Şimdi Ara

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
9.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

TürkNet'ten şikâyetçi olan abonelerin çoğu Türk Telekom'un altyapısı üzerinden hizmet alan abonelerdir. Çünkü TürkNet'in kendi altyapısı yani YAPA çok yaygın değil. Türk Telekom, TürkNet'e hertürlü yetkiyi vermiyor. Altyapı Türk Telekom'a ait olduğu için öyle. Türk Telekom, TürkNet'e kötü port veriyor. Müşterilerin TürkNet'ten şikâyetçi olmasının suçu Türk Telekom'a aittir.

Mesela ben aynı altyapıda Türk Telekom abonesiyken, hız testinde aynı server'da pingim 10-11 arasıydı. TürkNet'e geçince pingim hep 30 cıvarında kaldı. Çünkü, Türk Telekom kötü port veriyor.

Bu sebeple eğer TürkNet'i bırakıp, Türk Telekom'a geçenlerin internetle ilgili sorunları düzeldiyse, sebebi Türk Telekom firmasının kendi müşterilerine daha iyi destek veriyor olması. TürkNet'in gelişmesini istemiyorlar. Türk Telekom gizli şeytandır.

Yani eğer Türk Telekom abonesi olursanız? kötünün iyisini verirler. TürkNet abonesi olup, Türk Telekom'dan hizmet alırsanız, Türk Telekom sizi TürkNet'ten soğutmak için, kötününde kötüsünü verir. Türk Telekom zaten kötü ve müşterilerini önemsemiyor. TürkNet'lileri hele hiç önemsemiyor.
    Erdem bırak Allah aşkına. Türk Telekom VDSL üzerinden hizmet alan Superonline, Millenicom, Vodafone kullanıcılarına kötü port vermiyor da gidip inadına TürkNet'e mi kötü port veriyor? Ya da Telekom kafadan TürkNet kullanıcılarına inadına +20ms ping mi ekliyor İnternet'e çıkarken?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt
    Sonuçta altyapı Türk Telekom'un. Aynı altyapı. Pingin artmasından tamamen Türk Telekom sorumludur. TürkNet ne yapsın? Ne hatası var? Altyapı Türk Telekom olduktan sonra, TürkNet'e neden suç atalım ki?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ağa bu tarifeler bile muhteşem iken sen neyin kafasını yaşıyorsun allasen diğer firmalar uploadı 8-20 mbps yaptılar altyapı lag ping ms dolu yani internet hiç olmadığı kadar kötü şuan bu tarifelerle bile muhteşem bence türk telekomun yerine türknet olmalı

100/50
    200/100
    1000/150 daha ne istiyorsunuz anlamıyorum

bu paketleri alabilecek olsam 100/50 yi tercih ederdim video mu yükluyeceksın 1 sanıye değilde 10 dk da yüklesin sorun değil ama saat olmasın tek isteğim bu

Edit:
    Bu tarifeler istanbulun zenginleri için herhalde beşiktaş nasıl bir yer bilmiyorum ankaranın GOP'u herhalde Yada çayyolu çukurambarı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreylcn06 -- 14 Mayıs 2020; 0:20:34 >
  • emreylcn06 kullanıcısına yanıt
    Fiber dediğin simetrik olmalı. Teknoloji sana simetrik vermek isterken, TürkNet buna engel oluyor sayılır. 1000 Mbps Download veriyorlar ama Upload'ı 150 Mbps vermeleri çok saçma. 1000 Mbps Download verebiliyorsan, 1000 Mbps Upload'ta verirsin.

• emreylcn06 kullanıcısına yanıt
    Elinde TürkNet Fiber var düşün. Fiber 1000 paketi için her ay 259,99 TL ödediğini düşün. Ookla Speedtest sitesinde hız testi yapıyorsun. Önce karşına Download hızın çıkıyor ve bir bakıyorsun 1000 Mbps cıvarlarında ve içinden diyorsun ki; "Eveeet! İşte fiber dediğin böyle olur!" diyorsun fakat sırada Upload hız testi var. Bir bakıyorsun o ibre çok ilerlemiyor ve 150 Mbps cıvarında kalıyor... Oysa elinde fiber denen sınır tanımaz bir teknoloji, modern bir altyapın var. Download'ı 1000 Mbps verirken, Upload'ı 150 Mbps vermek çok saçma... 150 Mbps bir Upload hızıyla videonu yüklerken 10 dakika beklemek zorunda kalırken, 1000 Mbps ile 1 dakikadan kısa sürede yüklersin.

TürkNet sana 1000 Mbps Download yapmana izin veriyorsa, 1000 Mbps hızında Upload yapmana da izin vermeli. Birinde dosya alırsın, diğerinde dosya verirsin. Almak ve vermek ikisi aynı şey. Hız da aynı olmalı. Hatta insanlara birşeyler vermek, sunmak kadar güzel birşey yoktur.

Bakın ben 150 Mbps Upload'a kötü demiyorum. Sadece elinizde fiber gibi manyak harika bir altyapı varken ve altyapı tamamen TürkNet iken, 1000 Mbps Download alırken, 1000 Mbps Upload neden almayasınız ki? Yani bu şey gibi afedersiniz ama, ırkçılık gibi resmen. Hani beyaz ırk Download olsun. Siyah ırk Upload olsun. Beyaz ırka daha çok ayrıcalık tanınırken, siyah ırka daha az ayrıcalık tanınıyor gibi birşey bu.

