Şimdi Ara

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
9.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TürkNet'ten para almıyorum. TürkNet'i desteklememin sebebini yazdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

TürkNet, ADSL/VDSL'de kendi altyapısında Upload'ı limitsiz veriyor. Fiber'de bile baya yüksek. TürkNet dışında böyle Upload'ları bu kadar uygun fiyata hangi firma satıyor? Hiçbiri. Sadece TürkNet. Ben zorunda mıyım çöp Telekom'u ve çöp kazık Turkcell Superonline'ı desteklemeyi?
    Çöp diyorsun da senin o babanın malı gibi savunduğun türknetin de hem hizmeti çöp hem de müşteri hizmetleri. Yahu arkadaşım o kadar para verip internet hizmeti alıyorsam bir sorun yaşadığım da karşımda muhattap bulamıyacaksam ne anlamı kalıyor isterse 100 Mbps fiberi 20₺'ye versinler. Yine almam. Anlayın şunu bu firmanın hizmeti çöp. Özellikle bir kaç müşteri temsilcisi var hem saygısız hem terbiyesiz. İlgili yerlere de şikayet etmiştim hatta.

• Valla bizi bazen telefondan arıyorlar, gayet iyi destek sunuyorlar, ilgileniyorlar. :/ TürkNet Online İşlemlere sorunu anlatınca, telefondan geri dönüş sağladılar birçok kere. Destekleri iyi. En azından ben sorun yaşamadım. Siz niye sorun yaşıyorsunuz ki?

• Vay be bizde vdsl altyapi basvurusu yapalim reddedilsin adalete bak :) hatta reddetmiyorlarda iste kibarca 2 tane dolap koyamayiz diyorlar 3 senedir arka sokakda fiber var superonline onuda kullanamiyoz saka gibi memleket ya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 9 Mayıs 2020; 4:46:9 >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Bende VDSL'e geçis için başvuruda bulundum ama Türk Telekom 1.8 KM santral mesafem var diye VDSL yetkisi vermedi TürkNet'e.

• 1 Türk Lirası ile ne kadar Amerikan Doları alabiliyorsun? Bakma zahmetinde bulunma, 14 cent alabiliyorsun. Ortalama bir 100Gbps LR4 çıkışın yurtdışında senelik maliyeti 25.000 dolar iken Türkiye'de 45,000 doları geçiyor hatta Ankara'dan ötede 70,000 doları buluyor. Türkiye'de ara bağlantı maliyetleri o kadar yüksek ki istenilse de orta-uzun vadede bahsettiğin fiyattan hizmet sunulamaz buna ek olarak firmalar yatırımlarını döviz ile yapıp, Türk Lirası gelir elde ediyor, bu durumda ister istemez fiyatları yükseltmek zorunda kalıyor. TT ve Turkcell de oligapol oldukları için fiyat düşüremiyor. TürkNet paket hızlarının artması konusunda öncüldür, bu tartışmasız gerçektir fakat kullanıcıların istediği düzeyde fiyatlandırma yapılması için en az 3 sene var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 9 Mayıs 2020; 5:52:23 >
  • Böyle kolpazan 2. sınıf bir firmaya bu şekilde destek vermeyin bence, umut bağlamayın çünkü türknet gerçekten Türkiye'de ki en rezil, en düzenbaz internet firmasıdır. Zamanında AKN kaldırmış ve bizlere 100mbps hızlara iyi fiyatlara kavuşturmuş olabilir, ama zaten bu var olan bir şeydi. Yani halihazırda vdsl altyapısı gelişiyordu Türkiye'de, bunu da yapan firma ne yazık ki TTnettir. Yani sesimizi duyaracaksak eğer malesef öncelik TTnet olmalı. Türknet'in yapa altyapısı bile oldukça sınırlı, fiber sanırım Türkiye'de 4-5 mahalleye getirirler ancak...Kaldı ki gerçekten kolpazan bir firma Türknet. Hani o ilk yıllar kendilerini nasıl samimi buluyordum anlatamam, ve öyleydiler. Ama şimdi öyle görünüp insanın ağzına sıçmadıkları kalıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maldoror2 -- 9 Mayıs 2020; 5:49:48 >
  • quote:

TürkNet'ten para almıyorum. TürkNet'i desteklememin sebebini yazdım.
    Usta senin derdinde bir bitmedi, 8-12mbps adsl kullanıyorsun ama fiberdeki upload sınırına takılmışsın? Hani turknetin kendi altyapısında yapada yada fiberde olsan anlayacağım da, vae de adsl 12mbps anca alırken, kalmış fiber için konu açıyorsun, başka işin yokmu senin Allah aşkına! İnan fiber ve yapada olanlar senin kadar dert etmiyor bunu!

Bunlarla uğraşacağına bölgendeki telekoma git, planlamaya git ne bileyim ilgili yerlere başvur en azından VDSL hizmet almaya çalış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan bir elin parmaklarını geçmeyecek yerlerde böyle hızlar vermek değil misal atıyorum İstanbulun %50’sini kapsayacak altyapı kurduktan sonra aynı hızları aynı fiyatlarla devam ettirebilmek.

Hep de zengin muhitlere altyapılar gidiyor muhtemelen bu gittikleri yerde de mevutta en az 3 altyapı vardır okeye dördüncü olur gibi girmişlerdir paldır küldür.

