Şimdi Ara

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
9.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Hala aynı şeyi yapıyorsunuz, kimsenin neyi kullanıp kullanmayacağını hesaplayamazsınız. Başka ülkelerde de insanlar 1000/1000 Mbps ile gazete okuyor, ki böyle örneklere de gerek yok. yüksek hıza her zaman zaten ihtiyacınız olamaz. Günün kaç saati çalışıyorsunuz, evde yoksunuz ve akşam da bir kaç saaat kullanacağınız internet varken bu vakti download, upload bekleyerek mi harcayacaksınız. Bu kadar ısrar ancak bir operatör sahibinden olabilir herhalde. Internet için böyle ince hesap yapılmaz. Sizin gibi düşünenler yüzünden FTTH olan insanlar bile sırf fiyat yüksek diye 4/1 Mbps internet kullanıyor. Bir şeyden ne kadar az varsa o kadar değerlidir. 1000 Mbps gibi hızlar standart olmaya başlamazsa zavallı insanlar 4 Mbps gibi hızlara mahkum kalır ve aynı anda iki kişi video bile izleyemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Çevirmeli bağlantı (Dial-up) kullanmayan birisi INTERNET'in ne olduğunu anlamaması gayet normaldir.
    Bu şahıslara kızmamak gerek.Herşey önlerine altın tepsilerde sunuluyor bu devirde.Beğenmediğini yolluyor, dislike, linç vs. gömüyor.Böyle görmüşler ve böyle de alışmışlar, çokta yermemek ve düşüncelerini küçümsememek gerekiyor bence.

Internetle tanıştığım tarih ya '96 idi yada '97 dial-up zamanlarından (Koçnet, İhlasnet, süperonline) 0800'lü numaralar+146 TT direkt telefondan arayıp faks/modem kartıyla şifresiz kullanım (meşgul çaldığında kontör ücreti geçiriyordu şerefsiz :)) ve nihayetinde tam zamanlı 512 Kbps bağlantı sağlayan Kablonet hepsini kullandım bizzat.Bu sıkıntıları çekmeyen birisine sen kalkıpta INTERNET=AĞLAR ARASI BAĞLANTI diye anlatmaya çalışırsan, o da sana "aplooouuı ne yaaaa bana ne ondan, bastım mı takipçimin laykını yada yorumunu anında göreyim yeter bana" diye cevaplar alırsın.

Netscape Navigator'da downloaddan yemesin diye seçeneklerde "resimleri göster" hep kpalıydı.Merak ettiğimiz resimi açıyorduk ancak.Şimdi kullanıcılar vidyoyu 4Kmı açsak 8K mı açsak diye tereddütteler.

100/100 Simetrik sınırsız (şu sınırsız olayına ayrı bir takığım) bir bağlantı ₺100'e bence gayet makul bir servis olur bu şartlarda.

10Gbps hem donanım hem de altyapı olarak biraz zor şu an.
    Kişisel olarak benim talebim sadece "başka ülke insanları ne internet kullanıyorsa biz de onu" kullanalım 10 Gbps ve 1 TL gibi şeyleri ben yazmadım :D ki zaten ileride onlar da olur çünkü kablosuz sistemler çok gelişmeye başladı. Zaman ilerledikçe oparatörler çeşitli bağışlar yapsın ve ünlülere dünyanın reklam parasını ödesin, sistemler boşta yatsın diye fatura ödemeyeceğiz.

Bu arada Netscape yi yanlışlıkla yükleyerek tanışmıştım ve virüs gibi bir şey sanmıştım. Bir türlü ie ye dönememiştim. 56K ile altta durum çubuğunu bekle bekle ilerlemezdi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Mayıs 2020; 1:36:33 >

