Şimdi Ara

Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
12
Favori
40.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    adam upload istiyor yayıncıyım diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: samedl

adam upload istiyor yayıncıyım diyor
    Gel de anlat hocam. Ben isterim ki herkes 1000mbit sahibi olsun. Ben bizzat ADSL internet alırken Superbox'a muhtaçken 100 beğenmiyor diye kimseye bu şekilde burun kıvırmadım.

100'ü beğenmiyor dediğiniz 100mbit yurtdışında artık alınması doğal olan, minimum çizgisinde olan internet. "Dünyanın en iyi internet bağlantılarından biri" şeklinde sunum yaptılar, ben de buna göre davrandım. Yoksa şu an eski evimizde yine bakır hattan sunulan 80mbit Millenicom mevcut, o bağlantıdan yazıyorum size. O da yeni yeni geldi, öncesinde 12mbit internet alıyordum.

O zaman ben de size deseydim 35 mbit alıp üstüne bir de laf ediyorsunuz diye, hoş olur muydu?

"Aldığın internete şükret" mentalitesine karşıyım. Hayır duası karşılığı almıyoruz bu bağlantıları, para ödüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremimo -- 10 Nisan 2020; 22:49:2 >

• 100 mbit FİBER pakette en az 75mbit alırsınız ne demek? FİBER kullananlar hızlarının en az %98-99 unu çatır çatır alıyor yoğunluk falan farketmez. FİBER lan bu bakır kablo değil.

Bence VDSL kakalıyolar direkt ortada fiber yok.
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Merhaba @NT2L

hatırlıyor musun benim bas bas bağırdığım dolandırıcı diye yazdığım başlığı...

görüyorsun değil mi olanları?

bilmiyorsun hatta bilsen bile bir katakulli yalan dolan ile seni müşterisi ediyorlar..

mesela teknik ekip gelse ve o hızı veremese ilk sana diyeceği ayarlamaları yapacağız ve olacak..

eğer sen o hızı anlık alamadığın zaman iptal ettirmek istesen sana gelen teknik ekibin ücretini ödetmekten hiç çekinmiyorlar..

bizi bu gibi yüzsüz şerefsiz adi firmalara bırakanlar utansın..en kötüsü işte hala reklamlarını her yerde utanmadan sıkılmadan göstermeleri..!

saygılar güzel günler dilerim
  • Hocam merhaba. Öncellikle geçmiş olsun. Ben de bir turknet kullanıcısı olarak bu davranışlarına çok şaşırmadım doğrusu.
    Şikayetler değerlendirilmiyor. Boşuna uğraşmayın derim.
    Hocam mesajınızı okuduktan sonra aklıma bu geldi.
    Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR)

• Abi şu türknet hakkında beklentileriniz neden bu kadar yüksek hala. En fazla 25 down 4 up

Beklentiniz bu olsun. Bir ay referansla bedava kullanırsınız. Kk talimatı ile 44 tl kurulum ödersiniz.

Arkadaş alınmasın. Türknet mağdurları bir araya gelse en büyük servis sağlayıcı abone sayısından daha büyük bir sayıya ulaşırlar :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt
    Yalnız o olay çok iyi olmuş 100 e kadar diyip 15 veremez en az 75 vereceğim diyor ki bunu yapan başka iss yok diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuBa2 -- 11 Nisan 2020; 0:32:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eass kullanıcısına yanıt
    Merhaba @eass
    Bir balık olmadıgım için hatırlayabiliyorum :)
    Dediginiz gibi bu arkadaşa firma sözleşmesinde olmayan bir paketi baglayama çalışmış (TürkNet fiber yerine TT xDSL (VAE)).
    Ben TR'deki mevcut piyasayı ve durumları bildigim için elimdeki bilgiyle forumda yardımcı olmaya çalışıyorum.

Evet, TurkNet bu işin suyunu çıkaran firmalardan. Millenicom da pek düzgün bir şey sayılmaz. Ben kendim ikisini de kullanmıyorum, hatta 2 yıl önce TürkNet'i sıfır kurulum ile deneyeyim demiştim. Yaklaşık 1 ay aktivasyon yapamadılar (sinyal veremediler).
    Keza forumdaki çogu üye kabul etmese de netspeed de aynısının laciverdi. Hep yazıyorum bu şirketlerin her ne kadar bir mh ekibi olsa da, o ekip sorunu çözebilecek insanlardan kurulmadıgı için son derece vasat. Müşteriye verdikleri bir deger de yok..

