Şimdi Ara

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
9.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheBCD

Tam olarak duygulara tercüman olmuşsun hocam. Bende severek takdir ederek başladım. 2 senenin sonunda kin kusarak bıraktım. Yine eve döndük VAE altyapıda dönüp dolaşıp TT'ye geliyor insan kafam rahat olsun pürüzlerle uğraşamam diyosan.
    Aynen dostum. Türknet canlı müşteri sistemini söz de online destek sistemine çevirdikten sonra tuhaflaştı. Toplamda ben de 2 sene kadar kullanmıştım ve uzun zaman hiçbir sorun yaşamamıştım. Daha sonra kullanıcıların yazılarını okuyunca direkt düz mantık kuruyordum. Yani sonuçta TTnet fiziksel altyapısını kullanıyordu. Bu durumda 1. öncelik olarak TTnet fiziksel altyapıda sorun olarak algılıyordum. Millet 3-5 ay sorun yaşadığını yazarken yazılanları ilginç buluyordum, hatta bazen yazıyordum neden bu kadar zaman sorun yaşıyorsunuz, sizi zorla tutmuyorlar, taahhüt yok, başka firmaya geçebilirsiniz diyordum. Daha sonra başıma gelince nasıl bir bataklık olduğunu anladım. Ben de idiot gibi 6 ay boyunca ha düzelir, ha düzelecek diye diye çırpındın :) Asıl bomba Türknet e 2. kere aboneliğim oldu. 6 ay boyunca özellikle paket kaybı sorunları + aşırı dengesiz ping sorunlarından sonra Netspeed e geçmiştim, orada da aynıydı ve yine kendi kendime dedim "tamam bu ttnet ile alakalı, fiziksel bir sorun..." Kendiliğinden düzeldi ve 1 ay sorunsuz yaşadıktan sonra tekrar Türknet e abone oldum. 1 ay yine sıkıntı yoktu, ama 2. ay yine kanser olmaya başladım aynı sorunlar yüzünden. Bir de başıma akşam saat 8 de başlayıp gece 3 de biten download sorunu çıktı. Türknet e yazdım yazdım hep aynı terane zaten ve bir sonra ki ay bana kullanmadığım internet üzerine kalkıp utanmadan yalan dolanlarla, kafadan uydurmalarla hizmet bedeli 99 TL + x2 statik ip ücreti çıkardılar. Ben bunu kendilerine sorduğum zaman söz de evime gelen ekip ankastre kutusunda sorun bulmuş ve tamir etmiş dediler. Böyle bir şeyin olması imkansızdı, ama iyi iş çevirdiler. Kalkıp konu ile ilgili olan açtığım destek kaydını sitelerinden tamamen silmişler, allahtan tüm görüşmelerin resimlerini almıştım ve video çekmiştim. Böyle rezalet bir firma işte :) 15 tane destek kaydı var, ama sen git kendini ispatlamak iste, ama bunun önlemini alsın çakallar ve silsin o delili ortadan. Ne oldu ama ? Benden bu yalan dolanlarla paraları aldılar. Sonra bulunduğum ilçenin tüketici hakem başkanlık binasına gidip şikayet ettim. Üstelik kendilerini mahkemeye de verecektim, ama sonra k.pek gibi benden haksız yere aldıkları paraları verdiler, 1 ay full sorunlu olan kullanamadığım internetin aylık faturasınıda geri ödediler. Ama bu Türknet in müşteriyi memnun etme anlayışından olan bir şey değil, kendilerine sildikleri destek kaydı fotolarını ve mahkemeye vereceğimi söyledikten sonra zorunlu yaptıkları bir geri dönüştü. Teknik desteğin bilgisiz cahil olduğunu sakın düşünmeyin. Bunlar bu işi kasıtlı olarak yapan kolpazan sürüsüdür. Bir idiot a bile anlatırsın derdini resimli ve videolarla gösterirsin, en idiot insan bile anlar ne sorun yaşadığını, ama Türknet bir yalan makinasıdır. Modem bozuk der, kurulum yanlış der, kablolarda sıkıntı var, işte yeri gelince kıçlarından uydururlar ankastrende sorun varmış tamir edilmiş fln derler...Ayrıca Türkiye'nin 1 numaralı ping değerlerine de sahip değiller, sadece 100mbps download hızını en düşük fiyata sunan ucuz kolpazan bir firma. Tabi sen o hızı her zaman da alamıyorsun, alsan da almasan da paket kayıpları ve leş gibi dalgalı download hızı gibi stabil olmayan bir ping değerin var. Bulunduğum lokasyonu değiştirmedim. Hala aynı evdeyim. Türknet ile CS:GO serverlarında en temiz 62 ping alırken TTnet ile 45 aldığımı gördüm. Hemde doğuda yaşıyorum...VDSL kullananların kesinlikle malesef TTnet dışında bir firmayı seçmesini hiçbir şekilde tavsiye etmem. 100mbps download hız yerine en temizi 35mbps. Şu an kafam oldukça rahat...

