Şimdi Ara

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
9.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben VDSL veya Fiber sahibi değilim evet. Fakat ben TürkNet'in en iyi hizmeti sağlayabilmesi için, fiber'de daha iyi ve hızlı hizmet vermeleri gerektiğini savunuyorum. Bunu sadece kendim için değil, her TürkNet abonesini düşünerek konuyu ele alıyorum. Herkes en iyisini elde etsin diye. Bir nevi girişimde bulunmak istedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • skurmus S kullanıcısına yanıt
    Bu arada 4K 60 FPS için henüz talep yok fakat ben kaliteden yanayım. Uygun fiyat + en iyi kaliteyi arayanlardanım. Emin olun Türkiye'de 1000 Mbps Upload'a olan ihtiyaç zamanla artacaktır.

Ben o rakamı en basiti misal olarak verdim tabiki üzerine onlarca farklı kalem var bunun farkında olabilecek kadar ben de iş hayatının içindeyim. Yazdığınız herşeye tek tek katılırım hak veririm müşteri hizmetlerinde çalışan yüzlerce kişinin maliyeti maddesi hariç. Ben Turknetli olduğumda karşımızda sesli muhatap olabileceğimiz çalışanlar vardı(ne yazıkki o insanların çoğu bütün gün cahil lafı azarı dinleyerek hiçbir teknik bilgisi olmadan atıp tutan insanları idare etmekle uğraşıyor bu da ayrı konu) ve arıza çözümleri konusunda Türk Telekom'un daha ciddiye aldığı bir firma vardı. Hizmet iyi veya kötü farketmez bu denli büyümüş ve bu abone rakamlarına ulaşmış bir firmayı finansal açıdan idare etmek kolay olmamalı, dediğim gibi ben en basitinden halka açık olan rakamı yazdım mesajımda. Ancak VAE kısmında altyapı sağlayıcı firmayla aranızdaki koordinasyon eksikliği(veya kaba tabirle söz geçirememek), ve özellikle benim gibi arıza durumunda modemden ankastreye kadar kendini sağlama almış müşterileri küstürüyor. Ben veya bir başkası saha dolabındaki reglette oksitlenme veya yine TT sorumluluğunda olan bir arızayı hallettirmek, arızanın mecazi değil gerçek anlamda incelenmesi için 5 tane sonuçsuz,başarısız arıza kaydından sonra kiracı firmayı bırakıp TT'ye geçmek zorunda kalmamalı. Yukarıdaki mesajımda da yazdım YAPA gelse veya Turknetin kendi fiberoptik altyapısı gelse muhitime denerim şans veririm Turknet düşmanı değilim dedim. Ama bahsettiğim durumlar çözülmedikce bir daha VAE'de TT'den başkası asla. Başarılarınız daim olsun.

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:6:56 >
    Ayrıca Sinan bey siz geleceğe yönelik yatırım yapmalısınız bence. Şuan 1000 Mbps Upload'a olan talep az olabilir ama, bu durum gelecek 5-10 sene içerisinde değişebilir. Biz kapasiteyi olabildiğince çok arttırıp, bireysele 1000 Mbps simetrik hizmet vermenizden yanayız. Simetrik fiber ve uygun fiyat her bireyselin hakkıdır. Bireysel diyip geçmeyin. Benim 1 TB hardiskim var. Hardisk doldu. Oradaki verileri 1 TB cloud satın alıp, yedeklemek istiyorum. 150 Mbps Upload bile beklettirir baya. Böyle düşünün. Hem mesela Singapur'da ayda 80-100 TL ödeyerek 1000 Mbps simetrik fiber alabiliyorsun. Evinde hemde. Kimse sana sormuyor yaptığın işi. Bireyselin hakkıdır diyip veriyorlar. Sizinde böyle olmanızı umuyorum.

Bu arada TürkNet'in kendi Fiber ve VDSL altyapısının yaygınlaşmasına daha çok var gibi. Acaba TürkNet, kendi mobil internetini de sunabilir mi? Gelecekte olur mu? 5G Geliyor. Kotasız ve uygun fiyatlı 5G ve 4.5G gibi hizmetler sağlanabilir mi? Turkcell Superbox var mesela ama fiyatı ve verdiği hızlar yavaş. Bunun TürkNet alternatifi olabilir mi? Bizim gibi ADSL'e maruz kalan çok kişi var. TürkNet, kendi mobil interneti için kendi baz istasyonlarına da yatırım yaparsa, baya iyi olabilir. Veya Türk Telekom yada Turkcell'in kendi mobil internet hattını kiralayıp, müşterilerinize daha uygun fiyatlı ve kotasız sunabilirsiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 9 Mayıs 2020; 19:20:28 >
  • Ulan daha vdsl bile kullanamıyorsun fiberdeki upload limiti kalksa ne yapıcan ? Ne içiyorsun kardeşim sen?
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Geleceğe yönelik düşünüyorum ben.

