Şimdi Ara

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
9.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:17:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dublex06

turknet yapa kullanıyordum vdsl modem bozulunca adsl geçtim kendi rızamla lakin yeni abone gibi karşı dairenin adresi ile alt yapı sorguluyorum 35 mbps hız verebileceklerini yazıyor sizce nolmuş olabilir önceden yapada 60mbps ye 20 mbps kullanıyordum
    desteklenen hat değerleri o adresteki internet kullanan gerçek kullanıcıların modemdeki gerçek hat değeri referans alınarak size hız gösterir yani mesafeye göre hız göstermez. Eğer apartmanda hat değeri daha kötü olan kişiler varsa adresin max. desteklenme hızı da değişecektir. Bu arada 35 destekleniyor demesinin temel sebebi 60 destekleyen bir hat için 50 lik paket önerilmediği için 35 Mbps lik paket önerilmesi olabilir. 60 destekleyen biri 50 mbpslik paket aldığında düşük gürültü oranı kaynaklı fast path modlu interneti kopmalı olarak kullanır bu yüzden 50 demez. Türknet yapa olsa da paket önerisini kendi altyapı desteklenme bilgi sistemi olmadığından TT dan alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Mayıs 2020; 2:46:19 >

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    teşekkürler

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    ısrarla altyapımız ortadayken, yarışamayacağımız ap açık ortada olan ülkelerle kıyaslayıp benzer olanaklar istiyorsunuz. kendiniz de ne güzel söylemişsiniz; hala çağ dışı teknolojiler kullanıyor ülkenin altyapısını üstlenen kurum. ben de hala yapılan tüm bu şeylere istinaden fazlasını istemek hayal demişim. yanlış olan nedir? ilk önce sorgulamamız gereken kısım çağ dışı yöntemler kullanan ttdir. o iş bittikten sonra ise hala daha hız sınırlaması yaşıyorsak o zaman bu konu hakkında eleştiri yapabiliriz diyorum.

Ben size net bir soru sormak istiyorum, ondan sonra cevap vermeyi bırakacağım;

Şu anda türkiye'nin altyapısı sınırlanmayacak şekilde kimin altyapısı neyi destekliyorsa onu verebilecek konumda mıdır? bilgim yok o yüzden soruyorum, hani sorarsanız cevaplarım demişsiniz ya. Eğer gerçekten bunu yapabilecek altyapımız varsa, herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksak, tüm bunlar hurafe ise en ön safta beni bulabilirsiniz. Ha eğer yoksa ilk önce buna itiraz edelim diyorum ben.

dipnot: konu kendi altyapısı kullanan turknet den çıktı, genele kaydı. dolayısıyla biraz konu dışı oluyor ancak sorumu cevaplarsanız sevinirim. aynı şey türknet için de geçerli. eğer türknetin de imkanı olmasına rağmen kısıtlıyorsa ok.

• facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Cevap vermek doğru olmaz çünkü bu bir envanter sorusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Mayıs 2020; 3:18:44 >
  • Benim anlamadığım diğer firmalar gibi neden doğrudan Türk Telekom üzerinden fiber intertet tarifeleri veremiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Peki TürkNet acaba şu aylık 259,99 TL olan fiber tarifindeki Upload'ı 1000 Mbps ile güncelleyebilir mi? 1 Gbps simetrikte bana yeter şimdilik zaten. Ama ileride 10 Gbps ve hatta üzerini görmek isterim. Teknolojide sınır tanımam ben. :)
    Erdem ADSL kullanıyorsun kendine gel.

• TürknetMağduru T kullanıcısına yanıt
    Yapıyoruz öyle buluşmalar aslında ama bu virüs zamanlar tavsadı. Hızlıca online düzenleyelim bir tane daha..
  • Türknet mi aman başka derdiniz olmasın. Türknet zaten size yeteri kadar dert olacaktır :)
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var!

www.nperf.com
    My nPerf result - Your result (3254496575583889) - nPerf.com
    https://www.nperf.com/en/r/3254496575583889-i2PcRWbr

buna bak gör alt yapıda sorun yok... senin sahiplerin para göz...