Yada musluk suyundan örnek vereyim. Soğuk su Download, sıcak su Upload olsun. Musluktan hem soğuk, hemde sıcak su aynı miktarda akar. Sen soğuk suyun çok aktığı fakat sıcak suyun az aktığı bir su şebekesine bağlı bir evde oturmak ister miydin? Duş alsan, sıcak su az akacağı için donarsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 14 Mayıs 2020; 9:52:4 >

• Görüşleriniz nedir?

• Biraz trace rotalarını, peering, POP kavramlarını araştırmanı,bunları iyice öğrenip sindirmeni, sonra bu şekilde kesin yargılı yorumlar yapmanı öneririm. 2 hafta önce Turknet'ten TT'ye geçtim VAE VDSL altyapısında. Sadece modeme yeni kullanıcı adı/şifre girdim, Bursa'da kendime en yakın servera ping'im 16 ms'den 5 ms'e düştü(Ookla speedtest ile DGN Teknoloji ve IDEAL Hosting firmaları). Pubg frankfurt serverına pingim de 78 den 48e düştü. Port değişikliği yok, dediğim gibi sadece operatör değişikliği. DSL sinyalim 1 saniye bile kesilmedi sadece WAN bağlantım düştü yeni bilgileri girdim modeme kullanmaya devam ettim internetimi. Açıkla bakalım çok bilen kardeşim. Türk telekom ekipleri kendi abonelerine daha çok özen gösteriyor mu bağlantı aşamasında, evet. Bunu ben de yazdım başka konularda. Sen de muhtemelen bunları okuyup gelip burda yazdın ama yanlış yere bağladın. Ping'e. ,Ping çoğu durumda bandwith genişliğinden, SNR, Zayıflama değerlerinden bağımsızdır. Pingde en büyük faktör izlenen rotadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 14 Mayıs 2020; 21:57:26 >

• Türknette fiberoptik altyapı üzerinden hizmet var mı, yoksa VDSL2 ile sunulan hizmete fiber mi diyorlar?
    Ben yıllardır Türknet abonesiyim, VDSL2 üzerinden internet alıyorum fakat bölgeme ve apartmanıma TTNet'in fiber
    altyapısı geldi. Türknete ticket attım fakat yanıt şu: "fiber altyapısında ne yazık ki hizmet sunamamaktayız". Doğal olarak sadece vdsl2 üzerinden hizmet veriyorlar gibi anladım. Evim santrale uzak olduğundan VDSL2 ile erişebildiğim stabil en yüksek hız 18Mbps gibi birşey. Fiber'e geçip 100Mbps kullanamayacak mıyım yani?
  • Yok, gören de çocuğun evinde TürkNet Fiber var ama ancak 150 Mbps upload alabiliyor zannedecek.

Ben de mesela 10Gbit simetrik veriyorum ₺50'ye. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Yok, gören de çocuğun evinde TürkNet Fiber var ama ancak 150 Mbps upload alabiliyor zannedecek.

Ben de mesela 10Gbit simetrik veriyorum ₺50'ye. :)
    Inanilmaz bir bos konusma var maalesef. Yapacak birsey yok. Forum bunlarla dolu.

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Bak ben TürkNet'e 2018'in Haziran ayında geçtim. TürkNet'e geçtikten sonra, Türk Telekom'dan aldığım ping gibi düşük ping alıyordum. 2019 Yılında ise, internette bir güncelleme oldu ve pingim yükseldi ve hep öyle kaldı. Rota dediğin şey ne ve niye öyle?

• Yiğidi öldür hakını yeme bence. Downlod limiti 75GB larda iken Türk net 150GB çıkartıp sesizce birşey deniyoruz dedi ve baktı sitem kaldıryor devam etti.Yapa gelişmesi yada her eve fiber gelmesinin yakın zamanda olacağı yok en iyi ihtimalile az 5 senesi var ama istemeye devam
  • Görüşleriniz?

• Yahu gülesim geliyor konuyu okudukça 😁😁
    Arefe günü 50 mbps e çekmiş üstüne üstlük hiç bir arıza bağlanamama sorunum yok ping 6 MS jitter 0 Max Download kapasitesi 90 Mbps gözüken bir hattı bölgeniz altyapısında bulunan bir arıza yalanı ile süslemiş üztüne üstlük destek kaydı açmayı engellemiş bir kalpazan firmadan böyle beklentinin karşılığı bozuk yolları yamayın diye bekleyen mahallelinin arasından birinin buraya 3 şeritli otoyol istiyoruz demesi gibi..
    Alternatifi olsa bugün terkedeceğim Türkneti.

• aklınyolubir kullanıcısına yanıt
    Merhaba, eğer altyapı kaynaklı bir çalışma varsa online işlem merkezinde bilgisi veriliyor ve destek kaydı oluşturulmuyor. Kontrol edebilmem için GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Ee özelden yazdık hani cevap ?

• Once en dusuk 10 mps net versinlerde sonra 10.000 mps versinler komedi resmen

• Hocam Kampanya baslatalim Biz Bize Yeteriz Turknetim diye

• Görüşleriniz?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.