Şimdi Ara

TürkNet ilk deneyim ve hız sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Forumu daha temiz tutmak için deneyimimi ve sorunu aynı konu içerisinde yazmak istedim. İlk paragrafı Türk.Net e geçmeyi düşünenler okuyabilir. 2. paragraf ise sorunumun olduğu paragraf.

İlk önce Türk Telekomdan Türk.Net e geçiş yaptığımı belirtmeliyim. TTnet 24mbit download 3 mbit upload kullanıcısıydım. Hizmette herhangi bir sıkıntı yoktu. speedtestte 22mbit download alıyordum. Fakat canlı yayın platformlarında görüntü kalitesini otomatik yapınca neredeyse dakikada bir 480p ye çekip tekrardan 720p ye çekiyordu. 720p ye sabitleyince bu sefer de 30-40 saniyede bir anlık takılmalar oluyordu. Onun dışında kopma gibi sorunum asla olmadı ki internet kabloları vs eskiydi. Ping değerleri açısından Türk.Net den bayağı memnunum diyebilirim. Türk Telekom da yoğun olmayan saatlerde online oyun oynadığım değerleri, yoğun olan saatlerde Türk.Net ile alabiliyorum. Şöyle bir bilgi vereyim, akşam 18.00 dan sonra TürkTelekom ile Cs go da Eu west serverinde ortalama 70-75 ping alıyordum taa ki gece 12 ye kadar. TürkNet de sabit 60. Eu North serverinde 80-90 arası ping alıyordum, TürkNet de 70 sabit. Nadir de olsa arada 80 e çıkıp iniyor. Fakat herhangi bir problem teşkil etmiyor. Aynı zamanda 1080p Yayın ve 720p yayını ard arda yürüttüm ve iki yayında da takılma olmadı. Bunlar yoğun diye tabir edebileceğim zamanda test edildi bu arada. Bunun yanında TürkTelekomda lol de 54 ping alırken, TürkNet de de 54 ping alıyordum. Bu değer değişmedi. Steam de ise TTNet de 2.8 2.7 gibi değerlerde indirme yaparken, TürkNet de 3.3 3.4 değerlerine kadar çıkıyor. Şu an için Türk.Net den memnunum. Geçmeyi düşünenler varsa göz önünde bulundursun. Ben de geçerken endişe duyuyordum fakat altyapıdan mı kaynaklanıyor bilemiyorum. Size geçin ya da geçmeyin diyemiyorum fakat okuduğum kötü tecrübelerin yanında rehber olması için iyi tecrübeyi de yazmak istedim. Tabii ki bu 2 günlük izlenim olduğu için de olabilir. Arıza vs gibi durumlara umarım ki başıma gelmez, nasıldır pek bilgim yok.

Sorunum ise 35mbit 3mbit upload kullanıyorum. Upload 2.9 değerinde sabit. Bunda sorun yok. Fakat download yaptığım zaman Wi-Fi üzerinde bütün cihazları devre dışı yaptığımda dahi LAN kablosu takılı iken ölçtüğümde 27 mbit çıkıyor. Sanki 27mbit e sabitmiş gibi hızım. Türk Telekom kullanırken 35 e çıkmak istediğimde altyapınız yetersiz demişlerdi fakat Türk Telekom sürekli taahhüt gününe yeni paket sunabilmek için böyle dediğini düşünüyorum. Çünkü ne hikmetse her 2 yılda bir altyapım iyileşiyor bir kademe hızım yükseliyordu. Türk.Net 75mbit e kadar hız sağlayabileceğini söyledi fakat 35Mbit internette bile 7-8 mbit gibi bir eksik değer varsa, 75 mbit e geçmemin anlamı kalmaz çünkü bu sefer de görebileceğim değer max 35-40 mbit olur. SNR değerlerimi aşağıya atıyorum. Acaba benim hattımdaki kablolardan ötürü mü 27mbit alıyorum yoksa Türk.Net kaynaklı mı? Bu işlerden anlayan birisi varsa yardımcı olabilir mi? Eğer Türk.Net kaynaklı ise destek kaydı oluşturayım. TürkNet ilk deneyim ve hız sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi austri9 -- 14 Şubat 2020; 13:51:11 >

• Modeme ulaşan maksimum hız 42 mb/s ancak bu hızı ucu ucuna alamazsın. Bu hızı ucu ucuna vermeye çalışırlarsa hattın sürekli kopup kullanılmaz hale gelir. Bu yüzden maksimum hızın biraz altında verilir ki hat stabil olsun. Hat profil tanımlamanız 30 down 3 up olacak şekilde yapılmış, bu durumda hız testinde 27 down almanız normal. Eğer VAE desiniz SNR margin 14 olunca kopmalar yaşanıyor. YAPA'da 8 altından kopma olur. Online işlemlerden Teknik bilgiler kısmına girip VAE durumu açık yazıyorsa VAE, hayır yazıyorsa YAPA altyapısındasınız demektir. O zaman yapabileceğiniz bir şey yok. SNR margın çok sınırda...

Yapadaysanız destek kaydı açıp hattım destekliyorsa 35 mb profile çıkmak istiyorum yazmak.

Bina kablolarınız eskiyse cat6 kablo ile değiştirmenizi öneririm. Çünkü arada bir kopukluk oksitlenmiş bakır vs varsa hızı düşürür.
  • sabah 10 dan beri interentimi kestiler bilerek yapıyorlar burada eğer hız sorunu vs yazarsan yazma diye interneti önce yavaşlatıp süründürüyorlar sonra devam edersen komple keserek gözdağı veriyorlar böyle bir firma türknet.
    https://forum.donanimhaber.com/turknet-yapadan-vae-gecirmiyor--141813178#141924423
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.