Şimdi Ara

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
9.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla ben 75 TL ye altyapım 35 e kadar destekliyor 3 yıldır kullanıyorum Bi sorun yaşamadım korona sonrası geceleri modem bağlantısı gittiği oldu ama benim işimi görüyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamactiJun T kullanıcısına yanıt
    Keyifli kullanımlar dilerim
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Yav onu bırak dünkü yazdığıma geri dönün paketi yükseltcem 10tl farklı mesaj bekliyorum hala gelmedi

• Bu hızlara fiber bizim buraya gelsin 1 dakika düşünmeden geçiş yaparım. Diğer firmaların tarifelere kıyaslandığında çok iyi durumda. Ne için ses çıkarıyoruz anlamadım. Diğer firmalar için ses çıkarmak lazım rekabet olsun ortam kızışsın daha iyi tarifeler yayınlansın
  • vayapp kullanıcısına yanıt
    Elbette TürkNet'in fiber tarifeleri harika. Ama 1000 Mbps Download olan o tarifede, Upload'ın 150 Mbps verilmesi fibere yakışan bir durum değil. Fiber'in olayı simetrik olması zaten. 1000 Mbps Download varsa 1000 Mbps Upload'ta verilebilir demek bu.

TürkNet, Fiber tarifelerini simetrik yapsın. Böylece rekabet daha çok artar. Diğer firmalarda simetrik tarifeyi uygun fiyata sunmaya başlar. Ben bu ülkemde fiber yaygınlaşacaksa, modern ülkelerdeki gibi fiberin simetrik olarak yaygınlaşmasını istiyorum. Olması gerekende bu. Download'ı 1000 Mbps verebiliyorsan, Upload'ıda 1000 Mbps verirsin. Hiçbir bahanen yok. Hiçbir teknik engel yok önünde. Engel olsaydı, Download'ı 1000 Mbps veremezdin. Böyle düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 12 Mayıs 2020; 20:37:20 >
  • Basitçe şöyle söyleyebilirim simetrik olması band genişliğine bağlı bir durum. Eğer altyapı müsait değilse download bu bandın çoğunu kapsıyor bu yüzden upload düşük kalıyor
    İşte bakın sorun da bu zaten. Düşünceniz doğru değil çünkü fiber teknolojisinde bant genişliği hem Download hemde Upload iki taraflı olarak eşit hızlara rahatlıkla erişebilir.

Ek bilgi: Fiber teknolojisinde, Download ve Upload bağımsız olarak çalışır. Örneğin siz YouTube'a veya herhangi bir siteye video yada dosya yüklerken, Download hızınız hiçbir şekilde yavaşlamaz yani etkilenmez. Oysa, ADSL/VDSL bakır altyapılarda durum tam tersidir. Upload yaparken, siteleriniz bile zor açılabilir. Download ve Upload, DSL teknolojisinde ne yazık ki bağımsız çalışamıyor.

TürkNet Fiber dedikleri şey, bakır altyapı üzerinden verilen G.Fast gibi çakma bir tür fiber değil. Gerçek fiber... Yani, TürkNet'teki santralden evinize kadar fiber optik kablo geliyor. Buna FTTH (Fiber to the home) tipi fiber deniliyor. Yani eve kadar fiber. Birde FTTB var. O da, santralden evin girişine kadar gelen fiber. FTTB Sistemde, santralden evin girişindeki çoklayıcı kutuya kadar fiber optik kablo çekiliyor ve daha sonra Cat6 kablo ile apartmandaki hanelere dağıtılıyor.

TürkNet, muhtemelen FTTH sistemini kullanıyor ki, benim onlara önerdiğim fiber türü zaten FTTH.

FTTH ve FTTB, her ikiside simetrik hızlara erişebilme potansiyeline sahip fiber türleridir. Dolayısı ile, TürkNet'in simetrik hız vermesi için önlerinde herhangi bir teknik engel bulunmamaktadır.

