Şimdi Ara

Türknet Olumlu&Olumsuz Görüş? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
3.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben hem İstanbul'daki evimde hem de Edirne'deki evimde TurkNet kullanıyorum.

İstanbul'daki evime geçen sene bu zamanlar bağlatmıştım 75 Mbps , o zamanlar AKK vardı o yüzden 150GB kota dolunca hız 3 Mbps gibi komik bir rakama düşüyordu fakat çok kısa bir süre sonra BTK'nin getirdiği yeni düzenleme ile AKK dolduğunda 3 Mbps'ye değil de paket hızına göre bir düşüş yaşanıyordu , benim kota dolunca 24 Mbps'ye düşmeye başladı ki aynı fiyata kotayı da 250 Gb'ye çıkarmışlar.

Sanırım 1-2 ay önce de TurkNet kotayı komple kaldırmış.

İnternete abone olduğum günden Edirne'ye geldiğim güne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım , şuan da bir sıkıntı yok olsa ailem bana bildirirdi.

Ben bana verilen hızı her zaman kullanabildim , 75 Mbps dediler şuana kadar 70 altına düştüğünü görmedim.

Her 8 Mbps = 1 MB/Sn
    75/8 = 9,3 MB/Sn
    Yani benim saniyede 9,3 MB indirmem gerekiyor.

Türknet Olumlu&Olumsuz Görüş?

Bu indirmeyi yaparken 7,5 MB/Sn ile 8 MB/Sn arası hız aldım , evde interneti kullananlar da vardı.

Yanlış hatırlamıyorsam bu oyun önce 4 GB sonra da 15 GB indirme sonucunda kuruluyordu.
    Saniyede 8 MB ile indiğini varsayarsak 60x8 = Dakikada 480 MB.
    Kabaca 2 Dakikada 1 GB , 40 Dakikada 20 GB yapar.

Telekomun 16 Mbps 50 GB paketini kullanan arkadaşım ;
    60Sn x 2Mb = Dakikada 120 MB
    Kabaca 4 Dakikada 500 MB

8 Dakikada 1 GB
    16 Dakikada 2 GB
    32 Dakikada 4 GB
    64 Dakikada 8 GB
    160 Dakikada 20 GB İndirir.

Ki kotası dolmadıysa.

Ben evde olsam şuan 200 GB falan download yapmıştım ama güzelim interneti Facebook için falan kullanıyorlar şuan.

Edirne'deki evime yeni bağlattım , yine 1 haftadadan kısa bir sürede kullanabildim , üstelik ufak bir problem de yaşamıştım.
    Hız olarak hiç download yapmadım kaç MB/Sn bilmiyorum ama speedtest 30 üstü çıkıyor her zaman.

Burada bu kadar problem yaşayan insanı anlayamıyorum , tamam illa ki sorunlar olur ama bunların sebebi her zaman TurkNet olamaz.
    Alt yapı Telekomun , yani binalara kadar gelen kablolar tek bir firmaya ait.
    Bu kablolar diğer ISS'ler tarafından kiralanip uçlarına kendi donanımları takılır , YAPA denen sistem de budur.

Bazı bölgelerde kablolarla beraber sunucu vs. gibi donanımları da telekomdan kiralıyorlardı bu durumda da donanıma biraz yük binince o bölgenin interneti pert oluyordu.

Şuan her yerde YAPA var mı bilmiyorum , eğer yoksa , olmayan bölgelerde Telekom kullanmak ile TurkNet kullanmak arasında bir fark olduğunu da düşünmüyorum.
    Bunu şunun için söylüyorum , Telekomdan TurkNet'e geçip ee ne fark etti ki diyenler için.
    Yoksa TurkNet yine avantajlı , çünkü kota vermiyor , çünkü ileride o bölgeye YAPA kurulursa ortada bir sorun kalmayacak.

O kadar çok şikayet eden var ki cidden anlam veremiyorum , aboneliğini internet üzerinden yapıp evraklarını gönderiyorsun 1 haftaya Telekom ekipleri gelip binaya kadar olan görevlerini hallediyor ve gidiyor.

Yapman gereken sadece şu : Bina içi hattan senin için çıkarılmış 2 kablonun ucuna , CAT6 kablo alıp aynı renkleri bağlayacaksın sonra o kablonun diğer ucunu evine çekip modeme takacaksın.