• La oğlum daha gidilmesi gereken bir ton yol var geleceği düşünüyorum diyorsun. Her şeyi geçtim 150 mbit üstü uploadla ne yapmayı hedefliyorsun?
    Ben genel olarak yüklediğim her dosyanın en hızlı şekilde bekletmeden yüklenmesini istiyorum. Ayrıca YouTube'a 4K video yüklerken, 0.6 Mbps Upload hızımla ben net 1 hafta bekledim. Hattım bakır olduğu için, Upload yaparken Download darboğaz yaptığı için, 360p video bile zor izledim video yüklerken. 12 Mbps Download, 0.6 Mbps Upload kullanıyorum.

Ayrıca YouTube'da 200.000 veya üstü bitrate ile 4K 60 FPS yayın yapacağım. 1 TB Kapasitesi dolu hardiskimdeki önemli dosyalarımı ise 1 TB Google Drive cloud alıp, 1000 Mbps Upload ile yükleyeceğim. Ayrıca evde sadece 1 kişi oturmuyor. Babamla yaşıyorum. Ikimizde Upload ve Download'a ihtiyaç duyuyoruz.

• Eee işte ben sana ne diyorum daha fiber alt yapısı yok oturduğun yerde diyorsun fiberde upload limitsiz olsun. Her yere fiber çekilsin diye konu açarsın anlarım da bu neyin kafası ?
    Biz her ülkede olduğu gibi bireysellere 1000 Mbps Simetrik verilmesini istiyoruz. Teknolojinin maksimum desteklediği hızları almak bizim için önemli. Bu işe teknik açıdan bakıyoruz.

TürkNet'i erkenden bilgilendirmek istedim sadece. Eğer fiber heryere gelirse, 150 Mbps Upload'a maruz kalmayalım diye... Şimdiden TürkNet fiber'de bulunan müşterilerine simetrik hizmet vermeye başlansın diye.

• Derdini seveyim kardeş 20 senedir 4-5 farklı adreste internet kullandım hepsi adsl hala adsl kullanıyorum. Ülkenin asıl sorunu adsl'dir önce adsl'in bitmesi lazım sonra geliriz bunlara
  • Komik valla 150 mbps upload'u beğenmeyip konu açıyor adam lükse bak.

Bu arada Sinan Kurmuş bey'in foruma üye olduğunu bilmiyordum böyle bi konuya bile burda cevap vermesi takdire değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabbb -- 9 Mayıs 2020; 20:5:46 >
  • tolgabbb T kullanıcısına yanıt
    Bak, yurtdışında bireysele uygun fiyata 1000 Mbps simetrik fiber veriyorlar. Upload'ta 1000 Mbps oluyor. TürkNet bireysele 1000 Mbps Download verebiliyorsa, 1000 Mbps Upload'ta verebilir. Önlerinde ben pek bir engel görmüyorum bunun için. 1000 Mbps Download madem veriyorlar o zaman Upload'ta 1000 Mbps olmalı.

Bak bu adam evinde oyuncu kulaklığı takmış, evinde 10 Gbps (10.000 Mbps) simetrik fiber internet alıyor. Zenginde değil, aboneside az zaten.

• Türknet verebilse zaten verir. Fazla hız verdikçe yoğunluk artıyor böyle olunca da akşamları yoğun saatlerde hız düşmesi oluyor. Bir kaç haftaya kadar türknet bu konuda baya kötüydü yeni yeni düzelmeye başladı hatta eskisinden bile daha iyi şuan, demin hız testi yaptım 8 ping çıktı önceden 15'in altına düşmezdi hatta 7'den sonra 40-50 ping oluyordu. Bu tip şeylerde en küçük parametre değişikliği bile muazzam sorunlara yol açabiliyor o kadar kolay değil herkese simetrik hız versinler demek.
    Türknet'i yurtdışındaki servis sağlayıcılarla değil, rakipleriyle kıyaslamak daha doğru. Rakiplere bakarsanız Türknet'in verebileceği en yüksek hızları en makul fiyata verdiği ortada.
    Ama bakın TürkNet fiber'de bulunan herkese 1000 Mbps Download verebildiğinde altyapı kaldırıyor demek ki. O zaman Upload'ta 1000 Mbps olsun? Gene kaldırır? Zaten bakır altyapı değil ki bu? Fiber altyapıda işler daha bol kesedir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.