Ayrıca, TürkNet Fiber altyapısı şuan için İstanbul'un sadece bazı sokaklarında mevcut. Ki bu da Türkiye nüfusunun %1'ini bile kapsamıyor muhtemelen. TürkNet Fiber'den şuan yararlanabilen kişi sayısı çok az olduğu için, altyapı yetersizliği gibi bir durum söz konusu olamaz. Rahatlıkla 1000 Mbps'i simetrik olarak verebilirler yani. 1000 Mbps Upload'ta mümkün.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan Fiber modu "Single mode" ve bu mod ile 40 KM yani 40.000 metre mesafeden 40 Gbps (40.000 Mbps) hıza erişilebilmiş. Kısaca fiber, sınır tanımıyor. Fiber çok uzak mesafelere bile, 40 Gbps verebilen bir teknoloji. Bu sebeple, TürkNet herkese kendi fiber altyapısında 1 Gbps simetrik hız verebilir. 1 Gbps, bireysel için yeterli görülen standart fiber hızlarıdır. Ancak, fiber teknolojisinin verebileceği hızlar 100 Gbps'i bile bulabiliyor. Bu sebeple, 1 Gbps bir fiber için hava gazı diyebiliriz.

Bu arada, Single Mode fiber'in en fazla 60 KM ve 60 KM'den bile çok daha uzak mesafeye kadar verimli çalışabildiğiyle ilgili bilgi ve daha fazla ek bilgi aşağıdaki görselde mevcut:
    TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 13 Mayıs 2020; 1:35:36 >

• Upload hızını ekstra ücretlerle satacak olsa anlarım. Ancak böyle bir paketide yok yani teknik olarak bu hizmeti sunabilecek olsa zaten sunar. Açıklamayıda basit şekilde itüde doktora yapmış ve hala projelerde yer alan bir arkadaşım yaptı, teknik detaya girmedi gerekte yok zaten.
    Ayda 259,99 TL'lik pakette 1000 Mbps Download varsa, 1000 Mbps Upload'ta olmalıdır.

TürkNet Fiber'de şuan 3 paket var. Bunlar;

Fiber 100, Fiber 200 ve Fiber 1000.

Ya bari Fiber 100 ve Fiber 200 tarifelerini simetrik yapsalar?

100 Mbps Simetrik ve 200 Mbps Simetrik mesela? 100 Mbps Download'a neden 50 Mbps Upload var? 200 Mbps Download'a ise neden 100 Mbps Upload var? Neden 200 Mbps Upload yok?

• tamactiJun T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, paket değişikliği talebinizi www.turk.net/oim sayfamızdan paket / tarife işlemleri kaydı açarak iletebilir misiniz? Arkadaşlarım başvurunuzu yapacaktır. Geçiş süreci 3 iş günüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, paket değişikliği talebinizi www.turk.net/oim sayfamızdan paket / tarife işlemleri kaydı açarak iletebilir misiniz? Arkadaşlarım başvurunuzu yapacaktır. Geçiş süreci 3 iş günüdür.
    Hocam bı dm ye bakar mısın ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    24 saat içinde dönüş olacak dendi destekten 2 gün oldu dönen yok

• Konun özü Türkiyede rekabet hangi sektörde varki telekom sektöründe olsun

hazır telekomu katarlılara 25 yılığına kiralayıp. Katarlılar içini

boşaltınca bankacılık sektörü0ne kaldı koca telekom yatırlımlar azaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Elbette TürkNet'in fiber tarifeleri harika. Ama 1000 Mbps Download olan o tarifede, Upload'ın 150 Mbps verilmesi fibere yakışan bir durum değil. Fiber'in olayı simetrik olması zaten. 1000 Mbps Download varsa 1000 Mbps Upload'ta verilebilir demek bu.

TürkNet, Fiber tarifelerini simetrik yapsın. Böylece rekabet daha çok artar. Diğer firmalarda simetrik tarifeyi uygun fiyata sunmaya başlar. Ben bu ülkemde fiber yaygınlaşacaksa, modern ülkelerdeki gibi fiberin simetrik olarak yaygınlaşmasını istiyorum. Olması gerekende bu. Download'ı 1000 Mbps verebiliyorsan, Upload'ıda 1000 Mbps verirsin. Hiçbir bahanen yok. Hiçbir teknik engel yok önünde. Engel olsaydı, Download'ı 1000 Mbps veremezdin. Böyle düşün.
    ülkede 8 mbps download içeren fiber paket olduğundan bihaber adsl kullanıcısı erdem "upload'ın 150 Mbps verilmesi fibere yakışan bir durum değil." yazmış.

• Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt
    Değil tabii ki. Sen fiber'de Download'ı 1000 Mbps ver ama Upload'ı 150 Mbps ver? Saçma. Hani Download pakette 150 Mbps olsa anlarım. Simetrik derim. İkiside 150 Mbps derim. Yani sana 1000 Mbps Download veriyorlar. Bu da 128 MB/s indirne hızı demek. İndirmeni yapıyorsun. Sonrada bir siteye dosyalarını yüklüyorsun ama bir bakıyorsun, Upload hızın baya düşük. Download ile kıyasla.

Fiber'i bakır altyapı ile kıyaslaman yanlış. 150 Mbps Upload, bakır altyapıya göre yüksek bir hız olabilir. Ancak eğer sen fiberdeysen ve ayda 259,99 TL ödüyorsan, sana 1000 Mbps Download'ın yanına sadece 150 Mbps Upload veriyorlarsa, orada bir dur diyeceksin. Ayrıca TürkNet'te limit yok derler. TürkNet'in felsefesinede aykırı bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 13 Mayıs 2020; 21:26:13 >
  • quote:

Değil tabii ki. Sen fiber'de Download'ı 1000 Mbps ver ama Upload'ı 150 Mbps ver? Saçma. Hani Download pakette 150 Mbps olsa anlarım. Simetrik derim. İkiside 150 Mbps derim. Yani sana 1000 Mbps Download veriyorlar. Bu da 128 MB/s indirne hızı demek. İndirmeni yapıyorsun. Sonrada bir siteye dosyalarını yüklüyorsun ama bir bakıyorsun, Upload hızın baya düşük. Download ile kıyasla.

Fiber'i bakır altyapı ile kıyaslaman yanlış. 150 Mbps Upload, bakır altyapıya göre yüksek bir hız olabilir. Ancak eğer sen fiberdeysen ve ayda 259,99 TL ödüyorsan, sana 1000 Mbps Download'ın yanına sadece 150 Mbps Upload veriyorlarsa, orada bir dur diyeceksin. Ayrıca TürkNet'te limit yok derler. TürkNet'in felsefesinede aykırı bir durum.
    simetrik fetişin varsa sana 100/50 yerine aynı fiyattan 50/50 versinler. ben 75 TL'ye 100/50'ye razıyım, yeter ki gelip fiber çeksinler.
    Tabi fiyatlar ve paketlerde değişiklikler olur da 100/100 gibi paketler sunulmaya başlanırsa hoş olur ama 75 TL'ye bunlar hayal gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evrifaessa_TR -- 13 Mayıs 2020; 21:29:59 >

En azından her ay 259,99 TL ödeyeceklerin hakkı 1000/1000'dir. Değil mi? Altyapı zaten TürkNet'e ait. Herhangi bir firmaya kira ücreti ödemek zorunda kalmıyor. Ekonomik ve teknik açıdan önlerinde bunu yapmaları için hiçbir engel yok. Canları 1000/1000 paketi kurumsala vermek istedikleri için, ekonomiyi bahane ettiklerini düşünüyorum. Bireysel ve Kurumsal ayrımcılığının olmaması gerekli. Yurtdışında bile böyle bir ayrımcılık yok. 1000/1000 İnterneti, Italya'da kendi evinde 30$ gibi ucuz bir fiyata kullandığını söyledi. Aldığı ping ise 1 ms. TürkNet, ülkede bir devrim yaratma çabasında. Limitlere karşı. Altyapının desteklediği kadar Upload vermeyi hedefliyor. O zaman 1000/1000 verirsin. 1000/150 vermezsin.

TürkNet Benim için en iyi tek firmadır. Ama onların bu hatayı düzeltmeleri için bu konuyu açtım. Lakin TürkNet Fiber zamanla yaygınlaşacak. Yaygınlaşınca, diğer firmalar arası rekabet başlayacak. Ülkemizin standardının simetrik fiber olması için, gelecekte "en iyi" en dürüst hizmeti alabilmemiz için, 150 Mbps Upload'a "Fiber için" az diyorum. Simetrik olması yönünde düşünüyorum.

