Şimdi Ara

Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
12
Favori
40.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu fiyata 1000 mbps veren yok diye biliyorum biraz daha uğraştırdım yerinizde olsam (keşke) :)
    1000 lik alır 2-3 ay sonra 200 lük ile yola devam ederdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SychoMind

Bakır kabloyla cat6 kabloyla fiber bağlamaya geldiler ha Güzel ülkemde firmalar kafalarına göre at koşturuyo, ağlanıcak halimize gülüyoruz Bu firmaları denetleyen BTK üzerine düşeni yapmadığı ve inaktif olduğu sürece bu düzen böyle gider. 15 yıl önceki teknolojinin internetini fahiş fiyatlarla satarak halkı tokatlıyorlar. Böyle giderse bu iş bir 15 yıl daha gider.
    Btk başkanını Türk Telekom yöneticisi yaptılar ets tur sahibi turizm bakanı maya okulları sahibi milli eğitim bakanı medipol hastaneleri sahibi sağlık bakanı sen neden bahsediyorsun dostum ülke ne hale geldi ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RaiNFallDown

Turknette yaşadıklarınız firma adına talihsiz olmuş hocam. Benim kuzenimde bağlatmaya çalıştı evine türknet. 2 ay boyunca internet bağlayamadılar. 2 ay internetsiz kaldığı gibi birde kullanamadığı o zamanların parasını ödettiler. Lanet olsun diyip süperonline başvurdu. Turknetin bulamadığı boş portu süperonline nasıl bulup bağladı orasıda meçhul.

Fakat söylemek istediğim birşey daha var, binanızda FTTH alt yapı yok anladığım kadarıyla. SOL de mecburen dairenize gelen o bakır kabloyu kullanarak internet vericek size. Turknette yaşayabileceğiniz sorunların(Kablo kalitesizliği ve mesafe uzunluğundan çıkabileecek sorunlar) aynısını yaşayabilirsiniz.

İyi günler

Alıntıları Göster
    Superonline FTTB mevcut hocam binada. CAT6 ethernet kablosu (RJ45 ayrı) prizin hemen yanında.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Demokritos

Kusura bakmayın ama Turknet bağlatmayı düşünmekten daha büyük bir rezillik yoktur
    Siz kusura bakmayın ama bu hız/fiyat sklasında kek gibi diğer rezil operatörlere neden öptürelim.

Sevmediğim TurkNet ile 3 yldır takılıyorum; işin aslı takılmadan internetini kullanıyorum. 35down, 3up. 40küsürlerden başladım şu an 75galiba.
    75TL'ye taahhüt vermeyeceğim ve bana 35/3 hızını verecek operatör var mı?

Varse geçeyim hemen.
    Ama yok, tümü numara dümen.

Eee, diğer dümencileri çözene kadar zaman kaybedeceğime, nasıl ayar vereceğimi öğrendiğim "bu dümenci" ilen yürümek akılcıdır her daim

Cidden la, 3 senedir bi kere bile kaale alınacak sıkıntı olmadı, taataya vurayım, nazar falan değmesin.

Öööf, bana n'oluyo ki... İsteyen istediğine dürttürsün; bi genç kardeşimin dediği gibi, alamanyadan tooway aboneliği alıp birilerine ŞLAAAK.!! yapmaktan gerisi yalan bu devirde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 10 Nisan 2020; 19:13:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samedl

Bu fiyata 1000 mbps veren yok diye biliyorum biraz daha uğraştırdım yerinizde olsam (keşke) :)
    1000 lik alır 2-3 ay sonra 200 lük ile yola devam ederdim :)
    Hocam olmayan hizmet için ne kadar uğraşsak da nafile. Yöneticileri ile görüştüm, şimdilik bu hizmeti alacağım en ucuz tarife üzerinden, bir yandan Superonline fiberini de bağlatırım muhtemelen aynı anda, oluşabilecek herhangi bir kalitesizlik durumunda Türkneti hemen iptal ettirip SOL üzerinden devam ederim.

Yayıncıyım bu işten düzenli gelir de kazanıyorum, ben yayın yaparken arkaplanda ailem de interneti yoğun olarak kullanıyor o yüzden her zaman sunulabilecek en yüksek hızlara ihtiyaç duyuyorum özellikle upload olarak.
  • En tepedekinden en alttaki neyin ne olduğunu çok biliyor. Milleti aptal yerine koyup ya yerse diye hareket ediyorlar.. Turk.net pişmanlıktır. işi biliyorsanız dicem ama bu zamanda bu işleri bilmeyene de cahil demek daha doğru olur, uzak durun.. 100 aboneden 3-5 kişiye yüksek hız veriyorlardır ama gerisi hikaye anlatıyorlar...
  • Bir an hikayenin iyi sonla biteceğine inanmıştım, yanılmışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremimo

Superonline FTTB mevcut hocam binada. CAT6 ethernet kablosu (RJ45 ayrı) prizin hemen yanında.

