Şimdi Ara

Türknet GIGAFIBER projesi Ankara'ya geliyor! [ÇALIŞMALARA BAŞLANDI!] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.950
Cevap
28
Favori
110.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fiber olan bölgeye fiber çekiyorlar bu kadar saçma bir firma görmedim ben. Hakkımı hiç birine helal etmiyorum.

• Az kafanızı çalıştırın zaten fiber altyapısı olan yere sadece kendi fiberlerini çekiyorlar sadece boş yatırım zaten fiber var bu bölgelerde Sen gel bakalım adsl olan bir bölgeye sıfırdan fiber çekte göreyim seni?

• bigcrysis93 B kullanıcısına yanıt

Etlik ve aşağı eğlence dışındaki diğer 5 mahallede (yayla, esertepe, ayvalı, atapark ve kuşçağız) bakır dışında şebeke yok şuan için. Konu açıldığı zamandan bu yana fiber olan yerlerden ziyade henüz fiber olmayan sadece bakır bulunan bölgelere girme kararı almışlar. Ne kadar doğru bilmiyoruz tabi henüz çalışma başlamadı Ankara'da.

• xSwindLer X kullanıcısına yanıt

Fiber yönetimi açıkladı fiber yatırımı için bölgede fiber çalışması yapılması için buranın uygun olması lazım diye yani fiber altyapısı varsa yapıyorlar.Sıfırdan cihaz kurup fiber çekmek zaten çok zordur bunu yapsınlar bence özellikler adsl ve düşük hızlı vdsl alan yerlere yönelsinler.Biraz siasi olacak ama Türktelekomu yönetenler cebini değilde halkı düşünseler bunlar olmazdı.99. sıradayız şuanda speedteste İlk 20 ekonominin sıralaması 99:D

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, bölgeniz 2021 yılı planları içerisinde yer almıyor ama talebinizi not aldım ve proje ekibimiz ile paylaşacağım.
    Merhaba, hali hazirda binamizda bir cok turknet abonesi mevcut. Yapa gigabit ne zaman lokasyonumuza gelir acaba? Adres Mamak/ Cengizhan mh. 839.sokak No:14 Binamizda Vodafone, Turkcell, Türk Telekom ve Kablonetin fiber altyapılari mevcut ve simetrik kullanan aboneler dahi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 18 Temmuz 2021; 12:1:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, adresiniz 2021 yılı planları içerisinde yer almıyor. Talebinizi not aldım ve proje ekibimiz ile paylaşacağım.
  • bigcrysis93 B kullanıcısına yanıt

"Fiber yönetimi açıkladı fiber yatırımı için bölgede fiber çalışması yapılması için buranın uygun olması lazım diye"

"yani fiber altyapısı varsa yapıyorlar.Sıfırdan cihaz kurup fiber çekmek zaten çok zordur"

Hocam yayını ben izledim siz de izlediniz mi? bence yanlış anlamışsınız "fiber yatırımı için bölgede fiber çalışması yapılması için buranın uygun olması lazım" dan kastettiği "örneğin Bazı belediyeler çok büyük bir ana caddeyi(üzerinde yoğun trafik olan caddeyi) kazamazsınız-kazarsanız trafik tamamen durur diye kazdırtmıyorlarmış.Yine bazı belediyeler kazım/altyapı için çok yardımcı olurken bazı belediyeler izin vermiyor,yeni asfaltladık vs bürokrasi olarak uğraştıran bekleten yerler var dedi ismini vermedi ve fiber için en önemli unsurlardan biride o bölgenin nüfusu,nüfusdaki genç sayısı,ekonomik durumu,bölgede üniversite olup olmadığı vs değerlendiriliyormuş.

Ayrıyetten adamlar kendi fiberlerini döşüyolar telekomdan veya herhangi biryerden cihaz/kazma yardımı almadıklarını söyledi.Taşeron firmalarla anlaşıp ona göre sizin deyiminizle sıfırdan fiber kuruyorlar.

Ve Türknetin gideceğini açıkladığı çoğu yer için Telekomunda fiber dönüşme başlayacağı konuşuluyor iki firmanın fiberi farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhk198555 -- 18 Temmuz 2021; 13:32:55 >

• Ben baştan sona izledim ve görünen o ki adsl olan bölgelere kolay kolay fiberin gelmesi zor.Öncelikle o bölgede fiber için uygunluk lazım.Belediyelerin yatırımı istememesi sadece bir yatırım yapmamanın bahanesidir.Bunları geçersek fiber eğer getiriyorsan getir bakalım en kalabalık ilçelerede görelim.İstanbulde esenyurtta yani 1milyon nüfuslu yerde özellikle mahalle olarak Yenikent mahallesine gelsinde göreyim ben.Bu arada İstanbul Esenyurtta çoğu yerde vdsl var ama tek bir mahalleki yenikent benim oturduğum yerde adsl 16mbite mahkumum ve hiçbir şekilde bu hızın üstü yok vdsl olan yerlerdede port yok olsa bile hız 24mbit gibi şaka gibi rakamlar.

