Şimdi Ara

Turknet Hız Sınırlaması Yapıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

100 mbps VDSL hizmeti kullanıyorum. Ama hat değerlerim aşağıdaki gibidir. Sizce bir hız sınırlaması yapılıyor olabilir mi?

NOT: Altyapım 80 mbps'e kadar destekliyor.

EK Olarak, OİM görüntüsü;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner0648 -- 19 Nisan 2020; 22:1:33 >

• Hat değeriniz 23 mbit gözüküyor sistemde 13 düşürmüş bu dslm ile modeminiz arasındaki değer turknet buna mudahale yetkisi yok evinizdeki kabloları kontrol edin sorun decam ederse arıza kaydı açın
  • Triac3 T kullanıcısına yanıt
    Kablolarda bir sorun yok, aylardır 35 mbps olan paketi kullanıyordum ve 34 mbps ortalama download hızı alıyorduk. Fakat ne olduysa son bir haftada oldu, hızım düştü, 2 gündür 13 mbps'e sabitlendi. 13 diyor asla 14 demiyor. Her türlü kontrolü gerçekleştirdim, arıza kaydı açtım. Bugün TT ekibi geldi ve hatta kendilerinden kaynaklı bir altyapı sorunu olmadığını ifade etti. Arıza kaydında da otomatik cevaplar alıyorum. Fazla uzatmak istemediğim için özet geçtim. İsterseniz hikayeyi daha detaylı, aşama aşama da yazabilirim :)

Not: Benzer sorunu yaşayan Turknet abonesi dostlar var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner0648 -- 19 Nisan 2020; 22:14:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner0648

Kablolarda bir sorun yok, aylardır 35 mbps olan paketi kullanıyordum ve 34 mbps ortalama download hızı alıyorduk. Fakat ne olduysa son bir haftada oldu, hızım düştü, 2 gündür 13 mbps'e sabitlendi. 13 diyor asla 14 demiyor. Her türlü kontrolü gerçekleştirdim, arıza kaydı açtım. Bugün TT ekibi geldi ve hatta kendilerinden kaynaklı bir altyapı sorunu olmadığını ifade etti. Arıza kaydında da otomatik cevaplar alıyorum. Fazla uzatmak istemediğim için özet geçtim. İsterseniz hikayeyi daha detaylı, aşama aşama da yazabilirim :)

Not: Benzer sorunu yaşayan Turknet abonesi dostlar var mı acaba?
    kablolardan kaynaklı sıkıntı olabilir .. daha önce bu durumun aynısı başıma gelmişti. dışardan gelen internet kablosu ile içerdeki internet kablosunun birleştiği ek kısımda sıkıntı oluşmuştu bağlantıları tekrar yenileyerek eski hızıma kavuşmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 19 Nisan 2020; 23:24:22 >

• Arkadaşlar bu ne hatla nede kablolarla alkalı bir anda olan bir şey sistemden anlık değişimler yapılıyor bir saat öncesine kadar 25mbit görünürken bir anda 30 oluyor tekrar 20mbit çekiyorlar size şöyle göstereyim.
    Turknet Hız Sınırlaması Yapıyor.Turknet Hız Sınırlaması Yapıyor.

• hee hee adamlar oturmuş oturmuş hat değerleri ile oynuyor.
  • Hocam ev ve bina kablolarına baktırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Triac3

hee hee adamlar oturmuş oturmuş hat değerleri ile oynuyor.
    Bir grup insan bir sorun yaşıyor ve burada bir çözüm arıyor. Çözüm sunacak kapasitede değilseniz susarak da katkıda bulunabilirsiniz.
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    Turk telekom ekibi kablolamada herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Dün kontrolü sağlandı, sanırım bir aksilikten dolayı Türknet merkezli bir müdahale var, bilgi bekliyorum. Aklıma başka birşey gelmiyor, modem kurulumu yaptım birkaç kez, modemin dsl bağlantısının geldiği kaynağı değiştirdim, dsl kablosunu kontrol ettim.
  • Dsl modem ile dslm(ttnet) arasındaki hat hızına Turk telekom dışında kimse mudahale edemez Turknet bu konuda yetkisi yok. Snr değerlerini telekomum dslm üzerinden mudahele edeceğini düşünmüyorum bu sorunun kaynağı modeminiz binadaki kutudan evinize gelen kablo yada binanızdaki kutu ile dslam arasındaki kablo yada dslam portudur. Yada sizin kablo ile kısa devre olan bir tel boştadır o tele bir abone alınırsa olabilir Çok fazla değişim bu sebeplerden kaynaklanıyor. Daha düşük değişim sebebi şunlardır. Sizinle aynı kabloları paylaşan yeni kullanıcılar. Ekli hasar görmüş teller. Kablolar üzerinden daha fazla abone çalışması. Ortalama hızlarda artış yüksek limitlerde çalışan kullanıcıları aşağı çekiyor. Aynı kablo demetinde adsl vdsl çalışıyor parazit yapmakta. Vektoring desteği yok çünkü Adsl kullanan varken olamaz. Acil adsl hizmeti sonlandırılmalı ve vektoring devreye alınması gerekli. Parazit kaynaklı sıkıntılar azalsın.
    Vektoring devreye girmeden yüksek hızlar Tt için sorun

• caner0648 C kullanıcısına yanıt
    Tt gelir kabine bakar gider bina içini kontrol etmezler, bir elektrikçiye kontrol ettirin binanın durumunu
  • Öneriler için çok teşekkür ederim. Kablolama kontrollerini yaptıracağım. Fakat Kablolarda sorun olsa dahi, sürekli olarak "12.83 mbps" hız almam normal midir? Diyelim ki kablolar arıza kaynağı ama bu hız hiç 13 olmaz mı? 12.83 ten 12.85 e hiç mi çıkmaz? Sürekli 12.83. Ekleri bırakıyorum alta.

Turknet Hız Sınırlaması Yapıyor.Turknet Hız Sınırlaması Yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner0648 -- 20 Nisan 2020; 17:22:8 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.