Alıntıları Göster
    CAT6 kabloyu kastetmiştim hocam zaten.Genelde ne idüğü belirsiz kablolar kullanıyorlar inşaatlarda. Eğer kaliteli, gerçek bakır bir kabloysa evinize gelen kablo bir sıkıntı yaşamazsınız hız açısından. Hatta Cat6 kabloyla kısa mesafede(30-60m) gigabit bağlantı bile yapılabilir. Turknet kısa zamanda bunun denemesini yapıp sunabilir. Kullanıcıları bu şekilde yüz üstü bırakmak yerine.
  • Bildiğim kadarıyla türknet modemi kullanıcının edinmesini söylüyor isterseniz biden alın diyip sitelerindeki modemlerden öneriyorlar. Modemi siz seçiyorsunuz yani size neden modemle geldiler anlamış değilim.
  • Ahahahahhaaha 1000 mbit Hahahahhahahahag ulan asahah hic gulesim yoktu.
    10 mbit al op basina koy
    Hahahhahaa

• Kurtuldum çok mutluyum. Bu firmaya 2 yıl para verdim. Her dedikleri yalan.

• quote:

Orijinalden alıntı: SametKA24

Bildiğim kadarıyla türknet modemi kullanıcının edinmesini söylüyor isterseniz biden alın diyip sitelerindeki modemlerden öneriyorlar. Modemi siz seçiyorsunuz yani size neden modemle geldiler anlamış değilim.
    Hocam her ne kadar verdikleri hizmet FTTC üzerinden VDSL olsa da o önceki sayfada gördüğünüz o meskenler farklı muamele görmekte. FTTC veriyorlar fakat altyapısı Türk Telekom'dan tamamen ayrılmış şekilde. Yani bakır kablo da olsa TT'den port kiralamıyorlar orası için. Gerçek anlamda kendi altyapıları. Telekom'un Tip 7 kabinlerini kullanmıyorlar, kendi kabinlerini kurmuşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaiNFallDown

CAT6 kabloyu kastetmiştim hocam zaten.Genelde ne idüğü belirsiz kablolar kullanıyorlar inşaatlarda. Eğer kaliteli, gerçek bakır bir kabloysa evinize gelen kablo bir sıkıntı yaşamazsınız hız açısından. Hatta Cat6 kabloyla kısa mesafede(30-60m) gigabit bağlantı bile yapılabilir. Turknet kısa zamanda bunun denemesini yapıp sunabilir. Kullanıcıları bu şekilde yüz üstü bırakmak yerine.

Alıntıları Göster
    Hocam şimdi tabii kablonun kalitesini bilemem ama evde ve inşaatta kullanılan malzeme kalitesi gördüğüm kadarıyla son derece sağlam zaten seçim sebeplerimizden biriydi özellikle ses konusunda ince duvarlı evlerden nefret ediyorum ne benim sesim başkasına gitsin ne ben kimsenin kakofonisini duyayım. Duvarda dolapta ucuz mal kullanmayıp çok daha ucuza mal edilecek kablolarda tasarrufa kaçmamışlardır diye düşünüyorum (Kablolar binanın içinden geçiyor gözden ırak, inşaat planına dahilmiş). Her halükarda onda bir sorun yaşarsam da zaten sizin de haberiniz olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremimo -- 10 Nisan 2020; 20:32:19 >

• skurmus S kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    hazır sizi yakalamışken soralım. eğer hala buradaysanız.

boş boş iğnelemelerle ağız dalaşlarıyla işim yok. Lakin;

https://forum.donanimhaber.com/turknet-packet-loss-sorunu-3-aydir-cozulemiyor--142353197