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    10 Gbps şimdilik biraz zorlayıcı olabilir o da belki. Ama şuan ülkemizde 1 Gbps simetrik en azından yaygınlaşmalı...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Bence şu an birçok ISS'in kapasiteleri limitlerde geziniyor, çünkü böyle bir pandemi neticesinde upload hızlarını yükseltmek zorundakaldılar ve yurtdışı lokasyonlu CDNler yüzünden TR'den gönderdiğimiz saniyede her bit (b/s) ISS'lerin hanesine eksi olarak yazılıyor.
    Daha dün OneDrive'a 80GB gönderdim artı 4-5GB'de dosya senkronizyoundan geldi.ISS uplod için ne fiyat ödüyor bimiyorum ancak şu an bu 20 Mbps upload olayından çok rahatsız olduklarındn eminim :)
  • 10 Gbps ayrı bir konu.Cat6 bir yere kadar işini görüyor.
    Fiber hat ve 10 Gbps NIC+Router+Switch kullanmak zorundasın ki 3 cihaz için ortalama maliyet ₺5.000 civarı :) Ve bence şu an için gereksiz.1 Gbps işlemlerin %99.99'unu halleder hele bir de channel bonding kullanan bir NAS'ın varsa 10 Gbit'e gerek ble yok ŞU AN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Bence şu an birçok ISS'in kapasiteleri limitlerde geziniyor, çünkü böyle bir pandemi neticesinde upload hızlarını yükseltmek zorundakaldılar ve yurtdışı lokasyonlu CDNler yüzünden TR'den gönderdiğimiz saniyede her bit (b/s) ISS'lerin hanesine eksi olarak yazılıyor.
    Daha dün OneDrive'a 80GB gönderdim artı 4-5GB'de dosya senkronizyoundan geldi.ISS uplod için ne fiyat ödüyor bimiyorum ancak şu an bu 20 Mbps upload olayından çok rahatsız olduklarındn eminim :)
    Küçük operatörlerin cihazları limitlerde geziniyor olabilir ama o büyük operatörün altyapısı daha kat kat fazlasını şu an kaldırır. Benim hattım Türknet ve 2-3 ay önce akşamları hızım 100 Mbps ten 4 Mbps e kadar iniyordu. 1 ay sıkıntı devam etti ve sonra sistemlerinde çalışma yaptılar, düzeldi. Bu kadar limitlerde gezen sistemleri olmamalı. Bir kaç abone artınca sistemi tıkanıyorsa bu işim bayağı ucuzuna kaçıyorsunuz demektir.

Günümüzde İst. göbeğinde 8 Mbps hızı zor alanlar var. Devletin en önemli iletişim ayağı devletin yönetiminde olsaydı onlar şu anda eminim FTTH tı.

Peki TürkNet acaba şu aylık 259,99 TL olan fiber tarifindeki Upload'ı 1000 Mbps ile güncelleyebilir mi? 1 Gbps simetrikte bana yeter şimdilik zaten. Ama ileride 10 Gbps ve hatta üzerini görmek isterim. Teknolojide sınır tanımam ben. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Drahmizm

Yok nasıl anlaşılsın, dolar kuru kaç kat artmış yorum "akn kalktı zam geldi". Ben mantıklı olanı anlayabilirim. O cümleden anladığım arızalı fikirlere sahip olduğunuz.
    Teknik konuları bilmiyorsanız ona göre tahminen yorum yapamazsınız. Örneğin İtalya da DSL nasıl kullanılıyor anlatayım size. Upload ve Download hızlarını hatttın kalitesine öre gürültü oranı 6,8 ve 12 dB olacak şekilde sınırlıyorlar geri kalanı hat kapasitesine göre max. verimle bağlantı hızını kullanıyorsunuz. Onların kullandığı cihazlar uzaydan gelmiyor. Fiziksel sınırları konu etmiyoruz. VDSL se VDSL sınırları, fiber ise fiber cihazların sınırı var bunların farkındayız elbette.

Alıntıları Göster
    Türkiye'nin altyapısının ne halde olduğundan bir haber, bir kaç büyükşehirin belirli yerleri dışında 10mbps üstü internet hizmeti alanın olmadığından bir haber, ttnetin daha yeni yeni büyükşehirlerin gelişmiş semtlerine vdsl17a profile geçmesinden bir haber, avrupa da örnek olabilecek 2 ülkeden biri olan almanya ve italya'dan italya örneğini vererek ki bu adamlar 2016 yılında son çıkan teknoloji olan VDSL2 35b SuperVectoring AnnexQ profiline geçiş yapacaklarını belirten öncü 2 ülkeden birisini örnek göstererek gelmiş burda upload sınırı kaldırılsın diyor, teknik bilginiz yoksa konuşmayın diyor. HADİ ORDAN!. Hadi dolar kuru yüzünden((3,8)-(5,2)...) fiyatlar arttı dedin; yoğunluk ve aşırı pingli dönem, isslerin akşamları yoğun saatlerde hizmet yavaşlatmak zorunda kalmasına ne demeli? o da mı dolar kuru yüzünden? sizin şu anda ilk önce yapmanız gereken şey verdiğiniz internet faturasının altyapı gelişimine katkısı olup olmadığını araştırmaktır. Ondan sonra ise upload sınırlamalarından konuşabiliriz. İlk aşamayı halletmeden ikinci aşamaya zıplamaya çalışıyorsunuz. Teknik konuları da sizden öğrenecek değilim, internetten okuduğunuz 2 metinden yola çıkarak teknik bilgi şovu yapmayın millete burada. Ben şu anda halihazırda işimi gören altyapımın geliştirilmesinden ziyade, anadolu insanının internetinin benim şu an kullandığım seviyeye gelmesini yeğlerim. Size de; bencil tavırlarınızla birlikte muhtemelen yapa altyapısını kullanan 3-5 kişiden biri olup daha da iyisini isteyen, arızalı bir zihniyete sahip birisi olmanızdan ötürü en yakın tamirciye gitmenizi tavsiye ederim.
    edit: istanbul da bazı semtlerin 8mbps zor aldığını yazdığınızı şimdi gördüm. o kısmı üstünüze alınmayın.
    edit2: tartışmaya lüzüm yok, aynı şeyden bahsettiğimizi fark ettim. ancak sizin burada hatanız ilk önce altyapı geliştirilmesinin hesabını sorup sonra internet hızı konusuna gelmeniz lazım. Bu zamana kadar forumda hep internet hızı artışı için imzalar toplayanlar oldu, ancak bir kere bile verdiğimiz paralar nereye gidiyor topluca dava açıp şu sorunun cevabını öğrenelim diyen görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 10 Mayıs 2020; 2:2:47 >