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Şu istatiğe gel :) Türknet ile esas sunucuya bağlanırken arada en az 5 tane paket kaybı yaşayan sunucu oluyordu. TTnet 1 tane var ama bunu oyunda hissetmiyorum. Ayrıca Jitter değerleri Türknette ortalama 5-10 arası, 20 olanlarda vardı. Bu ekran görüntüsünde asıl sunucu 59 MS diyor, yani oyun içinde 49 ping gibi şu an :) Türkiye'nin 1 numaralı ping değerine sahip Türknet aynı evde 62 ping'ten aşağı vermiyordu, o da o değer 10 dakka sonra 70 e çıkıyordu. Oyunu takıla takıla oynuyordum. Rezaletti.

TürkNet'in yeni fiber tarifeleri yayınlandı fakat Upload limiti var!

• maldoror2 kullanıcısına yanıt
    Her cümlesine katılıyorum. Bende TT'ye geçtikten sonra Bursada kendime en yakın servera speedtest.net ile yaptığım testte pingim 16'dan 4'e düştü. PUBG avrupa serverlarına 70'den 48'e düştü. İlginç bir şekilde bende 2 sene hiç sorun yaşamadım akşam saatlerinde hız düşmesi vs nedense bana denk gelmedi Bursa merkezdeyim hemde yoğun bir bölgedeyim. Saha dolabındaki regletimde oksitlenme ve kablomda çatlama olmuş bunu TT'ye geçince hallettirebildim anca, bu sorunu yaşayana kadar memnundum. Bizim mahallede TT'nin tek katlı bir binası var teknik bakım&altyapı üzerine. İçeride çeşit çeşit DSLAM'lar falan yığılı koli koli.. Beyaz ticarilerle gezen saha ekipleri orda toplanıyor akşam saati mesai bitimine yakın gittim derdimi anlattım ben Turknetten yeni geçtim bu hafta şu şu sebeple, eski güzel ve yeni kötü hat değerlerimi yazdırıp götürdüm elimde, adam ben ilgilenicem abi merak etme bir fiziksel sorun olduğu belli dedi, dedim virüs dönemi sallıyor başından çünkü arıza kaydı alınmıştır vs. mesaj da gelmedi cebime adam orda kağıda karaladı bişeyler ayrıldım ben eve gittim. Sabahın 8.30 u kapı çalıyor açtım genç bi çocuk TT'den gelmiş. Gitti saha dolabında sorunu halletti ordan eve geri geldi Ankastreden modeme gelen kablo bahçemde çimenlerin altına giriyor biryerde orda yeşil-beyaz demetin beyazı kopmuş ev telefonum da o yüzden çalışmıyormuş(tek kablo interneti taşıyabiliyormuş bu arada onuda öğrendik) onu da halletti çocuk YAK-1 boncuk ekleme yaptı ki ankastreden sonrası onun işi değil(ankastre sokakta bizim müstakil site olduğu için).Daha burdan şehir hastanesine gidicem abi senin işin kısa diye ilk sana geldim şefim yolladı falan dedi. Zar zor helal hoş olsun diyerek 50 lira koydum cebine öyle yolladım çocuğu. Aynı binadaki bahsettiğim adam Turknet'liyken katiyen ilgilenmemişti benimle oraya kayıt açın bize düşer ilgileniriz vsvs kibarca yollamışlardı beni ki 5 defa falan kayıt açmışımdır Turknet'e müşteri sorumluluğunda diyerek kapattılar hep. Sözün özü VAE'de Türk Telekom. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 9 Mayıs 2020; 14:51:12 >