TurkNet hattını aktif etmeyi unutmamışsa sorunsuz bir şekilde internete bağlanıp alt yapının desteklediği hızı tam olarak alabilmen lazım.

Tabii ki istisnalar olabilir ama bu sayının çok az olması lazım , ben bu kadar kişinin sorun yaşadığına inanamıyorum.
    Eminim bir çoğu bilinçsiz , müşteri hizmetleri ile doğru düzgün iletişim kuramayan , derdini anlatamayan kişiler.

Şuan nereye taşınırsam taşınayım oraya en geç 2 hafta içerisinde internet bağlatır ve alt yapımın desteklediği son hızda kullanırım.

Sizce mantıklı mı ?

Bence bu firmaların yaptığı insanları salak yerine koymak , bu firmaları kullananlar da bilinçsiz insanlar.

Daha önce de dediğim gibi ben çok memnunum hiç bir sorun yaşamadım yaşamam da.
    Tavsiye ediyorum.

Paketim : Alt Yapımın desteklediği hız , AKK yok + Yurt içi her yöne 1000 Dakika konuşma. 60 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gray Hat Ghost -- 6 Ekim 2017; 17:41:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gray Hat Ghost

quote:

Orijinalden alıntı: vorb

Bugün Turknet üyeliğim aktif oldu yarın Allahın iziniyle iptal ediyorum ,neymiş efendim hattı kendim ekecekmişim ,adamlar ben evde yokken gelip aşağı kutudan Aktif edip gitmişler(TTnet) gerisini Turknet yapar diyorlar Turkneti aradım elektrikçi bulacaksın bak bak oldu yarın arıza çıktı bir de bileşim uzmanı arayacaz herhalde ne güğzel iş ,nerden bulaştım uydunetin gözünü seveyim 2. hat gerekti sınırsız ayağına dolduruşa geldik pok yedik.

Binadan eve hat çekmek uzmanlık işi değil bro , ölçüp alacaksın Cat6 bi ucunu modeme diğer ucunu binadaki kutuya takacaksin , heee dersen ki 15-20 liraya kabloya vermem hiç kablo çekmekle falan da uğraşamam o zaman geç Uydunete çağ dışı internet kullanmaya devam et

Kusura bakma ama durum bu , sırf kablo yüzünden Uydunete geçiyorsan yazık.

Uydunetin çağ dışı olduğunu nerden çıkardın ,millet kabloyla bağlanırken uydu net fiber hizmet veriyor,bende zaten 50 mb uydunet hizmeti var,ikinci hat olarak turknet alalım dedik,kablo çekmek zor değilmiş herkes eline cat 6 kabloyu alıp binada kablo tesisatı yapacak bu arada 7 katta oturuyorum,turkneti aldığım gün iptal ettim uydu neti aradım aynı gün ikinci hattı bağladılar çağdışı dediğiniz firma ,turkneti aradığımda kablo ve montaj işlemlerinden hiç bahsetmediler bile zaten müracatım olmazdı, sen çağdaş firma ile çalımaya devam et,yarın birgün netin gittiğinde karşında muhatap bulursun İnşallah.

• quote:

quote:

quote:

Bugün Turknet üyeliğim aktif oldu yarın Allahın iziniyle iptal ediyorum ,neymiş efendim hattı kendim ekecekmişim ,adamlar ben evde yokken gelip aşağı kutudan Aktif edip gitmişler(TTnet) gerisini Turknet yapar diyorlar Turkneti aradım elektrikçi bulacaksın bak bak oldu yarın arıza çıktı bir de bileşim uzmanı arayacaz herhalde ne güğzel iş ,nerden bulaştım uydunetin gözünü seveyim 2. hat gerekti sınırsız ayağına dolduruşa geldik pok yedik.

