snr diyeceksiniz eskiden download managerla aynı altyapıda aynı snr ile 8 megabyte ile download yaparken şimdi 5 megabayti bulmuyor. Ping havalarda uçuyor. sonuç olarak Kasıtlı olarak sinirlandiriliyor gibi geliyor.

CGNAT'tan kurtulmak için statik ip başvurusunda bulundum Online işlemlerde gözüktü hat geçmedi. Sistem Teknik destek kaydı açtı 2 gün sonra twittera yazdım cevap alamadım. Tekrar iptal başvurusunda bulundum online işlemlerden düştü, yapılan her başvuru için açılan teknik destek kayıtları gunlerdir kapatılmadı. Yeni arıza kaydı açamıyorum. Twitter Müşteri Temsilcisi cevap vermiyor. Muhtemelen kullanamadığım statik ip'nin parasını da ödeyeceğim. Ona da eyvallah.

Aylık kullanım 500GB olsa anlarım sonuçta ticari işletme. Ve dataya para ödüyor. Ve 4-5 yıllık kullanıcıyım. Yıllardır ya suç Türk Telekoma atıldı ya da iç bağlantı bahanesi uyduruldu. Yahu kardeşim benim yasal muhattabım TÜRKNET, Türk Telekom değil. Aranızdaki anlaşmanın hukuken benim için geçerliliği yok. Ben faturayı onlara değil size ödüyorum.

Cat5 kablolu Ankastre ev arası hat kontrolü haftasonu yapıldı arada ekleme olmadığını kablolamanın düzgün olduğunu teyit ettik.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Türknet'in şapkasını önüne koyma vakti gelmedi mi? IP adresleri doldu (3-4 sene önce falan modem ipsi 31.xxx.xxx.xxx idi) CGNAT'a geçtiler. Bandwidht yetmiyor, suçlu ya iç tesisat ya altyapı. Hatayı kabul etmek erdem değil midir?

Diyebilirsiniz ki bu fiyata daha ne bekliyorsun. Yalansız bahanesiz internet (bak bir ISS firması için ne güzel slogan olurdu).

Yıllarca 75 Mbit kullanan aboneleri bildiğim halde bana MH ya 50 ya da 100 Mbit hız tanımlayabiliyorum diye diretti. Bir sürü sorun yaşadım çok mücadele ettim ( kaynak ) Bıktım yalanlardan, aptal yerine konulmaktan.

Özgür tarifeye ilk geçenlerdenim. O zaman yaptığım anlaşma 100 megabit e kadar aknsiz taahhütsüz internet paketi. Ve sevgili internet sağlayıcimin bana sistemde tanımadığı paket 50 megabit e kadar. Adamlar sözel teyitle geçirdikleri tarifeyi bile kaybettiler. Biz 1 gün fatura ödemesek (yani sözleşmeye aykırı hareket etsek) tak cezalandırılıyoruz.

Burada amacım kimseyi yermek ya da övmek değildir. Diğer Iss'lerde de böyle sıkıntılar olabilir diye geçmeye korkuyorum.

Sevgili @Turknet, @TurkNetDestek, Ülkedeki internet fiyat/tarife oranlarına getirdiğiniz yeni özgürlükçü soluk için gerçekten minnettarız. Birçok konuda öncüsünüz eyvallah ama YALDIZLARINIZ DÖKÜLÜYOR. Kapatmak için sadece kalan yaldızlarınızı gösteriyorsunuz ( youtube videonuzda sadece iyi yorumları göstermek ya da Netflix hızlarını övmek gibi ) ve suçu başkalarına atıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esozbir -- 5 Ekim 2018; 23:28:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.