Şimdi Ara

Türknet Gigafiber Etlik semtinde her yere geliyor ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ama ANKARA Keçiören'de Emrah mahallesi harici tutuluyor. Bu başlığı lütfen Türknet yetkilileri, projede yetkili kişiler görürlerse lütfen cümlelerimi dikkate alsınlar. 2021 Yılı içinde tüm Etlik semtine yayılırken, Ankara Keçiören Emrah mahallesi (Etlik'e bağlı olarak geçiyor bu mahalle de..) kapsam dışında. Lütfen artık 2021 yılı projeleriniz arasına ekleyiniz. Kaç aydır uğraşıyorum.. Beni ve en önemlisi bu mahalleyi de Etlik semtinde sayıldığı için önemsememezlik yapmayın lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.

@TurkNetDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 14 Ağustos 2021; 23:52:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orada zaten VDSL var, o yüzen getirmiyorlardır.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Hocam açıkçası burada fiber de var (sol) Bana lütfen tepki göstermeyin çünkü Etlik semtinde hemen hemen her yerde sol fiber altyapısı yer alıyor.

Benim birkaç bina ötemdeki, hatta neredeyse tüm Etlik semtindeki müşteriler GIGAFIBER altyapıya ulaşabilecekken bizim mahallemizin içine alınmaması ve o harika fiyatlandırmadan faydalanamayacak olmak çok üzüyor. Ankara'ya neredeyse ilk geleceği duyurulduğu zamandan bu yana takip ediyorum ama bir gelişme olmuyor. Ne güzel, Etlik semtine yavaş yavaş yayılıyor benim de mahalleme GIGAFIBER'den damlalar düşecek derken; heves kıran, saçan bir durum üzebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 14 Ağustos 2021; 23:52:13 >
  • bence fiber olan yere döşenmesi tam bir saçmalık. Ben şu an bu internete 100 lira veriyorum . Önce sadece ADSL olan yerlere döşeseler keşke, fiber olan yerlerde siz zaten 100 mbit alabiliyorsunuz. Ben 12mbit bile alamıyorum.

Türknet Gigafiber Etlik semtinde her yere geliyor ama

Hocam keşke siz de, ben de faydalanabilsem.. Benim isteme sebebimi de üç aşağı beş yukarı size anlatabildim mi bilmiyorum ama.. Etlik semtinde hiç bir yere taşınmayacak olsa altyapı belki bu kadar uğraşmam bilmiyorum. Ama yine uğraşırım çünkü 100 mbps ile 1000 mbps arasında ciddi bir fark var ve ben dahil herkes bu altyapıyı kendisinin kullanabilmesini ister. Ücrette böyle bir ferahlık kurdurtabilmeleri alkışlanacak cinsten.. 1000 Mbps download 1000 mbps upload'ı Türkiye sınırlarında 99₺'ye kullanabilmek.. İnanılamaz.

• SIE Santa Monica kullanıcısına yanıt

1000 mbit ile 100mbit arasında normal kullanımda pek fark anlamazsınız. Sadece steamden oyun indirirken 300-400mbit gibi değerlere kadar yükselir 2 saatte inen oyun yarım saatte iner, farkı gözünüzde büyütmeyin. 100mbitte bile her şey anında açılıyor zaten, 1000 mbit ev için gereksiz fazla

• Merhaba.

Bu tarz projeler önceliklendirme sırasına göre yürütülüyor. Belki bahsettiğiniz yerlere geldikten sonra sizin mahalleniz de proje içerisine alınır ama şöyle bir düşünelim. Her yerde SOL altyapısı olduğundan bahsetmiştiniz. Bazen işletmeciler belirli bölgeleri kendi aralarında paylaşabiliyorlar. Örneğin İstanbul Ümraniye de Madenler mahallesinde SOL altyapısının olmadığı ev yok iken Telekom altyapısının olduğu site sayısı çok düşük. Bir de abonelerin taahhütleri olduğunu düşünürsek bir yatırımın geri dönme süresi giderek uzuyor. Haliyle belirli bölgeleri önceliklendiriyorlardır, bu denklemin içerisinde mutlaka abone potansiyeli var, olmaması mümkün değil zaten. Ancak denklem sadece bununla sınırlı değil elbette.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

50mbps upload olsaydı dediğin doğru ama 8mbps çok kötü bi dosya vs. atmaya kalksan bayağı bekletiyor