Binadan eve hat çekmek uzmanlık işi değil bro , ölçüp alacaksın Cat6 bi ucunu modeme diğer ucunu binadaki kutuya takacaksin , heee dersen ki 15-20 liraya kabloya vermem hiç kablo çekmekle falan da uğraşamam o zaman geç Uydunete çağ dışı internet kullanmaya devam et

Uydunetin çağ dışı olduğunu nerden çıkardın ,millet kabloyla bağlanırken uydu net fiber hizmet veriyor,bende zaten 50 mb uydunet hizmeti var,ikinci hat olarak turknet alalım dedik,kablo çekmek zor değilmiş herkes eline cat 6 kabloyu alıp binada kablo tesisatı yapacak bu arada 7 katta oturuyorum,turkneti aldığım gün iptal ettim uydu neti aradım aynı gün ikinci hattı bağladılar çağdışı dediğiniz firma ,turkneti aradığımda kablo ve montaj işlemlerinden hiç bahsetmediler bile zaten müracatım olmazdı, sen çağdaş firma ile çalımaya devam et,yarın birgün netin gittiğinde karşında muhatap bulursun İnşallah.

Özür dilerim dostum çağ dışı değil , TurkNet'in verdiği paketi yüzlerce liraya satıp , TurkNet'in verdiği fiyata çağ dışı internet veren firma.

Fiber hizmet veriyor dediğin firmaya kaç lira ödüyorsun ayda , hangi paket ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gray Hat Ghost -- 6 Ekim 2017; 21:53:16 >

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Şuan hiç ama hiç memnun olmadığım bir iss ile çalışıyorum [ Vodafone ]

Taahhüt bitmesine 11 ay var.

Beni bu iss'den kurtarın Türknetli olmak istiyorum

Akk yok diye hava atmak istiyorum

100 mbs hız var demek istiyorum.

ANCAAAK 11 aylık taahhüt bi çıkıyor deliriyorum.

Aylık 800 lira yetim-dul maaşımız var taahhütü ödemek için bir kaç ay komada yatmamız lazım.

Bu Vodafone beni kanser edecek yardım ediiiiiiiin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Özür dilerim dostum çağ dışı değil , TurkNet'in verdiği paketi yüzlerce liraya satıp , TurkNet'in verdiği fiyata çağ dışı internet veren firma.

Fiber hizmet veriyor dediğin firmaya kaç lira ödüyorsun ayda , hangi paket ?

50 mb 150 gb kotalı +vizyon sinema kanalları olan pakete 70 tl ödüyorum,kotam bittiği an 16 mb düşüyor,artık zaten kota sorunu kalmadı gibi bir şey gece 2-8 arası bedava kur utorenti downladın varsa sabaha kadar indir,ikinci paketi aldım onada 42 tl ödüyorum 24 mb 50 gb kotalı oda bittimi 8mb düşüyor benim işimi görüyor hiç kota sıkıntısı yaşamadım uydunette,ikinci paketi turknet olsun dedim arkadaşın gazına geldim tahahüt yok sınırsız falan uygun fiyat diye,ula evinde fiber bağlantı var ne uğraşırsın vdsl falan,neyseki erken uyandık.

• Burada gördüğüm olumsuz yorumlara rağmen çekimser olarak Türknete başvuru yapmıştım 27.09.2017'de. Superonlineden geçiş yapıyorum. 4 Ekimde adsl kullanıcı adım ve şifrem gönderildi. İlk bağlantıyı alırken sadece 1 dakikalık bir internet kesintisi oldu. Ardından 05.10.2017'de Adsl'den Vdsl'e geçiş için başvurdum. Bugün geçişin tamamlandığına dair sms geldi ve netim gitti, Ardından vdsl modemi taktım ve sorunsuz bir şekilde internetimi kullanmaktayım.

Fazla söze gerek yok. Teşekkürler Türknet.
    Before / After

• quote:

Orijinalden alıntı: emrec4nl4r

Burada gördüğüm olumsuz yorumlara rağmen çekimser olarak Türknete başvuru yapmıştım 27.09.2017'de. Superonlineden geçiş yapıyorum. 4 Ekimde adsl kullanıcı adım ve şifrem gönderildi. İlk bağlantıyı alırken sadece 1 dakikalık bir internet kesintisi oldu. Ardından 05.10.2017'de Adsl'den Vdsl'e geçiş için başvurdum. Bugün geçişin tamamlandığına dair sms geldi ve netim gitti, Ardından vdsl modemi taktım ve sorunsuz bir şekilde internetimi kullanmaktayım.