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:17:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kendi görüşüm olarak, 1gbit upload veya 150mbit upload tanımlamanın iss tarafında hiç bir ekstra masrafı yok (kullanım miktarı değişmedikçe) çoğu kişi (tahminimce %99) 150mbit upload varkende 1000mbit upload varkende aşşağı yukarı aynı düzeyde kullanım yapacaktır. Aradaki tek fark aynı kullanımı daha hızlı ve çabuk gerçekleştirip konforu arttırmak.
    Bende aynı zamanlarda tanıştım. İlk internetimi dial-up olarak kocaman bir Superonline kutusunda almıştım Real market vardı o zamanlar. Aynı bina şu an metro gross market. Sonrasında 145, bazen o kabul etmez pahalı olsun yeterki kullanalım diye 146 dan bağlanırdık falan falan. Internet ağının amacını, işleyiş şeklini, upload'ın önemini de oldukça iyi biliyorum farkındayım. Arkadaş bugünün şartlarıyla abartı ve şahsına özel bir beklentiyle taleple bir konu açmış bunu tartıştık sadece. Yok ben içerik üreticisiyim bana aynı fiyattan 1000/1000 verirler mi acaba falan filan, burda Turknet'e ve yetkili kişiye yağ çekmeler falan. Arkadaşın da dediği gibi evimizdeki yerel ağımızdaki gigabit hızlarla internete çıkmak hepimizin talebi ve hakkı aslında, arkadaş bunu yarın yapılabilcek birşey gibi maliyeti çok düşükmüş gibi garip garip yorumlarla yansıttı buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 10 Mayıs 2020; 2:7:36 >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Konforda önemli işte. Bir dosyayı 1 dakika da yüklemek yerine, saniyeler içinde yüklemeyi tercih ederim.

• Kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: facepunchS

Türkiye'nin altyapısının ne halde olduğundan bir haber, bir kaç büyükşehirin belirli yerleri dışında 10mbps üstü internet hizmeti alanın olmadığından bir haber, ttnetin daha yeni yeni büyükşehirlerin gelişmiş semtlerine vdsl17a profile geçmesinden bir haber, avrupa da örnek olabilecek 2 ülkeden biri olan almanya ve italya'dan italya örneğini vererek ki bu adamlar 2016 yılında son çıkan teknoloji olan VDSL2 35b SuperVectoring AnnexQ profiline geçiş yapacaklarını belirten öncü 2 ülkeden birisini örnek göstererek gelmiş burda upload sınırı kaldırılsın diyor, teknik bilginiz yoksa konuşmayın diyor. HADİ ORDAN!. Hadi dolar kuru yüzünden((3,8)-(5,2)...) fiyatlar arttı dedin; yoğunluk ve aşırı pingli dönem, isslerin akşamları yoğun saatlerde hizmet yavaşlatmak zorunda kalmasına ne demeli? o da mı dolar kuru yüzünden? sizin şu anda ilk önce yapmanız gereken şey verdiğiniz internet faturasının altyapı gelişimine katkısı olup olmadığını araştırmaktır. Ondan sonra ise upload sınırlamalarından konuşabiliriz. İlk aşamayı halletmeden ikinci aşamaya zıplamaya çalışıyorsunuz. Teknik konuları da sizden öğrenecek değilim, internetten okuduğunuz 2 metinden yola çıkarak teknik bilgi şovu yapmayın millete burada. Ben şu anda halihazırda işimi gören altyapımın geliştirilmesinden ziyade, anadolu insanının internetinin benim şu an kullandığım seviyeye gelmesini yeğlerim. Size de; bencil tavırlarınızla birlikte muhtemelen yapa altyapısını kullanan 3-5 kişiden biri olup daha da iyisini isteyen, arızalı bir zihniyete sahip birisi olmanızdan ötürü en yakın tamirciye gitmenizi tavsiye ederim.
    edit: istanbul da bazı semtlerin 8mbps zor aldığını yazdığınızı şimdi gördüm. o kısmı üstünüze alınmayın.
    edit2: tartışmaya lüzüm yok, aynı şeyden bahsettiğimizi fark ettim. ancak sizin burada hatanız ilk önce altyapı geliştirilmesinin hesabını sorup sonra internet hızı konusuna gelmeniz lazım. Bu zamana kadar forumda hep internet hızı artışı için imzalar toplayanlar oldu, ancak bir kere bile verdiğimiz paralar nereye gidiyor topluca dava açıp şu sorunun cevabını öğrenelim diyen görmedim.