• maldoror2 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bir üstteki mesajımda da belirttim aynısını :). Speedtest.net de bursa'da kendime en yakın servera ping'im 16ms den 4ms'e düştü. Pubg avrupa(frankfurt) serverında da 70'den 48'e. trace rotası gerçekten uzuyor turk.net de.
  • Beyler boş boş bize laf atan arkadaşlara aldanmayın. Biz en iyi internet hizmetini sağlamak için uğraşıyoruz. Konuya oy verip, konuyu üste çıkararak, destek olalım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz herşeyin "en iyisini" sağlama derdindeyiz. TürkNet'ten de tam olarak bunu bekliyoruz. Daha yüksek vermek değil, altyapınızın desteklediği kadarını verebilmek (mümkün olabilecek en yüksek hızları vermek) önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 9 Mayıs 2020; 16:43:58 >
  • Gigabit upload 150 mbit download hızlı henüz pilot aşamsındaki paketimizi beğenmediğinize doğrusu üzüldük (başka simetrik olmayan fiber paketlerimizin de testlerini yapıyoruz bu aralar). Anladığımız kadarıyla itirazınız 150 mbit upload hızına değil. TurkNet’in hep dile getirdiği "biz suni sınırlamalara karşıyız" söylemine size göre aykırı davranmasına. Yoksa 150 mbit upload alıp bir ev kullancısı olarak, kendimin ve aynı evde yaşayanların ihtiyaçlarına bu hız yetmiyor diyen pek kimse olacağını düşünmüyoruz. Ben evde web server kurdum binlerce bağlantı sağlıyorum ya da file server kurdum yüzlerce kullanıcıya hizmet veriyorum onun için yetmiyor diyen varsa o zaman zaten bu bir ev kullanımı değil. O kullancılarımız için KOBİ ve Kurumsal iş birimlerimizin simetrik ve çok daha yüksek uptime garantili başka paketleri var. Dolayısıyla bu itirazın TurkNet kendi felsefesine karşı çıkıyor kısmına cevap verelim.

Bakır üzerinden verdiğimiz hizmetlerde hızımızı kısıtlayan şeyler bakırın kapasitesi. Bu kapasiteyi bazı yerlerde çok pahalı ekipmanlar kullanarak gigabit seviyelerine çıkartabiliyoruz ama genellikle bizim fiyatlarımızla kullanabileceğimiz teknolojilerde bu hız pratik olarak 100 mbit download civarında. Uploadlar da 50-60 mbitlerde kalıyor. Biz bu sınıra kadar kendi altyapımızda herhangi bir suni kısıtlama yapmıyoruz.

Fiberde böyle bir kısıt yok. Yani gigabit de, 10 gigabit de, teorik olarak daha yüksek hızlar da aslında mümkün. Ve iki taraflı olarak mümkün. Dolayısıyla bizi kısıtlayan bizim lokaldeki ekipmanımız, portlarımız ve sonra onların arkasındaki tüm aletlerin kapasiteleri. Bu yüzden de download'da değişik hız seviyeleri belirliyoruz ve bunları “sınırlıyoruz”. Yoksa herkese gigabit veriyor olsak altyapı kapasitemizi daha da artırmak ve aslında bu hıza ihtiyaç duymayanlara da ek bir maliyet oluşturmak zorunda kalırız. Yani buradaki hız sınırları da bir anlamda “yapay”. Hız seviyelerini biz belirliyoruz. Ekonomik sebeplere dayanarak.

Upload hızları için de aynı şey geçerli. Yine ekonomik sebeplerle bir sınırlama yapmak bize kalıyor. Biz de bu sınırları uygun gördük. Burada haklı olarak şu soru sorulabilir: neden simetrik değil? Çünkü simetrik ihtiyaç az. Hatta bu hız seviyesinde kişisel kullanım için yok. Dolayısıyla da bu seviyeye karar verdik.