Diğeceğim o ki nüfus var getirseler mahalleye zaten o 100Tlyi herkez verebilir.Bugün en dandik internet bile 60 Tlden başlıyor ve adsl gibi komik hızları var :D

• quote:

Orijinalden alıntı: bigcrysis93

Ben baştan sona izledim ve görünen o ki adsl olan bölgelere kolay kolay fiberin gelmesi zor.Öncelikle o bölgede fiber için uygunluk lazım.Belediyelerin yatırımı istememesi sadece bir yatırım yapmamanın bahanesidir.Bunları geçersek fiber eğer getiriyorsan getir bakalım en kalabalık ilçelerede görelim.İstanbulde esenyurtta yani 1milyon nüfuslu yerde özellikle mahalle olarak Yenikent mahallesine gelsinde göreyim ben.Bu arada İstanbul Esenyurtta çoğu yerde vdsl var ama tek bir mahalleki yenikent benim oturduğum yerde adsl 16mbite mahkumum ve hiçbir şekilde bu hızın üstü yok vdsl olan yerlerdede port yok olsa bile hız 24mbit gibi şaka gibi rakamlar.

Diğeceğim o ki nüfus var getirseler mahalleye zaten o 100Tlyi herkez verebilir.Bugün en dandik internet bile 60 Tlden başlıyor ve adsl gibi komik hızları var :D

Hocam istanbul yunanistandan büyük ondan mütevellit her yerine aynı anda başlaması hatta girdiği bir mahallenin tamamına aynı anda fiber döşemesi dahi kolay değil.Türknetin Telekom ve Superonline a göre büyüklüğüne bakarsak... İstanbul Beylikdüzü Adnan kahveci mahallesinin nüfusu 101 bin küsürmüş yine İstanbulda 60 bin nüfus üzeri 20 mahalle varken Ankarada toplasan 3-5 tane anca vardır... Maliyet/Kar hesabı illaki yapıyorlar.

Bende Keçiörende yaşıyorum ve Keçiören in nüfusuda aşağı yukarı 1 milyon ve benim mahalleme türknet gigafiber gelmiyor misal...

Keçiörende gigafiber döşeyeceklerini ilan ettikleri mahallerin büyük çoğunluğunun nüfusu 30 binin üstünde benim mahallemin nüfusu 12 bin yaklaşık....

İstanbul'da gigafiber döşeyecekleri mahallerin nüfusuda

35 binin üzerindedir muhtemelen...İnşallah en kısa zamanda sizde bizde gigafibere kavuşuruz...

Bu arada Türk telekom saha dolabına mesafem 488 m VDSL2 den alacağım hız 35 mbps aldığım hız 12 mbps

Türknet en azından çabalıyor işimiz Telekoma kaldıysa...😁😁😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keçiören İncirli Mahallesi

Keçiören 19 Mayıs Mahallesi

Keçiören Çiçekli Mahallesi

@TurkNetDestek

• ksquarte kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilettiğiniz mahallelerde 2021 yılı içerisinde gigafiber planlaması bulunmuyor. Ancak ben adresleri notlarıma ekledim. Proje ekibimiz ile paylaşacağım.
  • @TurkNetDestek Keçiören yayla ve esertepe mahalleleri için gelişme var mı acaba?

• Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Yayla ve Esertepe Mahalleleri 2021 yılı planları içerisinde yer alıyor ama tam bir zaman bilgisi veremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, Yayla ve Esertepe Mahalleleri 2021 yılı planları içerisinde yer alıyor ama tam bir zaman bilgisi veremiyorum.

Bu konuda detaylı bilgi alabileceğimiz mail/telefon/sosyal medya hesabı var mı ?

• xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Bu konuda çalışma yapılıyor ancak henüz tamamlanmadı :(
  • @TurkNetDestek Etlik Mah. Etlik Caddesi için planlama var mı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meminalpay M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilettiğiniz mahalle proje bölgelerimiz içerisindedir. 2021 yılı içerisinde gigafiber hizmeti vereceğiz.
  • Ankara Osmangazi mahallesine fiber gelecek mi?

• Merhaba, ilçe bilginizi paylaşabilirseniz talebinizi proje ekibimiz ile paylaşırım.
  • Ankara/Keçiören/Osmangazi mahallesi. Burada birçok abone de mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88660853A -- 27 Temmuz 2021; 14:33:36 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.