Benim Alman bir arkadaş var. Almanya'da fiber yaygın değil. VDSL2 Plus (35b) yaygın. Almanya'da VDSL2 Plus ile 250 Mbps Download ve 100 Mbps Upload alınabiliyor. VDSL2 Plus'ın verdiğı hızların yetersiz olduğunu söyledi. Çünkü, zamanla daha yüksek hıza ihtiyaç duyuyoruz. Gelecekte belki ülkemizdeki rekabet sebebiyle tüm firmalar 1000/150 vermeye başlayacak. Başlangıçta 150 Mbps Upload hepimize yetecek belki ama zamanla, ihtiyacımız artacak ve daha hızlı, daha yüksek hızlar istemeye başlayacağız. O yüzden ben şimdiden TürkNet'i erkenden uyarmak istedim. Geleceği de düşünerek, TürkNet'in şimdiden simetrik hız vermesi gerektiğini dile getirdim.

TürkNet'liysen, TürkNet'lisindir. Bunun Bireysel'i veya Kurumsal'ı olmamalı. Bireysel kullanıcısındır ama 1000/1000 istersin. Kurumsal kullanıcısındır ama 1000/1000 istersin... Ayrımcılığa hayır. 1000/1000 Fiber, modern ülkelerde standart haline geldi. Bizde de öyle olmalı.

TürkNet, 1000/1000 almak için Kurumsal tarifede olmam gerektiğini ve ayda binlerce lira ödemem gerektiğini söyledi... 1000 Mbps Upload ülkemizde lüks değil, standart olmalı. Hepimizin hakkı.

Teknoloji, sınır tanımaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 13 Mayıs 2020; 22:1:1 >

• quote:

En azından her ay 259,99 TL ödeyeceklerin hakkı 1000/1000'dir. Değil mi? Altyapı zaten TürkNet'e ait. Herhangi bir firmaya kira ücreti ödemek zorunda kalmıyor. Ekonomik ve teknik açıdan önlerinde bunu yapmaları için hiçbir engel yok. Canları 1000/1000 paketi kurumsala vermek istedikleri için, ekonomiyi bahane ettiklerini düşünüyorum. Bireysel ve Kurumsal ayrımcılığının olmaması gerekli. Yurtdışında bile böyle bir ayrımcılık yok. 1000/1000 İnterneti, Italya'da kendi evinde 30$ gibi ucuz bir fiyata kullandığını söyledi. Aldığı ping ise 1 ms. TürkNet, ülkede bir devrim yaratma çabasında. Limitlere karşı. Altyapının desteklediği kadar Upload vermeyi hedefliyor. O zaman 1000/1000 verirsin. 1000/150 vermezsin.

TürkNet Benim için en iyi tek firmadır. Ama onların bu hatayı düzeltmeleri için bu konuyu açtım. Lakin TürkNet Fiber zamanla yaygınlaşacak. Yaygınlaşınca, diğer firmalar arası rekabet başlayacak. Ülkemizin standardının simetrik fiber olması için, gelecekte "en iyi" en dürüst hizmeti alabilmemiz için, 150 Mbps Upload'a "Fiber için" az diyorum. Simetrik olması yönünde düşünüyorum.

Benim Alman bir arkadaş var. Almanya'da fiber yaygın değil. VDSL2 Plus (35b) yaygın. Almanya'da VDSL2 Plus ile 250 Mbps Download ve 100 Mbps Upload alınabiliyor. VDSL2 Plus'ın verdiğı hızların yetersiz olduğunu söyledi. Çünkü, zamanla daha yüksek hıza ihtiyaç duyuyoruz. Gelecekte belki ülkemizdeki rekabet sebebiyle tüm firmalar 1000/150 vermeye başlayacak. Başlangıçta 150 Mbps Upload hepimize yetecek belki ama zamanla, ihtiyacımız artacak ve daha hızlı, daha yüksek hızlar istemeye başlayacağız. O yüzden ben şimdiden TürkNet'i erkenden uyarmak istedim. Geleceği de düşünerek, TürkNet'in şimdiden simetrik hız vermesi gerektiğini dile getirdim.