Özetle: Fiberde hızı kısıtlayan şey kablo değil kablonun ucundaki cihazlar ve biz ihtiyaçlara göre makul fiyatlı bir hizmet vermek için bu sınırlara karar verdik. Sınır yapay değil. Sadece teknik bir sınır değil, ekonomik bir sınır.

Bu yüzden de felsefemize aykırı davrandığımızı düşünmüyoruz.

Bu arada, bunlar minimum verdiğimiz hızlar. Yani o hızın üzerinde hizmet alan kullancılarımız da var. Eğer TurkNet’i tanıyorsanız, ileride bu konuda da adımlar atacağımızı tahmin edersiniz.

Son olarak:
    Bizim felsefemizi en az bizim kadar benimseyerek bizi uyardığınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: skurmus

Gigabit upload 150 mbit download hızlı henüz pilot aşamsındaki paketimizi beğenmediğinize doğrusu üzüldük (başka simetrik olmayan fiber paketlerimizin de testlerini yapıyoruz bu aralar). Anladığımız kadarıyla itirazınız 150 mbit upload hızına değil. TurkNet’in hep dile getirdiği "biz suni sınırlamalara karşıyız" söylemine size göre aykırı davranmasına. Yoksa 150 mbit upload alıp bir ev kullancısı olarak, kendimin ve aynı evde yaşayanların ihtiyaçlarına bu hız yetmiyor diyen pek kimse olacağını düşünmüyoruz. Ben evde web server kurdum binlerce bağlantı sağlıyorum ya da file server kurdum yüzlerce kullanıcıya hizmet veriyorum onun için yetmiyor diyen varsa o zaman zaten bu bir ev kullanımı değil. O kullancılarımız için KOBİ ve Kurumsal iş birimlerimizin simetrik ve çok daha yüksek uptime garantili başka paketleri var. Dolayısıyla bu itirazın TurkNet kendi felsefesine karşı çıkıyor kısmına cevap verelim.

Bakır üzerinden verdiğimiz hizmetlerde hızımızı kısıtlayan şeyler bakırın kapasitesi. Bu kapasiteyi bazı yerlerde çok pahalı ekipmanlar kullanarak gigabit seviyelerine çıkartabiliyoruz ama genellikle bizim fiyatlarımızla kullanabileceğimiz teknolojilerde bu hız pratik olarak 100 mbit download civarında. Uploadlar da 50-60 mbitlerde kalıyor. Biz bu sınıra kadar kendi altyapımızda herhangi bir suni kısıtlama yapmıyoruz.

Fiberde böyle bir kısıt yok. Yani gigabit de, 10 gigabit de, teorik olarak daha yüksek hızlar da aslında mümkün. Ve iki taraflı olarak mümkün. Dolayısıyla bizi kısıtlayan bizim lokaldeki ekipmanımız, portlarımız ve sonra onların arkasındaki tüm aletlerin kapasiteleri. Bu yüzden de download'da değişik hız seviyeleri belirliyoruz ve bunları “sınırlıyoruz”. Yoksa herkese gigabit veriyor olsak altyapı kapasitemizi daha da artırmak ve aslında bu hıza ihtiyaç duymayanlara da ek bir maliyet oluşturmak zorunda kalırız. Yani buradaki hız sınırları da bir anlamda “yapay”. Hız seviyelerini biz belirliyoruz. Ekonomik sebeplere dayanarak.

Upload hızları için de aynı şey geçerli. Yine ekonomik sebeplerle bir sınırlama yapmak bize kalıyor. Biz de bu sınırları uygun gördük. Burada haklı olarak şu soru sorulabilir: neden simetrik değil? Çünkü simetrik ihtiyaç az. Hatta bu hız seviyesinde kişisel kullanım için yok. Dolayısıyla da bu seviyeye karar verdik.