Ben aynı şekilde size de sadece yardım etmek adına mesaj yazmıştım. Türkiye'de xDSL altyapı sadece TürkTelekom'da mevcut (devlet adına, 2026'ya kadar). Size verilen baglantı VDSL2. Ve binanızdan T11 ile veriliyor. T11 mevcut kapasitesine göre max 80-85Mbps verebiliyor (genelde). T11 e olan mesafenizle tahminen en fazla 55-60Mbps saglıklı sinyal alabilirsiniz. Ancak sizde hat zayıflaması vardı, ve düzeltirebileceginizi tavsiye etmiştim.
    Tavsiye etme sebebim ise; TT xDSL altyapı da santral-ankastre arası Telekom, ankastre-modem arası abone sorumlulugundadır (bu yüzden ankastrelerde genelde TT ve müşteri tarafı farklı regletler ile ayrılır).
    Aynı elektrik ve su gibi aslında, size gelen hattan siz sorumlu oluyorsunuz xDSL de. Mevcut firma da hat arızasını gidermek için sizden ücret talep edecekti, ugraşmamanız adına yazmıştım. Ancak siz firmayı savunuyormuşum gibi bir cevap yazdıgınız için tekrar cevap vermedim.. Tavrınızda pek hoş degildi.

Paket olayına gelince, size yapılan aslında laf cambazlıgı. Çünkü firma size imzalattıgı sözleşmede 100Mbps'e kadar yazıyor. Yani 100 e kadar alabildiginiz ne hız olursa, bu durumda 60MBps de sözleşmeye uygun oluyor. Zaten size satarken de 100 e kadar limitsiz diyorlar.

"Hani derler ya bunun ülkesi mi olur?" diye.. Evet olur maalesef. TR gerçekleri var..

Sizin için görünen maalesef 2 yol var;
    Ya iptal edip Superonline fiber baglatmak, ya da hattı yenileyip yaklaşık 55-60Mbps VDSL2 kullanmak.
    Uzun yazdım, ancak elimden gelen ve verebilecegim başka tavsiye yok.
    Okudugunuz için teşekkür eder, saglıklı güzel günler dilerim.

• NT2L N kullanıcısına yanıt
    ben sizin konuyu bildiğinizden gerçekten hiç şüphem yok taa en başından beri hemde..hatta evime gelen ekip sizin elinize su dökemeyeceğini her cümlenizde parça parça gösteriyorsun inanın bana artık tak etti..

reklam ve hizmet konuşu bu kadar olmamalı,kimden yüz buluyorlar diyemeyeceğim ortada harika bir örnek hükümetimiz var..yalanlarla medeniyet kuruyorlar

bu arkadaş ve benim yaşadığım gibi..yazıktır günahtır dedikçe ohh ne de güzel kitledik diyorlar içlerinden..

ben göbeğimden konuşmuyorum bu firmalara,alıyorum karşıma ama birisinin kalıbında hafif onur,gurur,haysiyet mayası olsaydı bu şekilde muameleyi bizlere reva görmezdi..

şerefsizim ki gelen ekibe çok güzel sürprizler hazırladım,bütün ekiplere de ders olacak cinsten..gidip anlatacak yeni ekip arkadaşlarına ..o ekipler de diğer ekiplere anlatacak.

bir meczupun evine gittim bana yaptığı muameleye bak diyecek bunlar..benim çıkarttığım sözle yada sizin bilginiz ile yola gelecek cinsten değil..örnek teşkil eden zararlar görmeliler..

benim haneme ve cebime göz diken birisine ben gül uzatmıyorum,kemik hiç atmıyorum..umarım bir haysiyeti olan ekip gelir artık diyecekken sokağa çıkma yasağı geldi,bunu
    çok güzel kullanacakları aşikar.

zaman ayırıp tekrar tekrar yazdığınız için gerçekten de minnetarım,
    keşke kapıma gelip bağlayan yada bu paketlerin tanıtımını yapıp hakkını vermeyen insan müsvettesi kişiler sizin oturduğunuz yerin nemi kadar insan olsalardı.

görüşmek üzere

• bu foruma girmicem en son moralim bozuluyor :D adam 100mbs paketi reddediyor biz max gelen hız 8 mbs upload 0.50 bi gün telekoma bi patlıcam fiberi müdür eliyle döşiyicek en son
  • Hocam kusura bakmayın sırf merakımdan soruyorum daha önce soran olduysa sayfa numarası da verebilirsiniz. Para sizin zevk sizin sonuçta. Neden 1000mb internet almak istiyorsunuz. Yani ne işe yarıyor o kadar hız hep merak etmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: YaptikBirHataKomiserBey

Abi şu türknet hakkında beklentileriniz neden bu kadar yüksek hala. En fazla 25 down 4 up

Beklentiniz bu olsun. Bir ay referansla bedava kullanırsınız. Kk talimatı ile 44 tl kurulum ödersiniz.