Before / After

Merhaba, güzel düşünceleriniz için buradan bütün kullanıcılarımıza teşekkür ediyorum. Bir sorun yaşamanız durumunda PM üzreinden iletişime geçebiliriz. Elimden geldiği kadarıyla size yardımcı olmaya çalışacağım. Herkese iyi kullanımlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

quote:

Orijinalden alıntı: emrec4nl4r

Burada gördüğüm olumsuz yorumlara rağmen çekimser olarak Türknete başvuru yapmıştım 27.09.2017'de. Superonlineden geçiş yapıyorum. 4 Ekimde adsl kullanıcı adım ve şifrem gönderildi. İlk bağlantıyı alırken sadece 1 dakikalık bir internet kesintisi oldu. Ardından 05.10.2017'de Adsl'den Vdsl'e geçiş için başvurdum. Bugün geçişin tamamlandığına dair sms geldi ve netim gitti, Ardından vdsl modemi taktım ve sorunsuz bir şekilde internetimi kullanmaktayım.

Before / After

Merhaba, güzel düşünceleriniz için buradan bütün kullanıcılarımıza teşekkür ediyorum. Bir sorun yaşamanız durumunda PM üzreinden iletişime geçebiliriz. Elimden geldiği kadarıyla size yardımcı olmaya çalışacağım. Herkese iyi kullanımlar dilerim.

Pm kontrol eder misin

• bugun TurkNet aboneligim aktif edildi. Hala 16mbit aliyordum musteri hizmetlerini aradim vdsl porta gecisinizi 3 is gunu icerisinde yapacagiz dediler. yaklasik 10 dakika sonra bi 3 dakikalik kesinti sonrasi vdsl gecisim yapildi ve 35mbit almaya basladim. ping degerim 16 mbit TT ile ayni. ama oyle cok pingden sikayetci degildim(Overwatch 85 95 arasi. Heroes of the storm 90 100 arasi)

21:43 gibi bi internetim yavasladi yaklasik 2mbite kadar dustu modeme reset attim su anda 28 30 mbit civari aliyorum. sanirim modemsel bir durumdu. 5mbit kaybi da bu saatlerin yogunlugundan dolayidir diye dusunuyorum. yaklasik 8 saatlik izlenimim bu sekilde. simdilik mutluyum. twitch olsun youtube olsun akk korkusuyla kaliteyi dusurerek izlemekten kurtuldum sayenizde umarim bu sekilde devam eder.

kuzenden aldigim ttnin vdsl modemini kullaniyorum zyxel vmg3312-b10b modeli. bulundugum sehir ise Burdur Merkez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göze Kaçan Sigara Dumanı -- 9 Ekim 2017; 22:10:35 >
  • Göze Kaçan Sigara Dumanı kullanıcısına yanıt
    Türknetin canlı destek hattı varmı?
    Hangi numaradan aradınız paylaşırmısın
    Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagataytr C kullanıcısına yanıt
    0850 288 80 80 numarasindan ulastim
  • Göze Kaçan Sigara Dumanı kullanıcısına yanıt
    Hocam o numarayı aramıştım fakat canlı destek değil sadece telesekreter çıkıyor ordan oraya yönlendiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataytr -- 9 Ekim 2017; 23:19:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagataytr C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sosyal medya hesaplarımız üzerinden bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
  • Olumlu görüş falan yok bir işi doğru beceremiyorlar

• K.a.a.N kullanıcısına yanıt
    PM üzerinden iletişime geçilmiştir.
  • Olumsuz yoruma neden tskkr yok ahhaha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    İşlerine gelmiyor o :) Ben 28 ağustosta evraklarımı gönderdim üstteki mesajlarda yorumum var 35 Mb olarak başladık port yok port arızalı port bekleniyor istanbuldan dendi sonra 35 değil artık port güncellendi size 100 MB veriyoruz dediler peki dedim dsl ışığı turuncu yanmaya başladı fakat internet kırmızı yanıyordu yani ip alamıyordu. Aradım bana şunu dediler. Modeminiz desteklemiyr olabilir biz 16 ya düşürelim hattınızı kullanın sonra tekrar 100e çıkartalım peki dedim 16 MB gelince gidip modem satın aldım şu anda bana dedikleri şu Hamiyet ve mine hanım ile görüşmemde "Sizin altyapınız VDSL desteklemiyor" Şaka gibi müşteri hizmetleri temsilcileri var. Peki dedim kapattım 15 dk sonra aradım kerem bey ile görüştüm bu kişide bana evet 100 MB destekliyor dedi ilgilendi sağolsun 100 MB yapmaya çalıştığımda hata veriyor gün içinde tekrar arayın dedi. 28 Ağustostan beri 6.38 Gb internet kullanabilmişim henüz. 32 gün internet ve telefon veremediler zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.coban