Özetle: Fiberde hızı kısıtlayan şey kablo değil kablonun ucundaki cihazlar ve biz ihtiyaçlara göre makul fiyatlı bir hizmet vermek için bu sınırlara karar verdik. Sınır yapay değil. Sadece teknik bir sınır değil, ekonomik bir sınır.

Bu yüzden de felsefemize aykırı davrandığımızı düşünmüyoruz.

Bu arada, bunlar minimum verdiğimiz hızlar. Yani o hızın üzerinde hizmet alan kullancılarımız da var. Eğer TurkNet’i tanıyorsanız, ileride bu konuda da adımlar atacağımızı tahmin edersiniz.

Son olarak:
    Bizim felsefemizi en az bizim kadar benimseyerek bizi uyardığınız için teşekkürler.
    Sinan bey, fiber altyapınızı Sancaktepe tarafına getirme planınız var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• skurmus S kullanıcısına yanıt
    Peki Sinan bey sizi anlıyoruz. Ben TürkNet fiber kullanmak istiyorum. Gerekirse bunun için nakil yaptırmayı düşünüyorum. Bana uygun fiyata 1 Gbps simetrik internet hizmeti sağlayabilir misiniz? YouTube'a 4K 60 FPS videolar yükleyeceğim. Videoların boyutu 50 GB'i geçebiliyor. Bu arada 4K 60 FPS YouTube'da 200.000 bitrate ile canlı yayın yapacağım. O kadar çok bitrate vermek istememin sebebi ise canlı yayının video kadar kaliteli olması.

Ayriyetten ilginiz için teşekkür ederim.

Siz yanılmıyorsam TürkNet Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kurmuş'sunuz değil mi?

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Pİyasada tutunmak gibi bir derdimiz yok. Şükür para kazanıyoruz.

Ama hesabınız yanlış. 16 TL telefonlu fiyat. Üzerine bir de 10 TL telefon maliyeti var (ya da aynı hizmeti yalın almak istersek toptanda fiyat yine 26 TL seviyelerene çıkıyor). Bunun üzerine transmisyon maliyeti var. Yani veri akışı üzerinden bir maliyet var. Bu da TT'a ödenen bir tutar ve port maliyetine yakın. Onun üzerine tüm omurganın maliyeti var. Onun üzerine müşteri hizmetlerinde çalışan yüzlerce kişinini maliyeti var. Onun üzerine evrensel hizmet payı, fatura gönderimi, vs bin tane ufak kalem var. Bir de tabii genel giderlerimiz var (kira, diğer maaşlar, yemek vs.). Yani 16 TL'ye mal olmuyor bu iş. Olsa hemen 20 TL'ye güle oynaya veririz biz hizmet:)

Bu arada bahsettiğiniz fiyatlar vergisiz fiyatlar. Yani siz bize 75,99 ödediğinizde biz bunun üzerinden %18 KDV ve %7,5 özel iletişim vergisi ödüyoruz. Yani o paranın sadece 50,76 TL'si bize geliyor.

Ama 16 TL maliyetle bu işi yapabilmeyi biz de isterdik doğrusu. Belki bir gün:)

• Bireysel tarifelerde sağlayamayız. Kurumsal tarifelerde yerinize göre sağlarız. İletişim bilgilerinizi DM olarak atarsanız kurumsal satış ekiplerini yönlendireyim size. Ama kurumsal seviyede gigabit simetrik bir tarife olduğunuz yere bağlı olarak binlerce lira seviyesinden başlayacaktır.

Bu arada TurkNet şapkamı bir tarafa koyarak eski bir VC olarak bir spru sorayım. 4K 60 FPS videoya YouTube seyrcisi arasında talep var mı? Ne kadarı bu çözünürlükte görecek? Böyle ciddi bir yatırıma girmeden önce izleyici kitlenizi büyütebiliyor musunuz bir test etmek girişimcilik yaklaşımı açısından daha iyi bir opsiyon olabilir. Ha tabii 4K 60 FPS olunca çok insan gelir, dolayısıyla o olmadan kitle büyümez diyorsanız iş zor, ama içerik de eminim bu spectler kadar önemlidir. Yani 500K abone hedefliyorsanız ve 4K 60 FPS'in 50 kat abone artışı getireceğini düşünüyorsanız 10K aboneyi mevcut içeriğinizle önce içeri almayı deneseniz nasıl olur? Yayınlarınızı bilmeden konuşuyorum burada. Tamamen alakasız bir şet de söylüyor olabilirim:)

