Şimdi Ara

Turknet ipv6 durumu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
8
Favori
29.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zyxel H298A modemini kullanıyorum. Root erişimi sağlayarak ipv6 seçeneğini açtım nihayetinde oim üzerinden talep ile birlikde manuel olrak aktive ettiler. geniş ağ seçeneğinden ipv4/ipv6 seçeneğine de geçerek ipv6 aldım ama başka yapmam gereken birşey var mı acaba şu an hala whatismyip sitesinden baktığımda ipv4 adresim gözüküyor. sadece ipv6 kullanabiliyor muyum yada ne yapmalıyım. Tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

• Yani ilginç, tanım yapıldı arayüz de ipv6 adresi gözüküyor ama hala ipv4 adresim sorguda çıkıyor.

• Merhaba, dilerseniz ipv6destek@turknet.net.tr adresinden destek alabilirsiniz.
  • Zxyel VMG8924-B10A Kullanıyorum, TürkNet'den ipv6 almasına rağmen lokal ağımda dağıtamıyor. Konuyu Zyxel mühendisine bağlanıp aktardığımda erişim aldığım her İpv6 adresini modeme ve bağlı aygıtlara tek tek girmemi belirtti.( Her kapanıp açıldığında ip yenileceğinden tekrar müdahale gerekli.. )

Erişim teknolojisi çok yeni olduğundan ( desteklemesine rağmen ) modem uyumsuz kalıyor, özellikle sordum güncelleme gelmeyecek dedi. Bu da demek oluyor ki en son model cihaz kullanmadıkça bu tip sorunlar devam edecek.

Bunun haricisinde İpv6 desteği olmayan çoğu site / sunucu benim erişimimi göremiyor ve bağlanamıyorum. Şuan için İpv4 olarak devam etmek zorundayım. İpv6 Kullanmayı deneyimleyen herkes bunun farkını görecektir.

• _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Bu konu türknet formunda da konuşuldu. Türknet İpv6 /64 prefix ile sadece bir cihaza İpv6 verilebiliyor. Bunun için türknetin /56 prefix kullanması gerekiyor. Ama yapmıyor. Teknik bir çalışma için bilgide alamadık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

/64’ün sınırı tek cihaz değil tek ağ, tek ağdaki tüm cihazlarınız ip alabilir. Bence sorunun kaynağı wan ve lan portlarının aynı prefixten ip alması, iki tarafta aynı prefixi gören router lan tarafına yönlendirme yapamıyor. Mikrotikte wan tarafına ip aldırmayarak, asusta ise telnet üzerinden wan /64 route silerek ipv6 çalıştırabildim.

• mdk404 M kullanıcısına yanıt

İpv6 ana amacı IoT(nesnelerin iletişimi) ve cgnattan kurtulmak, her cihazın global ip sahip olması değil mi? Turknet formunda /64 tanımladığından sadece 1 cihaz erişilebilir olduğundan bahsettiler. /56 olursa 256 cihaza kadar ip v6 kullanılabilirliğinden bahsettiler. Yada ben öyle anladım. Teknik detaylara tam hakim değilim.

• Servis sağlayıcı prefixi yollayıp bize route ettiği anda elimizde 2 üzeri 64 adet global ip oluyor. Nete bağlanan modem-router’ın dışında ikinci router kullanırsanız o zaman daha büyük prefix gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı modemi kullanıyoruz, aşağıdaki ayarlarla IPV6'yı kullanabliyorum

Yönetim & Tanı sekmesinde IPV6 anahtarın açık olacak. Genel Ağ, WAN, Internet kısmındaki ayarlar da ekran görüntüsündeki gibi olacak

Turknet ipv6 durumu
    Turknet ipv6 durumu
    Turknet ipv6 durumu

• potasyumhidroksit P kullanıcısına yanıt

sendeki v1, yeni verilen v9 çalışmıyor.

• Bende turknette aktif bunu ipv6 modem de nasil aktif edebilirim tplink ac vr400

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phasan P kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ipv6destek@turknet.net.tr üzerinden destek aldınız mı?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Mesaja donus olmadi 24 saat gectimis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 4 Nisan 2022; 10:51:21 >
    Gece yazdığınız için henüz dönüş yapılamamış olabilir ama oradan size bilgi vereceklerdir.
    Dun sabah yazdim sala donus olmadi 24 saat gecmis yeni baktim dun sabah mesaj atmisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 4 Nisan 2022; 10:51:2 >
    İlk mesajınızda 12 saat yazdığınız için o şekilde bilgi vermiştim. Destek kaydınız var mı? Kayıt üzerinden daha hızlı dönüş sağlanıyor.
    Destek kaydi acmistim onceden ipv6 sistemde tanimli olarak gorunmektedir biz burdan birsey yapamiyoruz diye cevap vermislerdi

• Kendime ait Zyxel VMG3312-T20A modemim var. IPV6 için başvurdum açtılar. Fakat ayarlarda "ipv4 ipv6 dualstack" seçtiğimde ipv4 ile internete bağlanıyor. Only ipv6 dediğimde internete bağlanıyor fakat çoğu site açılmıyor. Bazı siteler açılıyor.

Bu siterlerin ipv6 desteği ile mi alakalı benim ayarlarda eksiklik mi var?

Yani benim gibi ipv6 ya geçeyim cgn havuzundan çıkarım diye düşünürseniz öyle bir olay yok malesefTurknet ipv6 durumu 

• Çoğu sitenin ipv6 desteği yok ondan dolayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.