24 Haziran tarihinde okul bittiği için fiber hattan ADSL hatta internet nakil taşıma başlattım. Fotoğrafta gördüğünüz gibi internet taşıma tamamlanmadan 20 gün sonra yani 14 Temmuz'da haberim olmadan taşıma tamamlandı olarak gözüktü fakat işlem tamamlanmış değil. Üçüncü fotoğrafta da gördüğünüz gibi taşıma tamamlandığı gün otomatik olduğunu düşünüyorum. DSL yanmıyor adında destek kaydı oluşturuldu yani ben oluşturmadım. Gördüğünüz gibi süreç böyle bugünün tarihi 21.07.2023 28 gündür bekliyorum üstüne taşıma işlemi tamamlandığı için Temmuz'un 14'ünden sonra fatura işlemeye başlayacak TurkNet'e geçtiğime bin pişman oldum. |
TürkNet İnternet Nakil Yapılamamasının Sebepleri ve Çözümleri
TürkNet internet aboneliğinizi yeni bir adrese taşımak istediğinizde, çeşitli sebeplerden dolayı nakil işleminin yapılamamasıyla karşılaşabilirsiniz. Aşağıda, TürkNet internet nakil yapılamamasının en yaygın nedenlerini ve bunların çözümlerini bulabilirsiniz:
- Adresinizin TürkNet Altyapısında Olmaması: TürkNet internet hizmeti, yalnızca belirli bölgelerde ve adreslerde mevcuttur. Adresiniz TürkNet altyapısı kapsamında değilse, nakil işlemi gerçekleştirilemez. Bu durumu, TürkNet'in web sitesindeki altyapı sorgulama aracını kullanarak kontrol edebilirsiniz.
- Aboneliğinizin Aktif Olmaması: İnternet nakli yapabilmek için aboneliğinizin aktif olması gerekir. Aboneliğinizin askıda olması veya iptal edilmiş olması durumunda, nakil işlemi yapılamaz. Abonelik durumunuzu TürkNet müşteri hizmetleri üzerinden kontrol edebilirsiniz.
- Taşınma Tarihinin Uyuşmaması: İnternet nakil işlemi, taşınma tarihinizle aynı gün gerçekleştirilmelidir. Taşınma tarihinizin yanlış girilmesi veya TürkNet'e geç bildirilmesi durumunda, nakil işlemi yapılamabilir. TürkNet müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek taşınma tarihinizi doğru bir şekilde bildirmeniz önerilir.
- Nakil Talebinin Geç Yapılması: İnternet nakil talepleri, taşınma tarihinden belirli bir süre önce yapılmalıdır. Nakil talebinin geç yapılması durumunda, TürkNet'in işlemi gerçekleştirmek için yeterli zamanı olmayabilir. Nakil talebinizi mümkün olan en kısa sürede TürkNet müşteri hizmetlerine iletmeniz önerilir.
Eğer TürkNet internet nakil işlemiyle ilgili herhangi bir sorun yaşıyorsanız, TürkNet müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir ve çözüm için destek alabilirsiniz.