Bakın yurtdışında bireysele 1000 Mbps simetrik hizmet verilebiliyor. TürkNet'ten herhangi bir limit beklemiyoruz. Dolayısı ile zaten bireysele 1000 Mbps Download verebiliyorsanız, 1000 Mbps Upload'ta verebilirsiniz.

1000 Mbps Download'ın yanına 150 Mbps Upload verdiğiniz zaman, bize verilen fiberin limitli verildiği hissiyatına kapılabiliriz. Oysa biz fiberi sağladığınız GPON/EPON cihazlarınızdan olabilecek en iyi verimi uygun fiyata almak isteriz. Umarım gelecekte bu mümkün olur. Bireysel ve Kurumsal ayrımcılığı beklemezdim sizden. Bana kızmayın ama cidden biraz bu açıdan hem şoka uğradım, hemde biraz kalbim kırıldı. Çünkü TürkNet'in bize "en iyi" hizmeti sağlayacağına inandık... :(

• Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt
    Daha test aşamasındayız. Hiçi bir planımız net değil. Bir şey söylemem mümkün değil bu aşamada.
    Bu arada Sinan bey ben ADSL2+ VAE kullanıcısıyım. TürkNet Online İşlemler'e çoğu kez VDSL'e geçiş için talepte bulundum. Fakat, Türk Telekom onay vermek istemedi. Ev ile santral mesafem 1.8 KM. Mesafeden dolayı vermediler. Ben deneysel olarak VDSL2 almak istiyorum. Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz? ASUS DSL-AC51 Modem kullanıyorum. İnternet işlerine merakım var. Deneysel olarak VDSL2 almak istiyorum. Portum zaten VDSL ama bana ADSL paket veriyorlar. Portumun VDSL olduğunu söylediler ama mesafe yüzünden ADSL veriyorlar. Ben deneysel olarak VDSL istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Sizi seviyoruz, sizi destekliyoruz. Biz size kızgın değiliz. Şikayetçi değiliz. Sadece TürkNet'in Upload limitlemeleri yapması yakışmadı. Altyapının desteklediği kadarını umarım fiber'de de sunabilirsiniz. 2018 Haziran ayından beri yani 2 senedir TürkNet'liyim. Aldığım hız 12 Mbps ama Upload 0.6 Mbps ve yetmiyor. Ben YouTube'a 1 video yüklemek için 1 hafta bekledim net olarak. 1 Hafta boyunca Google'a bile zor girdim çünkü Upload yaparken, Download darboğaza uğruyor. Bendeki sabır, kimde var? :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 9 Mayıs 2020; 18:32:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Bu mesaj silindi.
    Bunu sen mi diyorsun

• En iyi hizmeti doğal olarak bekliyorum TürkNet'ten. :)

Sinan bey, elbette ülkemizin ekonomik durumları bazı konularda limitlemelere sebep olabilir. Aslında, 1000 Mbps Download ve 150 Mbps Upload hiç fena değil. Yani bu ülke koşullarına göre büyük bir başarı. Ancak, elbette ülke ekonomisi daha iyi olursa, bireysele 1000 Mbps simetrik paket sunmanızı isterim. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Sinan bey, elbette ülkemizin ekonomik durumları bazı konularda limitlemelere sebep olabilir. Aslında, 1000 Mbps Download ve 150 Mbps Upload hiç fena değil. Yani bu ülke koşullarına göre büyük bir başarı. Ancak, elbette ülke ekonomisi daha iyi olursa, bireysele 1000 Mbps simetrik paket sunmanızı isterim. :)
    adamlar daha senin VDSL'in doğru düzgün verilemediği adresine fiber getirecek, sen gelip iki elin parmağını geçmeyen mahallede bulunan fiber kullanıcılarının hakkını savunuyorsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.