Arkadaş alınmasın. Türknet mağdurları bir araya gelse en büyük servis sağlayıcı abone sayısından daha büyük bir sayıya ulaşırlar :)
    kendi fiber altyapısında olay başka

1gbps upload alan varhttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142333444
  • quote:

Orijinalden alıntı: BulutKedisi

Hocam kusura bakmayın sırf merakımdan soruyorum daha önce soran olduysa sayfa numarası da verebilirsiniz. Para sizin zevk sizin sonuçta. Neden 1000mb internet almak istiyorsunuz. Yani ne işe yarıyor o kadar hız hep merak etmişimdir.
    Hocam benim tanıdığım insanlar genelde İngilizce konuşan ve Türkiye'de yaşamayan insanlar. Yayıncıyım daha önce belirttiğim gibi fakat Türkçe yayın yapmıyorum dolayısıyla çevrem ve internet üzerinden tanıdığım arkadaşlarım genelde ya Amerikan ya Avrupalı. 100mbit hız onlar için bizim aldığımız bir 16mbit kadar normal. Benim karşıma böyle bir imkan sunulduğunda geri çevirmem mümkün değil.

İşim gereği zaten yüksek upload ihtiyacım oluyor. Bu ihtiyacımı bir sene boyunca Superbox ile karşıladım sonra bölgemde VDSL geldi VDSL olarak kullandım. Superbox kullanırken CGN takılmamak için aldığım statik ip adresi ile beraber hizmete ayda 300TL bir ödeme yapıyordum.

Çoğu kişiye aşırı pahalı gelebilir fakat işimin devam ettirilebilmesi için ödenmesi gereken gerekli bir masraftı benim için.

Şimdi Türknet bana 259TL'ye 1000mbps fiber, 150mbps upload hızı sununca, ben bunun çok çok daha beterini çok daha pahalıya almışken neden istemeyeyim? Eski evdeyim şu an tam anlamıyla yeni eve taşınmadık, 80mbit internetim var fakat ben yayın yaparken içeride örnek veriyorum annem Netflix açsa benim yayınımda upload ucu ucuna kullanıldığı için hemen dalgalanmalara sebep oluyor.

Wifi üzerinden kullanamayacağımız kadar fazla download ve hiçbir hizmetin aynı anda kullanıldığında birbirini sekteye uğratmayacağı kadar upload hayatının büyük bir bölümünü internette geçirip, parasını internetten kazanıp eğlencesinin çoğunu internet üzerinden alan bir aile olarak bizim için bir nimet olur.

Bu yüzden 4 haneli fiyatlara çıkmamak kaydıyla (Zengin falan değiliz, ihtiyacımız olan şeylere yetiriyoruz sadece) her zaman alabileceğim en yüksek hızı almak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gs09gs09

bu foruma girmicem en son moralim bozuluyor :D adam 100mbs paketi reddediyor biz max gelen hız 8 mbs upload 0.50 bi gün telekoma bi patlıcam fiberi müdür eliyle döşiyicek en son
    Diyelim ki ücra bir köyde yaşıyorsunuz. Her fırtına çıktığında elektriğiniz dalgalanıyor, sık sık kesiliyor ve böylece size sunulan elektrikten randıman alamıyorsunuz. Cihazlarınız bozuluyor, hiçbir şeyi doğru düzgün yapamıyorsunuz. İstanbul'da bir tanıdığınız var ve her ay bir veya iki defa elektriği kesildiği için şikayetçi oluyor. Gidip ona "Haline şükret ben günün genelinde elektrik bile alamıyorum" mu derdiniz, yoksa size doğru düzgün hizmeti sunamayan elektrik firmasına icabında avazınız çıktığı kadar bağırarak, sesinizi duyurarak temel hakkınız olan elektrik hizmetini hakkıyla almak için savaşır mıydınız?

Ne İstanbul'daki arkadaş o bir iki kesilmeyi hak eder, ne siz sürekli dalgalanan kesilmeleri hak edersiniz. İkisi de o elektriği getiren şirketin ayıbıdır! İkiniz bir olursunuz, bir olup bin olursunuz.