TürkNet'liysen, TürkNet'lisindir. Bunun Bireysel'i veya Kurumsal'ı olmamalı. Bireysel kullanıcısındır ama 1000/1000 istersin. Kurumsal kullanıcısındır ama 1000/1000 istersin... Ayrımcılığa hayır. 1000/1000 Fiber, modern ülkelerde standart haline geldi. Bizde de öyle olmalı.

TürkNet, 1000/1000 almak için Kurumsal tarifede olmam gerektiğini ve ayda binlerce lira ödemem gerektiğini söyledi... 1000 Mbps Upload ülkemizde lüks değil, standart olmalı. Hepimizin hakkı.

Teknoloji, sınır tanımaz...
    TürkNet'in mali durumu hakkında en ufak bir fikrim olmamakla birlikte bir İnternet kullanıcısı olarak naçizane yorumlarımı yapmak isterim.

Şu an sadece İstanbul'un birkaç sokağında olan altyapı üzerinden tüm Türkiye'deki kullanıcılar burada umutla tartışma yürütüyor olabilir ancak henüz daha yüz milyonlar değerindeki Telekom ve Superonline bile İstanbul'un tamamına fiber döşeyememişken arkasında bir holding olmayan TürkNet'in mali gücünün buna elvereceğini düşünmüyorum.

Her gün şu forumda toplam abone sayısı %2'yi geçmeyen TürkNet'e ait onlarca şikayet mesajı görüyoruz. Haliyle taahhütsüz de olduğu için aboneler genelde uğraşmak yerine direkt basıyor tekmeyi, çıkıp başka sağlayıcıya geçiyor. Hal böyleyken TürkNet gün geçtikçe abone, dolayısıyla da gelir kaybediyor. Bu şekilde sorunlarını düzeltemeyen ve müşterilerine düzgün destek vermekten aciz olan, tutunmasını zor gördüğüm TürkNet'in altyapısını bırak Türkiye'ye, İstanbul'un geneline bile yayabileceğini düşünmüyorum.

Kaldı ki altyapıyı getirmiş olsa bile bunun farklı kalemlerde giderleri olacaktır. Binalarda, evlerde kullanılan cihazların maliyeti, yurtdışı çıkış masrafları, vergiler, diğer her şirkette olan personel masrafları vs. derken TürkNet'in eline çok az para kalacaktır. Bu şekilde de halihazırdaki sorunlarını gideremeyen TürkNet'in fiber altyapısını yüksek bir atılım yaparak hızlıca yayabileceğini, diğer masrafları da karşılayabileceğini düşünmüyorum.

TürkNet'ten şikâyetçi olan abonelerin çoğu Türk Telekom'un altyapısı üzerinden hizmet alan abonelerdir. Çünkü TürkNet'in kendi altyapısı yani YAPA çok yaygın değil. Türk Telekom, TürkNet'e hertürlü yetkiyi vermiyor. Altyapı Türk Telekom'a ait olduğu için öyle. Türk Telekom, TürkNet'e kötü port veriyor. Müşterilerin TürkNet'ten şikâyetçi olmasının suçu Türk Telekom'a aittir.

Mesela ben aynı altyapıda Türk Telekom abonesiyken, hız testinde aynı server'da pingim 10-11 arasıydı. TürkNet'e geçince pingim hep 30 cıvarında kaldı. Çünkü, Türk Telekom kötü port veriyor.

Bu sebeple eğer TürkNet'i bırakıp, Türk Telekom'a geçenlerin internetle ilgili sorunları düzeldiyse, sebebi Türk Telekom firmasının kendi müşterilerine daha iyi destek veriyor olması. TürkNet'in gelişmesini istemiyorlar. Türk Telekom gizli şeytandır.

Yani eğer Türk Telekom abonesi olursanız? kötünün iyisini verirler. TürkNet abonesi olup, Türk Telekom'dan hizmet alırsanız, Türk Telekom sizi TürkNet'ten soğutmak için, kötününde kötüsünü verir. Türk Telekom zaten kötü ve müşterilerini önemsemiyor. TürkNet'lileri hele hiç önemsemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 13 Mayıs 2020; 22:11:39 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.