Şimdi Ara

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
9.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Vallahi böyle internet konusunda tam bilgi sahibi olmayanlar yüzünden başım hafif ağrımaya başladı cidden... Aspirin içip geleceğim... Saatlerdir tartışıyorum onlarla...

En azından sende benim gibi internet hakkında bilinçlisin. Ama bazı arkadaşlar tam bilinçli değil gibi...
    1999 yılından beri kişisel internet kullanırım. O zamanlarda internete bağlanmayı başaran herkes az çok internetin ne demek olduğunu biliyordu çünkü bağlanmak biraz daha zahmetliydi. Günümüzde milyonlarca kişi kolay bir şekilde DSL, FTTH veya mobil veri açarak indirme üzerine kurulmuş bağlantı kullandığı için internetin ne olduğunu bile bilmiyor. Kısaca anlatayım belki bir faydası olur.

Internet = Uluslararası Ağ demektir. Ahmet ile Mehmet'in evi farklı yerdedir ve bir birleriye veya farklı yerler ile iletişimin sağlanması için bir aracı gerekir, bu aracıya ISS diyoruz. Bütün herkesin oluşturduğu bu bağlantı ağına da toplam olarak Internet diyoruz.

Ahmet 1000/100 Mbps lik paket kullanıyorsa, Mehmet 1000/100 Mbps lik bir paket kullanıyorsa Ahmet ile Mehmet arasındaki bağlantı hızı 100 Mbps tir. Bizim bu uluslar arası ağa bağlanmamızı sağlayan TÜRKİYE internet servis sağlayıcıları gönderme hızı limitleri sayesinde Ahmet ile Mehmet'in bir birine olan bağlantı hızını minimuma indirmektedir. Başka ülkelerde insanlar arasındaki hız yüksek iken burada yetkililerin ne yapacaksın demeleri çok utanç verici bir durumdur.

Internet demek Youtube, Facebook, bir şeyler indirmek demek değildir. Internet demek Uluslararası Ağ demektir. Ahmet ile Mehmet'in evinde neyi kullanıp kullanmayacağına karışamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Mayıs 2020; 0:13:57 >

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. İnternet = Özgür bir şekilde iletişim kurabilmek ve istediğini hızlı bir şekilde yapabilmektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:7:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hız profilleri sistemde 100/8 den 88/8 e düşmüş sistemsel hata var bunları bende gördüm yoğunluktan diye birşey yazmış mıyım ben? Oku bakalım yukarı doğru interneti bilen kim bilmeyen kim burda.
  • Sen saatlerdir tartışmıyosun kardeşim saatlerdir ağzının payını almaya doymadın bilgisizliğinin üzerine yanlış argümanlar sunarak itiraz etmekten yorulmadın bıkmadın. Hata bende bu kadar uzattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Siz şimdi verilen paketlere göre cihaz kullanıldığını düşünüyor musunuz ? Aynı anda herkes downloada bassın bakalım ne oluyor. Sizin dediğiniz 99% u.t. denilen durum ticari kullanıma girer ve onun maliyeti ile normal kullanıcı maliyeti tabiki bir olamaz. Başkasının kullanabildiği kişisel interneti kat kat daha fazla bedel zaten ödeyerek düşük hızlarda kullanıyoruz, maliyet bahane olamaz. TürkNet e kızdığım kısım maddi bahaneler değil zaten 150 Mbps i ne yapacaksın kısmı.
  • 100 down 50 up bence gayet iyi, bu devirde bu fiyata bu hizmeti veren başka iss mi var anlamıyorum arkadaş sizi. bazen çok hayalperest oluyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBCD

Hız profilleri sistemde 100/8 den 88/8 e düşmüş sistemsel hata var bunları bende gördüm yoğunluktan diye birşey yazmış mıyım ben? Oku bakalım yukarı doğru interneti bilen kim bilmeyen kim burda.
    hocam bende de 93mbps çeken hat şu an 73lere düştü. ben de benim tesisattan kaynaklı zannetmiştim, destek de öyle demişlerdi. altyapı da 100 olarak görüyoruz ancak siz bu değerleri görüyorsanız tesisat kaynaklı bir hat zayıflaması olmuş olabilir demişlerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBCD

Okuma yazmam var

quote:

Bence haklı, forumda 100 mbps down hızı 88'e düştü acil hız profilim güncellensin diye ortalığı ayağa kaldıranlar falan var bir de onlara da kızıyorum ben şahsen. 60/50/40 falan gibi değerlere düşse anlarım.