• Bazılarının fikri oldukça negatif olsa da ben yine de TürkNet derim, kim ne derse desin. Duyduğum anda hemen TT bırakıp geçmiştim. Hiç sorun da yaşamamıştım. 3 farklı abonelik kullanıyoruz ve 3'ü de sorunsuz oldu, birinde baya sorun yaşadık fakat bu sorun da TT'nin kablo yapısında ki sorundu. Allah'tan TT CEO su twitleri dikkate alıyordu da adamları kapımıza kadar getirtip kabloları değiştirmelerini sağladık. Ben evlendikten sonra taşındığım site de fiber altyapı kullanıyorum, ama TürkNet fiber ile anlaşmalı olmadığı için VAE alıyorum. Sorun yok, 75MB ile başlamıştım ama kendi çaımda ki araştırmalar ile hattımı TürkNet TT arası iletişimlerim ile 100MB'e aldırabildim. 1 kez bile kopmadım 1 kez bile sorun yaşamadım.

Yıllardır forumda takılıp yıllardır internetin ne tür bilgiler barındırdığını okuyup okuyup anlamayan andavallar var. Şu forum da bile binlerce video, hat değerleri kimle iletişim kurulacak diye yazıldı çizildi yok arkadaş, memleket okuduğunu anlamayan dolu. Sadece burası değil, aöf de bir blüm okuyorum wapp gurubu var adam hala kalkıp sınavlar ne zaman diye soru soruyor. Bu adamdan burada çok var. Bu adamları dikkate alıp o kötü bu kötü derseniz o adamın cehaleti ile yol alırsınız.

Şu sitede defalarca hattınızı nasıl kontrol edebileceğinizi, bina içi tesisatınızı kiminle iletişim kuracağınızı yazdılar çizdiler. Ama yok arkadaş, adam sığır hala kalkmış superonline boktan yeeaaa, tt şöle yeeaaa, türknet böle yeeaaa yazıyor. Senin modeminde arıza olmadığı ne malum? Ev içi tesisatının kusursuz olduğunu belgeleyebilir misin? Kullandığım işletim sistemi kenar mahalle bilgisayarcısı tarafından berbat bir şekilde kurulmuş olabilir mi ? Hepsi olabilir ama nasıl düzeltilebileceğini de az biraz oku da öyle çöz.

Türkiye de teknolojiyi kullanabilen adam sayısı inanın çok azdır, bundan dolayı bir modemin kullanımı, bir hattın kapasitesi veya bir cep tel kullanımı hakkında bilgi almaya kalkarsanız vay halinize. Olabildiğince çok kaynak okuyup çözüm arayıp gerçekten sonuç alamadığınızda yoruma yeltenmelisiniz.

Son olarak, Türknet bu ülkede yana yana kıvrandığınız en yüksek upload hızını veren tek firmadır. Kota işini herkese kafa tutarak kaldıran tek firmadır. Hala her firmada kota varken öncü olan TürkNet'tir. Bunu TT yapsın başım üstüne, SOL yapsın, Vodafone yapsın başım üstüne. Firma önemi yoktur, kim hizmeti daha verimli iyi sunabiliyor o firma başım üstüne.

• Bu konuya daha çok oy verelim, destek gerekiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türknet için "upload limiti" tanımını yapmadan önce birazda BTK kanadında olaylara bakmayı deneyin. Mesela Rekabet Kurulu nedir gibi bir Google araması ile başlayın olayı derinlemesine incelemek için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Bazılarının fikri oldukça negatif olsa da ben yine de TürkNet derim, kim ne derse desin. Duyduğum anda hemen TT bırakıp geçmiştim. Hiç sorun da yaşamamıştım. 3 farklı abonelik kullanıyoruz ve 3'ü de sorunsuz oldu, birinde baya sorun yaşadık fakat bu sorun da TT'nin kablo yapısında ki sorundu. Allah'tan TT CEO su twitleri dikkate alıyordu da adamları kapımıza kadar getirtip kabloları değiştirmelerini sağladık. Ben evlendikten sonra taşındığım site de fiber altyapı kullanıyorum, ama TürkNet fiber ile anlaşmalı olmadığı için VAE alıyorum. Sorun yok, 75MB ile başlamıştım ama kendi çaımda ki araştırmalar ile hattımı TürkNet TT arası iletişimlerim ile 100MB'e aldırabildim. 1 kez bile kopmadım 1 kez bile sorun yaşamadım.

