Şimdi Ara

Turknet garip sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, Yaklaşık 2 gündür internetim garip hatalar veriyor. Mesela bazen modem arayüzüne girilmiyor ve wifi ile bağlanan cihazlar interneti kullanamıyor ethernet kablosu ile bağlanan bilgisiyarımda sorun olmuyor ve bir zaman sonra kendiliğinden düzeliyor.

Modem arayüzüne girerken aldığım hata görseli:
    Turknet garip sorun.

Modeme reset attığımda ise uzun süre internet gelmiyor hem modem arayüzünden hem fiziksel olarak reboot atıyorum defalarca sonunda geliyor.

konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

• Modem arayüzünüzün ayarlarınıza girmek ile Türknetin gram alakası olmaz.
    Bu arada modem üreticileri genelde gateway olarak x.x.x.1 olarak belirlerler yani 192.168.1.1 modem arayüzünüzün ip adresi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Modem arayüzünüzün ayarlarınıza girmek ile Türknetin gram alakası olmaz.
    Bu arada modem üreticileri genelde gateway olarak x.x.x.1 olarak belirlerler yani 192.168.1.1 modem arayüzünüzün ip adresi

Hocam default gateway (
    Turknet garip sorun.
    ) olayından haberim tabikide var konu ile alakalı bir takım teknik bilgiye zaten sahibim. Olaya garip demem'deki sebepte o yüzden. Önce wifi ile bağlanan cihazlar interneti kullanamıyor sonra modem arayüzüne girilmiyor ve bir süre sonra ethernet kablosu ile bağlı olan cihazda internete giremiyor olay bundan ibaret.

Bugün en az 4 5 defa tekrarladı bu olay ve 10 15 dakika sonra düzeliyor.

Belki hata turknet ilede alakalı değildir benim amacım belki aynı sorunu yaşayan veya konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler yardımcı olur diye konu açtım.

Lütfen bilgili arkadaşlar yorum atarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justAVOID -- 5 Kasım 2017; 16:50:10 >

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 17:20:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrix52

Modemin marka ve modelini yazabilirmisin ? Güncellemesi var ise güncelle modemi.

BiPAC 8400NXL R2

Biraz araştırdım ancak mevcut güncelleme bulamadım.
  • justAVOID J kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 17:20:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrix52

Tahminimce modemin garantisi devam ediyor. Modemi garantiye ver bence.

Yedek modem olsa göndericemde :) en az 10 15 gün geri gelmez o modem. Yedek modem ayarlayıp öyle göndericem. Büyük ihtimal modem'de sıkıntı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • justAVOID J kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 17:20:34 >
  • benzer bir problemi daha önce airties modemimde yaşamıştım.
    Cgnat havuzunda olup sana atanan subnet ile modemin subnet aralığı aynı ise ancak o çakışabilir.
    Cgnat de kullanılan blok 10.0.0.0/16 olduğundan genelde o yüzden çakışma olmaz .
    Sorun %99 modem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

benzer bir problemi daha önce airties modemimde yaşamıştım.
    Cgnat havuzunda olup sana atanan subnet ile modemin subnet aralığı aynı ise ancak o çakışabilir.
    Cgnat de kullanılan blok 10.0.0.0/16 olduğundan genelde o yüzden çakışma olmaz .
    Sorun %99 modem.

Türknette daha cgnata girmedim ancak CGNAT adres bloğunun 100.64.0.0/10 olması gerekmiyor mu? Daha önce tsoldeyken böyleydi. RFC6598'de öyle tanımlanmış zaten.
  • Informed I kullanıcısına yanıt
    Large Scale Nat 10.64.0.0/10 tanımlandıysa ieee de öyledir. Türkiyede sistemlerde yurtdışından alınan sistemler hazır olduğuna göre sorun %99 modem :D

Zaten tracert de ilk hoop daki subnet ile sizin subnetiniz aynı ise bu problemi yaşarsınız. (ilk hoop derken modem üzerinden yapılan tracerde bilgisayardan yaptığınızdan 2. hoop olarka gözükür.)
    Turknet garip sorun.
  • Peki bu sorunu benim çözme ihtimal nedir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.