Alıntıları Göster
    bir kaç büyükşehirin belirli yerleri dışında 10mbps üstü internet hizmeti alanın olmadığından bir haber

yoğunluk ve aşırı pingli dönem, isslerin akşamları yoğun saatlerde hizmet yavaşlatmak zorunda kalması

Yanlış bilgilerle devam, çocuk var karşınızda.

Teknik konuları da sizden öğrenecek değilim
    Sorarsanız sıkılmadan cevaplarım, korkmayın

internetten okuduğunuz
    Teknik bilgilerimin hiç biri internetten değil. Bu işin okulunu okudum bizzat merak edip fiziksel hayatta zevkle öğrendiğim şeyler ve fiberinden modemine nasıl çalıştığını çok iyi biliyorum. Benim neyi nereden öğrendiğimi bilmeniz harika yalnız.

Kimin tamire ihtiyacı var belli çünkü robot olan ben değilim.

avrupa da örnek olabilecek 2 ülkeden biri olan almanya ve italya'dan italya örneğini vererek ki bu adamlar 2016 yılında son çıkan teknoloji olan VDSL2 35b SuperVectoring AnnexQ profiline geçiş yapacaklarını belirten öncü 2 ülkeden birisini örnek göstererek

Kimi örnek göstereyim, hangi ülkeyi tercih edersiniz ? Ben bize benzeyeni tercih etmekle hata yapmışım. İtalya ya daha gelmemişmi 35b yoksa 35 MHz varda annex Q mu yok . Belki ingiltere gfast kullanıyordur keşke 35 den örnek vermek yerine onu tercih etseydim.

Kimde sıkıntı var biraz birileri araştırırsa zaten görecek merak etmeyin.

Ekleme: Düzenleme yapışsın ona göre ben de şu yanıtı vereyim. Bir son kullanıcı olarak beni kimsenin altyapısı ilgilendirmiyor. Telekomun DSL altyapısı son yıllarda olması gerektiğinden çok daha kötü durumdaysa ve 2020 yılında hala 17 MHz lik kartlara sahip VDSL sistemler kuruluyorsa, MDU GPON 100 Mbps lik LAN çıkışlı sistemler kuruluyorsa bu konudaki cevaplardan önce kendinizi sorgulayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Mayıs 2020; 2:20:15 >

Bak mesela M.2 SSD'li bir bilgisayarda GB'larca olan verileri saniyeler içerisinde aktarabiliyoruz. Örneğin Samsung 970 Pro M.2 SSD gibi. İnternette de veri yüklerken, bunun gibi olması önemli.

bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:17:25 >
  • TürkNet'e 259,99 TL ödeyeceksem, Upload 1000 Mbps olmalı. Bu fiyata 150 Mbps Upload çekilecek dert değil. Ayrıca fiyatı en fazla 200 TL olmalı. 200 TL'yi aşmamalı.

• Mesela TürkNet 100 Mbps tarife fiyatı 75,99 TL. 1000 Mbps simetrik paket olacaksa bence 150 TL olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 10 Mayıs 2020; 2:25:56 >
  • Türk Telekom 8mbit ile aynı paraya 100mbit veriyo az bir yerde daha ağlıyorsun. 10 liraya satsa nolur ki? Türk Telekom için bir tehdit değil.

• turknet yapa kullanıyordum vdsl modem bozulunca adsl geçtim kendi rızamla lakin yeni abone gibi karşı dairenin adresi ile alt yapı sorguluyorum 35 mbps hız verebileceklerini yazıyor sizce nolmuş olabilir önceden yapada 60mbps ye 20 mbps kullanıyordum

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.