bu konuyla ne zaman ilgileneceksiniz? bir çok arkadaş size mail dahi attık, sürekli destek kaydı açılıyor kapatıyorsunuz çözüldü diye. aboneler artık ISS değiştiriyorlar çünkü karşılarında muhatap yok. Eğer ki bana buradan, bu sorunu çözmeyi planlıyorsanız, nasıl, ne zaman olacağına dair cevap atarsanız, samimiyetinize inanırım. yorumlarınızda beraber bir şeyler başarmaktan işbirliğine gitmekten bahsettiğinizi görüyorum. Şirkette de önemli bir yere sahipsiniz. Daha önce buradaki Turknet Destek hesabına da söyledim, eğer test yapmanız gerekiyorsa ben hazırım diye, nitekim kaç defa farklı tracert sonuçları farklı testlerin sonuçlarını PM den attım, sürekli arkadaşa ilettiler sürekli ilgilendiler güya, ama parasını verdiğimiz internette oyunlara bağlanamıyoruz. Konusu bir numaraya çıkan popüler olan arkadaşa güzel bir çözüm teklifi sunmuşsunuz, bizim için de bir teklif planınız var mı, yoksa tribünlere oynamanız için popülere mi çıkması lazım problemlerimiz? Cevabınızı bekler iyi çalışmalar dilerim.

• Bir an başlığa bakıp tıklarken click bait reklam kokan hareketler dedim hatta yazının başında da aynı düşüncedeydim sonra sağ gösterip sol yapıldığını görünce çok hoşuma gitti tabi yaşadığınız olay değil ama birebir burada paylaşmanız güzel kaç yıldır superonline müşterisiyim tek tük sıkıntılar yaşadım fakat fiyatından dolayı 2 yıldır vazgeçmek istiyorum ama diğer İnternet sağlayıcılarının vaatlerinin gerçekleşmeyeceğini düşünüp korkup yerimde kalıyorum ha birde işin içinde tv plus var oda bırakmamak için bir etken sonuç ne olacak merak ettim kolay gelsin size
  • keremimo kullanıcısına yanıt
    Hocam adamlar sizi kandırmamış siz olayı yanlış anlamışsınız.Her kata 10 mbps internet verseler şak 20x10=200 bitti mi her katta 5 daire olsa 20x10x5 şak 1000 mbps ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremimo

Valla gözüküyor. Bu sistemsel bir hata falan değil daha derin bir mesele görünüşe göre. Belki orada yazan yerlerin çoğunda aslında bu hizmet verilmiyor olabilir. Şu an bilemiyorum. Pazartesi dönüş yapacaklar, bakır hat üzerinden çok yüksek hızların görülebileceğini söylüyorlar. İnanmakta gerçekten zorluk çekiyorum ama bir süre icabında Superonline'ın yanında alıp bakacağım. Nasıl olsa biri fiber biri VDSL.

İlk gelen saha elemanlarına kalsaydı 100/4 bağlayıp onu da 35/3 olarak falan verip şutlayacaklardı beni. Bu konuyla alakalı bir gelişme olursa paylaşırım şu anlık başka bir durum olmayacak gibi görünüyor. Zaten firmanın en son yetkilisi gelip burada bilgi paylaştı ki hayatımda ilk defa böyle bir paylaşımla karşılaştım, demek onlar için de büyük bir mevzu bu.

Alıntıları Göster
    Normalde Turknet e abone olurken
    Abonelik evraklarını gönderiyorsunuz sonra modem geliyor kargoyla
    Daha sonra Türk Telekom ekipleri hattı işaretliyor
    Daha sonra da Turknet ekipleri kurulum yapıyor

Size Direkt Modem ile gelmişler ve vdsl vereceklerini söylemişler
    Sitede yapa olsa 100/50 hız olur en az
    3-4mbps upload sadece Türk Telekom’da mevcut

Sizin olayda birseyleri karıştırmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

Normalde Turknet e abone olurken
    Abonelik evraklarını gönderiyorsunuz sonra modem geliyor kargoyla
    Daha sonra Türk Telekom ekipleri hattı işaretliyor
    Daha sonra da Turknet ekipleri kurulum yapıyor

Size Direkt Modem ile gelmişler ve vdsl vereceklerini söylemişler
    Sitede yapa olsa 100/50 hız olur en az
    3-4mbps upload sadece Türk Telekom’da mevcut

Sizin olayda birseyleri karıştırmışlar

Alıntıları Göster
    Hocam benim abonelik seansımda Türk Telekom ekipleri hattı işaretlemedi, tabii eğer bunu gece falan yapmadılarsa :)

4mbps upload'ın sebebini de açıkladılar. Kullandıkları dağıtıcıda çıkan bir sorun kaynaklıymış. Güncellemesini yaptıklarını söylediler normalde bu YAPA da değil aslında. Türknet kendi kabinini kurmuş olduğu için baya baya kendi altyapılarını sağlıyorlar, evden kabine kabinden santrale Türk Telekoma ait hiçbir şey yokmuş. Bu sebeple özel müşteri şeklinde davranıyorlarmış.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.