• Türkiye'de hangisinden hizmet almak isteyelim ki? TT deyince mesela sinirlerim tepeme fırlıyor. Ülkenin ana sağlayıcısı rezillik içinde iken diğerlerinden hiçbir şey bekleyemem.

Turk.net 2011'de traceroute yaptığımda, modemden sonraki bağlantılar ilk kez static.turktelekom.com.tr yerine static.turk.net olarak göründüğü dönemde iyiydi. Tabi arıza olduğunda bizim ilçe personeli ellerindeki cihazları kullanamadığından sonraki gün birileri sıfırlayana kadar beklerdik. TT personeli kendi evine beni götürüyordu modem ayarlamaya, ne bekliyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 9 Mayıs 2020; 7:18:2 >

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    oksitlenme olduğu kanısına nasıl ulaştınız? Belki banada faydası olur..
  • quote:

TürkNet, ADSL/VDSL'de kendi altyapısında Upload'ı limitsiz veriyor. Fiber'de bile baya yüksek. TürkNet dışında böyle Upload'ları bu kadar uygun fiyata hangi firma satıyor? Hiçbiri. Sadece TürkNet. Ben zorunda mıyım çöp Telekom'u ve çöp kazık Turkcell Superonline'ı desteklemeyi?
    Erdem Superonline mı çöp allah aşkına? Ne kadar problem yaşadıysam 2 dakika içinde hep müşteri hizmetlerine bağlanabildim. Twitter'dan yazdığımda maksimum 2 saat içinde cevap aldım. Evime ekip göndermekten falan hiç kaçınmadılar. En kısa arızada bile benden randevu alıp o saati geçirmeden gelip baktılar. Fiyatları yüzünden Superonline'dan Vodafone'a geçtim, Vodafone'da da yine iyi hizmet alıyorum diyebilirim ama Superonline'ın satış sonrası desteğinin hakkını kimseye yedirtmem.

• Yine mi sen. Bence 1gbit simetrik fiber 1tl olmali. 10 gbit 2tl.

• Cevapları yedi sustu buna fazla takılmayın he deyin geçin anlamıyor çünkü adam türknet sevicisi babasının malını bu kadar savunmaz bunun gibi tipler.
  • Fiberde Turkcell üstüne tanımam.
    Kendi GSM abonelerine 150 liraya 100Mbps veriyor (kendi altyapısında). xDSL de de alternatifler 110-130 arasına veriyor. 20-30 lira az değil tabi, ama yaşadığımız ülke de Türkiye. 20-30 lirayı hesaplayamam bu durumda. Kaldı ki Turkcell hizmet konusunda cidden iyi.

• Yeni yetme genc iste. Buyuk ihtimal uni 1. Tatil de geldi. Evde sıkıntıdan ne yapacagini sasirdi. Cok bilgili ve entelektuel oldugunu saniyor ama maalesef degil. Yasinin getirdigi bir ozguveni var. Ondan kaynakli bu actigi konular. Gercek dunyadan tamamen kopuk.

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'a geçtikten sonra dolaba kontrole gitti saha ekibi şikayetim üzerine, arkadaş cepten aradı beni sonra durumu anlattı burdan yuvanızı değiştiriyorum kablonuzun uçları da kurumuş çatlamış kabloyu da kesip sağlam ek yaptım vsvs bilgi verdi sağolsun. Bu bakım öncesinde Turknette 40-42mbps down 5mbps civarı up alabiliyodum en fazla 75 mbpslik tarifede mesafem de uzak saha dolabına, yenilemeden sonra hat değerlerim,

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var!

Hem hızım hem SNR değerlerim arttı tamamen portla alakalıymış.

Port,reglet işi de şans tamamen gerçekten.

edit: eski değerlerimi de atayım gözleriniz dolsun biraz before&after yapalım:)

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 9 Mayıs 2020; 13:21:36 >

• maldoror2 kullanıcısına yanıt
    Tam olarak duygulara tercüman olmuşsun hocam. Bende severek takdir ederek başladım. 2 senenin sonunda kin kusarak bıraktım. Yine eve döndük VAE altyapıda dönüp dolaşıp TT'ye geliyor insan kafam rahat olsun pürüzlerle uğraşamam diyosan.
  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt
    Dün başka bir konuya daha yazdım hatırlamıyorum şu an tekrar yazayım, öğrencilik yıllarımda 2015 falandı sanırım Kütahyanın merkeze uzak bir mahallesindeydim TTNET taahhütüm bitiyordu saha dolabınız desteklemiyor diye 8mbit e kadar tarifeyi 6mbit ile falan kullanıyodum modemde de ulaşılabilir hız 9000 kbps küsürdü. Tavsiye üzerine aynı adrese yeni porttan yeni bağlantı olarak Superonline ADSL başvurdum ve bingo. Superonline 16'ya kadar tarifeden 12 mbit ulaştırabilmişti modeme hemde daha yüksek SNR değerleriyle. Bölgesel çalışmalardan veya ileriki saatlerde yaşanıcak kesintilerden TT'li komşularım bile haberdar olmazken ben oluyodum vsvs. daha aklıma gelmiyor. Superonline VAE'de bile candır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 9 Mayıs 2020; 13:41:4 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.