Yıllardır forumda takılıp yıllardır internetin ne tür bilgiler barındırdığını okuyup okuyup anlamayan andavallar var. Şu forum da bile binlerce video, hat değerleri kimle iletişim kurulacak diye yazıldı çizildi yok arkadaş, memleket okuduğunu anlamayan dolu. Sadece burası değil, aöf de bir blüm okuyorum wapp gurubu var adam hala kalkıp sınavlar ne zaman diye soru soruyor. Bu adamdan burada çok var. Bu adamları dikkate alıp o kötü bu kötü derseniz o adamın cehaleti ile yol alırsınız.

Şu sitede defalarca hattınızı nasıl kontrol edebileceğinizi, bina içi tesisatınızı kiminle iletişim kuracağınızı yazdılar çizdiler. Ama yok arkadaş, adam sığır hala kalkmış superonline boktan yeeaaa, tt şöle yeeaaa, türknet böle yeeaaa yazıyor. Senin modeminde arıza olmadığı ne malum? Ev içi tesisatının kusursuz olduğunu belgeleyebilir misin? Kullandığım işletim sistemi kenar mahalle bilgisayarcısı tarafından berbat bir şekilde kurulmuş olabilir mi ? Hepsi olabilir ama nasıl düzeltilebileceğini de az biraz oku da öyle çöz.

Türkiye de teknolojiyi kullanabilen adam sayısı inanın çok azdır, bundan dolayı bir modemin kullanımı, bir hattın kapasitesi veya bir cep tel kullanımı hakkında bilgi almaya kalkarsanız vay halinize. Olabildiğince çok kaynak okuyup çözüm arayıp gerçekten sonuç alamadığınızda yoruma yeltenmelisiniz.

Son olarak, Türknet bu ülkede yana yana kıvrandığınız en yüksek upload hızını veren tek firmadır. Kota işini herkese kafa tutarak kaldıran tek firmadır. Hala her firmada kota varken öncü olan TürkNet'tir. Bunu TT yapsın başım üstüne, SOL yapsın, Vodafone yapsın başım üstüne. Firma önemi yoktur, kim hizmeti daha verimli iyi sunabiliyor o firma başım üstüne.
    Bak şimdi kardeş. Abone sayısı bakımından %2'yi bile geçmeyen TürkNet müşterileri gidip de %30'luk Superonline'dan, %65'lik Telekom'dan ya da ne bileyim %7'lik Vodafone müşterisinden fazla rezalet başlığı açıyorsa, memnuniyetsizliğini burada daha çok dile getiriyorsa ortada bir sıkıntı var demektir.

Ortada sürekli "TürkNet kullananlar çünkü daha bilgili, gelip DH'de konu açmayı falan biliyorlar, o yüzden bu kadar konu var. boş yapmayın yeaa" diye gezen bazı tipler varken kendimi alamayıp bir taraflarımla gülüyorum. Hatta bu Erdem gibi bazıları da durumu abartıp TürkNet'e tapmaya, evinde daha ADSL varken TürkNet'in evine fiber çekmesi için genel müdür yardımcısına yağ çekmeye falan başlıyor.

TürkNet masraflardan kısarak altyapıya yatırım yapıyor olabilir ama müşteri vaadedilen hizmeti alamayacaksa o altyapıyı kurmanın ne anlamı var? Vaadedilen hizmeti alamamaktan kastım altyapısı 85 destekleyip 83'e düşünce ağlayan ve kendini bilgisayara fısıldayan adam olarak gören script kiddielerin (mesela biri her gün konu açan ve buradan ilgi çekip İSS'leri büyük yatırımlara yönlendirebileceğini sanan, halkın YouTube'daki sesi, milli gururumuz Erdem) açtığı konular değil. Cidden 75'lik paketlerde falan olup 10MBPS'i geçemeyen hızları alanlar var bu forumlarda. Bir gün sıkıntı yok, adresinize VDSL verebiliriz diyip 35 gün sonra kuruluma gelince ve boş port bulamayınca ADSL'den internet veren, Türk Telekom'a doğru düzgün sözünü geçiremeyen bir kurum TürkNet. Servise, kuruluma bile haftalarca bekleyenler var.