Ben Bağcılar'da oturduğum yere VDSL veya Fiber altyapısı gelmesi için 6 YIL avazım çıktığı kadar bağırdım. Sizin şu an ilettiğiniz hızları aldım. Yeri geldi insan yerine konduğumu bile hissetmedim ama kimseye de "Elindekine şükret" demedim. Forumda çok aktif sayılmam ama aktif olduğum zamanlar internet sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiye vermek yardımcı olmak adına elimden geleni yaptım. Herkes böyle olursa, herkes bir gün hak ettiği kaliteli hizmet alır. Gıybetle nispetle bu ülkenin şartları iyileştirilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremimo -- 11 Nisan 2020; 1:44:40 >

• bu türknet iyice cıvıttı uzun bir süre önce ben notlarını vermiştim kesinlikle güven duymadığım firmalar arasında yer alıyor.
  • keremimo kullanıcısına yanıt
    ya benim sorun cok farklı 20 adım attım mı bina kapısından fiber kutusu var arka ve on mahallede fiber var ve ben o kutudan fiber çekemediğğim gibi vdslde çektirtemiyorum aptal saptal işler yani taa 1.5 km uzaktaki kutudan adsl çekiolar 20 metre bile değildir dediğim gibi 20 adım :D ötemde fiber kutu var ya şimdi gelde sinirlenme karşımda oturan adamda fiber var bende vdsl bile yok aynı parayı ödüyorum

insan salak yerine konduğunu iliklerine kadar hissediyor karşılıklı balkondan sigara içtiğin adam 80 liraya 50mbs hız alıyor 4 mbs upload sen 7 8 mbs alıyon sonra sinirlenince sinirlendi oluyo ben demiyorum ki kardeşim 100 mbs sana yeterli diye isterse 10 000 mbs bağlasınlar ama bu adsl kullananlara bi güzellik yapmaları lazım bence artık ya bedava yapsınlar adsl neti zira işe yaramıyor çünki film açıyon donuyo 2 kişi bağlansın direk pert oluyo net hiç bir işe yaramıyor canlı yayın açıyo takıla takıla 100mbs hız alan adam sitem edioda onun sitemiyle bizim sitem tamamen farklı o gene insan gibi netini kullanabilir 8 mbs alan biri ailede 3 4 kişi bile olsa yetmiyor bu net anlatmak istediğim o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 11 Nisan 2020; 2:2:56 >

• keremimo kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam ben bile VDSL isterken hep mahalle adına istedim bana gelsin diye uğraşmadım ki biliyorsun bana da en son geldi VDSL.

• quote:

Orijinalden alıntı: gs09gs09

ya benim sorun cok farklı 20 adım attım mı bina kapısından fiber kutusu var arka ve on mahallede fiber var ve ben o kutudan fiber çekemediğğim gibi vdslde çektirtemiyorum aptal saptal işler yani taa 1.5 km uzaktaki kutudan adsl çekiolar 20 metre bile değildir dediğim gibi 20 adım :D ötemde fiber kutu var ya şimdi gelde sinirlenme karşımda oturan adamda fiber var bende vdsl bile yok aynı parayı ödüyorum

insan salak yerine konduğunu iliklerine kadar hissediyor karşılıklı balkondan sigara içtiğin adam 80 liraya 50mbs hız alıyor 4 mbs upload sen 7 8 mbs alıyon sonra sinirlenince sinirlendi oluyo ben demiyorum ki kardeşim 100 mbs sana yeterli diye isterse 10 000 mbs bağlasınlar ama bu adsl kullananlara bi güzellik yapmaları lazım bence artık ya bedava yapsınlar adsl neti zira işe yaramıyor çünki film açıyon donuyo 2 kişi bağlansın direk pert oluyo net hiç bir işe yaramıyor canlı yayın açıyo takıla takıla 100mbs hız alan adam sitem edioda onun sitemiyle bizim sitem tamamen farklı o gene insan gibi netini kullanabilir 8 mbs alan biri ailede 3 4 kişi bile olsa yetmiyor bu net anlatmak istediğim o
    Hocam o sorunu yaşayan birkaç arkadaşım daha var. Durumu ve ne kadar sinir bozucu olduğunu az çok tahmin edebiliyorum. Ayaklanın, şu ortalık bir durulsun gidin müdürlüğe dilekçenizi verin, icabında tüm apartmanınızla konuşun imza toplayın, Twitter'dan baskı yapın, yapılabilecek her şeyi yapın savaşın umarım siz de bir gün 100 değil 500-1000mbps internete kavuşursunuz. Telekom her tarafa basmış reklamları, koymuş Kenan İmirzalıoğlu'nu, sloganları da "81 ilde fiber". Hani kardeşim de. Hangi 81 ilde? Ben o 81 ilin içinde değil miyim de. Reklamlarını yüzlerine vur. Şu an Covid olmasa Türk Telekom yoğun bir şekilde fiber penetrasyonunu arttırmakla meşguldü, şimdi Covid-19 yüzünden her yerde aktif olamıyorlar aynı şekilde ama yine çalışıyorlar.

Her firma bu konuda eninde sonunda daha çok yatırım ve daha çok çalışma yapılması gerektiğini anlayacak.

Maalesef teknoloji konusunda her alanda çok geriden geliyoruz diğer ülkelere kıyasla.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.