İşlerine gelmiyor o :) Ben 28 ağustosta evraklarımı gönderdim üstteki mesajlarda yorumum var 35 Mb olarak başladık port yok port arızalı port bekleniyor istanbuldan dendi sonra 35 değil artık port güncellendi size 100 MB veriyoruz dediler peki dedim dsl ışığı turuncu yanmaya başladı fakat internet kırmızı yanıyordu yani ip alamıyordu. Aradım bana şunu dediler. Modeminiz desteklemiyr olabilir biz 16 ya düşürelim hattınızı kullanın sonra tekrar 100e çıkartalım peki dedim 16 MB gelince gidip modem satın aldım şu anda bana dedikleri şu Hamiyet ve mine hanım ile görüşmemde "Sizin altyapınız VDSL desteklemiyor" Şaka gibi müşteri hizmetleri temsilcileri var. Peki dedim kapattım 15 dk sonra aradım kerem bey ile görüştüm bu kişide bana evet 100 MB destekliyor dedi ilgilendi sağolsun 100 MB yapmaya çalıştığımda hata veriyor gün içinde tekrar arayın dedi. 28 Ağustostan beri 6.38 Gb internet kullanabilmişim henüz. 32 gün internet ve telefon veremediler zaten.

Çünkü onu yapicak bir firma değil downloadun Maliyeti 1 doları geçmez bunlar böyle para kazanıyor ztn hizmet yok ne çıkarsa şansına 😂 konuştuğun mhyi suçlama onlar ztn cahil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cadavaros kullanıcısına yanıt
    Panelime giriyorum 100 MB e kadar hizmet alabilirsiniz yazıyor. Modemime bakıyorum DSL sinyali yeşil :) Turuncu olmadı gerekiyor VDSL alabilmem için internet hız testi yapıyorum 0.4 Mbps çıkıyor şaka gibi bir firma bu Türk.net alacak arkadaşlara tavsiyem 12 yıldır teknoloji ile alakalı işlerini yürüten abi kardeş olarak söylüyorum almayın bu firmadan hizmet ben bugün arıyorum eğer çözüm sunamayacaklarsa bende iptal ediyor ve yönetici olduğum apartmanın kapısına yapıştırıyorum Türk.net bu binaya hizmet verememektedir. bu firmaya geçiş yapmayın diye yan binalara da bildireceğim bu durumu.
    Görüşmelerimi ve tüm olumsuzlukların ses kayıtlarını eğitim amacıyla! soundcloud a yükleyip toplamda 5 Milyona yakın facebook sayfalarımdan döküman olarak paylaşacağım. Umarım bir dönüş yaparlar ve ben ve benim gibi sorun yaşayanlar daha fazla mağdur etmezler. 28 Ağustostan beri evime VDSL hizmeti almaya çalışıyorum. Süslü cümlelerin hiç bir anlamı kalmıyor aksine müşterilerini kaybediyorlar.

• Ben daha öncede yazmıştım. Türk.net 28 Ağustostan beri uğrastırıyor. 100 Mb e kadar veriyoruz diyor. ama modemim ışığı yeşil yanıyordu. kaç gündür karşımda bir muhattap bulupta bu sorunumu anlatamıyordum. Bugün itibariyle turuncu yaptılar sinyalimi evim santrale 250 Mt uzaklıkta 100 Mb sinyal gönderiyoruz biz fakat 20 mb e düşüyor diyorlar şaka gibi bir açıklama yaptılar :) 100 hadi düşsün 50ye düşsün yüzde 80 bir kayıp olması çok garip. Süslü cümleler ile abone yapıp sonrasında böyle komik cümleler ile açıklama yapıyorlar geçiştiriyorlar. Bakalım 20 Mb olarak kullanalım eğer bir sorun yaşarsam bu ayın sonuna doğru iptal edeceğim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.