Ben bugün Vodafone'da sıkıntı yaşamadan 99MBPS fiber interneti Superonline altyapısından alıyorum. Sıkıntı yaşadım mı? Evet yaşadım ama en azından karşımda benimle konuşacak, bana 2 gün içinde ekip gönderebilecek ve sorunu çözebilecek bir kurum vardı.

Sözün özü arkadaşlar, TürkNet 5-10 mahalleye fiber sunacağım, bilmem ne sayıda santralde de YAPA üzerinden hizmet vereceğim (ya da müşterileri YAPA'ya hapsedip düşük hızdan hizmet vereceğim ve geri de geçirmeyeceğim) kaygısıyla müşteri temsilcisi masraflarından kıstı ama son 2 yıldır müşteri memnuniyeti açısından büyük bir çöküşte. İptal etmek isterseniz onunla da bir ton uğraşıyorsunuz.

İlk paragraftaki sayılara çok takılmayın bu arada. Aklımda kalan sayıları yazdım. Hadi hepinize iyi forumlar

• 312 . kullanıcısına yanıt
    Benim umrumda açıkçası. Bak ben bu konuları geleceğe yönelik açıyorum. Eğer şimdiden bu konuya yeterince destek olmazsanız, ileride istediğimiz fiber altyapı yaygınlaşmayabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamisama-

Ulan daha vdsl bile kullanamıyorsun fiberdeki upload limiti kalksa ne yapıcan ? Ne içiyorsun kardeşim sen?
    Hocam lütfen bozmayalım genç kardeşimizi. Bırakın bu lanet firmalardan birileri hakkını alsın. Bireysel olarak ilgileniyor bırakın destek olalım eğer başarırsa hepimiz mutlu oluruz. Adsl kullanmasının sebebini malumunuz herkes biliyor. Bu çarklıya birilerinin diş geçirmeye başlaması gerek. Biz koyun değiliz. Düşünen varlıklarız. Bırakın insanlar hakkını arasın. Bunda gülünecek bir şey yok. Konu sahibi arkadaş niye fiber alan insanlar gibi fiber alamasın? Alan insanlar Allah mı, peygamber mi? Hepimiz insanız. Eşitiz. Hak aramak kötü bir şey değil.

• skurmus S kullanıcısına yanıt
    Piyasada tutunmak gibi bir derdinizin olmadığı bayağı belli oluyor zaten. Öyle bir derdiniz olsaydı müşteri memnuniyeti umrunuzda olurdu. Forumda açılan sayısız hız problemi, paket kaybı problemi, oyunlarda yüksek ping ve loss sorunları vs. sonu gelmeyen problemler var ve yıllarıdır çözülmüyor. İnsanlar başka firmalara geçerek buluyorlar çözümü. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ne zaman bir adım atacaksınız?

• Yahu böyle hızlar bulmuşsun da, şükret kardeşim. Adamın sana verdiği değerler çoğu Avrupa ülkesinde yok. Oralarda bile 500 Mbps download'u geçen nadir. Upload olarak dahi, ortalama 300 Mbps'ın üzerine çıkan keza nadir, az sayıdadır.

Adamlar, bu fiyata -her ne kadar kalıcı da olmasa- böyle hızlar veriyor.
    Allah var, müşteri destekleri sıkıntılı. Ama sıkıntı yokken de, sonuna kadar hizmeti kullanıyorsun.

Amacım, seni zan altında bırakmak veya kötülemek değil. Çaban gayet güzel. Takdir ediyoruz ama ilk adımı daha Türknet attı...

Yerinde olsam, halen "kotalı" tarife sunan ISS'lere davet çağrısı yapardım.
    Halen ADSL altyapıda bırakan Türk Telekom var. Üstüne üstlük fahiş fiyattan paketleri satıyor, ADSL için... Sadece Türk Telekom'da değil, çoğu ISS böyle.

Şikâyeti böyle yapacaksan geleceğe, bence en büyük yatırım bu olur.

• Türknet ve diğer sağlıyacılar altyapıları yapan kişilerle konuştum türkiye de büyük kutudan bakır kablolarla 35 40 mbit en fazla alabilirsiniz diyor direk cam fiber kablo çekerlerse o ayrı maliyet diyor
    Türkiye de fiberde 35mb gelmiyeceksin

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.