Hocam siz haklısınız ben ona bir şey diyemem tabii ki. Ama Singapur, Kore gibi ülkelerde ortalamalar 200-250 Mbps arasındayken bizler neden 30 minimum, 200 maksimum arasında gelip gidelim ki? Keşke her şeyin en iyisi olsa da, onlardan en iyi verimi kullanabilecek kadar büyük bir sınıfta değerlendirilebilsek.. Ben singleplayer oyun seven birisiyim mesela. Yıllar önce (2005-2012 zamanları hemen hemen) 16 Mbps şu zamanın 100 Mbps gibiydi. Oyunlar 4-5 GB idi ve 1-2 saatte iniyordu. Yıllar geçtikçe 50-60 GB olunca 16 Mbps foslaşmaya başladı. Ve artık standart video izleme sistemi de 1920x1080 (FHD) ye geçtikten sonra 16 Mbps istenmeyen konuma geldi. Belirli yeni ihtiyaç oluşma standartları (4K'nın normalle yargılanıyor olduğu zamanlara geldiğimizde) nüksettiğinde eğer kendimizi iyi konumlandıramazsak hep beraber yine bu sorunlarla boğuşuyor olabileceğiz belki de..

Böyle iyi kaşeler oluşsa, biraz yüksek tiplemelere çıkabilsek ve diğer ülkelere göre bir kereliğine biz ilk 10'lara gelecek kadar fırlama istemine gelebilsek ne zarar gelir ki diye düşünüyorum. Düşüncenize de kesinlikle saygı duymak zorundayım. Cevabınız için teşekkür ederim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 15 Ağustos 2021; 0:28:51 >

• ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt

0.5 uploadın olsa anlarsın 8 az mı çok mu, 2gb dosya yüklemek için bütün gece bilgisayarı açık bırakıyorum.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam öncelik gösterdikleri yerler Etlik semti diye geçen yerler işte burada her tarafa geliyorlar (sadece bizim mahallemiz ve çok az kişiden meydana gelen bir mahalle hariç) Emrah mahallesi olarak gösterilen yere gelmiyorlar. Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam bu arada :)

• @miskindvd

boşa elektrik masrafı bende 12 ay mahkumum kablonete (2mbps upload) bitince geçicem ama gigafiber olsaydı anında geçerdim...

0.5mbps az geliyor ama kimisine yetiyordur eminim ama bana 8mbps yetmiyor 1saat dosya atmak için bekleyemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 15 Ağustos 2021; 0:43:47 >

Merhaba hocam. Estağfurullah. :) Sizin bulunduğunuz bölge öncelikleri arasında olmayabilir ancak belki ilerleyen dönemlerde değerlendirirler. Bahsettiğiniz mahallelerde daha çok abone potansiyeli gördüler belki de, bilemiyoruz. Türknet Gigafiber Etlik semtinde her yere geliyor ama 

• Bende aynı durumdayım da gigafiber gelmeyince gelmiyor işte

Gigafiber 2 sokak arkamda

Mahalle de sadece TT VDSL var, o da çok sorunlu...

İnş 2022 de gelir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umarım siz de Gigafiber kullanımına dahil olursunuz hocam :)

Btk ceza kesiyor o yüzden. Superonline fiber varsa gelmez.

Kemalettin BULAMACItwitter
    Kemalettin BULAMACI
    https://twitter.com/kemalettin/status/1423680599060107264?s=19

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba, ilettiğiniz mahalle 2021 yılı proje bölgeleri içerisinde yer almamaktadır. Bu konuda proje ekiplerimize bir çok kez mahalle bilgisini ilettik. Proje bölgelerimizde güncelleme yapıldığında tekrar sorgulama yapabiliriz. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.
    Merhaba, bu konuya açıklık getirmek isterim. Proje bölgelerimizi belirlerken ADSL ya da VDSL ayrımı yapılmamaktadır. Bölgelerden gelen taleplerin yoğunluğuna ve altyapının uygunluğuna bakılmaktadır.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Turktelekom daha hangi caddesinde menholü var kendi bilmiyor. Bu sorunlar fiberin önünde en büyük engel olur. İnşallah türknetin 4milyon hane hedefini tutturur. Yinede çok geç kalındı. Turktelekom Sincan da 3 - 4 mahalleye hala FCCT kuruyor. Keşke tamamen fiber yapılsaydı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Hocam Etlik semtinde yer almasa mahallemiz, ve bu Gigafiber tüm Etlik semtine gelip sadece iki mahalleye gelmemezlik yapmasa bu kadar inatı aktif etmeye gerek yok diyeceğim de tüm Etlik semtine gelirken Emrah mahallesinin neden dışlanıyor olduğunu anlayamadım. Bunu proje ekibinizdeki en yetkili kişiye/kişilere iletme şansınız var mıdır acaba? Lütfen sizden rica ediyorum.. Teşekkür ederim hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.