Bu cümle nedir ? sistem hatası yüzünden insanlar aylarca çözülmeyen sorunlardan dert yanıyor, başkasıyla dalga geçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: facepunchS

100 down 50 up bence gayet iyi, bu devirde bu fiyata bu hizmeti veren başka iss mi var anlamıyorum arkadaş sizi. bazen çok hayalperest oluyorsunuz
    Kim oluyorsunuz da referans alarak tamam 100/50 iyi diyeceğiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Mayıs 2020; 0:57:54 >
    burasının türkiye olduğundan haberdar birisi olarak diyorum. daha düne kadar 24/4 mbps kullanıyordunuz, şimdi 50 upload a az diyorsunuz. zamanla dediğiniz de olacaktır ancak şu an için fazla kasıyorsunuz. bu hizmeti alabilen sayısı zaten 4-5 kişi. daha alacağımız çok fazla yol var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 10 Mayıs 2020; 0:59:3 >
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:6:55 >
  • quote:

burasının türkiye olduğundan haberdar birisi olarak diyorum. daha düne kadar 24/4 mbps kullanıyordunuz, şimdi 50 upload a az diyorsunuz. zamanla dediğiniz de olacaktır ancak şu an için fazla kasıyorsunuz. bu hizmeti alabilen sayısı zaten 4-5 kişi. daha alacağımız çok fazla yol var
    Devam edin, ölene kadar görmeyelim hızları, her konuda olduğu gibi burada da 15 yıl geriden gelmemiz yetmiyor biraz daha geri kalalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Neyi anlattığınızı anlamıyorum, bütün dünya Türkiye'den ibaret olsaydı anlardım ve dediğiniz masallara hak verirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Kesinlikle. İnternet = Özgür bir şekilde iletişim kurabilmek ve istediğini hızlı bir şekilde yapabilmektir.
    Açtığın konuda insanlar haddini aşarak kullanıcıların neyi kullanacaklarını hesaplıyor farkındasın değil mi ?
    Evet farkındayım. :/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ben de isterim yüksek hızları, ancak gerçekçi olmanız lazım. En son akk kaldıralım dediniz, internet fiyatları 2-3 katına zıpladı. Anlamışsınızdır umarım demek istediğimi. Yoksa şu an fibere gerek duymaksızın vdsl ile 20-30mbps uploadi destekliyor benim hattım mesela, ancak kullanmama izin verilmiyor. İşin teknik boyutunu bilemeyeceğim ancak en son akk kaldırılınca yaşanan internet yoğunluğu, pingli ve aşırı zamlı dönem çok uzakta değildi, taze olay daha. hatırlayın.
  • quote:

Ben de isterim yüksek hızları, ancak gerçekçi olmanız lazım. En son akk kaldıralım dediniz, internet fiyatları 2-3 katına zıpladı. Anlamışsınızdır umarım demek istediğimi. Yoksa şu an fibere gerek duymaksızın vdsl ile 20-30mbps uploadi destekliyor benim hattım mesela, ancak kullanmama izin verilmiyor. İşin teknik boyutunu bilemeyeceğim ancak en son akk kaldırılınca yaşanan internet yoğunluğu, pingli ve aşırı zamlı dönem çok uzakta değildi, taze olay daha. hatırlayın.
    Yok nasıl anlaşılsın, dolar kuru kaç kat artmış yorum "akn kalktı zam geldi". Ben mantıklı olanı anlayabilirim. O cümleden anladığım arızalı fikirlere sahip olduğunuz.
    Teknik konuları bilmiyorsanız ona göre tahminen yorum yapamazsınız. Örneğin İtalya da DSL nasıl kullanılıyor anlatayım size. Upload ve Download hızlarını hatttın kalitesine öre gürültü oranı 6,8 ve 12 dB olacak şekilde sınırlıyorlar geri kalanı hat kapasitesine göre max. verimle bağlantı hızını kullanıyorsunuz. Onların kullandığı cihazlar uzaydan gelmiyor. Fiziksel sınırları konu etmiyoruz. VDSL se VDSL sınırları, fiber ise fiber cihazların sınırı var bunların farkındayız elbette.

bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:18:28 >
    Çevirmeli bağlantı (Dial-up) kullanmayan birisi INTERNET'in ne olduğunu anlamaması gayet normaldir.
    Bu şahıslara kızmamak gerek.Herşey önlerine altın tepsilerde sunuluyor bu devirde.Beğenmediğini yolluyor, dislike, linç vs. gömüyor.Böyle görmüşler ve böyle de alışmışlar, çokta yermemek ve düşüncelerini küçümsememek gerekiyor bence.

Internetle tanıştığım tarih ya '96 idi yada '97 dial-up zamanlarından (Koçnet, İhlasnet, süperonline) 0800'lü numaralar+146 TT direkt telefondan arayıp faks/modem kartıyla şifresiz kullanım (meşgul çaldığında kontör ücreti geçiriyordu şerefsiz :)) ve nihayetinde tam zamanlı 512 Kbps bağlantı sağlayan Kablonet hepsini kullandım bizzat.Bu sıkıntıları çekmeyen birisine sen kalkıpta INTERNET=AĞLAR ARASI BAĞLANTI diye anlatmaya çalışırsan, o da sana "aplooouuı ne yaaaa bana ne ondan, bastım mı takipçimin laykını yada yorumunu anında göreyim yeter bana" diye cevaplar alırsın.

Netscape Navigator'da downloaddan yemesin diye seçeneklerde "resimleri göster" hep kpalıydı.Merak ettiğimiz resimi açıyorduk ancak.Şimdi kullanıcılar vidyoyu 4Kmı açsak 8K mı açsak diye tereddütteler.

100/100 Simetrik sınırsız (şu sınırsız olayına ayrı bir takığım) bir bağlantı ₺100'e bence gayet makul bir servis olur bu şartlarda.

10Gbps hem donanım hem de altyapı olarak biraz zor şu an.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.